Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Dva monitory na Intel X3100 [vyřešeno]  (Přečteno 4435 krát)

14113

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
    • Adam Martinik, 14113
Dva monitory na Intel X3100 [vyřešeno]
« kdy: 26 Duben 2008, 13:00:09 »
Ahoj, mam uz dlouho problem rozjet dva monitoru na mem ntb hp 6710s,  cetl jsem spoustu rozhovoru a navodu ale nic mo nepomohlo. Napr.: http://www.root.cz/diskuse/2272/ nebo http://www.abclinuxu.cz/forum/show/186678

Podle jedne diskuze staci dat: xrandr --output VGA --mode 1280x1024 && xrandr --output LVDS --left-of VGA
ale mi to napise: xrandr: screen cannot be larger than 1280x1024 (desired size 2560x1024) ale ja to nemam veci jak 2560x1024 takze nevim co po me chce???

Muj problem to nevyresilo. Cekal jsem na nove ubuntu ale v nastaveni Rozliseni monitoru se neda nijak zmenit problem ze mam stale oba monitory stejne (clone) prekopal jsem cele xorg.cong ale nic. Takze pokud nekdo vi jak na to tak pls. poradte
dik

Citace: xorg.conf
# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "InputDevice"
   Identifier   "Generic Keyboard"
   Driver      "kbd"
   Option      "XkbRules"   "xorg"
   Option      "XkbModel"   "pc105"
   Option      "XkbLayout"   "us"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Configured Mouse"
   Driver      "mouse"
   Option      "CorePointer"
   Option      "Emulate3Buttons"   "true"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Synaptics Touchpad"
   Driver      "synaptics"
   Option      "SendCoreEvents"   "true"
   Option      "Device"      "/dev/psaux"
   Option      "Protocol"      "auto-dev"
   Option      "HorizEdgeScroll"   "0"
EndSection

Section "Device"
   Identifier   "Configured Video Device"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Monitor      "Configured Monitor"
   Device      "Configured Video Device"
EndSection

Section "ServerLayout"
   Identifier   "Default Layout"
   Screen      "Default Screen"
   InputDevice   "Synaptics Touchpad"
EndSection
« Poslední změna: 06 Květen 2008, 18:00:15 od Anna Taliánová »

14113

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
    • Adam Martinik, 14113
Re: Dva monitory na Intel X3100
« Odpověď #1 kdy: 27 Duben 2008, 09:53:39 »
Jeste jsem zkousel displayconfig-gtk ale zase nic pise to toto:

Citace: displayconfig-gtk
on_button_test_config_clicked()
xauth:  creating new authority file /tmp/dcg-xIQX5V11831/xauthority
Got pid 11887
(0, 0)
checkpoint 1
None
False
Sorry, this configuration video card driver
and monitor doesn't appear to work:

Messages from the X server:
Fatal server error:

A v nastaveni graficke karty je dvakrat na vyber Ovladac, tak presne nevim co to znamena ale u jednoho mam None a u druheho: i740 - Intel I740 chupset

premet

  • Host
Re: Dva monitory na Intel X3100
« Odpověď #2 kdy: 27 Duben 2008, 11:38:44 »
Mě šel externí monitor nastavit pekně v novém xorg. Když si dáte Systém -> volby -> rozlišení obrazovky a tam je takový obrázek kde jsou jakoby ikony tech 2 monitorů a při výběru monitoru si můžete nastavit jeho rozlišení nebo ho vypnout atd.

14113

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
    • Adam Martinik, 14113
Re: Dva monitory na Intel X3100
« Odpověď #3 kdy: 28 Duben 2008, 21:55:45 »
Tak uz jsme to jaks taks vyresil, jedine co mi nejede je pozadi na obou monitorech, rostahne se sice od prvniho po druhy ale v druhem konci tak v pulce.
Kdyby nekdo chtel vedet jak jsem to nakonec udelal tak zde je xorg.cong kde jsem to nekolik dni vseljak zkousel :P


Citace: 14113 link=xorg.conf

# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "InputDevice"
   Identifier   "Generic Keyboard"
   Driver      "kbd"
   Option      "XkbRules"   "xorg"
   Option      "XkbModel"   "pc105"
   Option      "XkbLayout"   "cz"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Configured Mouse"
   Driver      "mouse"
   Option      "CorePointer"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Synaptics Touchpad"
   Driver      "synaptics"
   Option      "SendCoreEvents"   "true"
   Option      "Device"      "/dev/psaux"
   Option      "Protocol"      "auto-dev"
   Option      "HorizEdgeScroll"   "0"
EndSection


Section "Device"
        Identifier      "Intel 945GM"
   BoardName   "Mobile 945GM/GMS/940GML Express Integrated Graphics Controller"
   Driver          "intel"
        Option          "VBERestore"            "true"
        Option          "MonitorLayout"         "CRT,LFP"

EndSection


Section "Monitor"
   Identifier   "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Monitor      "Configured Monitor"
   Device      "Configured Video Device"
 SubSection "Display"
                Modes          "1280x1024" "1280x800"
                Virtual         2560 1824
        EndSubSection
EndSection



Section "ServerLayout"
   Identifier   "Default Layout"
   Screen      "Default Screen"
   InputDevice   "Synaptics Touchpad"
EndSection



Njedulezitejsi cast je v Selection Screen, primo v SubSelection Displey. V Models je nastaveno rozliseni 1. 2. monitoru a pod tim je Virtual kde se musi zadat soucet tzn( "1280x1024" "1280x800" => 1280+1280 1024+800 => 2560 1824)
Pro jistotu je dobre jeste to same rozliseni nastavit v "System"=>"Volby"=>"Rozliseni Obrazovky"


Zbytek zdrojaku snad staci okopcit.