Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Knihovna Allegro v Code::Blocks [vyřešeno]  (Přečteno 4921 krát)

Bernard Williams

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 103
  • Karma: +9/-1
    • Zobrazit profil
    • Santiaco.cz
Knihovna Allegro v Code::Blocks [vyřešeno]
« kdy: 08 Květen 2008, 17:50:26 »
Zdravím,
nějak se mi nedaří rozchodit Allegro v Code::Blocks. Nemá s tím někdo nějaké zkušenosti? Popř. návod?
Děkuji, Bernard
« Poslední změna: 09 Květen 2008, 23:18:52 od Bernard Williams »
ASUS NB F3E, Intel Core 2 Duo T5450, 15.4" WXGA, int. graf. karta Intel GMA X3100, 2GB RAM, HD 250GB.
Debian 5 "Lenny" + Windows 7
 Santiaco.cz | Maturitní tabla

ubuntu luky

  • Host
Re: Knihovna Allegro v Code::Blocks
« Odpověď #1 kdy: 08 Květen 2008, 18:36:45 »
kompiluj s -lalleg nebo s `allegro-config --libs --static`
btw co ti to pise?

puba

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 225
  • Karma: +13/-2
    • Zobrazit profil
Re: Knihovna Allegro v Code::Blocks
« Odpověď #2 kdy: 09 Květen 2008, 08:49:27 »
Zkus prilinkovat knihovny Settings/Compile a tam je nekde zalozka na prilinkovane soubory (musis je najit a pridat)
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

Bernard Williams

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 103
  • Karma: +9/-1
    • Zobrazit profil
    • Santiaco.cz
Re: Knihovna Allegro v Code::Blocks
« Odpověď #3 kdy: 09 Květen 2008, 09:43:20 »
Nejde ani jedno. Mohl bych Vás poprosit o co možná nejkonkrétnější návod, jak to rozchodit? Od instalace Allegra až po nastavení Code::Blocks. Nevím, jestli něco nedělám špatně  :-\
ASUS NB F3E, Intel Core 2 Duo T5450, 15.4" WXGA, int. graf. karta Intel GMA X3100, 2GB RAM, HD 250GB.
Debian 5 "Lenny" + Windows 7
 Santiaco.cz | Maturitní tabla

ubuntu luky

  • Host
Re: Knihovna Allegro v Code::Blocks
« Odpověď #4 kdy: 09 Květen 2008, 11:56:03 »
Me teda hlavne dostalo ze ta instalace Code::BLocks je asi v deseti balickach deb... mozna si nainstaluju to wxWindow (nebo tak nak) a pak to blocks a kouknu na to. ale pokud mas nainstalovany to IDE a bezi ti tak staci napsat do synapticu allegro a nainstalovat si polozky liballegro liballegrodev a mozna dalsi co tam uvidis. a pak musis jen kompilovat s prilinkovanim jak sem psal a musi to jit

ubuntu luky

  • Host
Re: Knihovna Allegro v Code::Blocks
« Odpověď #5 kdy: 09 Květen 2008, 16:22:49 »
takze bud ten parametr linkeru nastavis globalne pro vsechny soubory v menu Settings - Compiler and Debugger vyberes zalozku Linker Settings a napravo do toho okynka other linker options pridas `allegro-config --cflags --libs` i s tema zpetnejma apostrofama, nebo si vytvoris projekt a nastavis si tohle jen pro ten projekt a to najedes na menu Project - Build Options a stejny postup.

Bernard Williams

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 103
  • Karma: +9/-1
    • Zobrazit profil
    • Santiaco.cz
Re: Knihovna Allegro v Code::Blocks
« Odpověď #6 kdy: 09 Květen 2008, 23:01:01 »
Paráda! Moc díky! Přesně to jsem potřeboval! Celou dobu jsem to `allegro-config --cflags --libs` psal úplně jinam, takže se není čemu divit, když mi to nešlo. ::) Ještě jednou mockrát děkuji, teď už jede vše jak má  8)
ASUS NB F3E, Intel Core 2 Duo T5450, 15.4" WXGA, int. graf. karta Intel GMA X3100, 2GB RAM, HD 250GB.
Debian 5 "Lenny" + Windows 7
 Santiaco.cz | Maturitní tabla