Podpora a zdroje > Návody, tipy a triky

Kernel - kompilace, verze a problémy

<< < (18/18)

Odra:
Zdravím,

poprvé jsem se pustil do kompilace kernelu, bohužel jsem skončil u tohoto kroku:

--- Citace ---# 11. Vygenerujeme initrd (nevím proč, ale novější make-kpkg dělá balíčky, které jej neudělají)
mkinitramfs -o /boot/initrd.img-2.6.33.2-LOCALVERSION 2.6.33.2-LOCALVERSION
# tzn. já dal localversion -lowlt, tak jsem dal mkinitramfs -o /boot/initrd.img-2.6.33-lowlt 2.6.33-lowlt
--- Konce citace ---

Přeskočil jsem 8. krok, jelikož jsem nevěděl, jak jej změnit. Teď zase nevím co zadat místo "LOCALVERSION", aby se mi initrd vytvořil.
Nevíte co je defaultně nastaveno v sekci "Local version"?

MichalekII:
Nečetl jsem celé vlákno detailně, ale nezaznamenal jsem zmínku o výborném pomocníku při kompilaci jádra:

KernelCheck http://kcheck.sourceforge.net/

Avogadrus:
Pořídil jsem si DVB-T USB stick a kvůli podpoře jsem si musel pořídit novější jádro
podle  http://wiki.ubuntu.cz/Kompilace%20kernelu čili
--- Kód: ---sudo make-kpkg --initrd --revision=vlastni.1.0 kernel_image kernel_headers
--- Konec kódu ---

jádro "funguje" jen při instalaci/odstranění libovolného balíčku to píše

--- Kód: ---dkms: WARNING: linux headers are missing, which may explain the above failures.
      please install the linux-headers-2.6.37.3 package to fix this.
run-parts: executing /etc/kernel/header_postinst.d/nvidia-common 2.6.37.3 /boot/vmlinuz-2.6.37.3
run-parts: /etc/kernel/header_postinst.d/nvidia-common exited with return code 10
Failed to process /etc/kernel/header_postinst.d at /var/lib/dpkg/info/linux-headers-2.6.37.3.postinst line 140.
dpkg: chyba při zpracovávání linux-headers-2.6.37.3 (--configure):
 podproces instalovaný post-installation skript vrátil chybový status 1
Při zpracování nastaly chyby:
 linux-image-2.6.37.3
 linux-headers-2.6.37.3
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

--- Konec kódu ---

přitom

--- Kód: ---$ dpkg --get-selections | grep linux-headers
linux-headers-2.6.35-24 install
linux-headers-2.6.35-24-generic install
linux-headers-2.6.37.3 install

--- Konec kódu ---

Kompilace skončila bez errorů (nebo sem je přehlídl), tuší někdo kde je zakopaný pes?

quaker66:
Takže: Asi už nebudu schopen spravovat tento thread, protože nejsem na Linuxu; kdyby se toho někdo ujal, bylo by to dobrý

Navigace

[0] Seznam témat

[*] Předchozí strana

Přejít na plnou verzi