Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: 8.10 Server - Problem z HW raidom [vyřešeno]  (Přečteno 1848 krát)

levian

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
8.10 Server - Problem z HW raidom [vyřešeno]
« kdy: 02 Březen 2009, 10:01:50 »
Zdravim.
Mam jeden problem z instalaciou server verzie 8.10 na server z hardware raidom. Nabootujem z cd, spustim instalaciu, nastavim potrebne veci, naformatujem SCSI HDD, vsetko ide ako ma, ale problem nastane az po reboote a samotnom spusteni ubuntu. Vyhodi mi hlasku :
ALERT ! /dev/disk/by-uuid/8991213c-ede7-43a1bfb8-5c697-c2c94e7 does not exist.
Dropping the shell !
(initramfs)

Skusal som tam Win2003server, Ubuntu desktop, tie nabehli bezproblemov. HDD a raid su urcite vporiadku.
Je to na takomto stroji: Dell PowerEdge 2300, 6x9GB SCSI HDD 7200, 1Gb Ram, 2x400mhz/512 PII PROC

Stretol sa niekto s takym problemom ? Ako to riesit ???
« Poslední změna: 02 Březen 2009, 12:14:34 od kiklhorn »

levian

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 Server - Problem z HW raidom - Vyriesene
« Odpověď #1 kdy: 02 Březen 2009, 12:09:18 »
Prekutral som snad cely Google a nakoniec som nasiel riesneie.
Pre PC servre typu DELL PowerEdge 2300 a podobne treba toto nastavit:

On my Dell PowerEdge 4400 PERC 2/DC controller I had the very same problem and this fix worked for me too.
CTRL-M on boot up>Objects>Adapter>change "I20" to "MASS STORAGE">Reboot>everything working :-)


Nastavil som a konecne to po tyzdni trapenia sa funguje ! Hura!
Snad to niekomu pomoze, nebude zufaly ako ja....