Nové Ubuntu je tu!
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
mojeID OpenID
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

Další testovaný notebook je Lenovo IdeaPad G580, článek naleznete na našem blogu.

Autor Téma: groupware server  (Přečteno 1394 krát)

Fracty

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
groupware server
« kdy: 07 Březen 2009, 22:06:03 »

Hojte lidičky,

zajímalo by mě, kdo tu používá nějaký groupware server popřípadě jak, jaké s tím má zkušenosti a co umí..??:)

jasně že, když se zadá do google groupware, tak vyběhne velké množství odkazů, ale spíše by mě  zajímalo, kdo tu něco takového používá a jak je s tím spokojen;)
IP zaznamenána

Fracty

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
Re: groupware server
« Odpověď #1 kdy: 09 Březen 2009, 19:25:32 »

že by se tu nepoužíval groupware, to je tedy škoda no...
IP zaznamenána

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • Pohlaví: Mužské
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Jabber/AQQ
    • Zobrazit profil
    • HEJ
« Odpověď #2 kdy: 10 Březen 2009, 02:48:22 »

IMHO vaše otázka je trochu od věci - Každý groupware který vygooglíte někdo používá a co umí také najdete na jeho stránkách.
Ujasněte si co od groupware očekáváte, co by měl umět a položte otázku znovu a jinak, třeba někdo odpoví.

A ne že bych groupware nepoužíval, ale slovo MS Exchange určitě slyšet nechcete.
Staré technologie se těžko vyhazují jenom proto že by správce sítě vše rád převedl na Linux, stejně tak jako počítače s OEM XP a Office.
Cestou nejmenšího odporu by mohlo být vyměnit server, ale tak aby stále proti němu fungovali MS klienti s Outlookem a Linux klienti s Evolution.

Původně jsem uvažoval nad PostPath kterým by se dalo MSExch plně nahradit s daleko nižšími nároky na hardware, vyšší výkoností a levněji - jenže to před nějakou chvílí koupilo Cisco a momentálně těžko říct co s tím bude dál, dle některých zmínek tuším že funkcionalita bude poskytována pouze formou služby a to není pro mne zrovna to pravé ořechové.

Další variantu - tedy OpenChange jsem zatím ani nezkoušel.

Kdybych někde začínal na zelené louce tak bych se podíval po Scalixu nebo Zimbra.
Kdybych to chtěl mít co nejlevnější (ale v některých instalacích je cena SW to úplně poslední na co se kouká) tak asi eGroupWare (nějaká recenze starší verze třeba zde)
IP zaznamenána
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Fracty

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 11 Březen 2009, 14:11:43 »

Jak jsem právě psal, šlo mi o zkušenosti, ne o google a armádu groupware řešení... :)

zajímá mě totiž jak jednoduše a levně vytvořit groupware (e-mail, kalendář, dokumenty a nějaká ta skupinová práce) bez nějakých zadrhelů..
Proto jsem se ptal na to, jestli už tu někdo pro nějakou menší/střední firmu nějaký groupware server řešil a jeho výsledné zkušenosti ;)

Přijde mi totiž, že v dnešní době se stále řeší oddělené mailové řešení, které obvykle nepodporují tyto kombinace.

IP zaznamenána

marshall1727

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 15 Březen 2009, 21:55:21 »

používám omezeně egroupware. funguje.
IP zaznamenána
--
koupil jsem si nový server a ladím ho. proto to zde spamuju. (2xXeon5110; IntelServerBoard S5000PSL; 2x2x1GbECC;4xRaptor150G)