První krůčky... VII.
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
mojeID OpenID
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

Další testovaný notebook je Lenovo IdeaPad G580, článek naleznete na našem blogu.

Autor Téma: Takové to domácí serverování  (Přečteno 16958 krát)

Petr Merlin Vaněček

• Závislák
  • Pohlaví: Mužské
    • Jabber/AQQ
    • Zobrazit profil
    • Chci odejít
Re:Takové to domácí serverování
« Odpověď #75 kdy: 24 Červenec 2012, 19:10:02 »

Upravil bych boot CD/USB takto → https://help.ubuntu.com/community/SerialConsoleHowto

Nejdůležitější bude přidat parametry jádra při bootu (nejsem si jist, zda LiveCD využívá grub):
Kód: [Vybrat]
GRUB_CMDLINE_LINUX="console=tty1 console=ttyS0,115200n8"
IP zaznamenána
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...

Kony.cz

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #76 kdy: 26 Červenec 2012, 07:23:54 »

jel jsem podle tohoto http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=52693.0 ale mam takovy trosku vetsi problemek, popsal jsem ho do prislusneho tematu.... Napadl me ze by to mohl byt spatny Boot Block na te pametovce... ale jak to opravit nebo rozchodit, uz jsem fakt bezradnej
IP zaznamenána
  • iPhone 3G,iPhone 4,iPhone 4s/iPad 1,iPad2
  • MacBook Pro 2.4 GHz, 4 GB RAM,GeForce 320M, 320 GB HDD
  • NAS DNS-325 2 TB + 750 GB

Nfn

• Návštěvník
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 13 Září 2012, 16:27:39 »

Pouziva nekdo ALIXe s Ubuntu ??? potreboval bych poradit jak na to abych ho nainstaloval kdyz to nema monitor, vim ze by se to melo delat pres konzoly ale vubec nechapu jak na to..... Kdyby byl nekdo ochotny byl bych moc vdecny

Jo, používá. Třeba já. Ale do instalace už bych znovu nešel, je to hrozný opruz. Potřebuješ sériový kabel, čtečku CF karet, trochu němčiny na pochopení návodu na německých forech, hodně angličtiny na všechno ostatní a 2 týdny volného času na pi*ování v konzoli ;).
A mimochodem Ubuntu už několik verzí nepodporuje procesory, které používá Alix. Já tam mám verzi 10.04, ta si s tím ještě rozumí. Chceš chytrou krabičku, co umí dělat domácí bránu a tváří se jako linux? Pořiď si mikrotik. Chceš za každou cenu svůj linux a krabičku, co moc nežere a nestojí tolik, co firemní Dell notebook? Kup něco s atomem, třeba desku DN2800MT od Intelu.
IP zaznamenána
"We can do this hard way or my way. In fact, they are both the same."

JuraS.

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #78 kdy: 02 Květen 2013, 12:43:38 »

Po létech kdy jsem měl různé linux servery s různými službami zase zpovozňuji domácí síť řízenou serverem a ne jen routerem.
Server: Dell optiplex gx520 varianta DCCY (low profile)
Procesor : 2jádrový 64 bit Intel Dualcore Pentium D820
Paměť: (ještě jde poštou) buď  2*1GB DDR2 667Mhz a nebo 2*1GB DDR2 800Mhz
Pevný disk: letitý, hodně vytěžovaný 160GB Sata HDD od samsungu (ani jsem nepředpokládal, že tak dlouho vydrží)
grafika integrovaná, integrovaná gBit LAN
V jediném rozšiřujícím slotu je gBit LAN
Z Číny jde USB WiFI klíč s 6dB anténou a 500mV n-ková
Server bude za kabelového modemu UPC brát internet jednou z LAN a druhou LAN bude připojen do 5ti portového gBit switche.
Bude routerem pro přístup do internetu. Poběží na něm:
Apache, mySQL, SSL, DHCP, BIND. Možná Radius server (pokud jej wifi bude umět použít.) WiFi klíč bude AP pro wifi zařízení doma. Na serveru poběží transmission který bude data ukládat na NAS serveru.
HW na který čekám bych měl mít doma během týdne a pak začne instalace a přepojování sítě. Všechna kabeléž kterou mám doma je certifikovaná na gBit LAN, všechna zařízení zapojené do LAN jsou s gBit kartami, všechny wifi zařízení jsou N.
Server bude umístněn v komoře tak, aby nebyl de fakto vidět ale měl přístup vzduchu. v komoře je navíc trvale zapojený ventilátor ze  skříně s automaticky řízenými otáčkami který prostor umístění hw stále větrá. Server po instalaci nebude mít klávesnici, myš a ani monitor.
« Poslední změna: 03 Květen 2013, 08:39:38 od JuraS. »
IP zaznamenána