Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Vypadává Wi-Fi  (Přečteno 7411 krát)

Pinhole

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 33
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Vypadává Wi-Fi
« kdy: 01 Leden 2011, 13:03:20 »
Mám docela závažný problém. Po neuspěšnosti s Ubuntu 10.10 jsem brouzdal po netu a našel jsem pár distribucí které jsou přímo stavěné pro můj Acer Aspire One. Vybral jsem si Kuki Linux. Vše je fajn, rychlé, přehledné. Ale nevím proč, po krátkých proměnných intervalech mi vypadává připojení k Wi-Fi síti.
 Ale né tak přesně, že by připojení celé spadlo. Stále jsem připojený k síti ale přestává tíct internet. Poté stačí pouze otevřít "Wicd Manager" který si pouze při úvodní obrazovce aktualizuje seznam dostupných síťí a internet zas po dobu 1 až 5 minut jde.
 Ačkoli Linuxu nerozumím, zkoušel jsem se procházet všelijaká nastavení a jediné na co jsem přišel je, že můžu změnit ovladač pro WPA Supplicant. Má to co dočinění s ovladačem pro síťovou kartu (Atheros AR5007EG) nebo je to jen má milná představa?
 Ještě pro upřesnění, Wi-Fi vypadávala jak při načtení z FlashDisku, po instalaci na HDD tak i po aktualizaci. Opravdu netuším co stím.
Když už jsem nakousnul aktualizace, píše mi to, že můj systém je zastaralí ať udělám upgrade na Ubuntu 9.10. Změní se mi celý systém na Ubuntu, nebo se jen aktualizují knihovny atd? Prosím, napište mi do zpáv. (Přišlo mi zbytečné zakládat nové téma.)

pacholik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2072
  • Karma: +256/-16
    • Zobrazit profil
Re: Vypadává Wi-Fi
« Odpověď #1 kdy: 01 Leden 2011, 14:52:46 »
budeš mít pořád kuki, vklidu aktualizuj

Pinhole

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 33
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Vypadává Wi-Fi
« Odpověď #2 kdy: 01 Leden 2011, 18:48:41 »
Děkuji. Zkusil jsem aktualizovat na verzi 9.10 ale WiFi stále padá, ale interval mezi pády se zvětšil, což ale nevidím jako důvod k oslavám. Momentálně dělám upgrade na 10.04. Doufám že to již půjde.
« Poslední změna: 01 Leden 2011, 18:58:22 od Pinhole »

Pinhole

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 33
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Vypadává Wi-Fi
« Odpověď #3 kdy: 01 Leden 2011, 22:29:32 »
Dodělal jsem upgrade a problém tu stále je. Dokáže mi někdo poradit?

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re: Vypadává Wi-Fi
« Odpověď #4 kdy: 01 Leden 2011, 22:39:51 »
Iné distro?Si nemôžem teraz spomenúť ale tiež bolo jedno vyhradene pre AO.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Pinhole

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 33
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Vypadává Wi-Fi
« Odpověď #5 kdy: 01 Leden 2011, 22:53:24 »
Jiné distro.... Linux4One, záhadně tento projekt zmizel. ArchOne, nejde mi nainstalovat, nevím proč (nejde ani spustit LiveCD). Ubuntu Netbook Edi... pomalé, sekavé po dni používání mi to zakázalo WiFi a nechtělo jí to zase povolit. Tady neni východisko.
 Přece kvůli jedné vadě, nebudu zase stahovat něco jiného. Navíc je Kuki dělaný přímo na AO. Neexistuje třeba náhrada za Wicd Manager? Popřípadě, dají se přeinstalovat nějak ovladače?

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re: Vypadává Wi-Fi
« Odpověď #6 kdy: 01 Leden 2011, 23:04:21 »
Takže Ubuntu sa dá použiť aj normálne Desktopové.Unity je ešte strašne...ako to povedať, nedorobené a môžeš mať aj šesť jadier a bude to to isté.Ja mám na netbooku ArchLinux a Ubuntu(klasické desktop vydanie).Pokial budeš používať Chromium a dolnú lištu nahradíš s docky bude to pohoda.Kukni moonos.orgAlebo UNR 10.04->rýchlejšie ako 10.10 s unity.ArchOne je postavený na Arch linuxe to znamená, že to asi ani live(s prostredím) nemá a inštaluje sa že sa prihlásiš ako root a dáš /arch/setup kukni http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,50343.0.html
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Pinhole

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 33
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Vypadává Wi-Fi
« Odpověď #7 kdy: 01 Leden 2011, 23:18:23 »
U ArchOne jsem se ani ke konzoli nedostal, seklo se to hned u výběru instalace, po zvolení to něco vypsalo a to bylo vše. Nechci být nepříjemný nebo tak, ale já bych chtěl opravit ten problém s WiFi a ne pomoc vybrat jiné distro. Neberte to zle, ale tímhle způsobem jsem zatím řešil všechny vzniklé problémy. Instalace něčeho jiného. Ale takhle se s Linuxem nenaučím. Tím, že vlastně uteču od problému to nespravím. Pouze ho přeložím na jindy až se stím problémem zase setkám a to nemusí být jen u Kuki že?

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re: Vypadává Wi-Fi
« Odpověď #8 kdy: 01 Leden 2011, 23:28:18 »
Ubuntu má taký front-end  volá sa jockey(správca neslobodných ovládačov) a am by náhodou mohol byť tento driver.A taká malá otázočka neviem či som si to nevšimol ale o aký netbook sa jedná?AFAIK je tých AO viacej.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Pinhole

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 33
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Vypadává Wi-Fi
« Odpověď #9 kdy: 01 Leden 2011, 23:35:14 »
A150 a na ten jockey se podívám.

EDIT: Tak jockey je prázdný. Prý nepoužívám nesvobodný ovladač.
« Poslední změna: 01 Leden 2011, 23:43:33 od Pinhole »

Pinhole

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 33
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Vypadává Wi-Fi
« Odpověď #10 kdy: 02 Leden 2011, 02:07:53 »
Tak jsem prouzdal po googlu a zjistil jsem, že tento problém neni ojedinělí. A našel jsem i řešení. Tedy rovnou dvě, ale nedáří se mi podle návodů WiFi sprovoznit. První řešení je napsat do terminálu
Citace
sudo modprobe -rv ath5k
sudo modprobe acer-wmi
sudo modprobe -v ath5k
A tento script poté uložit do
Citace
/etc/rc.local
Bohužel při druhém příkazu, mi to výhodí
Citace
FATAL: Error inserting acer_wmi (/lib/modules/2.6.32-25-generic/kernel/drivers/platform/x86/acer-wmi.ko): No such device
Jeden uživatel tam měl stejný problém, bylo mu řečeno ať nainstaluje
Citace
linux-backports-modules-wireless-lucid-generic a linux-backports-modules-headers-lucid-generic
To jsem udělal. Nic se nezměnilo.

Druhé řešení je nainstalovat MadWifi a nějaký příkaz. (Nevím v jaké ditribuci jsem ho měl, ale vím že WiFi fungovala dobře). Bohužel v  balíčkách Synaptics není takže se instaluje ručně
Citace
svn checkout http://svn.madwifi-project.org/madwifi/branches/madwifi-dfs/

cd madwifi-dfs
make
sudo make install
sudo modprobe ath_pci

echo "blacklist ath5k" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/blacklist.conf
echo "ath_pci" | sudo tee -a /etc/modules
I u této metody mám problém. Když napíšu
Citace
make
vyhodí mi to
Citace
cd: 1: can't cd to /lib/modules/2.6.32-25-generic/build
Makefile.inc:66: *** /lib/modules/2.6.32-25-generic/build is missing, please set KERNELPATH. Stop.
Když jsem hledal na toto téma, našel jsem řešení, ale ani za mák jsem tomu nerozuměl (bylo to ještě k tomu v AJ).

Dokáže mi někdo pomoci jak tyto problémy vyřešit?

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re: Vypadává Wi-Fi
« Odpověď #11 kdy: 02 Leden 2011, 12:52:38 »
No najlahšie asi čo som kukal bude použiť ndiswrapper http://wiki.ubuntu.cz/Wi-Fi/Ndiswrapper
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Rixx

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1162
  • Karma: +72/-3
  • Bude ako bude...
    • Zobrazit profil
    • biology.kx.cz
Re: Vypadává Wi-Fi
« Odpověď #12 kdy: 02 Leden 2011, 13:02:09 »
Žeby
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install linux-headers-$(uname -r)
Celý návod:
http://blog.troyastle.com/2010/05/atheros-ar5212-in-ubuntu-1004-lucid.html

PS: Možno si mal namiesto tých upgrade-ov a celého Kuki inštalovať rovno Ubuntu 10.04.
« Poslední změna: 02 Leden 2011, 13:04:52 od Rixx »
Notebook: Toshiba L300, Intel Dual Core @ 1,73GHz, 2GB RAM, Intel X3100, Arch, only linux
PC:AMD Athlon 64bit 3000+, 3x256DDR, Ati Radeon HD3650 1GB, Ubuntu 10.04, only linux
PC2:AMD Athlon 2800+, 512MB RAM, ATI 9600, Debian, only linux  Problém je vec, ktorá má riešenie... BOINC: hellsing.tym.sk archlinux.cz/forum linux registr

Pinhole

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 33
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Vypadává Wi-Fi
« Odpověď #13 kdy: 02 Leden 2011, 14:20:12 »
jAster_BA: Díky, prozatím to pomohlo.(Karma +) Zatím jede WiFi bez pádu. Bohužel řeším další problémy a to s videem, ale to sem nepatří. Jediný co můžu usoudit, že ten člověk který mi tvrdil že Linux je jednoduší než Windows by zasloužil pohlavek.

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re: Vypadává Wi-Fi
« Odpověď #14 kdy: 03 Leden 2011, 22:13:06 »
Jednoduchší je.Zkús si na windowse spojazdniť niečo bez ovládačov od výrobcu.Na linux existuje vždy nejaký workaround.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

samircz

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 1
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Vypadává Wi-Fi
« Odpověď #15 kdy: 26 Leden 2011, 16:22:52 »
vymen si wifi kartu

vyzkousel jsem asus pci wifi kartu a asus usb wifi  a po stahnuti driver se pripojilo ALE  vypadky nastali porad  DRIVER sice rozpoznal kartu a univerzalni driver broadcam nepracuje na všechny karty dobre

pote co jsem si koupil kartu Dlink problem byl vyresen zadny vypadky a nechce to ani stahnout driver

doporučuji bud si zakoupit Dlink a nebo počkat si az ubuntu vyda plny drivre pro asus a ne univrzaly .


jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re: Vypadává Wi-Fi
« Odpověď #16 kdy: 31 Leden 2011, 12:29:12 »
vymen si wifi kartu

vyzkousel jsem asus pci wifi kartu a asus usb wifi  a po stahnuti driver se pripojilo ALE  vypadky nastali porad  DRIVER sice rozpoznal kartu a univerzalni driver broadcam nepracuje na všechny karty dobre

pote co jsem si koupil kartu Dlink problem byl vyresen zadny vypadky a nechce to ani stahnout driver

doporučuji bud si zakoupit Dlink a nebo počkat si az ubuntu vyda plny drivre pro asus a ne univrzaly .


Ja mám s firmou Asus skoro dobré skúsenosti.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra