Vydání 13.04, 12.10, 12.04 > Multimedia, foto, video, zvuk
HW akcelerování Adobe Flash Videa
Pavel Tihlařík:
--- Citace: cmudik 25 Květen 2011, 19:07:25 ---Je to škoda (všichni víme proč ;D), ale akcelerace funguje zatím jen na youtube.
--- Konce citace ---
Přesně na tom jsem to taky hned zkoušel, ale měl jsem na mysli třeba streamované televize nebo videoarchivy.
Roman "Rovano" Vacho:
--- Citace: Pavel Tihlařík 25 Květen 2011, 21:55:39 ---
--- Citace: Rovano 25 Květen 2011, 21:12:35 ---Á páně Tihlaříkovo... zdravím majestro :)
Mně nikdy config mms nepomohl, ba to bylo horší. Youtube vypisuje undefined... nikdy to nebylo jiné... Jak to děláte, že vám to píše SW nebo HW rendering? :)
--- Konce citace ---
Není to třeba tím, že tvoje karta neumí VDPAU?
Nic moc jiného to asi nemůže být. Když teda nenasekáš chybu v tom jednom řádku v mms.conf.
--- Konce citace ---
Ne. Tím to není. KArta VDPAU umí a když ho deaktivuju(třeba natvrdo nastavím sw rendering nebo odinstaluju libvdpau1)tak CPU zátěž vyskočí.
Roman "Rovano" Vacho:
--- Citace: sabraq 07 Únor 2011, 00:35:50 ---Flash je srajda, když kompiluju na obou jádrech, sekne se mi občas ve fullscreenu i 720p. Holt taky nemám VDPAU :)
--- Konce citace ---
Staré téma, ale možno stále aktuální. Dlužím Ti Sabraqu odpověď. Ta Nvidia Home Edition není zapečená nefunkční karta, ale pouhopouhá standardní grafická karta s pasivním chladičem, kdy milý výrobce toto chlazení značně poddimenzoval, takže kolem 100C+ se karta sekne. Tak jsem na ni přidělal tichý 8cm ventilátor, řízený základní deskou(ale běží pořád pomalu). Nyní se teplota za žádných okolností nedostane nad 65C, ale spíše kulminuje mezi 38C-58C dle zátěže.
Roman "Rovano" Vacho:
A ještě dodatek, k rok starému postřehu z první stránky.
Dále jsme vypozoroval takovou náhodou, že když mám obě jádra vytíženy na 100% trvale(Remastersys na SSD), tak mi flash jede plynule klidně na 720p, a je jedno zda za ovladač je Nvidia nebo Nouveau. Nevím zda to záleží na tom, čím se CPU vytěžuje konkrétně, nebo už jsou ty multimediální priority pro desktop lepší než v minulosti.
Dále...
Pokoušel jsem se jen tak z hecu rozjet na 64bit systému 32bit flash 10.3. No nezadařilo se. Asi to mám špatně slinkovaný.
Roman "Rovano" Vacho:
Adobe Flash+VDPAU+avatarovská modrá
Můžeme stále využívat VDPAU alespoň pro render videa, aniž by docházelo k míchání barev. U mě pomáha o 10-15% na jádro CPU.
Postup pro 12.04(jinak se liší poslední příkaz!):
Nainstalujeme patchnutou libvdpau knihovnu. Ještě existuje postup s upraveným vdpau trace, ale naše řešení je obecně uznáváno jako nejlepší.
--- Kód: ---sudo add-apt-repository ppa:tikhonov/misc
sudo apt-get update
sudo apt-get install libvdpau
nebo
sudo apt-get upgrade
sudo perl -pi.bak -e 's/libvdpau/lixvdpau/g' /usr/lib/flashplugin-installer/libflashplayer.so
--- Konec kódu ---
Mám ověřeno, že vypnutí zapnutí akcelerace reaguje na nastavení flashe, přes jeho rozhraní. Není nutno, alespoň u mě, již mms.cfg.
testovácí link:
http://ca.youtube.com/watch?v=yQ5U8suTUw0&fmt=37
Pravým kliknete na video a dáte Show info video.
Jak se řešení chová na kartách, které nemají problémy, netuším. Reportujte!
Link/zdroj:(mimochodem výborný thread! Řeší se tam i jiné problémy )
http://askubuntu.com/questions/117127/flash-video-appears-blue
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Přejít na plnou verzi