Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Anketa

Jaké televizní kanály by měla obsahovat aplikace Televize? Můžete vybírat maximálně 3 kategorie. Jedná se mi hlavně o prioritní zaměření přidávání/odebírání TV stanic.

české - ČT, Nova, Prima, Barrandov apod.
slovenské - STV, TA3 apod.
zpravodajské cizojazyčné - Euronews, BBC World News apod.
regionální - TV Vysočina, TV Brno apod.
sportovní cizojazyčné - Eurosport News apod.
jiné

Autor Téma: Televize  (Přečteno 95131 krát)

skunkos

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 399
  • Karma: +32/-4
    • Zobrazit profil
    • Osobní web
Re: Televize
« Odpověď #25 kdy: 15 Květen 2011, 20:52:35 »
Jak rychlé máš připojení a jakej typ připojení?

Připojení mám wifi, rychlost +4MB, odezvy do internetu <-+5ms

Podotýkám že jiné streamy na netu a kdekoliv jinde MI FUNGUJÍ DOKONALE, a to v HD. Spíš bych to viděl na problém s VLC

???
ArchLinux (KDE)
Můj web

oudrnicky

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 56
  • Karma: +5/-4
    • Zobrazit profil
Re: Televize
« Odpověď #26 kdy: 15 Květen 2011, 20:54:58 »
Mě upravená verze funguje perfektně :) K+

vmonkey

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 230
  • Karma: +70/-3
    • Zobrazit profil
Re: Televize
« Odpověď #27 kdy: 15 Květen 2011, 20:58:03 »
Jak rychlé máš připojení a jakej typ připojení?

Připojení mám wifi, rychlost +4MB, odezvy do internetu <-+5ms

Podotýkám že jiné streamy na netu a kdekoliv jinde MI FUNGUJÍ DOKONALE, a to v HD. Spíš bych to viděl na problém s VLC

Ha... sem psal z mobilu a neposlalo se to co jsem chtěl. Totiž není stream jako stream. Že je něco v HD pořád neznamená že to je kvalitní na pohled. Je jedno. Spíš jsem měl dotaz - rychlost máš 4MB nebo 4Mb? Internet máš přes ADSL/kabel/bezdrátový/...?
Ubuntu 14.04, Acer Aspire v15 Nitro Black

skunkos

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 399
  • Karma: +32/-4
    • Zobrazit profil
    • Osobní web
Re: Televize
« Odpověď #28 kdy: 15 Květen 2011, 23:56:42 »
Jak rychlé máš připojení a jakej typ připojení?

Připojení mám wifi, rychlost +4MB, odezvy do internetu <-+5ms

Podotýkám že jiné streamy na netu a kdekoliv jinde MI FUNGUJÍ DOKONALE, a to v HD. Spíš bych to viděl na problém s VLC

Ha... sem psal z mobilu a neposlalo se to co jsem chtěl. Totiž není stream jako stream. Že je něco v HD pořád neznamená že to je kvalitní na pohled. Je jedno. Spíš jsem měl dotaz - rychlost máš 4MB nebo 4Mb? Internet máš přes ADSL/kabel/bezdrátový/...?
předpokládám, že víš co znamená zkratka wi-fi, a jsou to Mb - tedy po přepočtu ++450kb/s
a to, že jsem sledoval streamy v HD, tím mám na mysli skutečně viditelnou HD kvalitu....jak říkám..asi chyba vlc...dělá to u každé tv..
ArchLinux (KDE)
Můj web

Danny145

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 149
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
Re: Televize
« Odpověď #29 kdy: 16 Květen 2011, 00:26:03 »
Omlouvám se, že vstupuju do již rozběhlé debaty, ale dle mého názoru to není rychlostí internetu... televize se dá sledovat i na 2Mbps (cca. 230KBps). Sám mám momentálně 15Mb/s synchronně a občas mi ta televize spadne a naskočí následující kanál... Myslím si, že je to prostě chvilkovým nárůstem latence. Když si pustím onlineTV přímo z prohlížeče tak se to pozná,když se mi sesype na okamžik obraz, ale při přehrávání v přehrávači si VLC pod tím představí, že "film" skončil a jde se na další položku v playlistu..
« Poslední změna: 16 Květen 2011, 00:28:35 od Danny145 »

vmonkey

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 230
  • Karma: +70/-3
    • Zobrazit profil
Re: Televize
« Odpověď #30 kdy: 16 Květen 2011, 06:34:19 »
Jak rychlé máš připojení a jakej typ připojení?

Připojení mám wifi, rychlost +4MB, odezvy do internetu <-+5ms

Podotýkám že jiné streamy na netu a kdekoliv jinde MI FUNGUJÍ DOKONALE, a to v HD. Spíš bych to viděl na problém s VLC

Ha... sem psal z mobilu a neposlalo se to co jsem chtěl. Totiž není stream jako stream. Že je něco v HD pořád neznamená že to je kvalitní na pohled. Je jedno. Spíš jsem měl dotaz - rychlost máš 4MB nebo 4Mb? Internet máš přes ADSL/kabel/bezdrátový/...?
předpokládám, že víš co znamená zkratka wi-fi, a jsou to Mb - tedy po přepočtu ++450kb/s
a to, že jsem sledoval streamy v HD, tím mám na mysli skutečně viditelnou HD kvalitu....jak říkám..asi chyba vlc...dělá to u každé tv..

Samozřejmě vím co znamená wifi. Šlo mi o to jak moc stabilní ten internet máš. Když ho máš přes wifi tak ten wifi router ho musí taky odněkud mít. Co jsem tím ale chtěl říct je, že pokud bys měl nějaký méně stabilní net (výkyvy v rychlosti) tak se to projeví.
K tomu přepínání kanálů- v příští verzi to snad už bude ošetřené. Každopádně je ale zvláštní, že by k tomu přepínání z důvodů přetíženosti docházelo u všech streamů.

Jenom ještě pro úplnost 1MB=8Mb. Rychlosti internetu se standardně udávají v Mb, protože to jaksi zní líp. Do této aplikace jsem se snažil dát co nejkvalitnější streamy, které mají okolo 6000kbps, po převodu tedy 5,86Mbps nebo 0,73MBps=750KBps.

Pokud tedy není problém v rychlosti tak to asi musí být problém hardware/software...to by třeba ale mohl poradit líp někdo jiný než já.
« Poslední změna: 16 Květen 2011, 06:38:53 od vmonkey »
Ubuntu 14.04, Acer Aspire v15 Nitro Black

vmonkey

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 230
  • Karma: +70/-3
    • Zobrazit profil
Re: Televize
« Odpověď #31 kdy: 23 Květen 2011, 15:00:12 »
Tak ústní část maturity mám za sebou (za pár hodin budou i výsledky:)). Jinak jsem dopřipravil další "vydání" Televize, tentokrát ve verzi 0.03. Opět za jakékoliv připomínky budu rád. Pokud vás zajímá, co je nového, tak jsem o tom napsal příspěvek na svůj blog.

Odkaz na stažení je buď tam, nebo přímo zde.
Ubuntu 14.04, Acer Aspire v15 Nitro Black

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4655
  • Karma: +359/-64
    • Zobrazit profil
Re: Televize
« Odpověď #32 kdy: 26 Květen 2011, 09:05:23 »
Nová verze běhá dobře. Už se ani pokud internet nestíhá nepřepne na jiný program a jen se sekne a po chvilce běží dál  ;)
Super a díky.
Co s tím takhle na wiki nebo ještě lépe do centra softwaru Ubuntu?
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

vmonkey

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 230
  • Karma: +70/-3
    • Zobrazit profil
Re: Televize
« Odpověď #33 kdy: 26 Květen 2011, 09:19:06 »
Na wiki by to třeba šlo, ale do centra určitě ne... Jednak je tam trošku problém s licencí (většina streamů není přímo poskytována televizemi), což znamená, že dané streamy jsou v podstatě soukromé a tudíž není žádná jistota další funkčnosti. Samozřejmě i proto jsem přemýšlel o vytvoření nějakého centrálního souboru s adresami streamů někde na internetu, tudíž by tohle trošku odpadlo.... Ale asi i celkově bych potřeboval od někoho zkušenějšího pomoci s tou licencí... Prostě mi jde o to, aby to alespoň z mého pohledu fungovalo 100% legálně. Tohle by se sice dalo vyřešit nezahrnutím některých streamů, ale to potom padá skoro celá funkčnost aplikace... Pokud máte někdo nějakej nápad...
Ubuntu 14.04, Acer Aspire v15 Nitro Black

pivik

  • Host
Re: Televize
« Odpověď #34 kdy: 28 Květen 2011, 13:08:28 »
Přibližně polovina stanic mi nefunguje.Nicméně rád bych teď zprovoznil Nova sport. Nevíte jak na to?

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4655
  • Karma: +359/-64
    • Zobrazit profil
Re: Televize
« Odpověď #35 kdy: 28 Květen 2011, 15:18:56 »
Bohůžel zdroje není zárukou...  :(
Ale za to autor programu Televize nemůže.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

pivik

  • Host
Re: Televize
« Odpověď #36 kdy: 28 Květen 2011, 15:33:42 »
No to mi došlo, já jen jestli není nějaký jiný zdroj..

vmonkey

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 230
  • Karma: +70/-3
    • Zobrazit profil
Re: Televize
« Odpověď #37 kdy: 28 Květen 2011, 20:19:09 »
Samozřejmě sehnat jiný zdroj není problém... (teda u některých stanic jako Sport 1 jo, ale jinak asi ne). Ale problém je trochu jinde - totiž mě fungují snad všechny stanice (některé se načítají trochu pomaleji - viz BBC 1, jedna slovenská regionální nefunguje), ale jinak mi všechno jede. Má problém ještě někdo jiný? S jakými stanicemi máš problém?

Každopádně do další verze bych mohl dodělat práci s více streamy jedné stanice - vždy nejvyšší prioritu by měl nejprve umístěný stream, aplikace by ověřila jeho funkčnost, a pokud by nefungoval, tak by přešla k dalšímu. To ověřování už mám skoro vyřešené - u http to není problém, u mms, rtsp, rtp apod. to ještě budu muset dořešit :-)
Ubuntu 14.04, Acer Aspire v15 Nitro Black

min25

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 432
  • Karma: +20/-19
    • Zobrazit profil
Re: Televize
« Odpověď #38 kdy: 28 Květen 2011, 21:55:42 »
Samozřejmě sehnat jiný zdroj není problém... (teda u některých stanic jako Sport 1 jo, ale jinak asi ne). Ale problém je trochu jinde - totiž mě fungují snad všechny stanice (některé se načítají trochu pomaleji - viz BBC 1, jedna slovenská regionální nefunguje), ale jinak mi všechno jede. Má problém ještě někdo jiný? S jakými stanicemi máš problém?

Každopádně do další verze bych mohl dodělat práci s více streamy jedné stanice - vždy nejvyšší prioritu by měl nejprve umístěný stream, aplikace by ověřila jeho funkčnost, a pokud by nefungoval, tak by přešla k dalšímu. To ověřování už mám skoro vyřešené - u http to není problém, u mms, rtsp, rtp apod. to ještě budu muset dořešit :-)
I s poslední verzí šlapou všechny programy perfektně :)

vmonkey

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 230
  • Karma: +70/-3
    • Zobrazit profil
Re: Televize
« Odpověď #39 kdy: 02 Červen 2011, 13:28:32 »
Opět jsem vydal další verzi, viz můj blog.

Changelog:
0.04u1- solved problem when it did not update automatically when run for the first time
0.04   - added some TV channels
   - created changelog
   - better code structure
   - changed settings.cfg structure (see settings.cfg)
   - handling more streams for each channel
   - checking http streams (yet only direct ones)
   - added lynx as required package
   - notifying user when finished televize -r
   - changed defalult action when running command televize - now only launching playlist in VLC
   - preffered streams are the direct ones (not using zapni.tv as defaults)
   - removed Public TV because its broadcasting ended, more information may be found here

Přímý odkaz na stažení je ZDE.

Vzhledem k většímu množství změn očekávám, že něco nemusí fungovat správně, tak díky za "bugreport".

Pro správnou funkci smažte před instalací soubor ~/televize/playlist.m3u nebo po instalaci spuste příkaz televize -r a také nainstalujte lynx:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install lynx
Je také možné, že bude mít někdo problém s novým systémem aktualizace/neaktualizace. To asi hlavně lidé nepoužívající Unity (musí se aktualizovat přes televize -r). Snad to vyřeším brzo a pak bude u2.
« Poslední změna: 02 Červen 2011, 19:16:41 od vmonkey »
Ubuntu 14.04, Acer Aspire v15 Nitro Black

pivik

  • Host
Re: Televize
« Odpověď #40 kdy: 02 Červen 2011, 19:09:05 »
Pěkné. Nicméně nějak ubylo kanálů. Nemám tam ČT, Nova atd..

vmonkey

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 230
  • Karma: +70/-3
    • Zobrazit profil
Re: Televize
« Odpověď #41 kdy: 02 Červen 2011, 19:14:59 »
Neubylo kanálů. Totiž málo jsem tu zdůraznil - přibyla nová závislost lynx (používám k rychlému získání http headers), takže musíš ještě:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install lynx :). Ještě zaedituju ten příspěvek :)
« Poslední změna: 02 Červen 2011, 20:06:10 od vmonkey »
Ubuntu 14.04, Acer Aspire v15 Nitro Black

pivik

  • Host
Re: Televize
« Odpověď #42 kdy: 02 Červen 2011, 20:41:02 »
Super, už to jde. Ale co dělat, když se některé kanály sekají? Konkrétně třeba Nova Sport.

vmonkey

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 230
  • Karma: +70/-3
    • Zobrazit profil
Re: Televize
« Odpověď #43 kdy: 02 Červen 2011, 20:47:44 »
Tak si otevři /usr/share/Televize/settings.cfg a tam se pro vytvoření playlistu používá vždy ten nejhornější odkaz - tak ty odkazy na streamy buď vyzkoušej nebo jakkoliv přeřaď... mělo by to potom jet líp :) .
Ubuntu 14.04, Acer Aspire v15 Nitro Black

pivik

  • Host
Re: Televize
« Odpověď #44 kdy: 02 Červen 2011, 20:53:18 »
Díky moc, K+

vmonkey

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 230
  • Karma: +70/-3
    • Zobrazit profil
Re: Televize
« Odpověď #45 kdy: 02 Červen 2011, 20:55:42 »
Tohle je ale rada pro všechny s tím přeřazováním... nejsem schopen produkovat 6 různejch verzí, aby ty streamy byly rovnoměrně vytížený, takže jedině ruční přeřezení :)

Nebo to mám udělat, aby v tom playlistu byla např 6x ČT1, 6x ČT2 apod? Nebo ví někdo o nějakým způsobu, jak dělat v playlistu "podskupiny" - prostě k jednotlivým stanicím více streamů? Nemusí to bejt nutně m3u :)

Jinak mám pocit, že streamy z http://iptv.klfree.cz a z http://gogo.jksw.cz teď přestaly pracovat, každopádně stačí pouze televize -r pro další funkčnost :)
Třeba to ale zase nahoděj :)
« Poslední změna: 02 Červen 2011, 21:14:05 od vmonkey »
Ubuntu 14.04, Acer Aspire v15 Nitro Black

vmonkey

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 230
  • Karma: +70/-3
    • Zobrazit profil
Re: Televize
« Odpověď #46 kdy: 03 Červen 2011, 10:11:42 »
Vytvořena stránka na wiki :)
« Poslední změna: 21 Červen 2011, 12:41:49 od vmonkey »
Ubuntu 14.04, Acer Aspire v15 Nitro Black

pivik

  • Host
Re: Televize
« Odpověď #47 kdy: 05 Červen 2011, 10:32:27 »
Jinak tedy potvrzuji, že aplikace jede bezvadně i na Debianu.

somi

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: Televize
« Odpověď #48 kdy: 05 Červen 2011, 16:13:24 »
Zdravím všechny. Jen tak náhodou jsem chodil po foru Ubuntu a narazil jsem na téma televize.
Nainstaloval jsem to a jede mi to na první pokus. Dík, je to super věc. Mám NB MSI U100

krestix

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 1
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
    • Pôžičky a úvery
Re: Televize
« Odpověď #49 kdy: 05 Červen 2011, 16:31:25 »
taktiež ďakujem
Získajte výhodné pôžičky a úvery. Všetko vybavíte online cez internet alebo telefón. Nemusíte chodiť do banky.
Aj bez ručenia, s možnosťou odkladu splátku. Aj pre nezamestnaných, dôchodcov a študentov.