Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Ati catalyst  (Přečteno 11528 krát)

Skirr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Ati catalyst
« kdy: 07 Září 2011, 22:24:15 »
Zdravim,
Chtel bych se zeptat zda nekdo netusi jak plnohodnotne zprovoznit ATI ovladace v ubuntu 11.10... Po instalaci Ati ovladacu je prostredi cele trhane, jedina moznost je pouzivat unity 2d, ktere jsem nucen kvuli zminene chybe pouzivat uz od ubuntu 11.04, doufal jsem ze se zde chyba jiz nebude vyskytovat, ale je tu stale... nikde se mi nedari najit zadny funkcni navod... :(

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re: Ati catalyst
« Odpověď #1 kdy: 07 Září 2011, 22:35:09 »
Sťažuj sa výrobcovi.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re: Ati catalyst
« Odpověď #2 kdy: 07 Září 2011, 23:39:27 »
Já musím říci, že pod NVIDIí mi 11.10 padá akcelerace, pod ATI ne. Je to zvláštní ale je to tak. :)

Skirr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Ati catalyst
« Odpověď #3 kdy: 08 Září 2011, 08:48:54 »
Nejhorsi je, ze pouzivat ty svobodne ovladace co jsou v zakladu neni reseni.. Jelikoz s nima nema notebook vykon (hry, hd video...) a hlavne ma daleko mensi vydrz na baterii, coz pro me znamena, ze je nemohu pouzivat, jelikoz potrebuju vydrz baterie na prednasky...

Miroslav Marcišin

  • Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 102
  • Karma: +8/-1
  • když to nejde, použij silnější nukleární hlavici
    • Zobrazit profil
    • osobní blog
Re: Ati catalyst
« Odpověď #4 kdy: 08 Září 2011, 09:01:20 »
ati mám blbou podporu už na jádře 2.6.39.4, trojkovou řadu nepodporuje zatím vůbec, resp ovladače na to nejsou, nezbývá než počkat na stable verzi a doufat...
http://h00ked.cz
PC: Ubuntu 10.10 32bit | Linux 2.6.39.4-candela
AMD Athlon 64 X2 @2785,765MHz | 2x 2GB DDR2 800MHz PC6400 CL5, ZEPPELIN | 120GB sys HDD, 250GB mirror HDD, 2TB Seagate external data storage NTB: HP probook 4525s, Ubuntu 10.10 x64

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re: Ati catalyst
« Odpověď #5 kdy: 08 Září 2011, 12:16:16 »
ati mám blbou podporu už na jádře 2.6.39.4, trojkovou řadu nepodporuje zatím vůbec, resp ovladače na to nejsou, nezbývá než počkat na stable verzi a doufat...

Nebo nepoužívat nutně to nejnovější jádro ::)
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

Skirr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Ati catalyst
« Odpověď #6 kdy: 08 Září 2011, 16:43:56 »
Ok tak diky, zkusim vydrzet a uvidim.
Kazdopadne pokud by nekdo vedel o nejakem reseni tak ho sem pls hodte. Dik :)

Skirr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Ati catalyst
« Odpověď #7 kdy: 09 Září 2011, 05:36:41 »
Tak se mi pred par hodinama z aktualizovalo ubuntu 11.10, a mezi aktualizacemi byly nove ovladace od ATI, a uz nekolik hodin mi bezi pc plynule :).

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re: Ati catalyst
« Odpověď #8 kdy: 09 Září 2011, 20:16:58 »
Tak se mi pred par hodinama z aktualizovalo ubuntu 11.10, a mezi aktualizacemi byly nove ovladace od ATI, a uz nekolik hodin mi bezi pc plynule :).

No vidíš, stačí napsat do fóra a za pár dní si aktualizovat systém, to je servis!  :D
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

Skirr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Ati catalyst
« Odpověď #9 kdy: 12 Září 2011, 21:09:54 »
Bohuzel to bylo jen docasne .... chvilku to vazne vypadalo nadejne... ale pak se zacalo opet vse lagovat :/

roman.swe

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 158
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #10 kdy: 13 Říjen 2011, 07:41:08 »
Ahojte, takže pro mě řešení na přechod nejspíš není. Mám HD3400 a kombinace Catalyst s Ubuntu + Compiz mi korektně jela tak něco kolem +/- 9.04 verze. Od 11.04 jsem se vrátil zpět k LTS a i tady jedu bez Compizu, protože při zaplém mi v mplayeru s GL výstupem nestíhá vertikální obnovování a při přechodu do fullscreen-u se celý stroj sekne s fialovou obrazovkou. V jiném než GL výstupu nelze měnit barva titulků, kterou vyžaduji. Používám žlutou. Kdyby někdo věděl řešení, budu nesmírně rád. S pozdravem, Roman.
Lenovo R500 / Debian Jessie (testing) + Gnome 3.14.0

Speirs

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 86
  • Karma: +6/-1
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #11 kdy: 13 Říjen 2011, 19:13:58 »
Ahojte, takže pro mě řešení na přechod nejspíš není. Mám HD3400 a kombinace Catalyst s Ubuntu + Compiz mi korektně jela tak něco kolem +/- 9.04 verze. ...
To je dost zajímavé, mám taktéž Thinkpad R500 s HD3470 (myslím). Používám vlnící se okna a různé jiné kravinky, čím si vysvětlujete nemohoucnost vašeho počítače?
ThinkPad R500 s grafikou Ati, bohužel.

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #12 kdy: 13 Říjen 2011, 21:59:41 »
Já mám problémy s fonty u GS. Podle mne to způsobuje ovladač ATI. Musíš asi čekat, až pánové provedou upgrade ovladače, aby pracoval s kernelem řady 3.

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #13 kdy: 13 Říjen 2011, 22:33:41 »
Docela se v tom ztrácím, jelikož příští vydání už je Precise Pangolin, ale toto vlákno se týká pořád Oneiric Ocelot, ne? NA linuxexpresu vyšla recenze, nepochopil jsem tuto větu:

Citace
Oneiric Ocelot běží na linuxovém jádru ve verzi 3.0.0.10. Co je na něm tak převratného? Víceméně nic, jen to číslo. Změnil se způsob číslování, protože z číselného označení 2.6.35 moc vyčíst nešlo....

Z číslování 3.0.0.10 to jde asi vyčíst o mnoho více :D.
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

roman.swe

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 158
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #14 kdy: 15 Říjen 2011, 15:09:24 »
Ahojte, takže pro mě řešení na přechod nejspíš není. Mám HD3400 a kombinace Catalyst s Ubuntu + Compiz mi korektně jela tak něco kolem +/- 9.04 verze. ...
To je dost zajímavé, mám taktéž Thinkpad R500 s HD3470 (myslím). Používám vlnící se okna a různé jiné kravinky, čím si vysvětlujete nemohoucnost vašeho počítače?


Ahoj, myslím, že tady si můžeme tykat, ni? Každopádně jsi citoval jen část a ta ztrácí význam, který to mělo. Mi compiz jede ok, ale jen do doby než si pustím v video v mplayeru a to přepnu do fullscreen, kde se pak stroj sekne. A to zase jen s GL výstupem, který vyžaduji, protože používám "vo=gl:osdcolor=0xFFFF00" -> žlutou barvu titulků, která třeba s XV nejde. Čulis Roman
Lenovo R500 / Debian Jessie (testing) + Gnome 3.14.0

Speirs

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 86
  • Karma: +6/-1
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #15 kdy: 15 Říjen 2011, 18:29:41 »
Jitěže můžeme, používám to pro jistotu. Potom jsem to celé špatně pochopil, pokud budete chtít a napíšete co mám do mplayeru naházet, klidně to zkusím na svém počítači, něco s titulky bych tu snad našel.
ThinkPad R500 s grafikou Ati, bohužel.

roman.swe

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 158
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #16 kdy: 15 Říjen 2011, 19:09:20 »
Jitěže můžeme, používám to pro jistotu. Potom jsem to celé špatně pochopil, pokud budete chtít a napíšete co mám do mplayeru naházet, klidně to zkusím na svém počítači, něco s titulky bych tu snad našel.


Ok, ale dopadneš stéjně: používám mplayer bez gui a tohle je má konfigurace ->

Kód: [Vybrat]
# Nastaví ovladač videa.
vo=gl:osdcolor=0xFFFF00

# Nastaví ovladač zvuku.
ao=pulse,alsa,

# Nastavení velikosti cache.
cache=8192
#cache-min=95

# Nastavení velikosti fontů.
subfont-text-scale=3.00
subpos=100
subfont-osd-scale=3.00

subfont-blur=3.0
subfont-outline=3.0

noass=yes

# Anti-alias subs. (4: best and slowest)
spuaa=4

# Nastavení preferovaných jazyků.
alang=jp,en,eng,cz,cr
slang=cz,cr,en

# Nastavení kódování fontů.
subcp='windows-1250'

#subcp=enca:cs:cp1250
subfont-encoding=unicode

# Nastavení dublebufferingu. (Doporučeno pro xv video výstup s použitím SUB/OSD)
double=1

# Hledání souborů s titulky.
sub-fuzziness=2

unicode=yes
ffactor=1

# Deaktivuje šetřič obrazovky.
stop-xscreensaver=yes

# Pozice okna s filmem. (50%:50%: střed obrazovky)
geometry=50%:50%

# Nastavení upravující zobrazení filmu:
autoq=100
fixed-vo=1

dr=1

vf=pp=ha:a/va:a/dr:a/al:a/tn:a,scale

fontconfig=1
font='DejaVu Sans'

dvd-device=dev/sr0

Zapni si compiz, spusť video v mplayeru s tím mým configem. Jo, cesta k němu ->
Kód: [Vybrat]
sudo gedit /etc/mplayer/mplayer.conf zmáčkni kl. F na přepnutí do fullscreenu a když Ti naskočí fialová, tak jedine hard reset :-(
Lenovo R500 / Debian Jessie (testing) + Gnome 3.14.0

pivik

  • Host
Re:Ati catalyst
« Odpověď #17 kdy: 15 Říjen 2011, 20:11:30 »
Zapni si compiz, spusť video v mplayeru s tím mým configem. Jo, cesta k němu ->
Kód: [Vybrat]
sudo gedit /etc/mplayer/mplayer.conf zmáčkni kl. F na přepnutí do fullscreenu a když Ti naskočí fialová, tak jedine hard reset :-(

Pro grafické aplikace používejte gksudo, je to lepší pro vyhnutí se dalším problémům.

roman.swe

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 158
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #18 kdy: 16 Říjen 2011, 00:01:00 »
Zapni si compiz, spusť video v mplayeru s tím mým configem. Jo, cesta k němu ->
Kód: [Vybrat]
sudo gedit /etc/mplayer/mplayer.conf zmáčkni kl. F na přepnutí do fullscreenu a když Ti naskočí fialová, tak jedine hard reset :-(

Pro grafické aplikace používejte gksudo, je to lepší pro vyhnutí se dalším problémům.

Ok. Tak
Kód: [Vybrat]
sudo nano /etc/mplayer/mplayer.conf .
Lenovo R500 / Debian Jessie (testing) + Gnome 3.14.0

Speirs

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 86
  • Karma: +6/-1
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #19 kdy: 16 Říjen 2011, 14:32:49 »
Žádná katastrofa nenastala, snad jsem to nastavil a tu žlutou poznáváte.
ThinkPad R500 s grafikou Ati, bohužel.

roman.swe

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 158
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #20 kdy: 16 Říjen 2011, 18:27:48 »
Žádná katastrofa nenastala, snad jsem to nastavil a tu žlutou poznáváte.


Ty ikony vpravo dole, ty jsou ve filmu?

Jinak díky za snahu. Jo a ještě JEDNA dost podstatná poznámka: do fialových pruhů mi to se zaplými efekty spadne resp. smete celý systém na laptopu vždy, ale pokud připojím telku ->

Kód: [Vybrat]
xrandr --output LVDS --off --output CRT1 --mode 1280x768
s menším rozlišením, můžu přepínat kl. F kolikrát chci a neshodím to ani náhodou.

PLEASE HELP!

Díky a čulis@Roman
Lenovo R500 / Debian Jessie (testing) + Gnome 3.14.0

Speirs

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 86
  • Karma: +6/-1
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #21 kdy: 17 Říjen 2011, 11:56:07 »
Ty ikony jsou z Gnome Shell, jak se tam objevily netuším, ale to není důležité. Dál už bohužel nepomohu, přehrávání videa se věnuji jen povrchně.
ThinkPad R500 s grafikou Ati, bohužel.

roman.swe

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 158
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #22 kdy: 18 Říjen 2011, 11:22:57 »
Ty ikony jsou z Gnome Shell, jak se tam objevily netuším, ale to není důležité. Dál už bohužel nepomohu, přehrávání videa se věnuji jen povrchně.

A přece jenom by tu něco bylo -> připiš-te mi prosím ještě výpis z:
Kód: [Vybrat]
cat /etc/X11/xorg.conf . Díky za vše. S pozdravem@Roman
Lenovo R500 / Debian Jessie (testing) + Gnome 3.14.0

pet75

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 43
  • Karma: +3/-2
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #23 kdy: 18 Říjen 2011, 18:25:34 »
Zdravim,
Chtel bych se zeptat zda nekdo netusi jak plnohodnotne zprovoznit ATI ovladace v ubuntu 11.10... Po instalaci Ati ovladacu je prostredi cele trhane, jedina moznost je pouzivat unity 2d, ktere jsem nucen kvuli zminene chybe pouzivat uz od ubuntu 11.04, doufal jsem ze se zde chyba jiz nebude vyskytovat, ale je tu stale... nikde se mi nedari najit zadny funkcni navod... :(

Přesně tohle řeším taky, dost pomohlo (ne na 100%) zakázat v nastavení kompizu (obecné) Gnome compatibility a povolit KDE compatibility.

Petr

Speirs

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 86
  • Karma: +6/-1
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #24 kdy: 18 Říjen 2011, 21:31:35 »
A přece jenom by tu něco bylo -> připiš-te mi prosím ještě výpis z:
Kód: [Vybrat]
cat /etc/X11/xorg.conf . Díky za vše. S pozdravem@Roman

Není tam, jestli se nepletu, tak se od něho upustilo. Nebo je to tím, že mám otevřené ovladače.
ThinkPad R500 s grafikou Ati, bohužel.