Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Ati catalyst  (Přečteno 11519 krát)

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #25 kdy: 18 Říjen 2011, 21:37:21 »
Neviete niekdo čo znamená v jockey tá položka s catalyst (aktualizace po vydání)? Ovládače z AMD.com nefungujú. :/
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

roman.swe

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 158
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #26 kdy: 18 Říjen 2011, 23:07:26 »
A přece jenom by tu něco bylo -> připiš-te mi prosím ještě výpis z:
Kód: [Vybrat]
cat /etc/X11/xorg.conf . Díky za vše. S pozdravem@Roman

Není tam, jestli se nepletu, tak se od něho upustilo. Nebo je to tím, že mám otevřené ovladače.

Ok. Každopádně nechápu, jak je možné, že Vám / Ti jede Compiz na svobodných ovládačích.
Lenovo R500 / Debian Jessie (testing) + Gnome 3.14.0

Speirs

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 86
  • Karma: +6/-1
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #27 kdy: 19 Říjen 2011, 16:58:28 »
Tak se obávám, abych zde nemystifikoval, Compiz jsem používal, ve stylu vlnících se oken apod., ale poslední dobou se u počítače věnuji práci, takže jsem přestal řešit co kde jak běží a hlavně jsem zlikvidoval otravné fglrx, a žiju v domnění, že mi tu Compiz běží a on asi běží, ale blbinky nefungují, jak jsem se právě přesvědčil v jeho nastavení. Každopádně běžím v akcelerovaném prostředí a to mi ke štěstí stačí. Vypadám dost zmateně, ale momentálně chci po počítači, aby běžel o víc se nestarám.
ThinkPad R500 s grafikou Ati, bohužel.

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
  • Karma: +177/-35
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re:Ati catalyst
« Odpověď #28 kdy: 20 Říjen 2011, 09:56:06 »
Dovolil bych si tvrdit, že problém trhaného Unity nebude v AMD ovladačích. Mám totiž nainstalovaný ten z repozitáře, akcelerace bez problémů funguje, jenom to Unity je pořád trhané (na rozdíl od Unity2D, které jede naprosto plynule).

Uvidíme, třeba to spraví nějaká aktualizace.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Vilda74

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 47
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #29 kdy: 20 Říjen 2011, 10:23:15 »
Neviete niekdo čo znamená v jockey tá položka s catalyst (aktualizace po vydání)? Ovládače z AMD.com nefungujú. :/

To nevím, každopádně nainstalovat mi to nejde. S vysvětlením, že to selhalo a s odkazem na log, ze kterého moudrý nejsem. Unity mi jede v pohodě, v XBMC nepřehraju nic (rozpadlý obraz na barevné pruhy) jinak jinde vše funguje, ale žádné extra efekty zapnuté nemám. Štve mě to, ale nevím co s tím. Už jsem uvažoval o jiné grafárně, ale nevím, jestli to nebude z louže do bláta (nebo naopak?  :-\ )

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #30 kdy: 20 Říjen 2011, 14:55:51 »
Dovolil bych si tvrdit, že problém trhaného Unity nebude v AMD ovladačích. Mám totiž nainstalovaný ten z repozitáře, akcelerace bez problémů funguje, jenom to Unity je pořád trhané (na rozdíl od Unity2D, které jede naprosto plynule).

Uvidíme, třeba to spraví nějaká aktualizace.
Já bych si to tvrdit nedovolil. Když Nvidia jde a Ati ne, hardwarem to nebude. Tedy když si odmyslíme GK.

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
  • Karma: +177/-35
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re:Ati catalyst
« Odpověď #31 kdy: 20 Říjen 2011, 15:16:19 »
...
Já bych si to tvrdit nedovolil. Když Nvidia jde a Ati ne, hardwarem to nebude. Tedy když si odmyslíme GK.
No, kdyby mi nefungovala akcelerace, tak řeknu, že trhání v Unity je způsobené ovladačem/hardwarem. Ovšem když akcelerace jede a Unity přesto trhá, rozhodně bych neoznačil za viníka ovladač/kartu. Neřkuli že v 11.04 jelo akcelerované Unity naprosto bez problému.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #32 kdy: 20 Říjen 2011, 17:48:03 »
...
Já bych si to tvrdit nedovolil. Když Nvidia jde a Ati ne, hardwarem to nebude. Tedy když si odmyslíme GK.
No, kdyby mi nefungovala akcelerace, tak řeknu, že trhání v Unity je způsobené ovladačem/hardwarem. Ovšem když akcelerace jede a Unity přesto trhá, rozhodně bych neoznačil za viníka ovladač/kartu. Neřkuli že v 11.04 jelo akcelerované Unity naprosto bez problému.
No, já to říkám pro nefungující fonty na řádku menu, nebo ty to v gnome-shell máš správně vykresleno? Nebo jiný důvod, proč to je nečitelné?

roman.swe

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 158
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #33 kdy: 20 Říjen 2011, 23:13:37 »
Dovolil bych si tvrdit, že problém trhaného Unity nebude v AMD ovladačích. Mám totiž nainstalovaný ten z repozitáře, akcelerace bez problémů funguje, jenom to Unity je pořád trhané (na rozdíl od Unity2D, které jede naprosto plynule).

Uvidíme, třeba to spraví nějaká aktualizace.

Možná lamí přípomínka, ale máte v Catalyst Control Center -> Možnosti zobrazovacího zařízení -> Bez trhání    aktivovanou tu volbu "Chcelte-li zamezit trhání, povolte pracovní plochu s omezením trhání"? S pozdravem, Roman

edit: Mě se tím vyřešilo to padání Mplayeru při přechodu do fullscreenu se zapnutým Compizem, ale zase se mi pak v tom fullscreenu trhají HD videa. U mě bude chyba na straně HW, protože ta moje AMD/ATI HD 3400 má jen 128MB DD3 na 311MHz.
« Poslední změna: 20 Říjen 2011, 23:47:20 od roman.swe »
Lenovo R500 / Debian Jessie (testing) + Gnome 3.14.0

pet75

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 43
  • Karma: +3/-2
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #34 kdy: 21 Říjen 2011, 12:27:27 »
Tak tím "Gnome compatibility" to zřejmě nebylo, na chvíli to bylo lepší. Nevím čím by to mohlo být.
Tady je výpis xorg.conf:

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   DefaultDepth   24
EndSection

Section "Module"
   Load   "glx"
EndSection

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #35 kdy: 21 Říjen 2011, 13:14:24 »
U mě bude chyba na straně HW, protože ta moje AMD/ATI HD 3400 má jen 128MB DD3 na 311MHz.

128MB je snad na malá velikost? Víc záleží na sběrnici, než na velikosti paměti.
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

roman.swe

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 158
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #36 kdy: 21 Říjen 2011, 19:37:48 »
U mě bude chyba na straně HW, protože ta moje AMD/ATI HD 3400 má jen 128MB DD3 na 311MHz.

128MB je snad na malá velikost? Víc záleží na sběrnici, než na velikosti paměti.

Přikládám obrázek:

[attachment deleted by admin]
Lenovo R500 / Debian Jessie (testing) + Gnome 3.14.0

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #37 kdy: 21 Říjen 2011, 19:55:40 »
U mě bude chyba na straně HW, protože ta moje AMD/ATI HD 3400 má jen 128MB DD3 na 311MHz.

128MB je snad na malá velikost? Víc záleží na sběrnici, než na velikosti paměti.

Přikládám obrázek:
Hm, tak sběrnice (kterou jsi neukázal:D) by měla být 64bitová, ta paměť by měla jet na 622Mhz efektivně, jestli je ddr3, ale nějak mi to nevychází...Je fakt že propustnost 12,8GB není mnoho, ale na filmy a grafické prostředí OS to přece stačit musí...
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #38 kdy: 21 Říjen 2011, 20:14:35 »
U mě bude chyba na straně HW, protože ta moje AMD/ATI HD 3400 má jen 128MB DD3 na 311MHz.

128MB je snad na malá velikost? Víc záleží na sběrnici, než na velikosti paměti.

Přikládám obrázek:
Hm, tak sběrnice (kterou jsi neukázal:D) by měla být 64bitová, ta paměť by měla jet na 622Mhz efektivně, jestli je ddr3, ale nějak mi to nevychází...Je fakt že propustnost 12,8GB není mnoho, ale na filmy a grafické prostředí OS to přece stačit musí...

No tak mi to nedalo, malá oprava. Ten tvůj radeon by měl být podle té propustnosti (64*1600/8=12,8GB/s) HD3470. Paměti má samozřejmě na 1600Mhz efektivně. Těch 311Mhz (622Mhz) musí být nějaká úsporná  podtaktovaná hodnota..
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #39 kdy: 21 Říjen 2011, 20:24:08 »
.... v Catalyst Control Center -> Možnosti zobrazovacího zařízení -> Bez trhání    aktivovanou tu volbu "Chcelte-li zamezit trhání, povolte pracovní plochu s omezením trhání"? S pozdravem, Roman

Ty voe ono to tam fakt asi je, já jsem prvně myslel, že je to vtip :D
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

roman.swe

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 158
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #40 kdy: 21 Říjen 2011, 23:31:39 »
U mě bude chyba na straně HW, protože ta moje AMD/ATI HD 3400 má jen 128MB DD3 na 311MHz.

128MB je snad na malá velikost? Víc záleží na sběrnici, než na velikosti paměti.

Díky moc za snahu a info. Opravdu mám HD3470 s DDR3. Není ta úspora, protože je zabudovaná v laptopu? Fakt už si s ní nevím rady, ale chtěl bych jí trošku odbrzdit. Roman
Přikládám obrázek:
Hm, tak sběrnice (kterou jsi neukázal:D) by měla být 64bitová, ta paměť by měla jet na 622Mhz efektivně, jestli je ddr3, ale nějak mi to nevychází...Je fakt že propustnost 12,8GB není mnoho, ale na filmy a grafické prostředí OS to přece stačit musí...

No tak mi to nedalo, malá oprava. Ten tvůj radeon by měl být podle té propustnosti (64*1600/8=12,8GB/s) HD3470. Paměti má samozřejmě na 1600Mhz efektivně. Těch 311Mhz (622Mhz) musí být nějaká úsporná  podtaktovaná hodnota..
Lenovo R500 / Debian Jessie (testing) + Gnome 3.14.0

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
  • Karma: +177/-35
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re:Ati catalyst
« Odpověď #41 kdy: 22 Říjen 2011, 22:43:04 »
Tak jsem na netu objevil radu, jak vyřešit problém líného Unity na kartách ATI/AMD. Stačí nainstalovat compiz settings manager, v něm vlízt do OpenGL a tam vypnout volbu Synchronizovat při VBlank. Sice to pořád není ideální, ale je to mnohokrát lepší, než v defaultním nastavení.

P.S: Prostě mi nikdo nevymluví, že není chyba přímo v Unity. Akcelerace jede, benchmarky ukazují zas o trochu více, než s předešlými verzemi ovladače/jádra, gamesy jedou, zkrátka jediné, co škube, je Unity.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #42 kdy: 22 Říjen 2011, 22:56:56 »
U mě bude chyba na straně HW, protože ta moje AMD/ATI HD 3400 má jen 128MB DD3 na 311MHz.

128MB je snad na malá velikost? Víc záleží na sběrnici, než na velikosti paměti.

Přikládám obrázek:
Hm, tak sběrnice (kterou jsi neukázal:D) by měla být 64bitová, ta paměť by měla jet na 622Mhz efektivně, jestli je ddr3, ale nějak mi to nevychází...Je fakt že propustnost 12,8GB není mnoho, ale na filmy a grafické prostředí OS to přece stačit musí...

No tak mi to nedalo, malá oprava. Ten tvůj radeon by měl být podle té propustnosti (64*1600/8=12,8GB/s) HD3470. Paměti má samozřejmě na 1600Mhz efektivně. Těch 311Mhz (622Mhz) musí být nějaká úsporná  podtaktovaná hodnota..
Díky moc za snahu a info. Opravdu mám HD3470 s DDR3. Není ta úspora, protože je zabudovaná v laptopu? Fakt už si s ní nevím rady, ale chtěl bych jí trošku odbrzdit. Roman
Ta odpověď se nějak zatoulala... Tak to netuším, pouze se domnívám, že je to nějaký adaptibilní mód. Těch referenčních 1600 Mhz si samozřejmě výrobci můžou upravovat podle osazených pamětí, ale nemyslím si, že by tu pamět  nechali běžet tak nízko. To by tu kratu asi dost degradovali. Už nevím,  jak to funguje u ATI, ale zkusil bych CCC spustit pod rootem (gksudo), jestli se tam nedá přímo něco naklikat.
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

pet75

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 43
  • Karma: +3/-2
    • Zobrazit profil
Re:Ati catalyst
« Odpověď #43 kdy: 26 Říjen 2011, 10:37:01 »
.... v Catalyst Control Center -> Možnosti zobrazovacího zařízení -> Bez trhání    aktivovanou tu volbu "Chcelte-li zamezit trhání, povolte pracovní plochu s omezením trhání"? S pozdravem, Roman

Ty voe ono to tam fakt asi je, já jsem prvně myslel, že je to vtip :D

Tahle funkce jen zamezí rozpůlení obrazu, ale problém to neřeší.
Vem si jakékoli okno, zmenši si ho a jezdi s ním doleva a doprava. Nám, co máme tento problém, okno poskakuje i o 5 cm (na úhlopříčce 82 cm). Ve 2D, nebo bez nainstalovaného ovladače  "fglrx" se okno posouvá krásně plynule.
« Poslední změna: 26 Říjen 2011, 13:21:42 od pet75 »