První krůčky... IV.
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
mojeID OpenID
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

Další testovaný notebook je Lenovo IdeaPad G580, článek naleznete na našem blogu.

Autor Téma: Tak asi budeme mít po dual bootu  (Přečteno 6183 krát)

pacholik

• Závislák
    • Zobrazit profil
Re: Tak asi budeme mít po dual bootu
« Odpověď #50 kdy: 25 Září 2011, 18:45:20 »

je to realita
Citace: http://mjg59.dreamwidth.org/5850.html
  • Windows 8 certification does not require that the user be able to disable UEFI secure boot, and we've already been informed by hardware vendors that some hardware will not have this option.
IP zaznamenána

TIBOR

• Závislák
  • Pohlaví: Mužské
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 25 Září 2011, 18:45:43 »

Ja som pozeral toto
https://help.ubuntu.com/community/UEFIBooting
ale nie som z toho mudry.
IP zaznamenána
Asus K52F-EX739SK Ubuntu 12.04.2 PP 64bit - Gnome-panel.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.

Václav Sobota

• Člen
  • **
  • Mundus vult decipo, ergo decipiatur.
    • Zobrazit profil
    • Agro Invest Bohemia Corporation
« Odpověď #52 kdy: 25 Září 2011, 19:01:24 »

je to realita
Citace: http://mjg59.dreamwidth.org/5850.html
  • Windows 8 certification does not require that the user be able to disable UEFI secure boot, and we've already been informed by hardware vendors that some hardware will not have this option.
Jak jsem psal, nektere HW firmy to muzou akceptovat, ale oni z toho explicitne nic mit nebudou, takze bych se prilis neobaval toho, ze by vyrobci HW zacali vyrabet pouze zbozi fungujici jen pod Win8... Jsem si naopak docela jisty, ze nekteri z velkych producentu (HP, Dell, Lenovo, Asus, Acer, Sony, Toshiba) "v tom nepojedou". Obzvalste kdyz se na trh chysta Chrome OS a tusim jeste neco na bazi Androidu (ted tipuju, vim jen ze jsem neco zaslechl o potencialne uspesnem alternativnim OS hlavne pro netbooky a tablety, ale pamet mi v tomhle ohledu uz vic info nedoda).
IP zaznamenána
Svoboda je příležitost konat dobro, ale jen tehdy, pokud je také příležitostí činit zlo. [Friedrich August von Hayek]

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
    • Jabber/AQQ
    • Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 25 Září 2011, 19:03:25 »

Myslim, ze je to spis prani nez realita - vyrobci HW nemaji zadny duvod okradat se o mozne prijmy (ze strany uzivatelu ostatnich OS) ve prospech Microsoftu. Prinejmensim urcita cast trhu by potom pripadla "neloajalnim" vyrobcum, coz pri vseobecnem poklesu ziskovosti v HW segmentu neni riziko radne podceneni...

Citace
Budto bude Váš HW bootovat pouze podepsané zavaděče, nebo nedodáme licence w8.

S pozdravem,
MS

To víš že se výrobci tiše skloní hlavu...
IP zaznamenána
Ubuntu Lucid 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují "co vidíš, to dostaneš“ za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

compaq

• Stálý člen
  • Karmu nesleduji, klikáte zbytečně...
    • Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 26 Září 2011, 08:50:05 »

Doufám, že bude situace podobná, jak s DivX a Xvid ve stolních přehrávačích. Výrobci nejdřív chvíli váhají (asijci kratší chvíli) a potom se s tím roztrhne pytel. Každý výrobce si rozmyslí, jestli naštvat půlku světa (a své akcionáře), nebo jednoho dodavatele OS.
IP zaznamenána
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Stálý člen
  • Non scholae, sed vitae discimus...
    • Jabber/AQQ
    • Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 26 Září 2011, 10:38:35 »

Doufám, že bude situace podobná, jak s DivX a Xvid ve stolních přehrávačích. Výrobci nejdřív chvíli váhají (asijci kratší chvíli) a potom se s tím roztrhne pytel. Každý výrobce si rozmyslí, jestli naštvat půlku světa (a své akcionáře), nebo jednoho dodavatele OS.

IMHO to bola irónia :)
IP zaznamenána
Registered Linux User #506395
---
Smartphone/Tablet: Asus PadFone, ICS, kernel 3.0.8 --- Laptop: MSI GX 723 - Intel Core 2 Duo P8400 @ 2.26 GHz, 4 GB DDR3 RAM,  GeForce GT 130M, 500 GB, Ubuntu 12.04 Precise Pangolin x86_64  Desktop: Intel Core 2 Duo E7300 @ 2.66 GHz, 6 GB DDR2 RAM, GeForce 9400GT, 1x Seagate 500 GB, Ubuntu 12.04 Precise Pangolin x86_64

Krysař

• Závislák
    • Jabber/AQQ
    • Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 26 Září 2011, 16:07:56 »

IP zaznamenána
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

C++odeG++irl-o.cc

• Člen
  • **
  • Pohlaví: Ženské
  • Scio me nihil scire...
    • Jabber/AQQ
    • Zobrazit profil
IP zaznamenána
NTB: Lenovo g560e CPU: Intel T4500 dual-core RAM 8GB DDR3, 500GB

gandhi

• Host
Re:Tak asi budeme mít po dual bootu
« Odpověď #58 kdy: 10 Červen 2012, 22:05:00 »

"People who are really serious about software should make their own hardware." Alan Kay
IP zaznamenána

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
    • Jabber/AQQ
    • Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 10 Červen 2012, 22:13:02 »

Třeba WUBI neinstaluje vlastní zavaděč, ale píchne se na widlí... to je jedna cesta. Druhak nevěřím, že ten klíč z M$ neunikne...
IP zaznamenána
Ubuntu Lucid 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují "co vidíš, to dostaneš“ za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
« Odpověď #60 kdy: 10 Červen 2012, 23:15:06 »

"People who are really serious about software should make their own hardware." Alan Kay
To platilo keď začínal apple...
IP zaznamenána
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Moderátor
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 10 Červen 2012, 23:28:51 »

uff .. me na tom paralyzuje jeden aspekt ::

On jako Secure boot nejak zachrani/spasi deravost windowsu ?

dyk na to nemuze nikdo s mozkem v hlave pristoupit .. myslim si, ze to je jen kachna aby oslovili hloupe lidi
IP zaznamenána
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
First, they ignore you. Then they laught at you. Then they fight you. Then you win ..

jAster_BA

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 11 Červen 2012, 00:02:24 »

uff .. me na tom paralyzuje jeden aspekt ::

On jako Secure boot nejak zachrani/spasi deravost windowsu ?

dyk na to nemuze nikdo s mozkem v hlave pristoupit .. myslim si, ze to je jen kachna aby oslovili hloupe lidi
Skôr konkurenčný boj...a nejde tu len o slobodný SW, ale osobne si myslím, že nebude možnosť ani downgrade.
IP zaznamenána
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

gandhi

• Host
« Odpověď #63 kdy: 11 Červen 2012, 01:23:54 »

to plati stale ;) (vid Android, Windows a tona balastu atd.), ked chces mat to fakt premakane, musis si spravit ten HW tiez a hlavne drzat kontrolu, sam mam Android aj je to hruza :-\ (a to nemyslim tu vodu co sa mi dostala pod display :'()
IP zaznamenána

jAster_BA

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 11 Červen 2012, 10:58:08 »

to plati stale ;) (vid Android, Windows a tona balastu atd.), ked chces mat to fakt premakane, musis si spravit ten HW tiez a hlavne drzat kontrolu, sam mam Android aj je to hruza :-\ (a to nemyslim tu vodu co sa mi dostala pod display :'()
A tak aby to bolo nejak konkurencie schopné? Telefón/tablet/počítač sa pri nízkom výkone a neodladenom SW neoplatí robiť (v závislosti od finančnej náročnosti samozrejme) ;). Pozri sa napríklad na OpenMoko...
IP zaznamenána

gandhi

• Host
« Odpověď #65 kdy: 11 Červen 2012, 13:43:24 »

A tak aby to bolo nejak konkurencie schopné? Telefón/tablet/počítač sa pri nízkom výkone a neodladenom SW neoplatí robiť (v závislosti od finančnej náročnosti samozrejme) ;). Pozri sa napríklad na OpenMoko...
Tak zavisi aky chces produkt, skusal som viacero Androidov a proste je to *censored* s prepacenim. Ja ked kupujem veci tak uvazujem aj nad ROI (tangible a intangible). Ber to tak, ze dneska mas poriadne app len na iPhone (aj ked mne ten interface prijde uz zastaraly napr.), na androide su te apps v hroznom stave, teda aspon co som skusal tych 20 top app, to je hruza.

OpenMoko je vaporware, to neni masova vec a vyzera to geekovsky.

Ja len narazam na to, ze ak chces vymakany software, musis mat pod kontrolou hardware, aby to mohlo spolu hrat. Mam Thinkpad s Windows a proste aj tak to neni ono aj ked to je default. Integracia je proste slabucka.
IP zaznamenána

jAster_BA

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: 11 Červen 2012, 14:13:35 »

Tak zavisi aky chces produkt, skusal som viacero Androidov a proste je to *censored* s prepacenim. Ja ked kupujem veci tak uvazujem aj nad ROI (tangible a intangible). Ber to tak, ze dneska mas poriadne app len na iPhone (aj ked mne ten interface prijde uz zastaraly napr.), na androide su te apps v hroznom stave, teda aspon co som skusal tych 20 top app, to je hruza.

OpenMoko je vaporware, to neni masova vec a vyzera to geekovsky.

Ja len narazam na to, ze ak chces vymakany software, musis mat pod kontrolou hardware, aby to mohlo spolu hrat. Mam Thinkpad s Windows a proste aj tak to neni ono aj ked to je default. Integracia je proste slabucka.
Mne tie app prídu práve naopak ;) poriadnu náhradu na iOS za alcodroid napríklad nenájdeš (nepodarilo sa mi).
IP zaznamenána

gandhi

• Host
« Odpověď #67 kdy: 11 Červen 2012, 15:59:28 »

Tie app su vsetky priemerne, hrozne malo je dobrych, proste ze fakt prespikovanych s dobrym rozhranim atd. tu app co si poslal, tak to je priklad otrasneho designu a UX, aj ked moze byt funkcne dobry. Aplikaciu, ktoru nemusis nastavovat atd. je najlepsia aplikacia. ;)

Android je geekovsky, od app po interface.

Alcodroid nepozuivam :D
IP zaznamenána

Otakar Pešek

• Host
« Odpověď #68 kdy: 16 Červen 2012, 23:16:00 »

Nesnášim microsoft, jsou jako vlci. Vrrrrrr Vrrrrr  >:(
IP zaznamenána

compaq

• Stálý člen
  • Karmu nesleduji, klikáte zbytečně...
    • Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: 17 Červen 2012, 00:01:13 »

Nesnášim microsoft, jsou jako vlci. Vrrrrrr Vrrrrr  >:(

Souhlasím. Mně MS připadá spíš jako Putin.

;)
« Poslední změna: 18 Červen 2012, 10:51:37 od compaq »
IP zaznamenána
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

jAster_BA

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #70 kdy: 18 Červen 2012, 10:48:11 »

Tie app su vsetky priemerne, hrozne malo je dobrych, proste ze fakt prespikovanych s dobrym rozhranim atd. tu app co si poslal, tak to je priklad otrasneho designu a UX, aj ked moze byt funkcne dobry. Aplikaciu, ktoru nemusis nastavovat atd. je najlepsia aplikacia. ;)

Android je geekovsky, od app po interface.

Alcodroid nepozuivam :D
Vždy všetko ide urobiť aj lepšie ;)...ale zlý design to nemá, je tam všetko prehladné a pekne v grafe :)
IP zaznamenána

slavcok

• Návštěvník
  • *
    • Zobrazit profil
IP zaznamenána
Toshiba Satellite A305

gandhi

• Host
« Odpověď #72 kdy: 18 Červen 2012, 14:03:41 »

Vždy všetko ide urobiť aj lepšie ;)...ale zlý design to nemá, je tam všetko prehladné a pekne v grafe :)
Tak som to nainstaloval a je to otrasny design!!!
a suhlasim ze vsetko sa da urobit lepsie, len nech programatori a geekovia nerobia UI, prosim
IP zaznamenána

jAster_BA

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #73 kdy: 19 Červen 2012, 01:33:12 »

Tak som to nainstaloval a je to otrasny design!!!
a suhlasim ze vsetko sa da urobit lepsie, len nech programatori a geekovia nerobia UI, prosim
;D a ako by to malo inak vyzerať? Je to vcelku prehladné...vidno pridávanie nápojov, najčastejšie(alebo posledné?) nápoje, graf, promile, štatistiky,...etc
IP zaznamenána

ShallWeDance

• Návštěvník
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #74 kdy: 26 Červen 2012, 16:44:49 »

Jestli to chápu dobře tak do budoucna mi bude MS nakazovat jestli můžu nebo nemůžu mít dualboot?? A taky nechápu proč by někdo krom mě měl rozhodovat o tom co je a co není "secure". Vidím to jako cílený krok proti Linuxu, protože se MS bojí toho, že se jejich metro nechytne na stolních a nedotykových počítačích a to povede k odlivu zákazníků ke standardnějšímu prostředí a také k levnějšímu řešení.
IP zaznamenána
Windows 7 Proffesional, Windows XP Home Edition, Ubuntu 12.04 (Unity), Backtrack 5 RC3
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead...:))