Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: síťová tiskárna  (Přečteno 3454 krát)

jitro72

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
síťová tiskárna
« kdy: 30 Září 2011, 09:58:58 »
instalace tiskárny (toshiba) šla v pohodě - tedy jenom v Unity, v gnome-shell jí systém nenašel, ale po instalaci netiskne - hlásí že tisk byl ok ale nic, firewall je vypnutej  :(

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:síťová tiskárna
« Odpověď #1 kdy: 05 Říjen 2011, 17:14:57 »
instalace tiskárny (toshiba) šla v pohodě - tedy jenom v Unity, v gnome-shell jí systém nenašel, ale po instalaci netiskne - hlásí že tisk byl ok ale nic, firewall je vypnutej  :(
zkus ji odebrat  a pak se   prihlasit  do CLASSIC GNOME ci UNITY2D  a tam ji pridat ..  taky mi to blblo kdyz jsem ji pridal drive z GNOMESHELLU  ale bylo to teprv u ALFY 2 tusim ( tam jsem pridaval v UNITY2D) ....ted uz mi jde pridat i v GNOMESHELLU   instalace daily build z 4.10.2011  a funguje jak ma  :)
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

jitro72

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:síťová tiskárna
« Odpověď #2 kdy: 14 Říjen 2011, 16:04:13 »
vyzkoušeno a nejde, na desktopu jsem tu tiskárnu bez problémů nainstaloval v 10.10, přežilo to upgrade na 11.04 v pohodě.
teď na notebooku nejdřív 11.10 tak jak sem psal a teď jsem zkusil i instalovat 11.04, naistalovat tiskárnu pak že bych upgradeoval ale taky ne :(
že bych musel dolů až na 10.10.......to je dost příšerný řešení

Pipkin

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 35
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
Re:síťová tiskárna
« Odpověď #3 kdy: 21 Říjen 2011, 09:55:52 »
V gnome-shell jsem si pomohl příkazem: system-config-printer zde jsem si pak nastavil vše co bylo potřeba.

Řešil jsem zde: http://forum.fedora.cz/read.php?6,19943,19943#msg-19943.
« Poslední změna: 21 Říjen 2011, 09:57:59 od Pipkin »