| Archiv > Archiv |
| Chyba v Gnome 3 - špatně zobrazený panel |
| (1/3) > >> |
| Rybajz:
Ahoj, zkouším nové Ubuntu a samozřejmě i Gnome Shell. Narazil jsem na problém, který opět neumím vyřešit. A asi bude způsoben grafickou kartou ATI HD5470. Horní panel mám naprosto zdeformovaný. Panel v Unity mi valí naprosto v pohodě. Ale v Gnome-Shell je to hrůza. Přikládám obrázek. Máte někdo podobnou zkušenost? |
| macu:
používáš nesvobodné ovl. ATI? Asi jo, no je v nich bug...takže budeme muset počkat, zda to opraví, také jsem na tom stejně na ntb. a musím tam se skřípěním zubů používat Unity :-( |
| Rover623:
Karta nVidia 7300GS s nesvobodným ovladačem 280 ten samý problém, asi to nebude jen u Ati |
| Rybajz:
Jj, používám nesvobodné ovladače. Snad to opraví. Docela jsem se na Shell těšil:-( |
| Marp:
--- Citace: Rybajz 08 Říjen 2011, 16:13:49 ---Ahoj, zkouším nové Ubuntu a samozřejmě i Gnome Shell. Narazil jsem na problém, který opět neumím vyřešit. A asi bude způsoben grafickou kartou ATI HD5470. Horní panel mám naprosto zdeformovaný. Panel v Unity mi valí naprosto v pohodě. Ale v Gnome-Shell je to hrůza. Přikládám obrázek. Máte někdo podobnou zkušenost? --- Konce citace --- Dělá to nesvobodný ovladač fglrx. Odinstalovat, přeinstalovat dle wiki: 1. Přidat zdroje --- Kód: ---sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa --- Konec kódu --- a --- Kód: ---sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-x-swat/x-updates --- Konec kódu --- 2. Odinstalovat fglrx --- Kód: ---sudo apt-get remove --purge fglrx fglrx_* fglrx-amdcccle* fglrx-dev* xorg-driver-fglrx --- Konec kódu --- 3. Přeinstaliovat svobodné ovladače --- Kód: ---sudo apt-get remove --purge xserver-xorg-video-ati xserver-xorg-video-radeon sudo apt-get install xserver-xorg-video-ati sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri xserver-xorg-core sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg --- Konec kódu --- 4. Pro korektní chod Gnome-Shellu používat svobodné ovladače ati, radeon! |
| Navigace |
| Seznam témat |
| Další strana |