Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Lze do U11.10 dostat Gnome Classic a Gnome3 ?  (Přečteno 1613 krát)

roninn

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 192
  • Karma: +16/-14
    • Zobrazit profil
Lze do U11.10 dostat Gnome Classic a Gnome3 ?
« kdy: 02 Prosinec 2011, 01:59:55 »
Prvni cast otazky. Tu mam jiz vyresenou a mam funkcni Gnome Classic. Ale muzete mi rict proc jsem v instalacce nemel gnome 3?
Nokia N8, Xiaomi Redmi Note 3, Windows 7, Ubuntu Mate 16.04.2, Kali Linux, Dell Inspiron 17 Touch, Acer Aspire E-1 571, Dell Optiplex 755.

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 9303
  • Karma: +877/-85
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil

roninn

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 192
  • Karma: +16/-14
    • Zobrazit profil
Re:Lze do U11.10 dostat Gnome Classic a Gnome3 ?
« Odpověď #2 kdy: 02 Prosinec 2011, 13:20:39 »
Děkuji, toto jsem již zjistil. Zajímá mě ale jestli jde do 11.10 dostat ovladaní totožny s Ubuntu 10.04. Jinak pro mě 11.10 nema smysl pouzivat. Dekuji Vam za pripadnou pomoc.
Nokia N8, Xiaomi Redmi Note 3, Windows 7, Ubuntu Mate 16.04.2, Kali Linux, Dell Inspiron 17 Touch, Acer Aspire E-1 571, Dell Optiplex 755.

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 9303
  • Karma: +877/-85
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
Re:Lze do U11.10 dostat Gnome Classic a Gnome3 ?
« Odpověď #3 kdy: 02 Prosinec 2011, 13:42:11 »
Co je u tebe totožný? GNOME Panel si můžeš doinstalovat, ale totožný není, je přepsaný do GTK3 a některé fce prostě už nemá. Chceš-li 10.04, nainstaluj 10.04

roninn

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 192
  • Karma: +16/-14
    • Zobrazit profil
Re:Lze do U11.10 dostat Gnome Classic a Gnome3 ?
« Odpověď #4 kdy: 02 Prosinec 2011, 13:56:23 »
Děkuji ale toto pro mě není řešení. Nemůžu si na lišty dát žádné ikony - zástupce, nemůžu si na lištách udělat skoro nic. Nedá se nic dělat.
Nokia N8, Xiaomi Redmi Note 3, Windows 7, Ubuntu Mate 16.04.2, Kali Linux, Dell Inspiron 17 Touch, Acer Aspire E-1 571, Dell Optiplex 755.

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 9303
  • Karma: +877/-85
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
Re:Lze do U11.10 dostat Gnome Classic a Gnome3 ?
« Odpověď #5 kdy: 02 Prosinec 2011, 14:39:34 »
Musíš vždycky zmáčknout levý Alt -- http://wiki.ubuntu.cz/GNOME%20Panel

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re:Lze do U11.10 dostat Gnome Classic a Gnome3 ?
« Odpověď #6 kdy: 02 Prosinec 2011, 14:57:38 »
Na webupd8.org alebo omgubuntu.co.uk dosť často vychádzajú články, ktoré sa venujú pluginom do unity a gnome3. Odporúčam sa tam poobzerať po niečom.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

roninn

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 192
  • Karma: +16/-14
    • Zobrazit profil
Re:Lze do U11.10 dostat Gnome Classic a Gnome3 ?
« Odpověď #7 kdy: 02 Prosinec 2011, 15:02:21 »
Děkuji. Nějak to funguje ale když už jsme u toto, nastavím si velikost panelu 20 a žádná změna. Nastavím si velikost na 30 a žádná změna. Nevíš kde se nastavuje změna systémového písma? Jde mi o to nastavit si jiny fonty (chci font jaký má OpenSuSe) a jejich jinou velikost atd. Nenašel jsem to. A kde se mění barvy a ikon sety? Oranžová je děsně hnusná.
Nokia N8, Xiaomi Redmi Note 3, Windows 7, Ubuntu Mate 16.04.2, Kali Linux, Dell Inspiron 17 Touch, Acer Aspire E-1 571, Dell Optiplex 755.

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re:Lze do U11.10 dostat Gnome Classic a Gnome3 ?
« Odpověď #8 kdy: 02 Prosinec 2011, 15:03:50 »
Mení sa to...no neviem ako sa tam dostaneš z panelu :/
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

roninn

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 192
  • Karma: +16/-14
    • Zobrazit profil
Re:Lze do U11.10 dostat Gnome Classic a Gnome3 ?
« Odpověď #9 kdy: 02 Prosinec 2011, 15:10:38 »
Tak mi řekni jak a z čeho se tam dostat.
Nokia N8, Xiaomi Redmi Note 3, Windows 7, Ubuntu Mate 16.04.2, Kali Linux, Dell Inspiron 17 Touch, Acer Aspire E-1 571, Dell Optiplex 755.

Kubino

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 60
  • Karma: +4/-2
    • Zobrazit profil
Re:Lze do U11.10 dostat Gnome Classic a Gnome3 ?
« Odpověď #10 kdy: 04 Prosinec 2011, 18:00:41 »
Děkuji, toto jsem již zjistil. Zajímá mě ale jestli jde do 11.10 dostat ovladaní totožny s Ubuntu 10.04. Jinak pro mě 11.10 nema smysl pouzivat. Dekuji Vam za pripadnou pomoc.

Co doinstalovat Indicator Applet? Pak je to dost podobné. Ale pro úpravy panelu je pořád nutné zmáčknout levý Alt.

Děkuji. Nějak to funguje ale když už jsme u toto, nastavím si velikost panelu 20 a žádná změna. Nastavím si velikost na 30 a žádná změna. Nevíš kde se nastavuje změna systémového písma? Jde mi o to nastavit si jiny fonty (chci font jaký má OpenSuSe) a jejich jinou velikost atd. Nenašel jsem to. A kde se mění barvy a ikon sety? Oranžová je děsně hnusná.

změna fontu jde přes Gnome Tweak Tool. A přes něj se mění i témata a ikon sety.
PC: ASUS M4A88T-V EVO/USB3 + AMD Athlon II X3 445 @ AMD Phenom II X4 945 + 8GB RAM + EVGA Nvidia GTX 750-Ti + SSD Kingston V300 60GB + Manjaro GNOME 64 bit

Notebook: HP ProBook 4535s + Manjaro GNOME 64 bit

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:Lze do U11.10 dostat Gnome Classic a Gnome3 ?
« Odpověď #11 kdy: 04 Prosinec 2011, 21:51:59 »
Já pracuji momentálně v openSUSE 12.1 gnome a spokojenost. Mohu vybírat mezi 5 -ti distry, ubuntu mezi nimi není. Všechny programy, které chci si doinstaluji. :)

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re:Lze do U11.10 dostat Gnome Classic a Gnome3 ?
« Odpověď #12 kdy: 04 Prosinec 2011, 22:28:24 »
Já pracuji momentálně v openSUSE 12.1 gnome a spokojenost. Mohu vybírat mezi 5 -ti distry, ubuntu mezi nimi není. Všechny programy, které chci si doinstaluji. :)
Aj ja teraz fungujem na OpenSuSE 12.1 ale chýba tam niečo ako centrum SW alebo yaourt. To čo tam je sa nedá používať, možno ešte tak zypper.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra