Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Beta 1  (Přečteno 15630 krát)

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 9301
  • Karma: +877/-85
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #25 kdy: 13 Březen 2012, 09:51:20 »
Pár dalších věcí se schovává v dconf-editoru (balík dconf-tools) a i appmenu tam jde nastavit com→canonical→indicator→appmenu→menu-mode

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4655
  • Karma: +359/-64
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #26 kdy: 13 Březen 2012, 10:33:58 »
Pár dalších věcí se schovává v dconf-editoru (balík dconf-tools) a i appmenu tam jde nastavit com→canonical→indicator→appmenu→menu-mode

Neřekl jsem že to nejde nastavit ale že to není v nastavení přímo v nabídce Nastavení systému. Já jsem rád že je tam alespoň nastavení velikosti launcheru která byla opravdu potřeba. :)

A konec konců Ubuntu Tweak to jistí. ;D
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #27 kdy: 13 Březen 2012, 10:54:01 »
Já bych taky řekl, že 12.04 jde celkem slušně. Pokud pominu nějaké čtverečky a jiné obrazce těsně po přihlášení, mám nvidii a nějaké bugy co jsem nahlásil včera tak si nemohu stěžovat. Používám cairo, unity nemusím ale to ničemu nevadí.

Jirina

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 126
  • Karma: +11/-6
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #28 kdy: 13 Březen 2012, 12:13:52 »
Akorát trochu blbnout Libreoffice - nezobrazí se poslední otevřené dokumenty.
Také globalmenu mi zatím moc nesedlo, u některých aplikací se zobrazuje, jinde ne. Spíš si myslím, že by mělo být v oknech menu klasické a teprve při maximalizovaném okně se přesunout do horní lišty. Takhle je to na 24" monitoru při práci s několika menšími okny docela neefektivní a už delší dobu přemýšlím, že globalmenu přestanu používat.
Dell Latitude E6400, Ubuntu 13.10 + W8.1

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4655
  • Karma: +359/-64
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #29 kdy: 13 Březen 2012, 14:33:08 »
Jo přesně souhlasím. Global menu by se aktivovalo pouze při maximalizování... No ale nakonec už jsem si za ten rok zvykl.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

aloisam

  • Host
Re:Beta 1
« Odpověď #30 kdy: 13 Březen 2012, 16:10:58 »

Valsin

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 30
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #31 kdy: 18 Březen 2012, 16:48:42 »
Viem že je tu málo users čo hrávajú games ale potrebujem niečo zistiť ak sa to potvrdi je to bug. Skúste si stiahnuť hru UrbanTerror s oficinálnych stránok alebo s mojich oficinálnych stránok to je jedno:

http://www.urt.sk/download.php alebo http://www.urbanterror.info/downloads/

Normálne to rozbaľte a spuste hru .386 lebo mne nejde, ako hra nabehne ale s nejakým priblblim bugom nejde nič robiť ani spustiť online alebo setting nic.
OK ale ak si hru v bete1 nainštalujete s playdeb ok hra ide (ZÁHADA) ale nejde pomocou kolečka myšky meniť zbrane ak sa pohybujete zo strany na stranu/skáčete. V archu to roby xorg 1.12 je nutne downgrade na 1.11.4 fakt poprosím niekoho kto to otestuje aby som zistil či to roby len mne alebo aj iným užívateľom ďakujem vopred.
Netbook HPmini 3862sc | Ubuntu 13.04 (Raring Ringtail) & Openbox
Samsung Galaxy i9300 S III | CyanogenMod 10.1.3
Jabber | valsin@jabbim.sk

Tomáš "Piškot" Petera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 839
  • Karma: +26/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.spolnet.cz
Re:Beta 1
« Odpověď #32 kdy: 21 Březen 2012, 10:36:26 »
Ahoj, zkouším po letech unity a mám problém s zachytáváním myši při přechodu z jednoho monitoru na druhý. Skrytý unity panel při pomalejším přejezdu (třeba s oknem) zachytí kurzor a čeká na vyjetí okna.

Děje se tak protože z nejasného důvodu mám panel na každém monitoru. Je to vlastnost nebo chyba ?
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

Michal "Tylnesh" Kohútek

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 799
  • Karma: +49/-18
  • Non scholae, sed vitae discimus...
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #33 kdy: 21 Březen 2012, 10:42:34 »
Je to vlastnosť - musíš na okraj "potlačiť". Dá sa to celkom pekne nastaviť v ccsm pod Unity pluginom.
Registered Linux User #506395
---
Smartphone/Tablet: Asus PadFone, ICS, kernel 3.0.8 --- Laptop: MSI GX 723 - Intel Core 2 Duo P8400 @ 2.26 GHz, 4 GB DDR3 RAM,  GeForce GT 130M, 500 GB, Ubuntu 12.04 Precise Pangolin x86_64  Desktop: Intel Core 2 Duo E7300 @ 2.66 GHz, 6 GB DDR2 RAM, GeForce 9400GT, 1x Seagate 500 GB, Ubuntu 12.04 Precise Pangolin x86_64

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4655
  • Karma: +359/-64
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #34 kdy: 21 Březen 2012, 10:45:49 »
To vypadá jako by jsi měl nastavené separátní monitory. Myší přejet můžeš ale okno přetáhnout nejde a celé to vypadá jako když máš zapnuté dvě nezávislé Ubuntu vedle sebe. Jet to tak?
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Tomáš "Piškot" Petera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 839
  • Karma: +26/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.spolnet.cz
Re:Beta 1
« Odpověď #35 kdy: 21 Březen 2012, 10:46:02 »
O tlačení vím, ale při přejezdu s oknem mě nutí unity "tlačit na panel" místo přesunu na další monitor (plynule). Mám tedy panel mezi monitory.
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

Tomáš "Piškot" Petera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 839
  • Karma: +26/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.spolnet.cz
Re:Beta 1
« Odpověď #36 kdy: 21 Březen 2012, 10:47:34 »
To vypadá jako by jsi měl nastavené separátní monitory. Myší přejet můžeš ale okno přetáhnout nejde a celé to vypadá jako když máš zapnuté dvě nezávislé Ubuntu vedle sebe. Jet to tak?

Přesně ale unity mají společné, nejedná se o dvě instance X
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4655
  • Karma: +359/-64
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #37 kdy: 21 Březen 2012, 10:52:58 »
Nevím co máš za grafiku ale já na Nvidia s nesvobodnýmy ovladači mám nastavené v X server Display Configuration> Configuration:> TwinView.
A u intel problém není žádný a pokud u Nvidia používám ovladač Nouveau tak je nastavení také bez problémů jako intel.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Tomáš "Piškot" Petera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 839
  • Karma: +26/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.spolnet.cz
Re:Beta 1
« Odpověď #38 kdy: 21 Březen 2012, 10:57:10 »
Jedu na intelu, v gnome3 nebyl problém. Nastavení přes Displeje
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

Tomáš "Piškot" Petera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 839
  • Karma: +26/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.spolnet.cz
Re:Beta 1
« Odpověď #39 kdy: 21 Březen 2012, 11:00:30 »
I po resetu unity mi zobrazuje dva panely, jinak se vše chová jak má. Tedy až na to zachytávání na panelu.

Screen geometry changed:
   0x257x1280x800
   1280x0x1680x1050


Dá se nějak editovat chování panelů aby byli pouze na primárním LCD ?
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4655
  • Karma: +359/-64
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #40 kdy: 21 Březen 2012, 11:12:46 »
Teď jsem to testnul a máš pravdu... Ale to se časem spraví... Má to za vinu tento experiment Stačí počkat a v aktualizacích se to opraví samo. Holt beta no... :-\
http://www.omgubuntu.co.uk/2012/03/ubuntu-12-04-multi-monitor-to-be/
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Tomáš "Piškot" Petera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 839
  • Karma: +26/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.spolnet.cz
Re:Beta 1
« Odpověď #41 kdy: 21 Březen 2012, 11:16:01 »
Ok tak je to vlastnost, nebudu to zatím řešit. Děkuji
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4655
  • Karma: +359/-64
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #42 kdy: 21 Březen 2012, 11:18:10 »
Ale musím pochválit automatickou detekci a připojení druhého monitoru k notebooku bez nutnosti někde něco štelovat nebo mačkat. To dřív nebylo. :)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Tomáš "Piškot" Petera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 839
  • Karma: +26/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.spolnet.cz
Re:Beta 1
« Odpověď #43 kdy: 21 Březen 2012, 11:20:44 »
No na intelu s tím už nemám přes rok problém, na Thinpadu funguje bez problémů i přes FN funkce vypínání a zapínání monitorů. A konečně si to pamatuje správně rozložení, mám monitor na prave straně doma, a na levé v práci dost to býval problém.
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

Martin Šácha

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 5148
  • Karma: +302/-77
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #44 kdy: 21 Březen 2012, 22:05:40 »
Ale musím pochválit automatickou detekci a připojení druhého monitoru k notebooku bez nutnosti někde něco štelovat nebo mačkat. To dřív nebylo. :)
No na intelu s tím už nemám přes rok problém, na Thinpadu funguje bez problémů i přes FN funkce vypínání a zapínání monitorů. A konečně si to pamatuje správně rozložení, mám monitor na prave straně doma, a na levé v práci dost to býval problém.
Vánoce už v dubnu? :)
Mint 17 MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

kacerek99

  • Host
Re:Beta 1
« Odpověď #45 kdy: 23 Březen 2012, 15:22:55 »
Zdravim, v tuto chvili jsem mi jiz na mem pc nezastavitelne instaluje PP 12.04 beta1 možná že na to jdu moc zhurta ale už prostě nemůžu dá čekat  ;D (ostatně když si to *censored* tak si za to muzu sam) Ale k veci chci se zeptat dostanu se potom z bety na plnou verzi systemu? (samozrejmme az vyjde) dik

Tadeáš Pařík

  • Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 6547
  • Karma: +464/-89
    • Zobrazit profil
    • Ubuntu.cz
Re:Beta 1
« Odpověď #46 kdy: 23 Březen 2012, 15:25:46 »
Zdravim, v tuto chvili jsem mi jiz na mem pc nezastavitelne instaluje PP 12.04 beta1 možná že na to jdu moc zhurta ale už prostě nemůžu dá čekat  ;D (ostatně když si to *censored* tak si za to muzu sam) Ale k veci chci se zeptat dostanu se potom z bety na plnou verzi systemu? (samozrejmme az vyjde) dik

Ano, když budeš pravidelně aktualizovat, tak se dostaneš na normální vydání.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

kacerek99

  • Host
Re:Beta 1
« Odpověď #47 kdy: 23 Březen 2012, 15:28:10 »
děkuji za rychlou odpověd :)

kacerek99

  • Host
Re:Beta 1
« Odpověď #48 kdy: 23 Březen 2012, 17:08:02 »
este bych mněl otazku při instalaci mi to parkrat za cas hodi neco jako Gtk-warning nelze nalezt system motivu v module_path.         nevíte co to muze být ????

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4655
  • Karma: +359/-64
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #49 kdy: 23 Březen 2012, 17:21:13 »
To je u Beta verze úplně normální... Pokud vše funguje tak to ignoruj. Občas se dá zvolit znovu neupozorňovat nebo tak něco...
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)