Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Beta 1  (Přečteno 17026 krát)

kacerek99

  • Host
Re:Beta 1
« Odpověď #50 kdy: 23 Březen 2012, 17:36:56 »
ok dík uz jsem po instalaci a dojmy jsou celkem pěkné.. :) Až na to že mi někdo ukradl Nastavení repositářů!!! >:(

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4655
  • Karma: +359/-64
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #51 kdy: 23 Březen 2012, 17:49:50 »
ok dík uz jsem po instalaci a dojmy jsou celkem pěkné.. :) Až na to že mi někdo ukradl Nastavení repositářů!!! >:(

Ha ha... máš pravdu nějak zmizela položka "Zdroje softwaru" ale dá se tam dostat tak že pustíš "Správce aktualizací" a dole klikneš na Nastavení;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

kacerek99

  • Host
Re:Beta 1
« Odpověď #52 kdy: 23 Březen 2012, 18:47:49 »
díky za radu,PP beta verze je celkem fajn sice občas hodí nějakou tu vnítřní chybu tak jí dám nahlásit a jedu dál :)

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Beta 1
« Odpověď #53 kdy: 23 Březen 2012, 22:58:01 »
tak dneska jsem prubnul   daily build     celkem to buguje  (na to jak jsem byl doted spokojenej )    v nekterych slozkach (pod root) nefungujou nahledy obrazku   obcas problem presunout  soubor  misto toho se otevre :(   
oznacit nejakej text to je taky porod :D

    gedit pod root jde otevit   jen pres terminal   :)   jinak to cekem fajn maka    ale neda se v tom ted pracovat    snad to v zitrejsi aktualizaci   spravej
« Poslední změna: 23 Březen 2012, 23:09:14 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #54 kdy: 23 Březen 2012, 23:04:02 »
Nestěžuj si, mně to jede pěkně.

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Beta 1
« Odpověď #55 kdy: 23 Březen 2012, 23:09:44 »
Nestěžuj si, mně to jede pěkně.
nerikej mi ze jsem zase jedinej  fakt nekecam   
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2418
  • Karma: +196/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Beta 1
« Odpověď #56 kdy: 23 Březen 2012, 23:56:42 »
Nestěžuj si, mně to jede pěkně.
nerikej mi ze jsem zase jedinej  fakt nekecam
Mě to taky jede fajn... ale tentokrát jsem upgradoval z 11.10 na 12.04 Alfu a nedělal jsem čistou instalaci ...a nejvíce mě překvapilo, že třeba v 11.10 mi blblo vypínání nebo restart stroje - se to seklo vždy na ukončovacím splashi, tak jsem musel použít vypnutí natvrdo tlačítkem a teď už to nedělá... zaťukávám!
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 10 Buster

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Beta 1
« Odpověď #57 kdy: 24 Březen 2012, 00:20:47 »
Nestěžuj si, mně to jede pěkně.
nerikej mi ze jsem zase jedinej  fakt nekecam
Mě to taky jede fajn... ale tentokrát jsem upgradoval z 11.10 na 12.04 Alfu a nedělal jsem čistou instalaci ...a nejvíce mě překvapilo, že třeba v 11.10 mi blblo vypínání nebo restart stroje - se to seklo vždy na ukončovacím splashi, tak jsem musel použít vypnutí natvrdo tlačítkem a teď už to nedělá... zaťukávám!
tak me to taky valilo fajn  predtim .... zrejme asi blba instalacka (i kdyz system se tvari ze je v cajku tak ti nevim) zkusim zitrejsi daily pak uvidim
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

riko442

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #58 kdy: 24 Březen 2012, 09:37:11 »
Ja som robil cistu instalacku na Beta 1, hned ako vysla a doteraz sa nemam na co stazovat. Zo zaciatku bolo asi 5 chyb, ktore som odsledoval a do dnesnej aktualizacie sa stretavam len s jednym a to s Gwibberom, takze to vyzera naozaj na precise release 26. aprila. Dokonca sa aj zlepsil chod na slobodnych ovladacoch a nejde to tak trhane ako predosle verzie. Tesim sa.

Tadeáš Pařík

  • Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 6548
  • Karma: +464/-89
    • Zobrazit profil
    • Ubuntu.cz
Re:Beta 1
« Odpověď #59 kdy: 24 Březen 2012, 09:44:47 »
Tento týden jsem instaloval na Lenovo R400 a musím říci, že naprostá spokojenost, neobjevil jsem ani jediný problém. Vše funguje i FN klávesy, dokonce i ta, která rozsvěcí přídavnou lampičku.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Jirina

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 126
  • Karma: +11/-6
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #60 kdy: 24 Březen 2012, 09:45:10 »
Mě se stále nezobrazují poslední otevřené soubory v LibreOffice, jinak všechno co blblo bylo za posledních 14 dní opraveno. Dobrá práce  :)
Dell Latitude E6400, Ubuntu 13.10 + W8.1

František Zatloukal

  • Správce fóra
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 1802
  • Karma: +162/-40
    • Zobrazit profil
    • frantisek.zatloukalu.eu
Re:Beta 1
« Odpověď #61 kdy: 24 Březen 2012, 10:41:05 »
No, dneska se v repozitářích objevila nová verze unity (5.8) tak vyzkoušejte. Vypadá to, že  tam moc novinek není, spíše opravy chyb ;)
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.
Powered by Fedora 22 | Ubuntu 15.10

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4655
  • Karma: +359/-64
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #62 kdy: 24 Březen 2012, 10:52:37 »
Ahoj, zkouším po letech unity a mám problém s zachytáváním myši při přechodu z jednoho monitoru na druhý. Skrytý unity panel při pomalejším přejezdu (třeba s oknem) zachytí kurzor a čeká na vyjetí okna.

Děje se tak protože z nejasného důvodu mám panel na každém monitoru. Je to vlastnost nebo chyba ?

Tak už to ladí  :D V nastavení displeje přibila položka Launcher Placement a Sticky Edge kterou jsem nepochopil k čemu je a popravdě to vůbec nefunguje a zatím tam ty nabídky jsou jen pro okrasu. Hlavně že se na tom pracuje. :)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

nezik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 713
  • Karma: +51/-9
    • Zobrazit profil
    • Chalupa Himmelreich
Re:Beta 1
« Odpověď #63 kdy: 24 Březen 2012, 11:00:24 »
včera pokus o upgrade vyhodil v půlce chybu a po restartu se nedalo dostat ani do příkazový řádky. po dalším už jo, a pomohl až install python-uno -f. pak upgrade a vše teď šlape svižněji než 11.10. veliká spokojenost.
HP Pavilion a6165.it, 2GB ram, Core2duo E4400 nVidia GeForce 8400GS. Ubuntu 12.04
Kdesu není první slovo Hanáckeho opilce po probuzení, ale příkaz systému.
Ubuntu - nejlepší pařba od Diabla II. ;D

kacerek99

  • Host
Re:Beta 1
« Odpověď #64 kdy: 24 Březen 2012, 11:04:44 »
tak jsem pred chvili aktualizoval a nastaveni nefunguje ubec nic to nedela..kliknu na polozku nastaveni systemu a ono nic zrovna tak Displeje... či Změnit pozadí plochy fakt  super :/
« Poslední změna: 24 Březen 2012, 11:30:58 od Pavel Káčerek »

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4655
  • Karma: +359/-64
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #65 kdy: 24 Březen 2012, 11:26:00 »
Už vím Sticky Edge= Grid zvaný jako Aero efekt z windows na změnu velikosti okna. A je funkční... ale čekal bych toto nastavení spíše v Vzhled> Chování...  :-\
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Beta 1
« Odpověď #66 kdy: 24 Březen 2012, 11:44:23 »
hmm  tak jsem nainstalil  dnesni daily  build  z alternate   a vse maka naprosto v pohode ,   takze asi fakt probehla  spatne instacka   mozna teoreticky i spatna instalace nesvobodnejch ovladacu   , fajne - slape to :)
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Jirina

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 126
  • Karma: +11/-6
    • Zobrazit profil
Re:Beta 1
« Odpověď #67 kdy: 24 Březen 2012, 11:56:40 »
Tak jsem to zakřikl  :)
Po dnešní aktualizaci začal blbnout Compiz a Unity, občas to nenaběhne, problikává, apod. Takže jsem přepnul na 2D a počkám  :)
Dell Latitude E6400, Ubuntu 13.10 + W8.1

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 3047
  • Karma: +483/-17
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re:Beta 1
« Odpověď #68 kdy: 24 Březen 2012, 13:19:23 »
Prostředí Unity má ještě milión (nahlášených) bugů, na které není těžké narazit. Například tónování Dashe a Launcheru podle tapety celkem funguje, ale tónování Notify-OSD má s některými barvami problém:



Pokud si v CCSM nastavíte úplně průhledný panel, nebude vám (úplně) mizet menu aplikace z panelu, to jste chtěli ne? ;)



Při průhledném panelu se také zesvětluje Dash ve vetšině případů, takže na světlém podkladu si v něm moc nepočtete:



A že je ten screenshot starý? Tím hůř pro vývojáře Unity, Pinďa to umí stále stejně 'pěkně'.

Protože to tónování podle wallpaperu se mi nelíbí, nastavil jsem Launcheru tónování černé. Ovšem Unity si to vyložilo nějak špatně a udělalo černé i ikony. Tedy zbyly jen černé díry tvarované podle ikon. Nesmíte nastavit pozadí na #000000, stačí #010101 a ikony se vrátí. Nastavil jsem i tónování Dashe na konstantní černou a to se zdá bez problému. Ovšem některý z těch procesů úprav způsobil to, že tónování pozadí/obrysů jednotlivých ikon se zaseklo na modré a tak to zůstalo.

Tak jsem zěvdav, kolik toho brajglu tam zůstane po vydání ostré verze.
« Poslední změna: 24 Březen 2012, 13:21:17 od GdH »

kacerek99

  • Host
Re:Beta 1
« Odpověď #69 kdy: 24 Březen 2012, 14:58:37 »
snad žadnej brajgl nezůstane :)

kacerek99

  • Host
Re:Beta 1
« Odpověď #70 kdy: 24 Březen 2012, 15:49:21 »
tak jsem pred chvili aktualizoval a nastaveni nefunguje ubec nic to nedela..kliknu na polozku nastaveni systemu a ono nic zrovna tak Displeje... či Změnit pozadí plochy fakt  super :/

Nevíte? je to jenom betou či se tam vloudila nějaká špatná aktualizace a něco koliduje?? i položka nastavení z Launcheru zmizela jako by nastavení neexistovalo

Edit: ani v dashy ho nenajdu :/ ale v menu vypnutí je Nastavení systemu a Displeje... ale po kliknutí nic... Aktualizace jest nejnovejsi
Edit2: co je lepsi ve zdrojich dat si server pro čr nebo hlavní? nebo ftp cvut ?
« Poslední změna: 24 Březen 2012, 15:56:39 od Pavel Káčerek »

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 3047
  • Karma: +483/-17
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re:Beta 1
« Odpověď #71 kdy: 24 Březen 2012, 16:24:31 »
tak jsem pred chvili aktualizoval a nastaveni nefunguje ubec nic to nedela..kliknu na polozku nastaveni systemu a ono nic zrovna tak Displeje... či Změnit pozadí plochy fakt  super :/

Nevíte? je to jenom betou či se tam vloudila nějaká špatná aktualizace a něco koliduje?? i položka nastavení z Launcheru zmizela jako by nastavení neexistovalo

Edit: ani v dashy ho nenajdu :/ ale v menu vypnutí je Nastavení systemu a Displeje... ale po kliknutí nic... Aktualizace jest nejnovejsi
Edit2: co je lepsi ve zdrojich dat si server pro čr nebo hlavní? nebo ftp cvut ?

A co na to terminál?:
Kód: [Vybrat]
gnome-control-center

kacerek99

  • Host
Re:Beta 1
« Odpověď #72 kdy: 24 Březen 2012, 16:34:52 »
tak jsem pred chvili aktualizoval a nastaveni nefunguje ubec nic to nedela..kliknu na polozku nastaveni systemu a ono nic zrovna tak Displeje... či Změnit pozadí plochy fakt  super :/

Nevíte? je to jenom betou či se tam vloudila nějaká špatná aktualizace a něco koliduje?? i položka nastavení z Launcheru zmizela jako by nastavení neexistovalo

Edit: ani v dashy ho nenajdu :/ ale v menu vypnutí je Nastavení systemu a Displeje... ale po kliknutí nic... Aktualizace jest nejnovejsi
Edit2: co je lepsi ve zdrojich dat si server pro čr nebo hlavní? nebo ftp cvut ?

A co na to terminál?:
Kód: [Vybrat]
gnome-control-center

Díky strašně moc terminál na to že aplikace není nainstalovaná :D tak nevim čemu se to povedlo odinstalovat :-) už zase všechno frčí :-)

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 3047
  • Karma: +483/-17
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re:Beta 1
« Odpověď #73 kdy: 24 Březen 2012, 16:40:27 »
Jó terminál, to je helpline.. Ještě vždycky vědět, co do něj napsat co? :)

kacerek99

  • Host
Re:Beta 1
« Odpověď #74 kdy: 24 Březen 2012, 16:59:45 »
tjn ale jak řikáš eště vědět co do něj napsat a jelikož nejsem ještě tak pokročilej tak jsem ubec nevěděl že nastavení systému je taky aplikace  :)