Vydání 13.04, 12.10, 12.04 > Podpora přenosných počítačů

Samsung 350U-problémy a řešení

(1/4) > >>

Honza Bouma:
Zdravím všechny.
Původně jsem toto téma založil již v betaverzi Ubu 12.04 a týkalo se jen zprovoznění PHC, teď už je ale 12.04 hotová a problémů s mým notesem je víc, rozhodl jsem se proto téma upravit a zkusit v něm dořešit vše.
Notebook Samsung 350U BIOS: 06PY, přidal jsem si zdroj ppa:voria, ten se zabývá podporou notebooků Samsung na Linuxu a nedávno otevřeli zdroj pro 12.04.

1) Samsung tools mi nechce povolit snižování napětí CPU a tvrdí, že musím mít jádro s povoleným PHC..Co tedy s tím,jak PHC povolit? díky

František Zatloukal:
Tak, prvně si neodpustím malý ot: autorem českého překladu pro samsung-tools jsem já, kdybys našel jakoukoliv chybu, napiš do tohoto topicu :D

Teď k věci: Takzvaný phc kernel byl součástí repozitáře. Na fóru voria jsem to autorovi samsung-tools rozmluvil(http://www.voria.org/forum/viewtopic.php?f=3&t=1074) - nebylo v jeho silách udržovat upravený phc kernel - navíc, někteří lidé to ani nyvužijí - v ppa určeném pro podporu samsung přístrojů nemá, co dělat.
Tak, dostáváme se k PHC :D
Do ubuntu PHC kernel dostaneme přidáním repozitáře od phc týmu. Precise Pangolin není podporován(!) - čili - nabízí se 2 možnosti - počkat na přidání podpory phc do precise a nebo použít v ubuntu 12.04 starší kernel (nikdy jsem to nezkoušel - nevím, jak se to zachová!).
Nicméně, PPA pro phc je zde: https://launchpad.net/~linux-phc/+archive/ppa

Honza Bouma:
oki,díky moc za radu..počkám na podporu PHC týmu.- Už jsem zkusil, s PHC jádrem mi přestalo fungovat ovládání větráčku, asi proto, že se jako závislost nainstaloval i CPUfrequtils, ale nevadí, vše fungovalo celkem dobře, ale neviděl jsem přínos, takže bod 1 se dá považovat za vyřešený.

OT: Chybuj sem nenašel, ale našel jsem jednu podivnost.
2) Když vypnu BT i Wifi, zůstane mi svítit modrá kontrolka na Wifi+BT. UWindows mi normálně zhasne,když vypnu obojí. Je to normální, nebo mám někde chybu? Dělalo to i na 11.10

František Zatloukal:
Toto je chyba v samsung-tools, jaké ovládací rozhraní používáš? samsung-laptop nebo easy-slow-down-manager ?
Zkus vyzkoušet oboje, samsung-laptop je modernější. Zjistíš tak, že se podíváš do samsung tools settings. Jiné nainstaluješ napsáním do terminálu sudo apt-get remove samsung-laptop && sudo apt-get install easy-slow-down-manager (nebo naopak samozřejmě - když máš easy-slow-down-manager dáš ho do první části - sudo apt-get remove easy-slow-down-manager && sudo apt-get install samsung-laptop

Honza Bouma:
tak..opraven bod 2..už kontrolka zhasíná, bylo to tím, že jsem nějakým nedopatřením měl nainstalované obojí..jak easy-slow-down-manager, tak samsung-laptop.. ::) Odstranil jsem easy-slow-down-manager a vše je ok. Jen bych měl ještě návrh na vylepšení:
3) Klávesová zkratka Fn+F1 teď nedělá vůbec nic. Ve Windows se spustí výchozí okno Samsung-tools, co kdyby se v Linuxu spustilo Nastavení Samsung Tools, nebo by v samotném Nastavení Samsung Tools mohla být nastavitelná, jako ostatní zkratky.. Šlo by? Přijde mi škoda tu zkratku nevyužít. Zkratkám se věnuji ještě dále

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi