Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Beta 2  (Přečteno 11928 krát)

Tadeáš Pařík

  • Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 6547
  • Karma: +464/-89
    • Zobrazit profil
    • Ubuntu.cz
Re:Beta 2
« Odpověď #25 kdy: 31 Březen 2012, 12:48:21 »
Tak nevím, jestli mám smůlu, ale kdekoli to instaluji, tak je to naprosto v pohodě, ale jakmile provedu upgrade/čistou instalaci u sebe, tak je to v háji.

Konkrétně model HP ProBook 4525s:

- s novým kernelem (3.2.0.x) se sníží výdrž baterie o cca dvě hodiny (nejlépe je na tom kernel 3.0.0.16, kde mám baterku cca na 3 hodiny), naopak musím pochválit naprosto funkční ovládání bluetooth
- instalátor si neporadí s více particiemi při ručním rozdělení disku (bug hlášen)
- instalace driverů ATI nejde (bug hlášen - https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/jockey/+bug/804662), nicméně Unity 3D jde
- nastavení compizu (Unity) nereaguje na jakoukoli změnu

Jiné problémy nejsou, ale štve mě hlavně ta baterka, takže u sebe zůstávám zatím na 11.10. A tiše závidím těm, kterým jsem nainstaloval 12.04 a nemají jediný problém  :)

Tak grafiku ATI jsem nakonec rozchodil a tím pádem i compiz a nastavení pluginu Unity (Ubuntu X Team's PPA), ale pro změnu zase kolidují balík (aptitude -f install), ale to teď řešit nebudu, hlavně že to premává.

Ale co mě štve je ta baterka, to je na odstřel.  :o
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

František Zatloukal

  • Správce fóra
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 1802
  • Karma: +162/-40
    • Zobrazit profil
    • frantisek.zatloukalu.eu
Re:Beta 2
« Odpověď #26 kdy: 31 Březen 2012, 12:56:30 »
Zajímavé to s tou baterkou, já na jednom stroji začínal s Ubuntu 10.04 a až doteď (12.04) je výdrž cca o 45 minut nižší (zastarání baterie, dokoupil jsem větší ram). Mám to od alfy 2 na 3 strojích, problém se vyskytl jen na jediném (mou chybou > reinstall), jinak vše šlape.
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.
Powered by Fedora 22 | Ubuntu 15.10

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:Beta 2
« Odpověď #27 kdy: 31 Březen 2012, 12:56:37 »
Mně zlobí centrum software ale to už je hlášeno.

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5883
  • Karma: +435/-21
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:Beta 2
« Odpověď #28 kdy: 31 Březen 2012, 13:15:05 »
tak gnope-panel naistalován ale po stisku levý ALT + pravý klik se nic neději, tudíž nejde přidat panel aplet atd
ALT +ALTGR + pravý    .    Skus a pojde pridat na panel...
Skusil som gnome-panel aj ja ale to pridavanie mi tiez nejde. Ani jedna varianta. Ak dam lave tl. mysi tak mozem panel presuvat ale pravym ziadna odozva. Z menu mozem pridat odkaz na program pretiahnutim mysou do panelu to je tak vsetko co ide.
« Poslední změna: 31 Březen 2012, 13:16:42 od TIBOR »
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 16.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Tadeáš Pařík

  • Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 6547
  • Karma: +464/-89
    • Zobrazit profil
    • Ubuntu.cz
Re:Beta 2
« Odpověď #29 kdy: 31 Březen 2012, 13:47:19 »
Zajímavé to s tou baterkou, já na jednom stroji začínal s Ubuntu 10.04 a až doteď (12.04) je výdrž cca o 45 minut nižší (zastarání baterie, dokoupil jsem větší ram). Mám to od alfy 2 na 3 strojích, problém se vyskytl jen na jediném (mou chybou > reinstall), jinak vše šlape.

Teď jsem zkusil starší/novější(3.3.0.0) kernel a problém to neřeší. Kdybych tu 12.04 nepotřeboval na květnovou release párty, tak si nechám 11.10. No uvidíme, třeba si s tím ještě poradí.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5883
  • Karma: +435/-21
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:Beta 2
« Odpověď #30 kdy: 31 Březen 2012, 14:47:17 »
Pozeral som na odkaz hore pre siahnutie 12.04beta2 a odkazuje to na verziu 64bit + mac.
http://cdimage.ubuntu.com/releases/12.04/beta-2/
Je to to iste ako 12.04beta2 64bit PC?
http://releases.ubuntu.com/precise/
http://askubuntu.com/questions/37999/what-is-different-about-the-mac-iso-image
Znamená to, že obraz je 64bitový, UEFI bootovatelný pro x86_64 procesory a pro Mac pouze BIOS bootovatelný.
Shrmuto:
AMD64(UEFI boot+64bit)
Mac(pouze BIOS boot+64bit)

Tak mě se to z tohoto obrazu nebodařilo nainstalovat! 2x staženo a 3x vypáleno na různá média. Po nabootování a rozdělení disku to vyžadovalo nějaké další cd
z tohoto odkazu http://releases.ubuntu.com/precise/ubuntu-12.04-beta2-alternate-amd64.iso to jde bez problému
Mne instalacia ide z 64bit.iso aj z 64bit+mac.iso. 64bit+mac som skusal na USB flash disk s tabulkou GPT.
Nepotrebujes zadat pri spustani dajaky parameter jadra ked ti to ide iba s alternate iso?
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 16.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Beta 2
« Odpověď #31 kdy: 31 Březen 2012, 16:51:57 »
smolicek pacholicek :D tak zase ja -  dnesni daily buld cista instalacka   i drivery AMD (ATI)  MSI R6450  vsechno slapalo jak hodinky i GS     pred cca hodkou  jsem si stahnul aktualizaci (castecne povyseni)   ... po restartu  GS v haji  (unity i classic v pohode)   nezobrazi se panel , dash atd...   nautilus i ostatni  aplikace v tom makaj  , zkousel jsem odstranit  procistit a znova nainstalovat GS  pak

jsem zkusil  i v ubuntu -tweak odstranit 193 problemovejch balicku - pak znova preinstalit GS -   vysledek jak se dalo cekat stejnej :D
 :P
takze opet dnesni daily build a zatim to drzi   jen mam opet problem s presouvanim  souboru i spoustecu (misto presunuti se otevre ) a oznacovanim textu pri dvojkliku musim nekolikrat naklikavat nez se trefim do vybraneho textu )   mysi to 100%  neni .. 5 jinejch jsem vyzkousel  .....,systemove nastaveni mysi moc nemaka ......zajimave ze doma to maka super uz od alfy 1 bez preinstalace  :)  jinak dalsi   postrehy pri killall nautilus   se jakoby zobrazi dve posunute plochy na sobe    to same i v Gnome Shellu pri  restartu  ALT F2  a "r"    zmizi to az pri uplnem restartu   PC   
« Poslední změna: 31 Březen 2012, 18:26:54 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Tadeáš Pařík

  • Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 6547
  • Karma: +464/-89
    • Zobrazit profil
    • Ubuntu.cz
Re:Beta 2
« Odpověď #32 kdy: 31 Březen 2012, 21:17:39 »
Zajímavé to s tou baterkou, já na jednom stroji začínal s Ubuntu 10.04 a až doteď (12.04) je výdrž cca o 45 minut nižší (zastarání baterie, dokoupil jsem větší ram). Mám to od alfy 2 na 3 strojích, problém se vyskytl jen na jediném (mou chybou > reinstall), jinak vše šlape.

Teď jsem zkusil starší/novější(3.3.0.0) kernel a problém to neřeší. Kdybych tu 12.04 nepotřeboval na květnovou release párty, tak si nechám 11.10. No uvidíme, třeba si s tím ještě poradí.

Tak už jsem tu mrchu pokořil, když se stáhne nejnovější Catalyst, tak se výdrž vrátí zase ke 3 hodinám.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5883
  • Karma: +435/-21
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:Beta 2
« Odpověď #33 kdy: 01 Duben 2012, 13:06:17 »
tak gnope-panel naistalován ale po stisku levý ALT + pravý klik se nic neději, tudíž nejde přidat panel aplet atd
ALT +ALTGR + pravý    .    Skus a pojde pridat na panel...
Skusil som gnome-panel aj ja ale to pridavanie mi tiez nejde. Ani jedna varianta. Ak dam lave tl. mysi tak mozem panel presuvat ale pravym ziadna odozva. Z menu mozem pridat odkaz na program pretiahnutim mysou do panelu to je tak vsetko co ide.
Tak po googleni som nasiel funkcnu kl.skratku na ovladanie panelu. Super+Alt+prave mysitko.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 16.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re:Beta 2
« Odpověď #34 kdy: 01 Duben 2012, 18:15:44 »
tak gnope-panel naistalován ale po stisku levý ALT + pravý klik se nic neději, tudíž nejde přidat panel aplet atd
ALT +ALTGR + pravý    .    Skus a pojde pridat na panel...
Skusil som gnome-panel aj ja ale to pridavanie mi tiez nejde. Ani jedna varianta. Ak dam lave tl. mysi tak mozem panel presuvat ale pravym ziadna odozva. Z menu mozem pridat odkaz na program pretiahnutim mysou do panelu to je tak vsetko co ide.
Tak po googleni som nasiel funkcnu kl.skratku na ovladanie panelu. Super+Alt+prave mysitko.
Stále to zjednodušujú. Nabudúce to bude ešte jednoduchšie ctrl+super+pravý alt+pravé tlačítko myši. ;D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

janek-m

  • Host
Re:Beta 2
« Odpověď #35 kdy: 01 Duben 2012, 20:23:57 »


jAster_BA: "Stále to zjednodušujú. Nabudúce to bude ešte jednoduchšie ctrl+super+pravý alt+pravé tlačítko myši. ;D"


Tak toto je za 100 bodov. Len by som chcel vidieť, ako to prakticky urobiť.  ;)
« Poslední změna: 01 Duben 2012, 20:25:33 od janek-m »

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re:Beta 2
« Odpověď #36 kdy: 01 Duben 2012, 20:45:55 »


jAster_BA: "Stále to zjednodušujú. Nabudúce to bude ešte jednoduchšie ctrl+super+pravý alt+pravé tlačítko myši. ;D"


Tak toto je za 100 bodov. Len by som chcel vidieť, ako to prakticky urobiť.  ;)
Ti mala narásť, v dôsledku radiácie, ďalšia ruka. ;D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5883
  • Karma: +435/-21
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:Beta 2
« Odpověď #37 kdy: 01 Duben 2012, 21:46:07 »


jAster_BA: "Stále to zjednodušujú. Nabudúce to bude ešte jednoduchšie ctrl+super+pravý alt+pravé tlačítko myši. ;D"


Tak toto je za 100 bodov. Len by som chcel vidieť, ako to prakticky urobiť.  ;)
Bude sa predavat aj verzia pre gnome-panel.

[příloha smazaná administrátorem]
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 16.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Honza Bouma

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 266
  • Karma: +7/-7
    • Zobrazit profil
Re:Beta 2
« Odpověď #38 kdy: 01 Duben 2012, 21:57:52 »
Teď jsem zkusil starší/novější(3.3.0.0) kernel a problém to neřeší. Kdybych tu 12.04 nepotřeboval na květnovou release párty, tak si nechám 11.10. No uvidíme, třeba si s tím ještě poradí.
Jak jsi, prosím, dostal do 12.04 kernel 3.3.0.0? je někde v repozitářích? trochu doufám, že by se mohl ještě víc kamarádit s mým SB od Intelu.

Díky

Tadeáš Pařík

  • Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 6547
  • Karma: +464/-89
    • Zobrazit profil
    • Ubuntu.cz
Re:Beta 2
« Odpověď #39 kdy: 01 Duben 2012, 22:09:44 »
Teď jsem zkusil starší/novější(3.3.0.0) kernel a problém to neřeší. Kdybych tu 12.04 nepotřeboval na květnovou release párty, tak si nechám 11.10. No uvidíme, třeba si s tím ještě poradí.
Jak jsi, prosím, dostal do 12.04 kernel 3.3.0.0? je někde v repozitářích? trochu doufám, že by se mohl ještě víc kamarádit s mým SB od Intelu.

Díky

http://askubuntu.com/questions/72714/how-can-i-upgrade-kernel-to-3-1
http://wiki.ubuntu.cz/Aktualizace%20kernelu

Je tam postup.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re:Beta 2
« Odpověď #40 kdy: 01 Duben 2012, 22:25:27 »
Problém to ani riešiť nemôže, lebo aj tak su zmeny pre SB backportované  ;)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Beta 2
« Odpověď #41 kdy: 02 Duben 2012, 14:04:12 »
smolicek pacholicek :D tak zase ja -  dnesni daily buld cista instalacka   i drivery AMD (ATI)  MSI R6450  vsechno slapalo jak hodinky i GS     pred cca hodkou  jsem si stahnul aktualizaci (castecne povyseni)   ... po restartu  GS v haji  (unity i classic v pohode)   nezobrazi se panel , dash atd...   nautilus i ostatni  aplikace v tom makaj  , zkousel jsem odstranit  procistit a znova nainstalovat GS  pak

jsem zkusil  i v ubuntu -tweak odstranit 193 problemovejch balicku - pak znova preinstalit GS -   vysledek jak se dalo cekat stejnej :D
 :P
takze opet dnesni daily build a zatim to drzi   jen mam opet problem s presouvanim  souboru i spoustecu (misto presunuti se otevre ) a oznacovanim textu pri dvojkliku musim nekolikrat naklikavat nez se trefim do vybraneho textu )   mysi to 100%  neni .. 5 jinejch jsem vyzkousel  .....,systemove nastaveni mysi moc nemaka ......zajimave ze doma to maka super uz od alfy 1 bez preinstalace  :)  jinak dalsi   postrehy pri killall nautilus   se jakoby zobrazi dve posunute plochy na sobe    to same i v Gnome Shellu pri  restartu  ALT F2  a "r"    zmizi to az pri uplnem restartu   PC
   Tak problemy  s kopirovanim textu  a presouvanim slozek  jsem uz vyresil   instalaci  catalystu 12.3  (predtim bylo 12.2)    zatim to jede fajn    jedinej problem co  ted  resim  jsou nefungujici  nahledy    GTK2 a GTK3 temat   a jejich obrazku ve slozkach  /usr/share/themes   zajimave ze nahledy obrazku funguji u vzhledu gnome-shelu kupodivu  i v ostatnich slozkach jako treba unity ci gnome-shell funguji     a jakmile treba nejakou slozku se vzhledem presunu na plochu    tak najednou nahledy funguji  ?

prijde mi to jako by to bylo naschval  otazka k cemu by to bylo   na rychlost nacitani   obrazku by to vliv mit nemelo pokut se nepletu (kdyz je slozka zavrena tak nahledy  by fungovat stejne  nemeli.... kvuli rychlejsimu nacteni  treba v pixmaps  )

musim priznat ze pouzivam jeste tyto zdroje
Kód: [Vybrat]
repository ppa:ricotz/testing
repository ppa:gnome3-team/gnome3


Ma to nekdo stejne nebo je to jen klasicky zase u me :D
« Poslední změna: 02 Duben 2012, 14:11:31 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

František Zatloukal

  • Správce fóra
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 1802
  • Karma: +162/-40
    • Zobrazit profil
    • frantisek.zatloukalu.eu
Re:Beta 2
« Odpověď #42 kdy: 02 Duben 2012, 19:46:23 »
Tak, dnes byl poslední bug(který jsem nahlásil :D ) přiřazen, priorita je sice low, ale trápí mě to  ;D

https://bugs.launchpad.net/nux/+bug/970265
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.
Powered by Fedora 22 | Ubuntu 15.10

ppromi

Re:Beta 2
« Odpověď #43 kdy: 06 Duben 2012, 12:21:10 »
To by mě zajímalo, když nainstaluji gnome-panel, zda nepřijdu o nějaké ubuntí funkce a jestli se dá odstranit unity tak, aby se po něm odstranili i ty závislosti, které nejsou jinde potřeba...?  :)
Acer 5739G - Core2Duo 2.2Ghz, Nvidia GT240m, 4GB RAM, 640GB HDD
------
Jsem z RedHatího vejce. Desktop Fedora (Gnome), server CentOS.

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Beta 2
« Odpověď #44 kdy: 06 Duben 2012, 12:36:50 »
 :P

Tak dnesni aktualizace  mimo jine i   kernelu   3.2.0-22  mi odpalila   dve instalace   ubuntu 12.4    jednu jsem delal  pres spravce aktualizaci a druhou pres terminal       v obou pripadech chyba grafiky      jedna gk je Radeon hd 6450  a druha  Radeon hd 4650   obe desktop     zkousel jsem pres zachranej  mod   opravit   i preinstalovat   bez vysledne    oprava  zadnou chybu nenasla     a preinstalace catalistu probehla ok   nicmene   system se nenacetl ....
..... po serii pokusu   se ........ system se zasekl  pri nacitani lightDM (predtim jen cerna obrazovka)   v obou pripadech   jeho reinstalace taktez nepomohla    takze stahuju   daily   nemam na to zase nerva :D   neni nad  zalohy :D


EDIT:
    nainstalovano a uplne vsechno maka jak ma  uz nic nezlobi jsem zvedav jak dlouho :D 
« Poslední změna: 06 Duben 2012, 15:22:27 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

radek_z

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Beta 2
« Odpověď #45 kdy: 09 Duben 2012, 13:03:41 »
Tak jsem dnes zkoušel tu betu 2 a mám z trochu smíšené pocity. Na jednu stranu se mi líbí HUD, nebo "grafické vyhezkání", ale na druhou stranu není stále opraven bug compizu, který mě neustále otravuje (popsaný s odkazem na reporty zde http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=62083.msg442140#msg442140) vadí spoustě lidem, přesto je jeho priorita malá. Co mě nejvíc mrzí je odstranění možnosti, aby se panel skrýval jen tehdy, když překáží oknu. Chápu, že z toho mohli být jejich pokusní uživatelé zmatení, ale odstranit tuhle možnost pro "čistotu kódu"?

tikend

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Beta 2
« Odpověď #46 kdy: 09 Duben 2012, 13:31:22 »
:P

Tak dnesni aktualizace  mimo jine i   kernelu   3.2.0-22  mi odpalila   dve instalace   ubuntu 12.4    jednu jsem delal  pres spravce aktualizaci a druhou pres terminal       v obou pripadech chyba grafiky      jedna gk je Radeon hd 6450  a druha  Radeon hd 4650   obe desktop     zkousel jsem pres zachranej  mod   opravit   i preinstalovat   bez vysledne    oprava  zadnou chybu nenasla     a preinstalace catalistu probehla ok   nicmene   system se nenacetl ....
..... po serii pokusu   se ........ system se zasekl  pri nacitani lightDM (predtim jen cerna obrazovka)   v obou pripadech   jeho reinstalace taktez nepomohla    takze stahuju   daily   nemam na to zase nerva :D   neni nad  zalohy :D


EDIT:
    nainstalovano a uplne vsechno maka jak ma  uz nic nezlobi jsem zvedav jak dlouho :D

Mal som rovnaky problem, po cistej instalacii bezi fajn, tipujem ze to sposobili nainstalovane drivre 12.3 a pri aktualizacii sa s nimi nieco stalo. Nechcem ich ani instalovat aby sa to zase nepokazilo.

honzap

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 58
  • Karma: +6/-1
    • Zobrazit profil
Re:Beta 2
« Odpověď #47 kdy: 11 Duben 2012, 15:48:39 »
Zdravim, potřebuju nainstalovat na novy notebook ubuntu, a zajima me , kdyz tam dam 12.04 co ted je ke stazeni (beta,teta,rc nebo kdovico), jestli se mi z toho pak "stane" stabilni ubuntu LTS ?
Bude to pro znameho, ktery pouzival 11.10. Diky

Tadeáš Pařík

  • Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 6547
  • Karma: +464/-89
    • Zobrazit profil
    • Ubuntu.cz
Re:Beta 2
« Odpověď #48 kdy: 11 Duben 2012, 15:52:23 »
Zdravim, potřebuju nainstalovat na novy notebook ubuntu, a zajima me , kdyz tam dam 12.04 co ted je ke stazeni (beta,teta,rc nebo kdovico), jestli se mi z toho pak "stane" stabilni ubuntu LTS ?
Bude to pro znameho, ktery pouzival 11.10. Diky

Ano, pravidelným aktualizováním se z "toho" stane normální LTS vydání.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

RapMan

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 290
  • Karma: +13/-1
    • Zobrazit profil
Re:Beta 2
« Odpověď #49 kdy: 12 Duben 2012, 00:13:51 »
Zdravim, potřebuju nainstalovat na novy notebook ubuntu, a zajima me , kdyz tam dam 12.04 co ted je ke stazeni (beta,teta,rc nebo kdovico), jestli se mi z toho pak "stane" stabilni ubuntu LTS ?
Bude to pro znameho, ktery pouzival 11.10. Diky

Ano, pravidelným aktualizováním se z "toho" stane normální LTS vydání.

A taky se stane to, ze minimalne jedna vec nebude fungovat, ale po ciste instalaci finalni verze fungovat zacne... :)