Vydání 13.04, 12.10, 12.04 > Pomoc s instalací a aktualizací
aktualizace
gordon cole:
Dobrý den,
při zapnutí Ubuntu 12.04 se mi nahoře u hodin objeví červená značka (jednosměrná ulice). Když na ní kliknu hlásí to: správce balíků .. chybová hláška nesprávný součet >0, pokud dám zobrazit aktualizace, pokračuje hlášení - není možné nainstalovat všechny aktualizace s nabídkou částečné povýšení- dám povýšit - dále pak proběhnou nějaká okénka, kde se něco stahuje a napíše to: nelze získat exkluzivní přístup (Tohle obvykle znamená, že jiný správce balíčků (jako apt-get nebo aptitude) již běží. Nejdříve jej prosím ukončete.)
Přitom o ničem nevím
Když se pokusím nainstalovat aktualizace přes centrum softwaru, tak mně okamžitě nabídne opravu katalogu balíků, ale jenom se připravuje oprava a dál se to nepohne.
Moje úroveň je převážně uživatelská, pokud někdo poradí, tak děkuji. G.C.
Tadeáš Pařík:
Co udělá:
--- Kód: ---sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
--- Konec kódu ---
gordon cole:
Bohužel nefunguje :( - jinak dík za odpověď
--- Kód: ---:~$ sudo apt-get update
E: Nelze získat zámek /var/lib/apt/lists/lock - open (11: Prostředek je dočasně nepřístupný)
E: Nelze uzamknout adresář /var/lib/apt/lists/
E: Nelze získat zámek /var/lib/dpkg/lock - open (11: Prostředek je dočasně nepřístupný)
E: Nelze uzamknout administrační adresář (/var/lib/dpkg/). Používá jej jiný proces?
~$ sudo apt-get upgrade
E: Nelze získat zámek /var/lib/dpkg/lock - open (11: Prostředek je dočasně nepřístupný)
E: Nelze uzamknout administrační adresář (/var/lib/dpkg/). Používá jej jiný proces?
--- Konec kódu ---
Tadeáš Pařík:
Nemáš opravdu někde něco otevřeného, co souvisí s aktualizacemi/instalací? Synaptic, centrum softwaru, správce aktualizací?
gordon cole:
No to nemám,
synaptik v 12.04 asi v základu ani není, centrum software ani aktualizace jsem po startu nespouštěl. Jedině, jestli se to nespouští samo někde na pozadí (třeba to bojuje s aktualizacemi, které nemůže nainstalovat ???)
Babo raď !?
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
Přejít na plnou verzi