Podpora a zdroje > Návody, tipy a triky

Kwin GLES (může zlepšit výdrž a výkon)

(1/2) > >>

Roman "Rovano" Vacho:
Za toulkami po dokonalém Kubuntu mám v testovacím režimu Kwin GLES. Zatím vše běží. Výraznější změny nepozoruji. Už předtím mi vše beželo dobře(po malém tuningu). Pro vás však pokud máte noťasy a slabší grafické karty(nebo Tegry apod) podporující tento standard Khronosu(Open GL z roku 2007 a výš), tento tip může býti užitečný. Výhodou je znalost angličtiny na počáteční úrovni.

Pozor nespolupracuje s nesvobodnými ovladači grafických karet!

Odkaz kde najdete vše potřebné. Nano samozřejmě lze nahradit za libovolný editor.
http://weits.blogspot.cz/2012/02/kwin-gles-as-default-window-manager-in.html

Podělte se o zkušenosti. Ti zkušenější to mohou rovnou hlásit na patřičná místa.

Odra:
Velice mě to zaujalo, mohl bys poskytnout informace o kolik se ti snížila spotřeba? A kde můžu zjistit informace ohledně těch ovladačů. Zajímalo by mě jak se to bude chovat na Intel HD Graphics 3000 grafice.

Roman "Rovano" Vacho:

--- Citace: Odra  26 Červenec 2012, 14:12:49 ---Velice mě to zaujalo, mohl bys poskytnout informace o kolik se ti snížila spotřeba? A kde můžu zjistit informace ohledně těch ovladačů. Zajímalo by mě jak se to bude chovat na Intel HD Graphics 3000 grafice.

--- Konce citace ---
To bych špatně měřil. Nemám totiž notebook. Mám klasické desktop PC.

Nesvobodné ovladače jsou (a nejenom) AMD a Nvidia. Takže ty to určitě můžeš zkusit. V Ubuntu 12.04 jsou ovladače Intel vyšší než 2.16 a ty by měli GLES podporovat.

GdH:
Tak jsem to vyzkoušel na P4 s radeonem X300 a žádná změna se bohužel nekoná. KWin na takové plečce umí plynulou animaci jen za předpokladu, že nejsou otevřená žádná okna a cpu se fláká :) Compiz je na tomto systému daleko rychlejší.

Roman "Rovano" Vacho:

--- Citace: GdH  26 Červenec 2012, 16:03:21 ---Tak jsem to vyzkoušel na P4 s radeonem X300 a žádná změna se bohužel nekoná. KWin na takové plečce umí plynulou animaci jen za předpokladu, že nejsou otevřená žádná okna a cpu se fláká :) Compiz je na tomto systému daleko rychlejší.

--- Konce citace ---
A naběhlo ti to alespoň korektně? Nepsalo to nějaké chybové hlášky?

Na tu pomalost asi nový HW  ;D nebo zkusit potůnit KDE. Časem tu prsknu průvodce(týdny).

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi