Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: instalace  (Přečteno 1627 krát)

sejpak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
instalace
« kdy: 13 Říjen 2017, 21:21:14 »
Dobrý den,instalace od linux ubuntu 16.04 se sekala na "nastavuje se hardware" pote sem v Gparted zformatoval na 1 oddíl jako Ext4 ,a tam sem nainstaloval Linux (to už záhadně tedy instalace doběhla do konce) , avšak Linux po resetu PC co doběhla instalace nenaběhl, ani není vidět vůbec Hard disk v BIOSu . Problém je že když nainstaluju Windows 10 tak Hard Disk se z ničeho nic v BIOSu ukáže a jmenuje se tam nějak "windows a něco" jakoby byl uzpůsobenej jen pro tenhle OS. Taky podotýkám že když do PC strčím flashku která je prázdná tak v Biosu taky není vidět a je vidět až když obsahuje nabootavany třeba linux , gparted nebo win ... Nevíte co s tím ? Chci přejít z win na linux takže v linuxu nic neumím a ani moc nevím jak funguje rozdělování oddílů atd. .... Jinak mám notebook Acer Aspire 1 (A114-31-P10A).
« Poslední změna: 13 Říjen 2017, 21:26:40 od sejpak »

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2189
  • Karma: +164/-34
    • Zobrazit profil
Re:instalace
« Odpověď #1 kdy: 13 Říjen 2017, 22:26:22 »

sejpak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:instalace
« Odpověď #2 kdy: 13 Říjen 2017, 22:28:00 »
kouknu na to udělám to ještě jendou přesně podle toho a dám vědět.

sejpak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:instalace
« Odpověď #3 kdy: 13 Říjen 2017, 22:53:58 »
stále se nenabootuje linux a nevidím disk v biosu , ale když sem to reinstaloval tak instalačka věděla že na disku se nachází Linux ubuntu a nabídla jestli to chci instalovat vedlě něj.

sejpak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:instalace
« Odpověď #4 kdy: 13 Říjen 2017, 23:10:07 »
zkousel sem to tet jakoze preinstalivat a instalace se sekla na "instaluje se balik grup2"

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2189
  • Karma: +164/-34
    • Zobrazit profil
Re:instalace
« Odpověď #5 kdy: 13 Říjen 2017, 23:21:27 »
Co máš pořád s tím biosem? Imho máš tam vůbec bios nebo tam je uefi??

sejpak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:instalace
« Odpověď #6 kdy: 13 Říjen 2017, 23:28:31 »
no já mám BIOS , jen říkám že nevidím disk v biosu ,a když nainstaluju windows tak už je vidět.

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2189
  • Karma: +164/-34
    • Zobrazit profil
Re:instalace
« Odpověď #7 kdy: 14 Říjen 2017, 00:09:43 »
no já mám BIOS , jen říkám že nevidím disk v biosu ,a když nainstaluju windows tak už je vidět.
V biosu musí být vidět i naprosto prázdný disk.
Nainstaluj ubuntu znova a řádně - návod máš...

sejpak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:instalace
« Odpověď #8 kdy: 14 Říjen 2017, 07:04:43 »
to uz sem udelal opravdu nekolikrat ,instalace se zase sekla na "Instaluje se balík grup2"
« Poslední změna: 14 Říjen 2017, 07:55:05 od sejpak »

sejpak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:instalace
« Odpověď #9 kdy: 14 Říjen 2017, 09:16:16 »
i přesto že se instalce sekne na grub2 tak sem PC resetoval power buttonem a poté spustil a LTS Ubuntu již nabootoval . Nevím tedy jestli je instalace v pořádku a nechápu proč se to takhle seklo (vždy se to v instalaci sekne a musím resetovat pc) .