Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: ubuntu 16.04 - samba 3.6x [vyřešeno]  (Přečteno 477 krát)

kafcha

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
ubuntu 16.04 - samba 3.6x [vyřešeno]
« kdy: 19 Březen 2017, 20:00:16 »
ahoj,
jak nejlepe postupovat, kdyz potrebuji do 16.04 dostat sambu 3.6.x (a soucasnou samozrejme vyhodit)
dik mk
« Poslední změna: 21 Březen 2017, 20:44:48 od Petr Merlin Vaněček »

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 4929
  • Karma: +347/-11
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
« Odpověď #1 kdy: 20 Březen 2017, 11:34:26 »
Na rovinu bych asi kompiloval ze zdroje.
O co jde? LDAP?
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

kafcha

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
« Odpověď #2 kdy: 20 Březen 2017, 12:34:15 »
ok, tuhle odpoved jsem nechtel slyset ;]

kdepak LDAP
daval jsem ted jednomu znamemu novy 'server' (ciste ubuntu 16.04, samba, postgres)
samba je nastavena 'vsici vsechno' tj 777 , vsude jde zapisovat, cist, spoustet
pouziva se tam ale nejaka prastara aplikace napsana ve foxpro a ta primo v sobe spousti nektere externi programy pomoci prikazu run, takze napriklad spusteni wordpadu, ktery je ve stejne slozce jako ten program
Kód: [Vybrat]
run wordpad.exevysledkem je hlaska "access denied", pokud ale ten wordpad.exe pustim rucne, tak se pusti
a toto chovani se projevuje jen na kombinaci win7/10 + samba 4.x, na win xp ci smabe 3.6.x to slape

a me se nepodarilo najit nejake nastaveni v sambe, ktere by toto chovani zmenilo


jmp

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2499
  • Karma: +236/-32
    • Zobrazit profil
Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
« Odpověď #3 kdy: 20 Březen 2017, 12:55:46 »
aha - zkuste si přidat ip adresu toho samba serveru mezi důvěryhodné servery v iečku na klientu - možná to pak půjde spustit...

kafcha

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
« Odpověď #4 kdy: 20 Březen 2017, 15:14:10 »
to uz jsem (zoufale) zkousel a nic .[

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 4929
  • Karma: +347/-11
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
« Odpověď #5 kdy: 20 Březen 2017, 18:05:26 »
Zkus přidat do konfigurace toho share toto:
Kód: [Vybrat]
acl allow execute always = True
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

jmp

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2499
  • Karma: +236/-32
    • Zobrazit profil
Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
« Odpověď #6 kdy: 20 Březen 2017, 19:51:05 »
jsem to možná zvrtal - asi to má být v "local intranet zone"

http://serverfault.com/questions/131099/how-to-execute-files-on-lan-drives-in-a-windows-domain

kafcha

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
« Odpověď #7 kdy: 20 Březen 2017, 20:31:27 »
Kód: [Vybrat]
acl allow execute always = True jsem zkousel
dat do douveryhodny ci lokalnich serveru take (to odstrani tu hlasku se zabazpecenim)
nic nefunguje

sambu mam pripojenou do z:
ve slozce test mam veci pro foxpro a napr notepad.exe
pokud pustim notepad.exe primo (pres pruzkumnika napriklad) tak se pusti
pokud si pustim foxprol.exe (jakasi konzole pro starou foxku) tak se pusti
ale pokud v teto konzoli dam
Kód: [Vybrat]
run notepad.exe, tak dostanu access denied
ale pokud nakopiruju notepad napr. na c:\ a dam
Kód: [Vybrat]
run c:\notepad.exe tak se pusti
a supr zajimavost je ze pokud takto pustim nejaky com program, tak se pusti (
Kód: [Vybrat]
run neco.com)

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 4929
  • Karma: +347/-11
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
« Odpověď #8 kdy: 20 Březen 2017, 20:56:12 »
Zajímavé. Sekl jsem se s tím, kde má být ten ACL - má být v [global]
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

kafcha

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
« Odpověď #9 kdy: 20 Březen 2017, 21:44:56 »
Zajímavé. Sekl jsem se s tím, kde má být ten ACL - má být v [global]
cetl jsem ze je to jedno, muze se to nastavit jak pro [global], tak pro jednotlivy shary

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 4929
  • Karma: +347/-11
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
« Odpověď #10 kdy: 21 Březen 2017, 07:28:31 »
No pokud to s 3.6 funguje, pak bych řekl, že nezbývá než ta kompilace.
Ale není to až tak bolavé, jak se to na první pohled zdá.
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

kafcha

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
« Odpověď #11 kdy: 21 Březen 2017, 20:40:44 »
tak nakonec vyreseno
stacilo nastavit
server max protocol = NT1

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 4929
  • Karma: +347/-11
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
« Odpověď #12 kdy: 21 Březen 2017, 20:44:39 »
A vida ho :)
Super, díky!
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová