Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: VirtualBox - host cez VPN  (Přečteno 711 krát)

hofy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
VirtualBox - host cez VPN
« kdy: 26 Únor 2019, 19:41:14 »
Zdravim. Je tu niekto, kto sa vyzna v nastaveni VirtualBoxu ?  Potrebujem aby nainstalovany soft sa pripajall na net cez VPN pripojenie, ktore je nainstalovane na hostitelskom pc. vedel by niekto pomoct ? Ale prosim konkretne, na forach som nenasie nic, aspom nic pre mna - laika zrozumitelne.

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2492
  • Karma: +184/-37
    • Zobrazit profil
Re:VirtualBox - host cez VPN
« Odpověď #1 kdy: 26 Únor 2019, 20:41:29 »
Zdravim. Je tu niekto, kto sa vyzna v nastaveni VirtualBoxu ?  Potrebujem aby nainstalovany soft sa pripajall na net cez VPN pripojenie, ktore je nainstalovane na hostitelskom pc. vedel by niekto pomoct ? Ale prosim konkretne, na forach som nenasie nic, aspom nic pre mna - laika zrozumitelne.

Odpověď s konkrétním řešením už jsi dostal, takže znova:
https://goo.gl/eJ9ioL
https://goo.gl/43RwfA
Raději si to nainstaluj normálně, ušetříš si tyhle starosti.
A nevyptávej se pořád dokola na to samé jako jojo..
---------------------------------------
Pro ostatní: Tazatel neuměl vypálit .iso na DVD, takže nainstaloval Ubuntu z .iso do VirtualBoxu. A teď řeší jak se připojit přes VPN.  Ten VB k ničemu nepotřebuje, používá ho pouze proto, že neumí vypálit DVD/nainstalovat to normálně... :o
« Poslední změna: 27 Únor 2019, 07:46:33 od juwa2 »

Standa99

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 601
  • Karma: +67/-2
    • Zobrazit profil
Re:VirtualBox - host cez VPN
« Odpověď #2 kdy: 27 Únor 2019, 07:10:48 »
Je otázkou, co je myšleno "Potrebujem aby nainstalovany soft sa pripajall na net cez VPN pripojenie, ktore je nainstalovane na hostitelskom pc."?
Aby jeden soft tekl jinudy, než zbytek systému, je trochu oříšek a zbytečně složité na prostředky, které by se musely vyčlenit na označování packetů pouze toho jednoho softu a odklánět jeho komunikaci přes VPN.
Chtělo by to napsat, k čemu to má celé sloužit (tipuji torrenty) a nechápu, proč by si systém spuštěný ve VBoxu nemohl vytočit VPN připojení sám a musel k tomu používat hostitelský PC. To by byla nejjednodušší cesta, protože různé VPN služby (NordVPN apod.) přece podporují současně několik připojení (až 5 najednou) a navíc by jako bonus fungoval i IPv6 protokol (pokud ho nepodporuje ISP).
Navrhovaný most (bridge) na fyzický adaptér (např. eth0) by stejně tohle neřešil, musel by to být most na tap nebo tun adaptér daného VPN připojení a myslím si, že se přes tyto adaptéry žádné DHCP dál nešíří. Jediná možnost by byla VPN připojení z hostitelského PC NATovat na síťové rozhraní VBoxu, což by (nejlépe) chtělo na všem nastavit statické IP a zapnout vzpomenutý NAT.

hofy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:VirtualBox - host cez VPN
« Odpověď #3 kdy: 27 Únor 2019, 10:15:21 »
Nie ziadne torenty, len zabezpeceny ( ano relativne..:-) virtualny pc, na ktorom by bezal Whonix, ktory by som podla potreby spustal a ten by sa mal pripajat cez VPN hostitela,

hofy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:VirtualBox - host cez VPN
« Odpověď #4 kdy: 27 Únor 2019, 16:00:37 »
Zdravim. Je tu niekto, kto sa vyzna v nastaveni VirtualBoxu ?  Potrebujem aby nainstalovany soft sa pripajall na net cez VPN pripojenie, ktore je nainstalovane na hostitelskom pc. vedel by niekto pomoct ? Ale prosim konkretne, na forach som nenasie nic, aspom nic pre mna - laika zrozumitelne.

Odpověď s konkrétním řešením už jsi dostal, takže znova:
https://goo.gl/eJ9ioL
https://goo.gl/43RwfA
Raději si to nainstaluj normálně, ušetříš si tyhle starosti.
A nevyptávej se pořád dokola na to samé jako jojo..
---------------------------------------
Pro ostatní: Tazatel neuměl vypálit .iso na DVD, takže nainstaloval Ubuntu z .iso do VirtualBoxu. A teď řeší jak se připojit přes VPN.  Ten VB k ničemu nepotřebuje, používá ho pouze proto, že neumí vypálit DVD/nainstalovat to normálně... :o

Neni to tak uplne pravda, VB v buducnosti chcem vyuzivat na spustanie systemu Whonix ( Obchodovanie s kryptomenami - prosim neriesit... ;-)) a potrebujem ho spustat anonymne cez VPN, ktore mam na hostitelskom pc...
Co sa tyka napalovania, na istom fore mi nevedeli poradit nainstalovat jeden pos*any program na vypalovanie, az sa toho ujal Juwa a "problem"  je uz davno vyrieseny, dvd napalene a idem naistalovat Kubuntu ako primarny soft a cez VirtualBox sa cchem pripajat ne net, ako som uviedol vyssie...  V buducnosti to planujem realizovat cez router, ale ak by niekto vedel ako nastavit ten VB, zatila by mi to stacilo... Vdaka.

Standa99

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 601
  • Karma: +67/-2
    • Zobrazit profil
Re:VirtualBox - host cez VPN
« Odpověď #5 kdy: 27 Únor 2019, 16:09:27 »
Aha, takže virtualizovaný systém, který používá TOR pro anonymizaci a ty to chceš prohnat ještě VPNkou. Na tohle bych použil NAT.
Pokud se budeš zajímat trochu víc o VPNky, tak zjistíš, že jsou velmi často celé jejich rozsahy na blacklistu, protože se z nich provádějí skryté útoky a téměř žádné další IPv4 adresy k dispozici nejsou, aby je tyto VPN služby vyměnily. S některýma IPv4 se sice kšeftuje, ale ty jsou na 100% kompromitovány. V tomhle případě by to sice nemělo vadit, jedině že by ten Whonix takové připojení odmítl.

hofy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:VirtualBox - host cez VPN
« Odpověď #6 kdy: 27 Únor 2019, 18:37:59 »
Aha, takže virtualizovaný systém, který používá TOR pro anonymizaci a ty to chceš prohnat ještě VPNkou. Na tohle bych použil NAT.
Pokud se budeš zajímat trochu víc o VPNky, tak zjistíš, že jsou velmi často celé jejich rozsahy na blacklistu, protože se z nich provádějí skryté útoky a téměř žádné další IPv4 adresy k dispozici nejsou, aby je tyto VPN služby vyměnily. S některýma IPv4 se sice kšeftuje, ale ty jsou na 100% kompromitovány. V tomhle případě by to sice nemělo vadit, jedině že by ten Whonix takové připojení odmítl.

Jo ja taky, kdybych ro umel... ;-) Ale  vazne vo virtualnom boxe je nastavene pri Gateway NAT, ale von ide vsetko mimo VPN... Skusal som hladat aj na zahranicnych forach ale nedoakzem sa v tom zorientovat, hoci mnohi maju takmer identicky problem... Myslel som, ze to nebude az take zlozite, naivne som si mysel, ze mi niekto povie ako to nastavit na par klikov v menu VB, ale asi to take trivialne nebude...

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2492
  • Karma: +184/-37
    • Zobrazit profil
Re:VirtualBox - host cez VPN
« Odpověď #7 kdy: 27 Únor 2019, 20:59:51 »
Nebude...
Na VB se vykašli (stejně ztrácíš HW výkon mašiny), nainstaluj to klasicky a máš polovinu problémů vyřešených....

hofy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:VirtualBox - host cez VPN
« Odpověď #8 kdy: 27 Únor 2019, 21:11:29 »
Nebude...
Na VB se vykašli (stejně ztrácíš HW výkon mašiny), nainstaluj to klasicky a máš polovinu problémů vyřešených....

No jenomze to klasicky nepude , Whonix sa da instalovat len do virtualneho stroja, ina moznost nie je...

Standa99

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 601
  • Karma: +67/-2
    • Zobrazit profil
Re:VirtualBox - host cez VPN
« Odpověď #9 kdy: 28 Únor 2019, 15:03:11 »
Díval jsem jim aspoň na wiki? Mají tam návody pro různé možnosti tunelování:
Citace
Connecting to a tunnel-link (proxy/VPN/SSH) before Tor
Connecting to Tor before a tunnel-link (proxy/VPN/SSH)
takže i ten tvůj požadavek!

hofy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:VirtualBox - host cez VPN
« Odpověď #10 kdy: 28 Únor 2019, 19:33:02 »
Díval jsem jim aspoň na wiki? Mají tam návody pro různé možnosti tunelování:
Citace
Connecting to a tunnel-link (proxy/VPN/SSH) before Tor
Connecting to Tor before a tunnel-link (proxy/VPN/SSH)
takže i ten tvůj požadavek!

Ano, pred par dnami som si to presiel ale ako som pisal vyssie, stracal som sa v tom, nie je tam jednoznacny postup ako " na to".. Okrem toho som skusil nainstalovat Tails, ale ked som dal skontrolovat instalacny subor podla ich navodu ( teda plus minus podla neho) vypisalo mi ze je necertifikovany...
Pomaly stracam trpezlivost a si sa vratik k Win...
Skusal som najst nieco na nete o tom verifikovani, mohol by si mi poradit nejak web, ktory sa tym zaobera...?

Standa99

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 601
  • Karma: +67/-2
    • Zobrazit profil
Re:VirtualBox - host cez VPN
« Odpověď #11 kdy: 01 Březen 2019, 00:39:45 »
Skáčeš z jednoho systému na druhý a čekáš, že se to asi rozjede samo. Všechno se z tebe musí páčit a pokud už jsi byl takhle daleko, tak to máš sakra napsat, zbytečně tu dávám to, na čem už si dávno zkolaboval.
Hlavně se tím "zaoberají" na jejich diskuzním fórum, kde se přesně řeší postupy, jak docílit požadovaného tunelování, tak ty své problémy probírej rovnou tam. Tohle není nic jednoduchého a pokud to někdo zdejší nedělal, tak nad tím nikdo nebude trávit hodiny konfigurací a testováním.

hofy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:VirtualBox - host cez VPN
« Odpověď #12 kdy: 01 Březen 2019, 10:20:01 »
Skáčeš z jednoho systému na druhý a čekáš, že se to asi rozjede samo. Všechno se z tebe musí páčit a pokud už jsi byl takhle daleko, tak to máš sakra napsat, zbytečně tu dávám to, na čem už si dávno zkolaboval.
Hlavně se tím "zaoberají" na jejich diskuzním fórum, kde se přesně řeší postupy, jak docílit požadovaného tunelování, tak ty své problémy probírej rovnou tam. Tohle není nic jednoduchého a pokud to někdo zdejší nedělal, tak nad tím nikdo nebude trávit hodiny konfigurací a testováním.

Ok, Tails som si chcel len vyskusat ale  asi zostanem pri tom Whonixe, prejdem si to este raz v klude cez vikend, ale ako sa na to pozeram, zrejme najvhodnejsia cesta pre mna bude nainstalovat VPN na router... .. Sorry za nekonzistentost, zaciatocnicke bludenie ... ;-)
« Poslední změna: 01 Březen 2019, 10:23:09 od hofy »

Standa99

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 601
  • Karma: +67/-2
    • Zobrazit profil
Re:VirtualBox - host cez VPN
« Odpověď #13 kdy: 01 Březen 2019, 14:53:46 »
V pohodě, ale také by tě nebavilo, kdyby někdo začal schválně ze široka, až na vyzvání napsal, k čemu to má sloužit, kdy nakonec hodně věcí vyzkoušel předem a nezmínil se o tom.
Prolez hlavně to jejich fórum (mě se to nechce), ten odkaz co jsem postnul v minulém příspěvku vypadá na návod (a takových je tam více), kde se řeší, co doplnit nebo změnit.
Instalovat VPN do routeru znamená, že ti veškerý traffic poteče přes VPN, což nemusí být žádoucí. Psal jsem o blokování celých rozsahů těchto VPN služeb (nepřihlásíš se např. do emailu), také se může radikálně zvednout odezva (ping), snížit propustnost atd.

hofy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:VirtualBox - host cez VPN
« Odpověď #14 kdy: 01 Březen 2019, 18:33:21 »
V pohodě, ale také by tě nebavilo, kdyby někdo začal schválně ze široka, až na vyzvání napsal, k čemu to má sloužit, kdy nakonec hodně věcí vyzkoušel předem a nezmínil se o tom.
Prolez hlavně to jejich fórum (mě se to nechce), ten odkaz co jsem postnul v minulém příspěvku vypadá na návod (a takových je tam více), kde se řeší, co doplnit nebo změnit.
Instalovat VPN do routeru znamená, že ti veškerý traffic poteče přes VPN, což nemusí být žádoucí. Psal jsem o blokování celých rozsahů těchto VPN služeb (nepřihlásíš se např. do emailu), také se může radikálně zvednout odezva (ping), snížit propustnost atd.

Ved to.....  tomu som sa chcel vyhnut, ale toto nastavovanie aj podla navodu je asi nad moje sily. Okrem toho mam v tom stale velky zmatok...

1a. Ked sa pripajam z pc  bez VB prepojenie je :
pc -  VPN - internet
1b. Ked sa pripajam z pc bez VB ale s TORom pripojenie je :
pc- VPN - TOR - internet ?

V ripade 1a. mi vrati adresu serveru, ktory som sa nastavil cez VPN, cize VPN je aktivne.
V pripade 1b. mi vrati adresu myslim, ze vo fromate IPv6, ale to je jedno.
Otzaka je, ci sa v pripade 1b. vobec pripajam aj cez VPN, co neviem niejakmy sposobom overit.... Ak nejaky je, prosim o radu.

2a. Ked sa pripajam z VB pripojenie je :
pripojenie rovnake ako v pripade 1a.
2b. Ked s apripajam z VB aj s TORom pripojenie je :
pripojenie rovnake ako v pripade 1b.

Cize aj z VB sa v prvom aj druhom pripade pripajam cez VPN, hoci vo virtualnom pc nemam nainstolavanu VPN a VB ho aj tak smeruje cez VPN hostitelskeho pc... To je pre mna zasadne, nakolko som sa povodne domnieval, ze VB VPN ignoruje, co nie je pravda...

Pre mna je preto zasadna otazka, ci to iste sa deje aj v pripade pripojenia s TORom, teda, ci pakety idu najprv cez VPN v oboch pripadoch a po opusteni sieteVPN pokracuje sietov Tor... V tom pripade by som nemusle nic nastavovat, ale tak to asi nebude... :-)
3. Ked nainstalujem VPN na router budem mat presne ten problem o ktorom pises, teda neprihlasim sa do internet bankingu.. Pre mna by bolo idealne pripjenie cez VPN leb z Virtualboxu a pri normalnom surfovani by som siel bez VPN... Cize :
VB
pc - vpn -tor-net

Ked to nainstalujem na router bude asi poradie :
pc - tor-vpn -net

Co by asi malo byt jedno, aj ked problem bude ako som uviedo s niektorymi sluzbami a pomalsim pingom....