Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: UFO Alien Invasion  (Přečteno 22875 krát)

Czario

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 639
  • Karma: +28/-6
  • skill :: passive-llama
    • Zobrazit profil
UFO Alien Invasion
« kdy: 26 Červen 2007, 17:03:42 »
Kouknul jsem na ubuntu wiki a koukám na hru UFO:AI, tak sem jí instalnul ale narazil jsem na dost problémů.. Ale kromě nich to vypadá docela pěkně a zajímavě.

problémy (na FF verze:2.1.0 deb z wiki http://wiki.ubuntu.cz/UFO_Alien_Invasion):
- hra je ve fullscreenu, ale stejně se objeví v okně. Myší se nedá dostat mimo. Ukrojí to kus obrazu hry.
- není tam intro
- u popisů věcí nejsou texty ale jen názvi nějakých txt souborů
- nenašel jsem snížení citlivost myši při posouvání mapy nebo možnost pohybu mapy pomocí kláves, našel jsem jen otáčení
- ještě možná něco ale už sem nato zapoměl...

Na domovský stránce je pravděpodobně už nová verze 2.1.1.
Nevíte kolik je toho tam opraveno?
http://ufoai.ninex.info/


Ale jinak to vypadá opravdu pěkně.. hratelnost odhaduji (po doladění) na vyšší úroveň než u klasických UFO.
Sem zvědavej kam se to dostane..

Palpy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 13
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
UFO Alien Invasion
« Odpověď #1 kdy: 27 Červen 2007, 00:34:16 »
ten fullscreen spravi spravne prepinace, zbytek ale nevim...
Kód: [Vybrat]
ufoai +set vid_ref sdl

Czario

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 639
  • Karma: +28/-6
  • skill :: passive-llama
    • Zobrazit profil
UFO Alien Invasion
« Odpověď #2 kdy: 29 Červen 2007, 08:27:51 »
Nainstaloval sem tu záplatu z http://ufoai.ninex.info/
stačí si to stáhnout a spustit a nechat ať si to udělá co chce a
po spuštění hry je hra pak ve fullscreenu bez potřeby dalších parametrů.
Intro s textem už funguje, všechny popisky předmětů taky,
takže kromě změny citlivosti myši funguje všechno, ta citlivost je možná braná ze systému, takže když se změní v systému tak bude jiná i ve hře  :-)

docela mě překvapilo, že je po upgradu hra v češtině :-D teda aspoň většina textu co sem viděl a hlavně to dlouhé textovéintro... :-)

doporučuju nainstalovat hotfix:
http://sourceforge.net/project/platformdownload.php?group_id=157793

Czario

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 639
  • Karma: +28/-6
  • skill :: passive-llama
    • Zobrazit profil
UFO Alien Invasion
« Odpověď #3 kdy: 30 Červen 2007, 09:36:50 »
Tak pařim jak ďas. Lokalizace není úplná, ale i tak hodně pomáhá, ve hře je dost rozsáhlích textů, především popisů zbraní, výzkumů atd.. ale bez znalosti angličtiny se to dá normálně dobře hrát. Bitky tam jsou docela ddobrý.. parchanti maj už nějaký lepší brnění a zbraně a já mam pořád základ, na jednu ránu mě killnout vojáka :-D (průměrně mam jednoho mrtvího typoše ze 4členého komanda, ale teď sem byl na nějaké misi kde sem měl hodně špatné postavení a oni byli naopak dost dobře a do pár kol mě pokaždý dostali.)

Je to hodně zajímavá hra, hodně se mě líbí, že tam nejsou nějaké rozsáhlé monotonní bludiště jako ve starém UFO ale je tam třeba stadion, nějaká vilka, důl, vykopávky nebo statek.. a neni to nějak moc rozsáhlé, nestalo se mi ještě že bych musel ufona půl hodiny hledat... Hodně dobré... doporučuju

---------------------------------
???????????????????????????
jinak mam otázku, v mapě světa když se objeví cizáci, tak se de na misi, ale ještě se mi nestalo, že by se objevili a já je spozoroval ještě ve vzduchu a mohl je sestřelit..
Nevíte oco přesně jde? Zapoměl jsem nějakej výzkum pro radar nebo něco takvého???

gargy2002

  • Host
UFO Alien Invasion
« Odpověď #4 kdy: 30 Červen 2007, 17:43:40 »
Zdravim, stahnul jsem si tu hru take, ale uz s tim hotfixem, z odkazu z navodu. Nainstaloval, ale nejde pustit. Kdyz se prepnu do hry a zadam ufoai do terminalu, tak mi to hlasi, ze nenasel prikaz a v menu games to neni. Zatim jsem rozchodil pouze snad jednu hru, jinak jsem pokazde vyhorel. Moc nehraju, ale neco podobneho jsem hral pred 10ti lety na 486, tak bych to mozna testnul...
Kdyz jsem zadal ./ufoai, tak mi to zahlasilo nejake errory.
Soubor ufoai v adresari hry je, jen nejde spustit, nevim proc...

Czario

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 639
  • Karma: +28/-6
  • skill :: passive-llama
    • Zobrazit profil
UFO Alien Invasion
« Odpověď #5 kdy: 01 Červenec 2007, 18:15:27 »
gargy2002: nejdřiv to podle návodu musíš nainstalovat normálně. ten hotfix je v překladu horká/teplá záplata. tzn nemůžeš záplatovat něco co nemáš nainstalovaný...
Poupravim to v tom navodu aby to bylo hned jasné.

jinak konkrétní funkční odzkoušený postup:
stáhneš a nainstaluješ verzi 2.1.0 z gdeb balíčku viz návod. (hra by měla jít už spustit, ale je s chybama)
pak si stáhneš hotfix, naten soubor dáš pravý tlačítko, vlastnosti a v oprávnění nebo tak zaškrtneš u řádku vladstníka spouštění.. spuštíš to a nainstalíš a je to hotovo

Tomáš "Piškot" Petera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 839
  • Karma: +26/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.spolnet.cz
UFO Alien Invasion
« Odpověď #6 kdy: 01 Červenec 2007, 22:32:51 »
Funguje někomu na intelu i810 ?
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

gargy2002

  • Host
UFO Alien Invasion
« Odpověď #7 kdy: 02 Červenec 2007, 14:37:45 »
Citace: Czario
gargy2002: nejdřiv to podle návodu musíš nainstalovat normálně. ten hotfix je v překladu horká/teplá záplata. tzn nemůžeš záplatovat něco co nemáš nainstalovaný...
Poupravim to v tom navodu aby to bylo hned jasné.

jinak konkrétní funkční odzkoušený postup:
stáhneš a nainstaluješ verzi 2.1.0 z gdeb balíčku viz návod. (hra by měla jít už spustit, ale je s chybama)
pak si stáhneš hotfix, naten soubor dáš pravý tlačítko, vlastnosti a v oprávnění nebo tak zaškrtneš u řádku vladstníka spouštění.. spuštíš to a nainstalíš a je to hotovo
Zdar, vim co je hotfix, ale ja si prvne stahnul AI 2.1.1, obsahujici uz i hotfix. Nainstaloval ji a nesla spustit. Ta starsi verze sice slapala na full screenu az po zadani toho prikazu tady ve vlakne, ale pri 3 misi mi to asi prestalo graficky stihat, nevidel jsem vicepatrovou budovu(to same se mi stalo pred x lety na te 486). Nemohl jsem se dostat do vyssiho patra, proste tam nebylo, ale vetrelci z neho po vojacich strileli jak o zivot...:)
FPS mi ukazovalo 45.5, coz je asi malo. Hru jsem odinstaloval, ale zajimalo by me kde byl problem...

Czario

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 639
  • Karma: +28/-6
  • skill :: passive-llama
    • Zobrazit profil
UFO Alien Invasion
« Odpověď #8 kdy: 03 Červenec 2007, 16:16:36 »
piškot: já jedu na notebooku s grafou intel extreme 2 (i850 maybe) a jede to (a to mam jen 256MB ram :-) , 1,6GHz celeron)...

gargy2002: hmm takové probémy jsem neměl, možná to bude tím, že jsem tu starou nefixnutou nehrál až tak daleko.. A instalovat přímo novou verzi jsem nezkoušel.. Jel sem podle návodu na wiki a pak dle toho co sem tam napsal a jede to (to jestli těch 200MB skript nainstaloval novou hru nebo jen opravdu zalátovat starou to nevím, hlavně že to jde, že :-P. Jinak utoho hotfixu je samozřejmě potřeba python atd.)...

Tomáš "Piškot" Petera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 839
  • Karma: +26/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.spolnet.cz
UFO Alien Invasion
« Odpověď #9 kdy: 04 Červenec 2007, 00:16:40 »
Mě to rozhodí obraz, trhá se (tak snímek na sekundu). 3D v pořádku jede.
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

LordAli

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 165
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
UFO Alien Invasion
« Odpověď #10 kdy: 06 Červenec 2007, 23:37:03 »
sem si taky nainstaloval verzi 2.1.1, instalator me to nahral tam kam jsem chtel, ale kdyz to chci spustit tak me to nahlasi tohle

Citace
lordali@Mousillon:~/games/ufoai$ ./ufoai
Adding game dir: ./base
Added packfile ./base/0base.pk3 (5 files)
Added packfile ./base/0maps.pk3 (388 files)
Added packfile ./base/0media.pk3 (5 files)
Added packfile ./base/0models.pk3 (874 files)
Added packfile ./base/0pics.pk3 (1730 files)
Added packfile ./base/0snd.pk3 (121 files)
Added packfile ./base/0ufos.pk3 (63 files)
using /home/lordali/.ufoai/2.1.1/base for writing
Adding game dir: /home/lordali/.ufoai/2.1.1/base
execing default.cfg
couldn't exec config.cfg
execing keys.cfg
Hostname: Mousillon
IP: 127.0.1.1
...using language: cs_CZ.UTF-8
Console initialized.

------- sound initialization -------
Loading snd_sdl sound driver
...library search path: '.'
Soundsystem: SDL.
SDL version: 1.2.10
SDL audio driver is "alsa".
Bits: 16
Frequency: 48000
Samples: 4096
Channels: 2
sound sampling rate: 48000

------- Loading ref_glx.so -------
LoadLibrary ("./ref_glx.so") failed: libSDL_ttf-2.0.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
Dumped console text to /home/lordali/.ufoai/2.1.1/base/gl_debug.txt.
SDL audio device shut down.
recursive shutdown
Error: Couldn't initialize OpenGL renderer!
Consult gl_debug.txt for further information.
./ufoai: line 124:  6360 Trace/breakpoint trap   (core dumped) ./${GAME_BINARY} ${CMD_ARGS} "$@"
Nevíte někdo co s tím? Přitom 3D akcelerace mě jde, to jsem zkoušel podle návodu na tom tučňákovi a všude mi při testech akcelerace píše, že 3D běží.
Intel Core i5-750
Gigabyte P55-UD3A
NVidia GTX260  ASUS F2J-5D003, ATI Mobility X1400 Debian Lenny (byvavalo)

gargy2002

  • Host
UFO Alien Invasion
« Odpověď #11 kdy: 07 Červenec 2007, 09:14:04 »
Citace: LordAli
sem si taky nainstaloval verzi 2.1.1, instalator me to nahral tam kam jsem chtel, ale kdyz to chci spustit tak me to nahlasi tohle

Citace
lordali@Mousillon:~/games/ufoai$ ./ufoai
Adding game dir: ./base
Added packfile ./base/0base.pk3 (5 files)
Added packfile ./base/0maps.pk3 (388 files)
Added packfile ./base/0media.pk3 (5 files)
Added packfile ./base/0models.pk3 (874 files)
Added packfile ./base/0pics.pk3 (1730 files)
Added packfile ./base/0snd.pk3 (121 files)
Added packfile ./base/0ufos.pk3 (63 files)
using /home/lordali/.ufoai/2.1.1/base for writing
Adding game dir: /home/lordali/.ufoai/2.1.1/base
execing default.cfg
couldn't exec config.cfg
execing keys.cfg
Hostname: Mousillon
IP: 127.0.1.1
...using language: cs_CZ.UTF-8
Console initialized.

------- sound initialization -------
Loading snd_sdl sound driver
...library search path: '.'
Soundsystem: SDL.
SDL version: 1.2.10
SDL audio driver is "alsa".
Bits: 16
Frequency: 48000
Samples: 4096
Channels: 2
sound sampling rate: 48000

------- Loading ref_glx.so -------
LoadLibrary ("./ref_glx.so") failed: libSDL_ttf-2.0.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
Dumped console text to /home/lordali/.ufoai/2.1.1/base/gl_debug.txt.
SDL audio device shut down.
recursive shutdown
Error: Couldn't initialize OpenGL renderer!
Consult gl_debug.txt for further information.
./ufoai: line 124:  6360 Trace/breakpoint trap   (core dumped) ./${GAME_BINARY} ${CMD_ARGS} "$@"
Nevíte někdo co s tím? Přitom 3D akcelerace mě jde, to jsem zkoušel podle návodu na tom tučňákovi a všude mi při testech akcelerace píše, že 3D běží.
Mel jsem taky problem. Nainstaloval jsem pouze verzi 2.1.1, ale nesla spustit. Stahnul jsem i tu starsi verzi z navodu na wiki, normalne nainstaloval a na to nainstaloval teprve tu verzi 2.1.1. Funguje to, ale musim to spoustet jako root. Jo a jeste jsem si musel upravit rozliseni v xorg.conf, jedno jsem tam musel pridat...:)

LordAli

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 165
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
UFO Alien Invasion
« Odpověď #12 kdy: 07 Červenec 2007, 10:20:30 »
Takže jsi normálně nainstaloval 2.1.0 a potom jsi použil nějaký patch na v.2.1.1 ?
Intel Core i5-750
Gigabyte P55-UD3A
NVidia GTX260  ASUS F2J-5D003, ATI Mobility X1400 Debian Lenny (byvavalo)

gargy2002

  • Host
UFO Alien Invasion
« Odpověď #13 kdy: 07 Červenec 2007, 18:38:07 »
Citace: LordAli
Takže jsi normálně nainstaloval 2.1.0 a potom jsi použil nějaký patch na v.2.1.1 ?
JJ, ale patch ma asi 260MB a je uvedeny jako nova verze hry.:) Nainstaloval jsem klasickou 2.1.0 verzi a potom normalne nainstaloval tu verzi  2.1.1 s hotfixem, coz bude asi pravdepodobne cele nova verze, ale samotna odmita fungovat....
V soucasne dobe resim vyzkum prislusenstvi k laserove flinte, nemuzu nejak zjistit, jak zadat vyvoj. Taky ty modifikovane pancire od vetrelcu nejsou nikde videt, musel jsem vyvijet to uplne nejlepsi, abych nemel z vojaku frajery na odstrel...:)

Czario

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 639
  • Karma: +28/-6
  • skill :: passive-llama
    • Zobrazit profil
UFO Alien Invasion
« Odpověď #14 kdy: 09 Červenec 2007, 16:49:04 »
gargy2002: já to s root právama nemusím spouštět, něco si udělal při instalaci špatně... nemusí se instalit pod rootem protože se nahrává jenom do home a podle mě proto to neni kompletní hra a jenom path
ohledně toho výzkumu, mno výzkum dělaj vědci a vyráběj dané předměty dělníci v dílně.
ohledně náhledů se podvej do ufopedie nebo tak, je to přímo ve hře vedle stavění základny.

gargy2002

  • Host
UFO Alien Invasion
« Odpověď #15 kdy: 10 Červenec 2007, 02:46:34 »
Citace: Czario
gargy2002: já to s root právama nemusím spouštět, něco si udělal při instalaci špatně... nemusí se instalit pod rootem protože se nahrává jenom do home a podle mě proto to neni kompletní hra a jenom path
ohledně toho výzkumu, mno výzkum dělaj vědci a vyráběj dané předměty dělníci v dílně.
ohledně náhledů se podvej do ufopedie nebo tak, je to přímo ve hře vedle stavění základny.
Prvni pokus nevysel, instaloval jsem pouze verzi 2.1.1, nesla spustit. Pak jsem instalnul starou, deb balicky a na to tu verzi 2.1.1(home adresar). Jelikoz obsahuje hotfix, tak to patch asi nebude a v navodu tady na wiki je psane latest version, takze posledni verze(asi hry). To je jedno, spustim to pouze jako root, kdyz jsem to zkousel jakou user, tak jsem mel podobnou hlasku jako kolega nize a jeste tam bylo neco o rozliseni...:)
Hra neni spatna, ale uz by to chtelo nejake ufo vznasedlo, to jsem mel v te hre, pred x lety...:)
Princip hry chapu, ze zacatku jsem vyvijel a vyrabel hlavne zbrane, at na ufony nejdu s kudlou, ted uz neni vyvijet co, cekam, ze neco poradneho jeste prijde...:)
Jeste bych chtel dodat, ze obcas si neco koupim, treba jak jsem vyrobil ty ufacke brneni a v armor jsem je nevidel, pouze ty klasicke, ve finale ten nanocomposite oblek ale uz videt je, mozna dalsi chyba...

Czario

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 639
  • Karma: +28/-6
  • skill :: passive-llama
    • Zobrazit profil
UFO Alien Invasion
« Odpověď #16 kdy: 10 Červenec 2007, 11:16:53 »
gargy2002: jj ufoni mi taky nelítali.. nevim jestli to nebylo tim, že sem neměl velkej hangár pro ufony kam by je dali a vyzkoumal by se lepší radar nebo tak, nebo jestli to prostě ještě nemaj implementovaný... zkus se mrknout na jejich stránky, třeba tam něco budou psát....

gargy2002

  • Host
UFO Alien Invasion
« Odpověď #17 kdy: 11 Červenec 2007, 02:35:57 »
Citace: Czario
gargy2002: jj ufoni mi taky nelítali.. nevim jestli to nebylo tim, že sem neměl velkej hangár pro ufony kam by je dali a vyzkoumal by se lepší radar nebo tak, nebo jestli to prostě ještě nemaj implementovaný... zkus se mrknout na jejich stránky, třeba tam něco budou psát....
Mrknul jsem na forum a jeste na ty tipy dne a jedine, co se mohlo hodit je, ze ten flashgranat, nebo co to je ubere ufonovi TUS, takze musi zustat na fleku dalsi kolo, jako tvuj vojak, kterej na reakcni palbu spotrebuje vsechnu energii. Jinak nic moc...

tom.i (Duriel)

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 165
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
    • Tomíkův BLOG
UFO Alien Invasion
« Odpověď #18 kdy: 12 Červenec 2007, 19:55:30 »
Cao chlapiiiiici..
Chtel sem se zeptat na par drobnosti ohledne tohoto LINUXACKYHO UFA :-P
Jako videl sem plno screenu a jako me to celkem uchvatilo. A tak by me zajimalo jak to teda funguje s tim UFEM na "globusu" jako posle se stihacka nebo jako kdyz se obevi tak uz se de do mise nebo jak? A este by me zajimalo jak je to s tim vyzkumem a pod.
Chci si to nainstalit a parit. Navnadte me :-D

Uz sem to dlouho nehral a DOSBOX se mi na stary ufo nechce instalit :-P

Diiikes za echo Tom
HP 6715b, 2 GB RAM, TL-60 Turion64 X2, 2 GHz, ATI X1250, 15,4" 1680x1050, Archlinux x64

gargy2002

  • Host
UFO Alien Invasion
« Odpověď #19 kdy: 13 Červenec 2007, 02:25:41 »
Ja uz to kompletne dohral do finale a ukoncil. Zrovna jsem mel v planu poradnej ufoni masakr a ono konec.:( Co se tyce hry, tak je treba postavit zakladnu, ja mel 2, ale stejne jsem pouzival jenom jednu. Na zakladne je treba jeste dostavet urcite budovy, jako laboratore, hangary, sklady apod, aby se melo kde vyvijet, a vyrabet. Globus znamena zemi a vlastne ubiha cas. Staci kliknout kdykoliv na zakladnu a vybrat akci, co vyrabet, prodat, koupit, nebo vyvijet. V polozce Aircraft se musi vyzbrojit posadka transportniho letadla, jelikoz budete mit jiste ztraty, je treba je vybavit poradnyma zbranema, pro zacatek tam jsou tradicni flinty, ale casem vedci budou vyvijet lepsi, laserove, plazmove atd a taky brneni a vesty, aby neco vydrzeli. Jakmile je nejaka akce, globus se zacne tocit pomalu(5 sec) a mas cas si jeste zkontrolovat vyzkum(dulezite, lepsi zbrane maji vetsi ucinnost a jsi porad krok za ufonama). Pak staci pouze dvojklik na misto akce a vybrat letoun(je tam psane, co to je, takze vetsinou je tam ochrana civilistu a na tu se pouziva komando a transport), asi 2x je treba pouzit stihacku, ale to az v zaveru a stejne na to hra predem upozorni, takze je moznost si stihacku pripravit a vybrat pilota. Doporucuju idealni komando o sile 5-7 lidi a zbrane 1x pancerovku, 1x granatomet, 1x sniper, 2-3x samopal a taky kazdemu par granatu. Pozdeji se muzou vymenit samopaly za plazmove, ci laserove kanony, ale granatomet s pancerovkou bych nechal, maji dost slusnej nicivej potencial.:) Jak ubiha cas a pribyvaji zabiti ufoni, tak obcas prijdou penize, neco jako rozpocet, diky tomu se muzou aktivovat novi vojaci, nebo koupit vyzbroj, coz je hlavni smysl. Je dobre, ze se porad objevuji zpravy, co se ma zrovna delat, treba vyvijet novou zbran, nebo pitvu ufona, muzes na to nacpat vedce, kteri jsou zrovna k dispozici a pokud jeden vyzkum skonci, urychlene je pridat jinam. U te casomiry jsou sipky do leva a do prava, tim se reguluje cas, protoze se na zacatku otaci globus pouze o par sekund, takze je treba zrychlit, mohla by ta hra totiz trvat po sekundach par mesicu.:)
Pokud budou jeste nejake dotazy, tak se staci zeptat, hledal jsem nejakej navod, ale nic nenasel, ani v eng. Dost dulezitej je vyzkum zbrani, ale pozor, ne vsech, nektere jsou k nepotrebe, takze hlavne palne zbrane...:)

tom.i (Duriel)

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 165
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
    • Tomíkův BLOG
UFO Alien Invasion
« Odpověď #20 kdy: 13 Červenec 2007, 09:24:44 »
Cao,
nevite ja knastavit cestinu? Ja to nejdriv nainstalil a pak hodil ten patch ale hra je porad angl. teda hlavne v menu. Dal jsem nesel ponevadz se mi hrozne seka krysa. Nevite cim to je? Ze se tak kouse?
HP 6715b, 2 GB RAM, TL-60 Turion64 X2, 2 GHz, ATI X1250, 15,4" 1680x1050, Archlinux x64

gargy2002

  • Host
UFO Alien Invasion
« Odpověď #21 kdy: 13 Červenec 2007, 12:14:08 »
Citace: t.iglo
Cao,
nevite ja knastavit cestinu? Ja to nejdriv nainstalil a pak hodil ten patch ale hra je porad angl. teda hlavne v menu. Dal jsem nesel ponevadz se mi hrozne seka krysa. Nevite cim to je? Ze se tak kouse?
Na co potrebujete cestinu??? Research-vyzkum, Buildings-budovy, Aircraft-letka, Production-vyroba, buy/sell equipment-koupit prodat zarizeni, vystroj. Dulezite je assign soldier-pridel vojaka(do komanda, pokud nekoho sejmou) a protect inhabitants- ochrana obyvatel, terror attack, save load, continue snad prekladat netreba...:)
Proc se kouse mys netusim, ale hra neni nejak extremne graficky narocna, takze by mela byt hra hratelna i na starych sunkach bez problemu...:)

tom.i (Duriel)

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 165
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
    • Tomíkův BLOG
UFO Alien Invasion
« Odpověď #22 kdy: 13 Červenec 2007, 12:19:36 »
Citace: gargy2002
Citace: t.iglo
Cao,
nevite ja knastavit cestinu? Ja to nejdriv nainstalil a pak hodil ten patch ale hra je porad angl. teda hlavne v menu. Dal jsem nesel ponevadz se mi hrozne seka krysa. Nevite cim to je? Ze se tak kouse?
Na co potrebujete cestinu??? Research-vyzkum, Buildings-budovy, Aircraft-letka, Production-vyroba, buy/sell equipment-koupit prodat zarizeni, vystroj. Dulezite je assign soldier-pridel vojaka(do komanda, pokud nekoho sejmou) a protect inhabitants- ochrana obyvatel, terror attack, save load, continue snad prekladat netreba...:)
Proc se kouse mys netusim, ale hra neni nejak extremne graficky narocna, takze by mela byt hra hratelna i na starych sunkach bez problemu...:)
Me jde o ten vyzkum rad si ctu neco noveho o novych vyzkoumanych technologiich :-D

Jinak ta mys me stve. Nekde na ROOT.CZ jsem videl ze se ma neco vypnout v XORG.CONF aby se nesekala, ale byl to celkem starej clanek tak nevim esi to bude valit.

Jeste me tak napadlo, ted sem se dival ze my zvuk se nejak seka a je to potichu. A este sem se chtel zeptat jakou mas napsanou verzu hned na zacatku hry? ja tam mam napsany 2.1 esi me to nepachlo nejak divne. To by pak asi byla ta stara verza a me to nahralo nekam do ritky.

Pac ani intro se mi nezorazilo po spusteni.
HP 6715b, 2 GB RAM, TL-60 Turion64 X2, 2 GHz, ATI X1250, 15,4" 1680x1050, Archlinux x64

tom.i (Duriel)

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 165
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
    • Tomíkův BLOG
UFO Alien Invasion
« Odpověď #23 kdy: 13 Červenec 2007, 18:25:59 »
Takze podle tohoto:
http://ufoai.ninex.info/phpBB2/viewtopic.php?t=1348&highlight=mouse
je asi hlavni problem moje grafika, mam i915 cili intel a tam nekdo psal (teda jestli sem si to dobre prelouskal), ze pod Intelovskyma kartama to jede blbe a nikdo nevi proc.

Takze super...a tak sem se na to tesil :-(
HP 6715b, 2 GB RAM, TL-60 Turion64 X2, 2 GHz, ATI X1250, 15,4" 1680x1050, Archlinux x64

tom.i (Duriel)

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 165
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
    • Tomíkův BLOG
UFO Alien Invasion
« Odpověď #24 kdy: 13 Červenec 2007, 19:04:23 »
Citace: t.iglo
Takze podle tohoto:
http://ufoai.ninex.info/phpBB2/viewtopic.php?t=1348&highlight=mouse
je asi hlavni problem moje grafika, mam i915 cili intel a tam nekdo psal (teda jestli sem si to dobre prelouskal), ze pod Intelovskyma kartama to jede blbe a nikdo nevi proc.

Takze super...a tak sem se na to tesil :-(
Problem vyresem pomoci jednoho vyvojare primo z UFA .:-D

do konsole zadat : ./ufo +set gl_ext_pointparameters 0

a potom staci spoustet hru : ./ufo

Vse funguje... jak ma...krysa jede v poradku a cestina hned taky funguje ;-)
HP 6715b, 2 GB RAM, TL-60 Turion64 X2, 2 GHz, ATI X1250, 15,4" 1680x1050, Archlinux x64