Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Pracovní plocha - vzhled, návody, tipy, triky ...  (Přečteno 812942 krát)

chrasty

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • Karma: +23/-0
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #875 kdy: 04 Květen 2008, 18:57:53 »
Všichni se tu chlubí a to mě dohnalo také něco přidat.

moje plocha

.. jestě s otevřenými okny

ot. okna
« Poslední změna: 04 Květen 2008, 20:03:06 od chrasty »

qUAKER

  • Host
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #876 kdy: 04 Květen 2008, 19:02:55 »
máš špatně ten link, edituj si to, v této sekci nemám práva.

chrasty

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • Karma: +23/-0
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #877 kdy: 04 Květen 2008, 19:06:15 »
máš špatně ten link, edituj si to, v této sekci nemám práva.

Diky

fester-182

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 423
  • Karma: +25/-4
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #878 kdy: 04 Květen 2008, 19:43:06 »
Všichni se tu chlubí a to mě dohnalo také něco přidat.

moje plocha

pekneee
Ked ta tlaci topanka, tak ju nevyzuvaj, skus ju rozchodit. ;)

menganito

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1728
  • Karma: +171/-25
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #879 kdy: 04 Květen 2008, 19:54:08 »
moja nová plocha

BTW, ako v xfce nastavím farbu titulku okna? chcem aby bola iná ako téma prednastavila...
« Poslední změna: 04 Květen 2008, 19:57:03 od menganito »

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1917
  • Karma: +518/-551
  • Karmu nesleduji, klikáte zbytečně...
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #880 kdy: 05 Květen 2008, 09:08:16 »
Velice rychlé a odlehčené Gnome :)





To se mi líbí. Osobně nemám rád sdružování do "Počitač".

Zaráží mě, že každej druhej má na obrázku plochy otevřenej terminál... Mám to chápat tak, že většina lidí na Linuxu, má stále otevřenej terminál? Já třeba ne a dělám na Ubuntu denně... Co tam furt děláte v tom terminálu???
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

hase

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2934
  • Karma: +265/-96
    • Zobrazit profil
    • www.palenka.org
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #881 kdy: 05 Květen 2008, 09:19:55 »
Compaq :D :D - hrebik po hlavicce :D
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

menganito

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1728
  • Karma: +171/-25
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #882 kdy: 05 Květen 2008, 09:45:37 »
jj trafil si ale terminál sa dá pekne vyladiť, takže dobre vyzerá... a ja osobne ho používam denne...

Pavel Půlpán

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4757
  • Karma: +324/-47
    • Zobrazit profil
    • EIX.cz
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #883 kdy: 05 Květen 2008, 09:49:58 »
Yakuake mám sice dost často otevřenou taky, ale rači používám rovnou konzoli. Zvlášť pak na důležitější věci, abych nebyl nas*anej, kdyby náhodou omalovánky exly. :D

chrasty

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • Karma: +23/-0
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #884 kdy: 05 Květen 2008, 10:00:27 »
Zaráží mě, že každej druhej má na obrázku plochy otevřenej terminál... Mám to chápat tak, že většina lidí na Linuxu, má stále otevřenej terminál? Já třeba ne a dělám na Ubuntu denně... Co tam furt děláte v tom terminálu???

Já tam třeba terminál dal jen proto, že ho mam barevnej (tilda) nebo průhlednej... To spousta lidí neví, že to jde. Jistě, na funkci to nemá vliv, ale mně se to líbí.
Jinak v terminálu trávím zlomek času.

Honzin

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 653
  • Karma: +37/-3
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #885 kdy: 05 Květen 2008, 10:07:22 »
Terminál je dobrá věc, ale taky ho nemám puštěnej pořád. Většinou přes něj řeším problémy a updatuju...
Acer Aspire 3024LMI - Ubuntu 10.04.1 LTS 32bit

filip102

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 246
  • Karma: +18/-14
  • F.I.L.I.P. 102 : Fašistický Inkvizitor na Likvidac
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #886 kdy: 05 Květen 2008, 14:16:00 »
Všichni se tu chlubí a to mě dohnalo také něco přidat.

moje plocha

.. jestě s otevřenými okny

ot. okna

Čo za panel to máš dole a na boku? Ako sa to dá zmeniť? Ja mám screenlets ale tam to také nieje.
01001010 01101111 01101010 00101100 00100000 01100001 01101100 01100101 00100000 01110011 01101111 01101101 00100000 01110000 01100101 01101011 01101110 11111101 00100000 00111010 00101001 00101110 00001101 00001010

koFolik

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 186
  • Karma: +9/-2
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #887 kdy: 05 Květen 2008, 14:29:16 »
Citace
Čo za panel to máš dole a na boku? Ako sa to dá zmeniť? Ja mám screenlets ale tam to také nieje.

Dole cairo-dock a nalevo conky myslím.

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
  • Karma: +37/-10
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #888 kdy: 05 Květen 2008, 14:36:37 »
Citace
Čo za panel to máš dole a na boku? Ako sa to dá zmeniť? Ja mám screenlets ale tam to také nieje.

Dole cairo-dock a nalevo conky myslím.
Mam pocit, ze ty conky jsou napravo.. ;)

koFolik

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 186
  • Karma: +9/-2
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #889 kdy: 05 Květen 2008, 14:41:35 »
JJ napravo.

Rincewind

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 649
  • Karma: +107/-10
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #890 kdy: 05 Květen 2008, 14:56:31 »
Zaráží mě, že každej druhej má na obrázku plochy otevřenej terminál... Mám to chápat tak, že většina lidí na Linuxu, má stále otevřenej terminál? Já třeba ne a dělám na Ubuntu denně... Co tam furt děláte v tom terminálu???

Terminál v grafice pouštím jen ad hoc (ale ne vždy ho pak vypínám), nicméně pořád jsem přihlášen na konzolích na Alt-F1 (normální user+mc) a Alt-F2 (su - obvykle na instalaci) a je to velmi praktické :) Používal jsem i yaquake a pak tildu, ale tohle vyjde na stejno a nemusí se to instalovat/nastavovat :)

qUAKER

  • Host
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #891 kdy: 05 Květen 2008, 15:19:54 »
já mám v kuse otevřené 4 terminály na ploše.. :D :D :D
používám jej v podstatě nonstop
« Poslední změna: 05 Květen 2008, 15:22:43 od qUAKER »

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
  • Karma: +177/-35
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #892 kdy: 05 Květen 2008, 15:31:11 »
já mám v kuse otevřené 4 terminály na ploše.. :D :D :D
používám jej v podstatě nonstop
Jojo, do každého rohu jeden terminál. A nebo třeba musgráfky, to jsou taky dobrý kamna  ;D
« Poslední změna: 05 Květen 2008, 15:35:18 od EuGenio »
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

chrasty

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • Karma: +23/-0
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #893 kdy: 05 Květen 2008, 15:44:32 »
Citace
Čo za panel to máš dole a na boku? Ako sa to dá zmeniť? Ja mám screenlets ale tam to také nieje.

Dole cairo-dock a nalevo conky myslím.


JJ, jak už píší nahoře. Dole mám Cairo dock a vpravo Conky

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1917
  • Karma: +518/-551
  • Karmu nesleduji, klikáte zbytečně...
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #894 kdy: 05 Květen 2008, 16:04:16 »
Blbý je, že když si pustím terminál a vystřídám všechny čtyři příkazy, který umím, tak to mám za pár vteřin hotový a konec... Nevím, co bych tam dál dělal :-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
  • Karma: +177/-35
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #895 kdy: 05 Květen 2008, 16:47:07 »
Blbý je, že když si pustím terminál a vystřídám všechny čtyři příkazy, který umím, tak to mám za pár vteřin hotový a konec... Nevím, co bych tam dál dělal :-)
Ideání je pustit si v terminálu MPlayer s ACSII výstupem do terminálu (barevně pro pokročilé) - doporučuji nějaké pé-čko s Dolly Buster!
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

menganito

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1728
  • Karma: +171/-25
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #896 kdy: 05 Květen 2008, 16:49:59 »
Blbý je, že když si pustím terminál a vystřídám všechny čtyři příkazy, který umím, tak to mám za pár vteřin hotový a konec... Nevím, co bych tam dál dělal :-)
Ideání je pustit si v terminálu MPlayer s ACSII výstupem do terminálu (barevně pro pokročilé) - doporučuji nějaké pé-čko s Dolly Buster!
Alebo si pustiť výstup do nejakého txt file a potom vytlačiť :D
« Poslední změna: 05 Květen 2008, 17:05:44 od menganito »

fermata

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 230
  • Karma: +50/-3
  • skill: write in C
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #897 kdy: 05 Květen 2008, 17:51:53 »
Ján Nosko: s tou nemcinou to je dobry napad! Inac, vtedy som este mala system anglicko-slovensky, lebo internet som rozbehavala velmi dlho...Vzdy sa mi podarilo nieco dobabrat ::)
"A weak coder becomes a strong coder by reading code and writing code - every day, for fun."

Fujitsu Siemens V5505, Intel Core 2 Duo, 1 GB RAM, Intel X3100, Debian Sid/Squeeze LXDE + Ubuntu Intrepid Ibex

chrasty

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • Karma: +23/-0
    • Zobrazit profil
Re: Pracovna plocha
« Odpověď #898 kdy: 07 Květen 2008, 22:08:28 »
Tak další a snad poslední změna...  ;)

plocha1
plocha2

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 11 Bullseye