Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Counter-Strike + Compiz = problem  (Přečteno 4506 krát)

n3o21

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 67
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Counter-Strike + Compiz = problem
« kdy: 27 Srpen 2007, 23:42:31 »
Mam problem s Counter Strike poustenym pres Wine. Funguje jak ma, obcas. Dokonce i ve fullscreenu.
Ale casto se stane, ze mi v nem "prestane fungovat klavesnice". Ne ze by prestala fungovat, proste na klavesnici reaguje Compiz misto CounterStriku, takze nemuzu chodit, menit zbrane, proste nic, jenom hybat misy, a nebo v compizu otacet plochy, atd. (Na vsech plochach je pritom Counter-Strike)
Vazne se to deje zcela nahodne. Jednou zapnu PC, a porad se to spousti takhle spatne, ze to nejde ovladat, pak treba 2x restartuju PC, a spousti se to zase porad dobre, treba do pristiho restartu PC. Nevim co s tim... a Compizu se rozhodne zbavovat nechci...
Nemel by na to nekdo nejaky lek?

Roman "Schmaker" Šmakal

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1205
  • Karma: +59/-10
    • Zobrazit profil
Counter-Strike + Compiz = problem
« Odpověď #1 kdy: 28 Srpen 2007, 10:39:17 »
Pouštět hry na dalším Xserveru, pak by se to nebilo s compizem... Někde tady na fóru se o tom zmiňují ;)
Jinak zatím všude se mluví o tom, že akcelerovaný prostředí se s hrama tlučou, takže moc naděje tomu nedávám..
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

qUAKER

  • Host
Counter-Strike + Compiz = problem
« Odpověď #2 kdy: 28 Srpen 2007, 10:56:14 »
to djsmaky: proč pouštět na dalším X serveru? nestačí zabít compiz?

Smolík

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 107
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Counter-Strike + Compiz = problem
« Odpověď #3 kdy: 28 Srpen 2007, 11:13:53 »
Já jsem si udělal spouštěče co compiz vypnou, zapnou hru a po vypnutí hry zase zapnou compiz ;)

n3o21

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 67
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Counter-Strike + Compiz = problem
« Odpověď #4 kdy: 28 Srpen 2007, 12:33:03 »
A jak se takovej spoustec udela? ;)

Roman "Schmaker" Šmakal

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1205
  • Karma: +59/-10
    • Zobrazit profil
Counter-Strike + Compiz = problem
« Odpověď #5 kdy: 28 Srpen 2007, 14:46:30 »
qUAKER -> Protože se tu mluvilo o tom, že vypínak compiz nechce :)
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

qUAKER

  • Host
Counter-Strike + Compiz = problem
« Odpověď #6 kdy: 28 Srpen 2007, 15:03:05 »
rikal ze se ho nechce zbavovat. ale kdyz jej zabije a pak znovu spusti,nic se nestane..

Smolík

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 107
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Counter-Strike + Compiz = problem
« Odpověď #7 kdy: 29 Září 2007, 23:31:27 »
Omlouvám se, že jsem předtím nereagoval :( tak aspoň teď sem dám ten skript
#!/bin/sh
killall compiz.real
env WINEPREFIX="/home/smolik/.wine" wine "C:\Program Files\Day of Defeat Source\hl2.exe" -steam -game dod -console -dxlevel 81
compiz-fusion

ETNyx

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 425
  • Karma: +37/-2
    • Zobrazit profil
Re: Counter-Strike + Compiz = problem
« Odpověď #8 kdy: 13 Leden 2008, 13:44:54 »
take bych zrejme potreboval vypnout compiz, hra se mi misty seka,.. Ale nejak nemuzu ten spoutec vytvorit aby to behalo pls zkouknete jak to delam a co delam spatne

1) spousteci skritp, vytvorim soubor /home/etnyx/skripty/counterstrike a do nej vise uvedeny skript
Citace
#!/bin/sh
killall compiz.real
env WINEPREFIX="/home/etnyx/.wine" wine "C:\Program Files\Counter-Strike Source\hl2.exe" -steam -game cstrike -console
compiz-fusion

2) na plose vytvorim dalsi soubor pro spousteni skriptu prikaz spoustece vytvorim takto
Citace
sudo /home/etnyx/skripty/counterstrike

Kdyz pouziji ikonku na plose tak se nic nestane, kdyz se pokusim aktivovat primo skript tak mi zmizi panel vsech oken co jsou na nem minimalizova, maximalizova, zavrit. Kompik neco stroti a ani po 10 min se nic nestane. Prosim poradte jsem zacatecnik.
jabber: etnyx@jabbim.cz

tomaskCZ

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 373
  • Karma: +15/-12
    • Zobrazit profil
Re: Counter-Strike + Compiz = problem
« Odpověď #9 kdy: 13 Leden 2008, 20:04:59 »
spoustet hry a jine akcelerovane aplikace lze prostrednictvim aplikace QGameX
http://www.kde-apps.org/content/show.php/QGameX?content=48532

spousti to prave druhy xserver - ma s tim nekdo nejake zkusenosti ?