Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: program na screenshoty?  (Přečteno 2572 krát)

Tomáš Jančík

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1179
  • Karma: +77/-15
    • Zobrazit profil
    • TomášJančík.net
program na screenshoty?
« kdy: 28 Srpen 2007, 20:28:12 »
hledam nejaky program ktery by po stisknuti klavesy automaticky ulozil screenshot do urcite slozky. ubuntu sice ma program take screenshot, ale u toho musim pokazdy zadavat cestu kam screen ulozit. ja bych potreboval, abych jenom stisknul klavesu a vsechno se udelalo automaticky a zadny potvrzeni nebo tak me neotravovalo...

qUAKER

  • Host
program na screenshoty?
« Odpověď #1 kdy: 28 Srpen 2007, 23:00:23 »
nainstaluj si balik imagemagick a na printscreen jako zkratku nastav prikaz import image.png a po stisku printscren ti to automaticky ulozi screenshot image.png do domovske slozky.

Tomáš Jančík

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1179
  • Karma: +77/-15
    • Zobrazit profil
    • TomášJančík.net
program na screenshoty?
« Odpověď #2 kdy: 28 Srpen 2007, 23:56:43 »
to by slo, ale potreboval bych, aby kdyz tech screenu ulozim vic, aby se neprepisovali, ale aby se ukladali treba do screen1.jpg, dalsi screen2.jpg atd...

qUAKER

  • Host
program na screenshoty?
« Odpověď #3 kdy: 29 Srpen 2007, 10:08:28 »
nn to nepujde..vsak ve windows se taky uklada jen do clipboardu..

reaper

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 434
  • Karma: +15/-0
    • Zobrazit profil
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
program na screenshoty?
« Odpověď #4 kdy: 29 Srpen 2007, 11:43:54 »
to musi jit.. a kdyz ne normalne tak skriptem :))
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

Martin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 480
  • Karma: +22/-19
    • Zobrazit profil
program na screenshoty?
« Odpověď #5 kdy: 29 Srpen 2007, 12:00:27 »
scrot

(sudo apt-get install scrot)
-[ AMD Athlon 1GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 7000 32MB, WD 200GB, WD 30GB - Xubuntu 8.04 Hardy Heron ]-

Od@r

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 49
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
    • Od@r Elektro
program na screenshoty?
« Odpověď #6 kdy: 29 Srpen 2007, 19:26:21 »
bud script alebo manual...proste ako v XP

qUAKER

  • Host
program na screenshoty?
« Odpověď #7 kdy: 29 Srpen 2007, 19:45:54 »
ja nevim jak by mel ten script vypadat(umim leda tak pres zenity vyvolat okynko kam screen ulozit po stisku prntscr..tak pouzivam manual.

Boris Filipovič

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 65
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
program na screenshoty?
« Odpověď #8 kdy: 30 Srpen 2007, 22:59:42 »
Zdravím,
Citace: Runn3r.cZe
to by slo, ale potreboval bych, aby kdyz tech screenu ulozim vic, aby se neprepisovali, ale aby se ukladali treba do screen1.jpg, dalsi screen2.jpg atd...
zkuste si udělat na printscreen skript ve stylu tohoto (tenhle mi to dělá dle data):
Kód: [Vybrat]
import -window root obrazek-`date +%Y-%m-%d_%H-%M-%S`.pngvíce man import, man bash
(import je součástí balíku imagemagick)


b.f.

qUAKER

  • Host
program na screenshoty?
« Odpověď #9 kdy: 31 Srpen 2007, 09:25:56 »
to Boris Filipovič: dobry zpusob,to me nenapadlo :)

Volis

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 918
  • Karma: +23/-4
  • Impossible is nothing :o]
    • Zobrazit profil
    • www.petrvolak.com
program na screenshoty?
« Odpověď #10 kdy: 31 Srpen 2007, 09:55:23 »
toz vypda to dobre.. zkousim a vypada to funkcne..
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.