Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: ATI Radeon X1250  (Přečteno 18583 krát)

damnum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +13/-27
  • Hroznej sráč
    • Zobrazit profil
    • damnum
ATI Radeon X1250
« kdy: 11 Září 2007, 17:42:09 »
Ubuntu nezvládá tuto (ATI Radeon X1250 - integrovaná) grafickou kartu. Co se 3D akcelerace týče vůbec. Identifikuje ji jako kartu X1200 a akceleraci obstarává procesor. Neraďte mi prosím ať se podívám kolik FPS vypíše glxgears ... (mimochodem vypíše něco okolo 3000 FPS spíš víc .. neboť to počítá procesor). Jestli je tenhle problém řešitelný nevím .. zkusil jsem nainstalovat poslední ovladače fglrx ale k ničemu to nebylo, žádná změna. (z oficiálních stránek) Na anglickém fóru stejný problém nebyl vyřešen a na launchpadu jsem nic takového vůbec nenašel (ani hlášení o problému). Nejsem tak dobrý v angličtině abych daný problém dokázal popsat a byl opravdu pochopitelný, tak prosím někoho jiného ... oznamte problém a grafickou kartou (integrovanou) X1250. S ovladaši vesa to jdu vyzkoušet teď, ale obávám se že to k ničemu nebude .. vesa pokud vím nezvládá 3D vůbec minimálně ne u této karty ale nad tím se mi teď nechce bádat.
Napadá vás alespoň nějaké řešení? Jiné ovladače, které by částečně či úplně podporovaly 3D akceleraci této karty? ... testuji to na dvou hrách obě postavené na Cube Engine (cube 1 - ve hře Assault Cube jde v pohodě ... pravděpdobně se o vše stará můj procesor a cube 2 ve hře Sauerbraten jede zhruba 3 FPS - tento engine je poněkud náročnější a procesor to nezvládá rychleji ... grafická karta se běhu vůbec neúčastní).

SW: Kubuntu GG - aktualizované denně... čili poslední verze všeho co je v repozitářích a něčeho c tam ani není
HW: AMD Athlon 64 X2 4800+
512MB RAM
MB Gigabyte S-series
VGA ATI Radeon X1250 64MB integrovaná
HW [MB Gigabyte GA-MA69G-S3H (integr. ATI Radeon Xpress 1250), HDD (SATA) 120GB + HDD (IDE) 80GB, CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+, RAM (800MHz) 512MB]
SW [Ubuntu 8.10 II (GDM + FVWM, FWVM-Crystal, Fluxbox, KDE, GNOME)]

karpo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
ATI Radeon X1250
« Odpověď #1 kdy: 11 Září 2007, 18:26:42 »
Rovnaky problem s X1250 mam aj ja. 3d akceleraciu som sice rozchodil, ale glxgears dava cca. 150fps a fgl_glxgears asi 170fps. Ovladace mam s Restricted drivers managera cize 8.34.8 co nie su najnovsie, ale s najnovsimi 8.40.4 som mal cca o 60%fps viac, ale aj 250fps je podla mna skor usmevne.

Kedze mam monitor s rozlisenim1920x1200 tak karta nezvlada ani akceleraciu videa pri fullscreen. Vystup je prepnuty na GL lebo VO aj tak nefunguje. Jednoducho je to hrozne. Riesim to tak ze kupim zrejme 7600GS a pockam co vymyslia inzinieri v AMD/ATI, a budem dufat ze uz konecne bude konkurencia pre nvidiu aj pod linuxom ...

rolif

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 18
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
ATI Radeon X1250
« Odpověď #2 kdy: 13 Září 2007, 13:54:28 »
A jste si jisty, ze mate opravdu ATI Radeon X1250??? Na www strankach ati.amd.com nemuzu v sekci "Download drivers" tenhle model najit, a to jak v sekci Radeon, tak v sekci Mobility Radeon - Radeon jsou pouze X800 a pak az X1300. Nemate spis nahodou Integrated/Motherboard Radeon Xpress 1250?

Jinak se ale zda, ze ovladace pro X1300, X800 a spol jsou stejne jako pro Xpress 1250.

Takze, co jsem nekde cetl, ted uz se pry k mereni vykonu glxgears pouzivat nemaji, fglrx maji vlastni fgl_fglxgears, takze spis zkus ten.

Dale, pouze instalaci fglrx niceho nedocilis. Musis ten modul fglrx samozrjeme jeste nahrat pred spustenim "insmod fglrx" (nebo si to mozna nahrajou sami Xka pri startu)  a hlavne musis mit v konfiguraku /etc/X11/xorg.conf nastaveny, ze graficka karta bude pouzivat ovladac fglrx (a ne treba "ati" nebo "vesa" od Xorg). Mel bys mit v /etc/X11/xorg.conf radek == Driver      "fglrx" == . Pokud tam temhle radek nemas, Xka nepouzivaji fglrx ovladac. Jinak taky sem muzes hodit /var/log/Xorg.0.log, tam je videt, jakou konfiguraci Xka nahodi a co vlastne pouzivajou za ovladac. Taky sem hod lspci pro informaci. A pak sem muzes taky hodit Xorg configuraci, aby clovek videl, jak to mas vlastne nastaveny (ono rikat "nejde mi tohle, nejde mi tamto" a neprilozit ani logy, tak je fakt na nic).

Dale pak na zjisteni, jestli ti bezi 3D akcelerace je dobre zkusit programek glxinfo a hledat radek "direct rendering" (muzes pouzit == glxinfo|grep 'direct rendering' ==) a pokud je tam No, tak 3D akcelerace nebezi. Pokud je Yes, tak by mela bezet a muzes zkusit ten fgl_fglxgears.

VESA na 3D rozhodne neni, i na 2D je hodne pomala, VESA vznikla kvuli aspon nejake standardizaci zakladnich videomodu, cili bude sice standardni a mela by na vsem bezet stejne, ale ne rychle.

Jinak nektery veci jsou kolem linuxu opravdu na badani. A nebo proste minimalne na googleni. Postupu na rozchozeni direct rendering je pro linux urcite hodne, akorat to nejsou vetsinou postupy ve stylu "klikni sem, klikni tam". Nekdy je proste potreba se trosku zamyslet a mozna neco udelat na prikazovej radce. Ikdyz kdo vi:) Ja mam cmdline rad, takze to pres klikatka nezkousim, ale mozna i existujou:)

Jinak doma mam ATI Radeon X1300 s 1680x1050, bohuzel ted nezmerim FPS, ale v praci mam 1920x1200 s ATI Radeon Xpress 200G a fgl_fglxgears mi hazeji nemaximalizovany kolem 200FPS a maximalizovany (kolem tech 1920x1200) asi 49FPS. Coz me ovsem bohate staci, protoze v praci zadny gamesy neparim.

karpo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
ATI Radeon X1250
« Odpověď #3 kdy: 13 Září 2007, 22:15:07 »
Citace: rolif
Jinak doma mam ATI Radeon X1300 s 1680x1050, bohuzel ted nezmerim FPS, ale v praci mam 1920x1200 s ATI Radeon Xpress 200G a fgl_fglxgears mi hazeji nemaximalizovany kolem 200FPS a maximalizovany (kolem tech 1920x1200) asi 49FPS. Coz me ovsem bohate staci, protoze v praci zadny gamesy neparim.
No to ano na 2D a desktop to staci ... ale na akceleraciu videa uz vobec. Takze s X1250 si nemozem poriadne pozriet ani video na fullscreen:(

damnum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +13/-27
  • Hroznej sráč
    • Zobrazit profil
    • damnum
ATI Radeon X1250
« Odpověď #4 kdy: 13 Září 2007, 22:34:18 »
Myslím, že jsem jasně psal, že o rady tohoto typu opravdu nestojím a k ničemu nejsou. Nemůžu říct že bych Linuxu rozuměl, ale s po šesti letech webowého rpogramování jsem možná přecejn zkušennosti nabral a pakliže nevíte co s kartou X1250 (delším názvem ATI Radeon Xpress 1250 ... dovolil jsem si to zkrátit a průměrný uživatel pochopí o jakou kartu se jedná), nechápu proč mi své rady sdělujete ... jistě že vím co mám mít nastavené v xorg.conf. Také bych chtěl vidět jak by Xka natartovala bez ovladačů grafické karty, takže nějaké manuální načítání ovladačů je lehce nesmyslné.
A nakonec ... mluvil jsem o tom, že ovladače zřejmě nefungují správně nebo vůbec neboť i uživatelé na anglickém foru psaly podobné problémy, které nebyly vyřešeny ... a nakonec ... výpis glxinfo tvrdí že je direct rendering zapnutý. Jsem si ovšem jistý, že není, neboť 2 FPS v cube engine 2 tomu opravdu neodpovídá.
fgl_fglxgears vypíše pouze Unable to open binary database /usr/share/command-not-found/programs.d/all-universe.db: (22, 'Invalid argument') ... což bude způsobeno tím, že používám GG. Ale není nutné zjišťovat kolik FPS tento test vykazuje, když vím, že 3D akcelerace neběží.

A je mi upřímě jedno jaká karta vám funguje ... já mám co mám a zajímá mě jak to zprovoznit ne jak vám běhá X1300.
HW [MB Gigabyte GA-MA69G-S3H (integr. ATI Radeon Xpress 1250), HDD (SATA) 120GB + HDD (IDE) 80GB, CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+, RAM (800MHz) 512MB]
SW [Ubuntu 8.10 II (GDM + FVWM, FWVM-Crystal, Fluxbox, KDE, GNOME)]

fish

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 307
  • Karma: +39/-1
    • Zobrazit profil
ATI Radeon X1250
« Odpověď #5 kdy: 14 Září 2007, 14:13:28 »
Pozri sa na http://wiki.cchtml.com/index.php/8.41.7 - nové drivery, že vraj dobré.
Bez záruky - preto nie sú na hlavnej strane. Ak nechceš riskovať treba počkať mesiac na 8.42.
Testy 8.41 na
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=833&num=1
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=823&num=1
Acer Aspire 5738ZG/Intel T4400/ATI MR HD 4650/4GB RAM :: Ubuntu 10.04 64bit/Kbuntu 10.10 64bit/Win7 HP 64bit

rolif

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 18
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
ATI Radeon X1250
« Odpověď #6 kdy: 14 Září 2007, 15:41:15 »
Citace: damnum
Myslím, že jsem jasně psal, že o rady tohoto typu opravdu nestojím a k ničemu nejsou.
Hmmm sorry, sem si nejakej nevsimnul, muzete se citovat?

Citace: damnum
Nemůžu říct že bych Linuxu rozuměl, ale s po šesti letech webowého rpogramování jsem možná přecejn zkušennosti nabral a pakliže nevíte co s kartou X1250 (delším názvem ATI Radeon Xpress 1250 ... dovolil jsem si to zkrátit a průměrný uživatel pochopí o jakou kartu se jedná)
No, protoze existuji karty s nazev "Xcislo", tak neni vubec spatnej napad presne urcit, o kterou kartu se jedna a tudiz napsat cely Xpress1250.

Citace: damnum
nechápu proč mi své rady sdělujete
Jojo, uz jsem se poucil:) Radeji tady radit nebudu. je videt, ze nekteri ubuntu uzivatele nejsou radi, kdyz se jim nekdo snazi pomoct. (admin muze tenhle post celej smaznou nebo alespon zeditovat).

Citace: damnum
jistě že vím co mám mít nastavené v xorg.conf.
Ale ostatni to nevi, proto je dobre napsat to bud v prvnim prizpevku nebo zkopirovat obsah. Jinak se teda docela divim, ze vite, co mate v xorg.conf, ale reportovat chybu na spravny misto nedokazete.

Citace: damnum
A nakonec ... mluvil jsem o tom, že ovladače zřejmě nefungují správně nebo vůbec neboť i uživatelé na anglickém foru psaly podobné problémy, které nebyly vyřešeny
V tom pripade doporucuju zkusit vyhledat chybu v bugzille pro ATI drivery a pripadne ji reportovat tam. Pokud nefunfuji ovladace spravne, jak jste vydedukoval, tak je chyba zrejme v tech ovladacich a tudiz se musi reportovat vyvojarum ATI, protoze jedine ti (zatim) ji mohou opravit - tohle zrejme nebude mit nic spolecneho s Ubuntu. Zrejme to reportovani pro vas nebude orisek, kdyz jste tak zdatny a nasel stejny problem na anglickem foru.

Citace: damnum
A je mi upřímě jedno jaká karta vám funguje ... já mám co mám a zajímá mě jak to zprovoznit ne jak vám běhá X1300.
Fakt jeste jednou sorry, ze jsem se snazil pomoct.

Predpokladam, ze na dotaz "a zkousel jste to v jine verzi ubuntu, nebo v jine distribuci?" bude vase odpoved zrejme ve stejnem duchu, neco jako "a proc bych to mel zkouset v jinej verzi, ja chci GG". A podobne by to asi dopadlo s dotazem "a zkousel jste ty ovladace nainstalovat rucne instalatorem primo z ati.amd.com?".

damnum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +13/-27
  • Hroznej sráč
    • Zobrazit profil
    • damnum
ATI Radeon X1250
« Odpověď #7 kdy: 16 Září 2007, 13:59:10 »
rolif: Zkuste si přečíst můj první příspěvek ještě jednou a důkladněji. A ano, zkoušel jsem intalovat ovladače ručně z ati.amd.com. To co předvádíte se mi nejeví jako pomoc.

fish: Skvělé, dík moc, vyzkouším.
HW [MB Gigabyte GA-MA69G-S3H (integr. ATI Radeon Xpress 1250), HDD (SATA) 120GB + HDD (IDE) 80GB, CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+, RAM (800MHz) 512MB]
SW [Ubuntu 8.10 II (GDM + FVWM, FWVM-Crystal, Fluxbox, KDE, GNOME)]

damnum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +13/-27
  • Hroznej sráč
    • Zobrazit profil
    • damnum
ATI Radeon X1250
« Odpověď #8 kdy: 16 Září 2007, 20:58:23 »
Tak jsem zkusil instalovat ovladače 8.41.7 a dopadlo to katastrofálně ... tedy ... funguje to ještě hůř než předtím. Respektive, po instalaci dle návodu a pokusu použít příkaz fglrxinfo jsem se dozvěděl toto:
glrxinfo: error while loading shared libraries: libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory

Tento problém jak jsem se dozvěděl by e dal vyřešit tímto:
sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa
potíž ale bude v tom, že:
Reading state information... Hotovo
Balík libgl1-mesa není dostupný, ale jiný balík se na něj odkazuje.
To může znamenat že balík chybí, byl zastarán, nebo je dostupný
pouze z jiného zdroje
E: Balík libgl1-mesa nemá kandidáta pro instalaci

mám povoleny všechny zdroje a v seznamu instalovatelných alikací kterou poskytuje apt-get je ... bohužel to nejde (tohle konkrétně může být kvůli GG).

Máte někdo nápad na řešení?
HW [MB Gigabyte GA-MA69G-S3H (integr. ATI Radeon Xpress 1250), HDD (SATA) 120GB + HDD (IDE) 80GB, CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+, RAM (800MHz) 512MB]
SW [Ubuntu 8.10 II (GDM + FVWM, FWVM-Crystal, Fluxbox, KDE, GNOME)]

Vico.B

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 263
  • Karma: +3/-2
    • Zobrazit profil
ATI Radeon X1250
« Odpověď #9 kdy: 16 Září 2007, 21:20:29 »
Ovladače 8.41.7 nefungují na starších grafických kartách ATI -- viz oficiální stránky:

"This driver release is not recommended for production use on ATI Radeon X1900 series of products and lower. Using this driver on any of these products may result in stability issues. AMD recommends using the AMD Proprietary Linux driver version 8.40.4."
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

damnum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +13/-27
  • Hroznej sráč
    • Zobrazit profil
    • damnum
ATI Radeon X1250
« Odpověď #10 kdy: 19 Září 2007, 22:32:25 »
Aha tak toho jsem si nevšiml ... každopádně mě nefunguje akcelerace nějak vůbec s žádnými ovladači které jsem zatím vyzkoušel.

A pro toho vrtáka co se mi snažil dokázat jak všemu rozumí... dokonce i na oficiálních stránkách Gigabyte v popisu desky je grafická karta označována jako X1250 takže si své poznámky nechte stranou.
HW [MB Gigabyte GA-MA69G-S3H (integr. ATI Radeon Xpress 1250), HDD (SATA) 120GB + HDD (IDE) 80GB, CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+, RAM (800MHz) 512MB]
SW [Ubuntu 8.10 II (GDM + FVWM, FWVM-Crystal, Fluxbox, KDE, GNOME)]

bedna

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 18
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
    • webixon
ATI Radeon X1250
« Odpověď #11 kdy: 21 Září 2007, 23:49:44 »
Navody na ubuntu konecne riesenia http://webixon.php5.sk

martasek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 171
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
ATI Radeon X1250
« Odpověď #12 kdy: 22 Září 2007, 00:19:00 »
Citace: bedna
Navody na ubuntu konecne riesenia http://webixon.php5.sk
nerozumim vyse uvedenemu odkazu. snad moderatori vysvetli. nebot by me docela zajimalo konecne reseni tohoto problemu

jiri-j

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 489
  • Karma: +18/-1
  • skill: Lama
    • Zobrazit profil
ATI Radeon X1250
« Odpověď #13 kdy: 22 Září 2007, 00:29:59 »
Citace: Vico.B
Ovladače 8.41.7 nefungují na starších grafických kartách ATI -- viz oficiální stránky:

"This driver release is not recommended for production use on ATI Radeon X1900 series of products and lower. Using this driver on any of these products may result in stability issues. AMD recommends using the AMD Proprietary Linux driver version 8.40.4."
fungují, glxgears mi ukazuje nárůst FPS  o 70%, ale občas se objevují takové malé chybičky v obraze (ATI Mobility Radeon X700)
Ale instalovat je nedoporučuji. Po první instalaci mi nenaběhly Xka, 2 dny jsem se s tím mordoval a nakonec jsem byl nucen přeinstalovat systém. Po přeinstalaci jsem to zkusil ještě jednou a šlo to :)  K instalaci těch 8.41 ze stránek ATI/AMD je potřeba build-essential a linux-headers (nebo linux-source)
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

damnum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +13/-27
  • Hroznej sráč
    • Zobrazit profil
    • damnum
ATI Radeon X1250
« Odpověď #14 kdy: 25 Září 2007, 10:27:36 »
Podle informací u fglrx ovladačů které se samy aktualizovaly naposledy (GG) je v popisu i 3D akcelerace pro karty 1250 ... takže co se kde píše nemusí být zrovna vždy pravda.
Možná ale mám jen špatně natavenou konfiguraci. Jak spustím automatickou detekci grafické karty? .. někde jsem to někdy četl, ale už jsem to nenašel. A v případě že ani to nepomůže, co mám nastavit? ....
Aktuálně mám v xorg.conf toto:
Kód: [Vybrat]
Section "Device"
Identifier "ATI Xpress 1250"
Driver "fglrx"
BusID "PCI:1:5:0"
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "0"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "COMPAQ S710"
Option "DPMS"
HorizSync 30-70
VertRefresh 50-160
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "ATI Xpress 1250"
Monitor "COMPAQ S710"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen"
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"
InputDevice     "stylus" "SendCoreEvents"
InputDevice     "cursor" "SendCoreEvents"
InputDevice     "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection
A když spustím nějakou hru která potřebuje 3D akceleraci .. zapnpu se MESA drivers které nefungují.
HW [MB Gigabyte GA-MA69G-S3H (integr. ATI Radeon Xpress 1250), HDD (SATA) 120GB + HDD (IDE) 80GB, CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+, RAM (800MHz) 512MB]
SW [Ubuntu 8.10 II (GDM + FVWM, FWVM-Crystal, Fluxbox, KDE, GNOME)]

damnum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +13/-27
  • Hroznej sráč
    • Zobrazit profil
    • damnum
Re: ATI Radeon X1250
« Odpověď #15 kdy: 18 Říjen 2007, 23:44:37 »
Asi po 50. aktualizaci ovladačů, fglrx mají v popisu že podporují 1250 IGP (což mám) a když spustím fglrx_glxgears nebo jak se to jsmenuje, a kouknu na zátěž cpu, jedno jádro je na 100% čili to počítá procák a když si nechám vypsat info, píše mi to, že Direct Rendering: yes ... taky mi blbě ubuntu identifikuje kartu -> X1200 .. což není ona.

Kód: [Vybrat]
Section "Device"
Identifier "Generic Video Card"
Boardname "ati"
Busid "PCI:1:5:0"
Driver "fglrx"
Screen 0
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "COMPAQ S710"
Vendorname "Compaq"
Modelname "Compaq S710 Color Monitor"
Horizsync 30.0-70.0
Vertrefresh 50.0-160.0
  modeline  "640x480@60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -vsync -hsync
  modeline  "640x480@72" 31.5 640 664 704 832 480 489 491 520 -vsync -hsync
  modeline  "640x480@75" 31.5 640 656 720 840 480 481 484 500 -vsync -hsync
  modeline  "640x480@85" 36.0 640 696 752 832 480 481 484 509 -vsync -hsync
  modeline  "800x600@56" 36.0 800 824 896 1024 600 601 603 625 +hsync +vsync
  modeline  "800x600@72" 50.0 800 856 976 1040 600 637 643 666 +hsync +vsync
  modeline  "800x600@75" 49.5 800 816 896 1056 600 601 604 625 +hsync +vsync
  modeline  "800x600@85" 56.3 800 832 896 1048 600 601 604 631 +hsync +vsync
  modeline  "800x600@60" 40.0 800 840 968 1056 600 601 605 628 +hsync +vsync
  modeline  "832x624@75" 57.284 832 864 928 1152 624 625 628 667 -vsync -hsync
  modeline  "1024x768@85" 94.5 1024 1072 1168 1376 768 769 772 808 +hsync +vsync
  modeline  "1024x768@75" 78.8 1024 1040 1136 1312 768 769 772 800 +hsync +vsync
  modeline  "1024x768@70" 75.0 1024 1048 1184 1328 768 771 777 806 -vsync -hsync
  modeline  "1024x768@60" 65.0 1024 1048 1184 1344 768 771 777 806 -vsync -hsync
  modeline  "1024x768@43" 44.9 1024 1032 1208 1264 768 768 776 817 +hsync interlace +vsync
  modeline  "1152x864@75" 108.0 1152 1216 1344 1600 864 865 868 900 +hsync +vsync
  modeline  "1280x960@60" 102.1 1280 1360 1496 1712 960 961 964 994 -hsync +vsync
  modeline  "1280x1024@60" 108.0 1280 1328 1440 1688 1024 1025 1028 1066 +hsync +vsync
  modeline  "1400x1050@60" 122.61 1400 1488 1640 1880 1050 1051 1054 1087 -hsync +vsync
Gamma 1.0
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Generic Video Card"
Monitor "COMPAQ S710"
Defaultdepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Virtual 1400 1050
Modes "1024x768@43" "1152x864@75" "1024x768@60" "1280x960@60" "1024x768@70" "1280x1024@60" "1024x768@75" "1400x1050@60" "1024x768@85" "832x624@75" "800x600@60" "800x600@85" "800x600@75" "800x600@72" "800x600@56" "640x480@85" "640x480@75" "640x480@72" "640x480@60"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
  screen 0 "Default Screen" 0 0
Inputdevice "Generic Keyboard"
Inputdevice "Configured Mouse"

# Uncomment if you have a wacom tablet
# InputDevice     "stylus" "SendCoreEvents"
# InputDevice     "cursor" "SendCoreEvents"
# InputDevice     "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
Load "dbe"
Load "v4l"
EndSection
Section "Extensions"
Option "Composite" "0"
EndSection
Section "ServerFlags"
EndSection
HW [MB Gigabyte GA-MA69G-S3H (integr. ATI Radeon Xpress 1250), HDD (SATA) 120GB + HDD (IDE) 80GB, CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+, RAM (800MHz) 512MB]
SW [Ubuntu 8.10 II (GDM + FVWM, FWVM-Crystal, Fluxbox, KDE, GNOME)]

damnum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +13/-27
  • Hroznej sráč
    • Zobrazit profil
    • damnum
Re: ATI Radeon X1250
« Odpověď #16 kdy: 18 Říjen 2007, 23:47:30 »
Ještě doplním, že v novém programu na nastavení grafické karty v GNOME jsem svoukartu nenašel ... poradí mi někdo něco užitečného prosím? ... Bez 3D akcelerace se blbě hraje... a nikdo přece nechce, abych muse zapínat windows ne? :o)
HW [MB Gigabyte GA-MA69G-S3H (integr. ATI Radeon Xpress 1250), HDD (SATA) 120GB + HDD (IDE) 80GB, CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+, RAM (800MHz) 512MB]
SW [Ubuntu 8.10 II (GDM + FVWM, FWVM-Crystal, Fluxbox, KDE, GNOME)]

bedna

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 18
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
    • webixon
Re: ATI Radeon X1250
« Odpověď #17 kdy: 26 Prosinec 2007, 04:07:44 »
Ja som to riesil s inou kartou, ale vyskusajte zmenit v Section "Device" ... Driver "ati"
dalej si pozrite rozdiely z xorg.conf
Section "DRI"
        Mode 0666
EndSection
       
Section "Extensions"
        Option "Composite" "Enable"
EndSection

Section "ServerLayout"
        Option          "AIGLX"         "true"
   Identifier   "Default Layout"
        Screen          "Default Screen"
   Inputdevice   "Generic Keyboard"
   Inputdevice   "Configured Mouse"
EndSection
Section "device" # 
   Identifier   "device1"
   Boardname   "ATI Radeon"
   Busid      "PCI:1:0:0"
   Driver      "ati"
   Screen   1
   Vendorname   "ATI"
   Option      "MergedFB"   "off"
EndSection
Section "screen" # 
   Identifier   "screen1"
   Device      "device1"
   Defaultdepth   24
   Monitor      "monitor1"
   SubSection "Display"
      Depth   24
      Modes      "640x480@60"   "640x480@72"   "640x480@75"   "640x480@85"   "800x600@56"   "800x600@72"   "800x600@75"   "800x600@85"   "800x600@60"   "832x624@75"   "1024x768@85"   "1024x768@75"   "1024x768@70"   "1024x768@60"   "1024x768@43"   "1152x864@75"   "1280x1024@75"   "1280x960@60"   "1280x1024@60"   "1280x960@75"   "1400x1050@60"   "1400x1050@75"   "1600x1200@65"   "1600x1200@60"
   EndSubSection
EndSection

damnum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +13/-27
  • Hroznej sráč
    • Zobrazit profil
    • damnum
Re: ATI Radeon X1250
« Odpověď #18 kdy: 29 Prosinec 2007, 11:11:59 »
Myslím, že bez zkoušení můžu říct, že ovladač ati nepůjde ...
HW [MB Gigabyte GA-MA69G-S3H (integr. ATI Radeon Xpress 1250), HDD (SATA) 120GB + HDD (IDE) 80GB, CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+, RAM (800MHz) 512MB]
SW [Ubuntu 8.10 II (GDM + FVWM, FWVM-Crystal, Fluxbox, KDE, GNOME)]

my15.3

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 30
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: ATI Radeon X1250
« Odpověď #19 kdy: 29 Prosinec 2007, 13:03:46 »
A co nove ATI ovladace 8.44.3 s Catalyst Control Center? Je sice pravdou ze X1250 identifikuje  jako grafickou kartu ATI Radeon 1200 series, ovsem 3D akcelerace zdatne funguje... i kdyz - asi ji bude obstaravat porcesor, kdyz se divam na htop... :(
Windows XP SP3, AMD Athlon 64 X2 4400+@4800 EE, MB Biostar TA690G AM2, A-Data Vitesta EE 2048MB 800+ MHz, HDD 250GB Hitachi P7K500 8MB, Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, Gainward 9600GT 512MB DDR3 9115, LCD LG L1953TR TFT/TN 1280x1024 5000:1 300cd 2ms D-Sub DVI-D, Cooler Master Centurion 534 Light black Midi ATX, Seasonic SS-400ET 400W OEM

durbatuluk

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 44
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: ATI Radeon X1250
« Odpověď #20 kdy: 30 Prosinec 2007, 12:22:52 »
Mám také Ati X1250 na notebooku Acer... Postupoval jsem podle tohoto návodu:
http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Gutsy_Installation_Guide
Pokud pojedeš od bodu Method 2: Install the Catalyst 7.12 Driver Manually nainstalujes si nejnovejsi drivery sam. To jsem udelal i ja a ovladace funguji bez problemu sice to indikuje x1200, ale to je jen chyba rozpoznani dle meho jinak vsechno funguje (3d Efekty v ubuntu) 3D akcelerace, hry pod wine, vsechno. Tak zkus treba pomuze... Mne tedy ano

damnum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +13/-27
  • Hroznej sráč
    • Zobrazit profil
    • damnum
Re: ATI Radeon X1250
« Odpověď #21 kdy: 31 Prosinec 2007, 01:58:43 »
To se asi jedná o NOVÉ ovladače zlatíčka víte? a koukněte kdy jsem tento problém řešil ... ;o)
HW [MB Gigabyte GA-MA69G-S3H (integr. ATI Radeon Xpress 1250), HDD (SATA) 120GB + HDD (IDE) 80GB, CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+, RAM (800MHz) 512MB]
SW [Ubuntu 8.10 II (GDM + FVWM, FWVM-Crystal, Fluxbox, KDE, GNOME)]