Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Racer - nove auta + nove trate + hrani pres Net... jak na to???  (Přečteno 3148 krát)

Dava

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 121
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
    • http://www.pohori.cz
Caute vsichni, kteri jste objevili hru Racer jiz drive!  ;)

Nainstaloval jsem ji (ne bezproblemove) pres loki podle navodu na wiki. Snazim se tam pridat trate a auta, ale nejak mi to nejde. Hra je najde, smim je vybrat, ale nakonec vzdy jedu zakladni hru se zakladnim autem...  :-/

Poradi nekdo?

Dik Dava
« Poslední změna: 26 Listopad 2007, 16:50:42 od Dava »

karel kudrna

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 869
  • Karma: +64/-10
  • skill :: googllama
    • Zobrazit profil
Re: Racer - nove auta + nove trate + hrani pres Net... jak na to???
« Odpověď #1 kdy: 07 Únor 2008, 18:33:50 »
zatím mi to jde jenom ručně editací souboru racer.ini.
Kód: [Vybrat]
    ; Which car to drive
  car=ferrari288gto
  car=VectraGTS
  car=lambomurcielago
to auto co je první jede.Stejně se dělají tratě.
Kód: [Vybrat]
  ; Track to drive
  track=carlswood_nt
  track=Brands
  track=Forest_Park
už se v tom hrabu celej den s přestávkama, tak snad to dojedu.teď hledám nastavení klávesnice...jo
editovat /usr/local/games/racer/data/controls/default_keyboard.ini
Kód: [Vybrat]
; Fallback to mouse control

    enable=0

    ; Time per update (ms)

    time_per_update_in=10

    time_per_update_out=10
ale je to hodně citlivý...
« Poslední změna: 07 Únor 2008, 18:53:00 od karel kudrna »
prostý user
...selským rozumem...

karel kudrna

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 869
  • Karma: +64/-10
  • skill :: googllama
    • Zobrazit profil
Re: Racer - nove auta + nove trate + hrani pres Net... jak na to???
« Odpověď #2 kdy: 07 Únor 2008, 20:12:25 »
Všechny problémy se hrou vyřešeny!!!
Kód: [Vybrat]
sudo chmod -R o+rX  /usr/local/games/racer a všechno funguje jak má...
Dávám to na WIKI. :D
« Poslední změna: 13 Únor 2008, 08:09:29 od karel kudrna »
prostý user
...selským rozumem...

PELKO

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 410
  • Karma: +35/-25
    • Zobrazit profil
Re: Racer - nove auta + nove trate + hrani pres Net... jak na to???
« Odpověď #3 kdy: 10 Únor 2008, 13:06:12 »
Nedá sa niekde stiahnuť nejaký pack s autami a tratami?
Predsalen sa mi nechce po jednom sťahovať...
Hľadal som, no nenašiel. A keby sa dalo, mohla by nejaká dobrá duša uploadnúť aj vlastný pack :)

PELKO

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 410
  • Karma: +35/-25
    • Zobrazit profil
Re: Racer - nove auta + nove trate + hrani pres Net... jak na to???
« Odpověď #4 kdy: 10 Únor 2008, 14:39:31 »
Je možné, že keď stiahnem hociakú mapu, hociaké auto, tak proste spadne hra, alebo je to vykreslené bez textúr a pod?
Chmod som dal :-O

karel kudrna

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 869
  • Karma: +64/-10
  • skill :: googllama
    • Zobrazit profil
Re: Racer - nove auta + nove trate + hrani pres Net... jak na to???
« Odpověď #5 kdy: 10 Únor 2008, 14:58:44 »
některá auta a mapy v nové verzi nefungujou, stahuj nejnovější, nebo se na domovských stránkách nauč upravovat, howto je tam hafo. :)
prostý user
...selským rozumem...

PELKO

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 410
  • Karma: +35/-25
    • Zobrazit profil
Re: Racer - nove auta + nove trate + hrani pres Net... jak na to???
« Odpověď #6 kdy: 10 Únor 2008, 15:29:55 »
A nemôže to byť tým, že mám staršiu verziu raceru? neviem, nejak sa mi to nezdá :)

PELKO

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 410
  • Karma: +35/-25
    • Zobrazit profil
Re: Racer - nove auta + nove trate + hrani pres Net... jak na to???
« Odpověď #7 kdy: 10 Únor 2008, 16:52:53 »
Takto to nejak umna vyzerá... Vyskúšal som veľa áut, ale na každom je nejaký problém s textúrami. Defaultné auto ide bez problémov :(

http://i30.tinypic.com/wat85d.png

karel kudrna

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 869
  • Karma: +64/-10
  • skill :: googllama
    • Zobrazit profil
Re: Racer - nove auta + nove trate + hrani pres Net... jak na to???
« Odpověď #8 kdy: 13 Únor 2008, 08:21:09 »
s těma autama se to dá udělat tahhle:
najdi si ve složce raceru QLOG a otevři ho. je to log chyb při spouštění. pro jednoduchost je dobrý ho celej smazat(záloha se udělá sama, ale on není důležite).potom spust racer, dej volbu auta pokoukej a pak ukonči racer.otevři znovu QLOG a budeš tam mít chybová hlášení typu:
Kód: [Vybrat]
Tue Feb 12 22:16:36 (WARN ): [racer/8782] DLoadTextureMap(); can't load 'data/cars/golf/golf01.tga'; creating red stub imagehra je beta a navíc i pro windows, v linuxu JE problém velký a malý písmeno, pak se teda podíváš do složky v tomhle případě golfa a zjistíš že ve skutečnosti tam je:
Kód: [Vybrat]
/usr/local/data/cars/Golf/golf01.tga'takže přejmenuješ Golf na golf a už to jede.
funguje to, vyzkoušel jsem.

P.S. jinak po diskusi se změnil ten chmod, doporučuju upravit.
« Poslední změna: 16 Únor 2008, 22:47:07 od karel kudrna »
prostý user
...selským rozumem...