Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: TA Spring - instalace  (Přečteno 47667 krát)

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
  • Karma: +307/-10
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #25 kdy: 29 Listopad 2007, 10:32:06 »
Takže ten návod od menganita skutečně funguje.
S těmi mody, jak jsem psal výše, vložil jsem je do .spring/mods/ - tu složku mods jsem vytvořil.
S tím cursor, ta chyba, to se mi stalo pokud jsem spustil přímo hru Spring
Pokud Zvolíte Spring Lobby Vyberete Single mode - vyberete maps - ty už tam nějaké jsou, poté mod - ten se zobrazí pokud do složky .spring/mods/ vložite nějaké mody( u jedné se mi i přesto stalo, že mě to ukázalo chybu s cusosrs, ale vyzkoušel jsem 3 a ty fungovali např. AA 2.11 - Macro Overload)

Pokud budete hrát přes síť (play online) - musíte mít odfajfkováno jak map tak mod u vybraného serveru, pak mužete hru hrát, pokud je křížek, klikněte na vybraný server pravým tlačítkem myši a dejte download mod (či maps), hodí vás to na stránku, kde si to máte stáhnout a vložíte do .spring/mods/ nebo .spring/maps/path/ - to se mi zobrazilo po vybrání vlastností (options) a vybrání autoconfigure.
Snad jsem to trochu pochopitelně popsal.

Czario

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 639
  • Karma: +28/-6
  • skill :: passive-llama
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #26 kdy: 29 Listopad 2007, 11:13:21 »
luisah: a co umělé inteligence, neboli přidání bots do hry? to si odzkoušel také? jak ti fachaj? Už sis to i celé zahrál nebo jen zkoušel spustit?


Dohrál už někdo nějakou mapu s AI nepřátely?

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
  • Karma: +307/-10
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #27 kdy: 29 Listopad 2007, 11:25:20 »
Ne nic jsem kloudně nezkoušel, jen to spustil, vyzkoušel jestli mi to nějak půjde kloudně, tak zatím žádné zkušenosti. Nechávám si to zatím na vánoční svátky, svátky klidu a pohody :) , teď mám habaděj učení.

menganito

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1728
  • Karma: +171/-25
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #28 kdy: 29 Listopad 2007, 18:01:38 »
Czario: hral som to ca. hodinu, AIsi pridáš v lobby, dáš single player a tam je možnosť add bots. Z drop down menu si vyberieš, aký typ AI chceš (nemám ich oskúšané, ale môžeš dať napr. z každéj jedného a uvidíš ktorý ťa porazí (if any))
luisah: dík za info o multiplayeri, nejak mi to nedochádzalo. A učenie mi nespomínaj, zápočty mám za  dverami...

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Karma: +65/-8
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #29 kdy: 29 Listopad 2007, 20:33:25 »
Konečně jsem hru zprovoznil, bylo opravdu potřeba nainstalovat:


Citace
Ak ti stále píše to s tým cursoro, nainštaluj ota (EDIT: práve mi došlo že ota znamená original total annihilation) content:
Kód:
wget http://ipxserver.dyndns.org/games/spring/mods/xta/base-ota-content.zip
unzip -d ~/.spring/base base-ota-content.zip

POZOR: je ilegálne to inštalovať ak nevlastníš hru total annihilation.

Ale abych pravdu řekl, moc mě hra nenatchla. :-\  Výber map, super, trochu na jedno brdo.  ;D No nějakého super robota jsem neměl, zkoušel jsem tři možnosti. Taktéž nepřátelé nejsou vidět, když si je tam navolím. Pouze jedna chajdalupka/hlavní budova, toť vše. Žádný nepřátelský voják po půl hodině usilovného budování armády.  :-[
Na minimapě se nedá po kliknutí přesunout, jak je to zvykem u Duny nebo C&C. Dlouho trvá než se postaví budova, i když ji staví 3 i více stvitelu(?)-vojáků. Zjistil jsem, že stavitelé potřebují dřevo, ovšem, kde vzít železo na to jsem nepřišel. V jedné hře (podle zvolené mapy, kde nebyly stromy ani jakési vyvěvy lávy/páry ze země, na tom se dalo postavit jedině hangár pro výrobu letadel) se nic nedalo těži.
Narval jsem do auta vojáky a za boha jsem je nemohl z auta dostat. Vyrobil jsem i i letadlo, bohužel na minimapě mě leťělo pozpátku ??? Taky mi chybí plnění mysí. Navolit si nepřátele mě trochu vadí, ale taky si zahraji.
Chtělo by to ještě asi podrobnější návod co a jak nastavit než se hra spustí, taktéž na ovládání + klávesové zkratky.

Czario

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 639
  • Karma: +28/-6
  • skill :: passive-llama
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #30 kdy: 29 Listopad 2007, 21:13:46 »
Marcel "Maky" Šuška: co jsem to zatim jednou zkoušel, tak je jasné, že záleží na vybrání modu. Já si zrovna vybral anihilator nebo tak a jelikož poznám originál, tak vim co a jak. Připadlo mi to uplně stejný. :-)  Na začátku jeden Kapo robot (ty) a ten může stavět hromadu budov viz šipka dole doprava, jsou tam 3 strany s budovama od generátorů sluneční či větrné energie po výrobny atd.. Těží se tam metan, když se staví oba určitá budova, na mapě se zobrazí vhodná místa, mimo to ty jdou přepnout nějakou F klávesou i bez stavění. A taky tam je přímo budova co z energie vyrábí metan pokud nejsou jiné zdroje.
Na minimapu klikni prostředním tlačítkem. Pokud klikneš prostředním do obrazovky, tak myší posouváš plynule celou obrazovkou (ne že myší najedeš ke kraji, což také jde).
Také jsem narazil, že se dá 3d pohled. Jde z blízka vidět i tráva. :-D

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Karma: +65/-8
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #31 kdy: 29 Listopad 2007, 21:34:56 »
Hmm, právě stahuji anihilator ( (AA) Absolute Annihilation 2.11 Full ) http://www.unknown-files.net/spring/1626/AA_Absolute_Annihilation_211_Full/

Jinak fotky z nějakých her, co se mi podařilo nějak naklikat.


menganito

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1728
  • Karma: +171/-25
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #32 kdy: 29 Listopad 2007, 22:53:03 »
OK takže som už jednu hru dohral (ca. 10 botov, fakt masaker - plazma lietala fakt všade) a základ je takýto:
V hre začínaš s jedným hlavným robotom, commanderom. Tento môže stavať základné budovy, bojovať a kaď je zničený, vznikne vééééééľkýýýýýý výbuch.
Ako prvé treba postavať budovy na získanie surovín: elektrárne (veterné, solárne, pokročilé solárne, geotermálne al. prílivové) a bane (dá sa budovať len na miestach kde je ruda - také sivé fliačiky), tiež je nutné vybudovať nejaké silá na energiu.
ďalšou budovou by mala byť továreň na KBoty, v nej vybudovať nejaké konštrukčné KBoty (stavbári - majú viac stavebných možností ako commander) a potom pomaly začať robiť armádu.
Celý čas ďalej buduj elektrárne, bane a "metal generator" - budova, kt. energiu mení na kov (elektráreň postavíš kdekoľvek, baňu len kde - tu).
Zajtra postnem tiež nejaké screeny, teraz už je neskoro a ja som práve skončil s hrou.

Czario: dík za tip, stredný button do mapy ma nenapadol. Ako môžem meniť uhol pohľadu keď sa chcem napr. pokochať odrazmi vo vode, ktoré sú btw neuveriteľne krásne?
« Poslední změna: 29 Listopad 2007, 22:56:57 od menganito »

Czario

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 639
  • Karma: +28/-6
  • skill :: passive-llama
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #33 kdy: 30 Listopad 2007, 00:36:05 »
Podle mě to je docela huustej engine... právě jsem zkusil mode ze starwars.. A když má člověk jiné budovy a jednotky, tak to hře dodá uplně jiný nádech. Zatim mam vyzkoušen mode starwars a extreme anihilator... Má někdo nějaké fine mody? Nebo nějaké fine mapy? (Pro začátek jsou dobré menší s jedním nebo dvěmi přístupy. Lépe se to brání.. )

Nato že to je 0,7 betaverze je to docela už promakané. (hotový produkt se označuje 1.0 tzn je zhruba hotovo 70% pokud dodržují konvence)
Ale je to trochu složitější vzhledem k rozsáhlím možnostem než klasické start :-D

Ohledně 3D. Hledal jsem ho, ale nenašel, ale našel sem místo toho klávecu c která vás jakoby přenese do robota a levim myšítkem střílíte :-D
Velice zajímavé.
doporučuju vyzkoušet více kláves. F1,2 jsou například mody zobrazení, tab ukáže celou mapu a je toho docela dost. :-)
Se divim, že mi todle na mojem notebooku s nic moc grafikou jde.. :-)

Czario

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 639
  • Karma: +28/-6
  • skill :: passive-llama
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #34 kdy: 30 Listopad 2007, 01:02:24 »
PS: taková kamera/ovládání (c) letadla.. hmm :-)

menganito

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1728
  • Karma: +171/-25
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #35 kdy: 30 Listopad 2007, 06:40:50 »
Czario: linky na mody a mypy už postol luisah:
Tady jsou mody
http://www.unknown-files.net/spring/category/14/Mods/
a tady mapy
http://www.unknown-files.net/spring/category/13/Maps/
A s tými klávesovými skratkami si ma dostal ja som to skúšal mouse only, ak niekde nájdeš nejaký zoznam použiteľných skratiek hoď o sem...
Akú tam máš grafiku? je to tak dobre urobené že by to išlo asi na čomkoľvek. Ja mám Duron 1800, 256 MB RAM, GF 6600 GT a ide na 1024 bez sekania (ak povypínam KTorrent, pidgin, ... )

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Karma: +65/-8
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #36 kdy: 30 Listopad 2007, 07:10:31 »
Chlapi, já si se Springem hrál do jedné v noci, Docela mě nadchlo, makat s robotem. Přišel jsem i na to, že pro výrobu energie jsou tam mořské elektrárny. Vše co je v modrém poli se postaví jedně na pobřeží nebo na vodě. Taktéž lze dolovat, nevím, co to je ruda, metan z těch puklin, na pobřeží v moři i vedle těchto puklin. Na souši nikoliv. Taky se mi podařilo v jedné továrně vyrobit nějaké auto (prakticky v každé továrně lze po postavení v první volbě vyrobit auto/letadlo/tank/robot/ dle továrny, který umí podobné věci jako robot), které staví supermaximálnígigantické zbraně. Bohužel po vybudování velké a neohrožené armády jsem zjistil, že proti mně je jen jeden jediný robot!
Musí se někde nastavit umělá inteligence, levly, nastavit jednoduchost hry (esy, normal, hard....)
Postrádám uložit hru pod jménem a pak se k ní vrátit. Sice je tam F8 (aspoň doufám), hra se uloží, ale nevím kam, nejde zapsat ani pod jakým názvem hru uložit.

F6 slouží k vypnutí zvuku
F7 slouží k zapnutí zvuku
F?? teď nevím dělá screenshoty, což se mi líbí.

Czario

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 639
  • Karma: +28/-6
  • skill :: passive-llama
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #37 kdy: 30 Listopad 2007, 08:44:46 »
jj ty odkazy na mody tu už byli, ale já spíš myslel nějaké doporučení co je cool atd.. + nějaké AI. ty co jsou nejsou dodělané. KAI je nějaká 0,17 a je slabá, člověk se nemusí ani snažit aby ji rozmetal. AAI mi nefunguje. Při hře to píše chyba inicializace atd.. A global test ai sem nezkoušel


Já mám grafiku intel extreme 2, cpu 1,6GHz, memory 768MB. (notebook). Neni to tak hrozný, ale sem tam se to cukne/kledne k 5 FTP což už není ideální (kde se nastavuje grafika atd? že bych to trochu ponížil nároky.)/. (Ten problém s mapama. Tak to vypadá, že ta mapa byla jakoby zasněžená a proto měla jednolitou barvu, zkoušel jsem jinou mapu a ta byla v pohodě...)
« Poslední změna: 30 Listopad 2007, 09:18:35 od Czario »

Czario

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 639
  • Karma: +28/-6
  • skill :: passive-llama
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #38 kdy: 30 Listopad 2007, 08:49:57 »
Marcel: si tam dej proti sobě 5x KAI 0.17.. sice není nějak extra, ale buduje a dělá i armádu a když ho naštveš tak na tebe i začne útočit. :-)
Jinak můžeš dávat bonusy nepříteli a někde určitě něco víc bude k nastavení... Ale tak jako tak to chce nějakou další lepší AI.

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Karma: +65/-8
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #39 kdy: 30 Listopad 2007, 10:00:05 »
To Mengalito: souhlas. Mě se sekal komp, při azureusovi, gaim, skype, CF může být zapnutý. To nědělá nic.

Czario

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 639
  • Karma: +28/-6
  • skill :: passive-llama
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #40 kdy: 30 Listopad 2007, 11:47:41 »
DuckD: hustě, to z automatizování se docela hodí.. :-) to je jedna věc co mi vadila, že aby člověk něco postavil, musí počkat až dostaví jedno, pak naklikat další a další... to je super.. :-)
a jestli takle bude fungovat i patrolování, tak to bude fajn, marně sem hledal nějaké automatické odsávání vraků :-)

menganito

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1728
  • Karma: +171/-25
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #41 kdy: 30 Listopad 2007, 21:11:45 »
Vie niekto kam sa ukladaj'screeny? Vytvoril som ich stlačením PrtSc klávsy, ale netuším či a kam sa uložili...

DuckD: automaticky ho neodsáva ale dá sa nakázať (Shift+pravý klik) aby prešiel napr. všetky vraky ktoré chceš a potom sa trebárs zdekoval niekam do zázemia.


Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Karma: +65/-8
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #42 kdy: 30 Listopad 2007, 21:28:11 »
Vie niekto kam sa ukladaj'screeny? Vytvoril som ich stlačením PrtSc klávsy, ale netuším či a kam sa uložili...

home/tvuj_adresar/.spring/screenshots

Teď to právě pařím. Opravdu se musí přidat nepřátelům bonus, vlastně je to jakási inteligence-agresivita.

Jo, neví někdo, jak si hru uložím a později si ji dohraji? Stále dávat mapu, mod, binusi nepřátelům, to se mi nechce. Stejně to vždycky nedohraji.

menganito

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1728
  • Karma: +171/-25
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #43 kdy: 30 Listopad 2007, 22:16:15 »
Ja sa v podstate ešte len zacvičujem - bonusy zatiaľ nedávam, ale neviem kde by sa to dalo savnúť...

BTW: "objavné" zistenie - púštne mapy sú rýchlejšie - vyšší FPS, asi to bude tým že tam je menej stromov :P

Czario

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 639
  • Karma: +28/-6
  • skill :: passive-llama
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #44 kdy: 01 Prosinec 2007, 19:07:52 »
táákže..
ad1) už by asi chtělo na wiki nahodit návod do her, odkazy atd... s pár doporučenýma mapama, modama a botama pro stáhnutí s tim že další dobré zjistí v multyplearu přes neta, kde jsou hned ty odkazy. (mimochodem sem tam viděl, že tam pařej i čeští hráči. :-))
ad2) mam problem u většiny map, že jsou světle šedé a tak jdou špatně rozlišit detaily země typu převíšení, kopce atd... Má někdo stejný problém? Nebo víte jak to řešit?
ad3) zkoušel jsem ten základní Spring a ten funguje také. Když se vybere funkční mod, atd.. a v nabídce je i guicksave.. tzn když někdo dá ve hře rychlé uložení, tak zřejmě zde se to dá loadnout. nezkoušel jsem. A ta nabídka je velmi zajímavá, namátkou jsem něco zkusil airněco a byla to ukázka vzdušných soubojů stíhačů, jak se dosebe pustili atd... asi toho tam bude vícero ke skouknutí...
ad4) ví někdo kde sehnat a jak přidat ty nové boty? Taky do modu? (do té složky mods v home rvu všechno jak mapy a mody a normálně si to přechroustá... Těď mě napadlo, že to může být ten problém s těma mapama, že je vkládám do home do mods.. a ne do usr..)
ad5) ty akce se shiftem jsou fakt super. během chvilky se nakliká ať ten hlavní borec začne stavit základnu a když dostaví nějaký fabriky, tak těm stavěcím stavějícím se robotům je možno již přiřadit příkazy a tak jim naklikat co mají dělat potom co je sestrojej... Je to drsné...

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Karma: +65/-8
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #45 kdy: 03 Prosinec 2007, 07:19:03 »
Na wiki se pracuje, už to mám jakš takš něco napsáno u sebe. Jde to ztuha, pač, se blíží konec roku a to jsou v práci fofry, do toho sehnat ježíška, no prostě frmol.
Neboj bude to.

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Karma: +65/-8
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #46 kdy: 03 Prosinec 2007, 18:50:53 »
Hrál jsem hru s tím robotem, dobrá bitva, 5 nepřátel. Měl jsem rozehranou perfektně hru, pořádná základna. Ovšem, pak se mi to při bombardování z toho největšího kanónu seklo. Chvíli jsem čekal cca 10 min, jestli se to rozejde, nerozešlo, tak jsem restartova iXka (CTRL+ALT+BACKPASE). Po naběhnutí iXek jsem nastavil znova mapu, nepřátele, bonusy a spustil hru. Hra naběhla a hned spadla s hláškou: [size=8]Error binding socket as server: Address already in use [/size]

Nevíte někdo co s tím?

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Karma: +65/-8
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #47 kdy: 03 Prosinec 2007, 19:39:23 »
Po restaru PC se hra vrátila do normálu a mohu zase hrát. Po restaru se mi rozlišení z 1152x864 na 1280x1024 a nejde nastavení z 1280x1024 vůbec změnit.


Opravdu neví někdo jak hru uložit a později se k rozehrané hře vrátit?

Edit:

Tak jsem musel znovu nastavit nesvobodné ovladače, restart a už jsem zase v 1152x864 nastavení.
« Poslední změna: 03 Prosinec 2007, 19:47:01 od Marcel "Maky" Šuška »

menganito

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1728
  • Karma: +171/-25
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #48 kdy: 03 Prosinec 2007, 20:11:23 »
Error binding socket as server: Address already in use  > tiež sa mi to stalo, ale nezávisle na predošlom zaseknutí hry (ktorý som tiež už zažil, restart X-iek pomohol).

BTW na Spring wiki som našiel zoznam aktívnych kláves v hre, keď budem mať čas preložím & posttnem.

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Karma: +65/-8
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re: TA Spring - instalace
« Odpověď #49 kdy: 06 Prosinec 2007, 15:17:59 »
Takže jsem udělal jakýs takýs naástřel návodu hned v prvním příspěvku, opravdu nestíhám.

To menganito, hoď sem překlad z wiki, jistě se mi to hodí do naší wiki.