Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Xfce  (Přečteno 6816 krát)

Melny123

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Xfce
« kdy: 07 Červen 2006, 15:09:47 »
Ahoj,
muze mi prosim nekdo poradit jak naistalovat prostredi XFCE na me Ubuntu 6.06? Nechce se mi kvuli tomu instalovat Xubuntu.
Chtel bych aby mi zustal GNOME a mohl si je prepinat. Jde to?

Diky moc.

MarrLiss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 901
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
Xfce
« Odpověď #1 kdy: 07 Červen 2006, 15:11:14 »
Melo by stacit nainstalovat balicek xubuntu-desktop.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

Melny123

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Xfce
« Odpověď #2 kdy: 07 Červen 2006, 15:16:26 »
Diky. A jak se pak mezi temi prostredimi prepina? Pri prihlaseni?

Robert

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 512
  • Karma: +19/-1
    • Zobrazit profil
Xfce
« Odpověď #3 kdy: 07 Červen 2006, 15:19:04 »
jo

Melny123

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Xfce
« Odpověď #4 kdy: 07 Červen 2006, 15:22:55 »
Dik.

Lukáš Svoboda

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3839
  • Karma: +177/-11
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz
Xfce
« Odpověď #5 kdy: 07 Červen 2006, 15:27:22 »
Potvrzuji, staci nainstalovat xubuntu-dektop. Sam to tak pouzivam a je to OK. Pri prihlaseni si zvolite Session->Xfce a je to ;)

Je to tak jednoduche a vyborne funkcni, ze je podle me uplne zbytecne vydavat zvlast Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu. Kdi chce jine prostredi, muze si ho jedinym prikazem doinstalovat.

GlidingFLY

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1200
  • Karma: +56/-11
    • Zobrazit profil
Xfce
« Odpověď #6 kdy: 07 Červen 2006, 15:37:08 »
Citace: lukas.svoboda
Je to tak jednoduche a vyborne funkcni, ze je podle me uplne zbytecne vydavat zvlast Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu. Kdi chce jine prostredi, muze si ho jedinym prikazem doinstalovat.
No to je sice pravda, ale potom vznikne otázka, který tedy desktop zvolit pro distro. A už slyším všechny gnoumisty a kdeisty atd. proč zrovna ten jejich nejoblíbenější ne. To by byla velká škoda a stala by se z toho spíše kaňka.
Kdežto pokud si dám jenom trošku více práce a využiji potenciál zdrojů linuxu, nabídnu sortiment a každý si vybere podle svého gusta. Proto si myslím, že více druhů instalací dělá tento systém mnohem zajímavější než obecně určitě je.
» ASUS® M4A87TD EVO, CPU Phenom II X4 905e, RAM 8GB, SW Raid1 2xWD1002FAEX 1TB, ATI™Radeon™HD 4670, PCIcombo USB2/FW, Samsung SH-S223C * 10.04 64-bit - Gnome«

Libor Šedivý

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 799
  • Karma: +60/-0
    • Zobrazit profil
    • liborse.mechenice.net
Xfce
« Odpověď #7 kdy: 08 Červen 2006, 13:19:58 »
Rozhodně, to mě na Ubuntu uchvátilo. Vyberu si, co chci používat a to si stáhnu. Proč by na Ubuntu mělo být standardně nainstalováno třeba KDE, které mi kvůli šnečí rychlosti zcela nevyhovuje? Rovnou si stáhnu Xubuntu s Xfce a pohoda :). Pak doinstaluji třeba Gnome, když se mi bude chtít.

Jen bych chtěl podotknout, že používám Xfce a Xubuntu-desktop jsem nainstalován neměl! Nicméně po jeho instalaci se mi objevilo mnoho možností, které jsem postrádal :).

Hm, a když jsme u toho, jak mám nainstalovat Gnome přes Synaptic? Vybral jsem si škatulku pro Gnome, ale tam jsou desítky balíčků a některé jsou nainstalované... Něco jako Gnome-core či tak nějak? Díky
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

luposovs

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 149
  • Karma: +1/-1
    • Zobrazit profil
Xfce
« Odpověď #8 kdy: 08 Červen 2006, 13:42:09 »
Jestli se nepletu tak gnome desktop by melo stacit mam kde i gnome a uz to je nakej mesic co semnic takovyho neprovadel.
OS Ubuntu Edgy Eft-Window manager Beryl,komunikator Google Talk a Gajim.

Libor Šedivý

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 799
  • Karma: +60/-0
    • Zobrazit profil
    • liborse.mechenice.net
Xfce
« Odpověď #9 kdy: 08 Červen 2006, 14:01:02 »
Gnome-desktop jsem nenašel... Nevadí, zas tolik ho nemusím mít :).
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Krígl

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 27
  • Karma: +0/-2
    • Zobrazit profil
Xfce
« Odpověď #10 kdy: 08 Červen 2006, 14:14:08 »
Gnome je pořád defaultní prostředí pro Ubuntu, takže nainstalujte balík ubuntu-desktop i éto vsjo.
Neutoneš dvakrát v téže řece.

Libor Šedivý

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 799
  • Karma: +60/-0
    • Zobrazit profil
    • liborse.mechenice.net
Xfce
« Odpověď #11 kdy: 08 Červen 2006, 14:35:13 »
Už jsem si to rozmyslel, nerad bych, abych si ještě více rozhasil nastavení. Díky za nápovědu :).
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Lukáš Svoboda

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3839
  • Karma: +177/-11
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz
Xfce
« Odpověď #12 kdy: 08 Červen 2006, 14:39:54 »
Citace: liborse
Proč by na Ubuntu mělo být standardně nainstalováno třeba KDE, které mi kvůli šnečí rychlosti zcela nevyhovuje?
ja bych to resil tak jako treba aktualni SUSE - pri instalaci se me to zepta jestli chci gnome, kde, xfce nebo neco jineho, zadne prostredi nemusi byt oznacene jako "vychozi"...

Libor Šedivý

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 799
  • Karma: +60/-0
    • Zobrazit profil
    • liborse.mechenice.net
Xfce
« Odpověď #13 kdy: 08 Červen 2006, 14:57:25 »
Ale jasně, tak je to i v Mandrivě, jenže když stahuji CD do počítače, abych ho vypálil, tak se mě instalace neptá :). Primárně neinstaluji ze sítě, neboť signál kolísá a nemám s tím dobré zkušenosti ;).
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB