Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Grafická karta Ati HD3850  (Přečteno 3278 krát)

tobe.9

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 55
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Grafická karta Ati HD3850
« kdy: 05 Leden 2008, 09:35:22 »
Zdravím,

jsem vlastníkem této karty. Vím, že s ovladači pro karty od ati to není nic moc, ale nepotřebuji 3D akceleraci(i když bych rád vyzkoušel compiz-fusion, ale obejdu se bez něj). Potřebuji pouze změnit rozlišení na 1680 x 1050, protože maximálně mi jde nastavit jen 1280 x1024, což je na můj nový 22" monitor dost málo.

Zkoušel jsem ovladače od Ati (catalyst 7.12). Jejich instalace proběhla v pořádku, ale po restartu  se nic nezměnilo a ati catalyst control center nejde zapnout(když na něj kliknu tak nabíhá a pak nic nenaskočí). Zkusil jsem to zapnout v konzoli. Vypsalo mi to:
Kód: [Vybrat]
kuba@kuba-desktop:~$ amdcccle
Segmentation fault (core dumped)
kuba@kuba-desktop:~$
Tady je můj xorg:
Kód: [Vybrat]
Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "cz"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "stylus"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "stylus"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "eraser"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "eraser"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "cursor"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "cursor"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Device"
Identifier "ATI Technologies Inc ATI Default Card"
Driver "vesa"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "HP w2207"
Option "DPMS"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "ATI Technologies Inc ATI Default Card"
Monitor "HP w2207"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Modes "1680x1680" "1680x1050" "1600x1600" "1440x1440" "1280x1024" "1280x960" "1152x1152" "1024x768" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen"
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"

# Uncomment if you have a wacom tablet
# InputDevice     "stylus" "SendCoreEvents"
# InputDevice     "cursor" "SendCoreEvents"
# InputDevice     "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection

Mimochodem mám kubuntu 7.10.

qUAKER

  • Host
Re: Grafická karta Ati HD3850
« Odpověď #1 kdy: 05 Leden 2008, 13:59:24 »
protoze mas vesa driver. zmen v sekci device slovicko vesa na fglrx a v sekci screen si pripis to tve rozliseni ;)

tobe.9

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 55
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Grafická karta Ati HD3850
« Odpověď #2 kdy: 05 Leden 2008, 15:59:54 »
Když jsem vesa přpepsal na fglrx, tak mi Xka vůbec nenaběhly. Monitor se se dal normálně do úspornýho režimu. Ty ovladače jsem stáhl ze stránek ati tak by to přece mělo fungovat... ???

jaho

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 86
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
    • Tvorba internetových stránek a fotografování
Re: Grafická karta Ati HD3850
« Odpověď #3 kdy: 06 Leden 2008, 14:59:58 »
Zkoušel jste nesvobodné ovládače a v nastavení obrazovek a grafických karet nastavit jiný monitor s vyšším rozlišením?
PC1: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 4.5TB + 240GB SSD; Gigabyte Nvidia GT 440 - 1GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
PC2: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 2TB + 480GB SSD; Ati HD 6570 - 2GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
....ono se neříká nadarmo, že ty nejlepší věci jsou zadarmo....

tobe.9

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 55
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Grafická karta Ati HD3850
« Odpověď #4 kdy: 06 Leden 2008, 16:12:58 »
Ty od ati jsou nesvobodné nebo se snad pletu?

Nastavovat jiný monitor jsem nezkoušel, protože podle mého xorg.conf je detekovaný správně. Má tam dokonce uvedené rozlišení 1680x1050.

tobe.9

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 55
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Grafická karta Ati HD3850
« Odpověď #5 kdy: 06 Leden 2008, 17:17:25 »
Tak jsem to teda alespoň dočasně vyřešil. Hledal jsem na ubuntuforums.org a našel jsem tam odkaz na tento funkční  ;) návod :

Installing The RadeonHD Driver On Ubuntu

Podle toho co jsem se (s mojí špatnou angličtinou) dočetl, tak s tímto ovladačem má karta malý výkon a nefunguje 3d akcelerace.

Pro mě není výkon duležitý (tuto kartu jsem kupoval hlavně pro bratra, kterej hraje na woknech). Hlavně že karta funguje.