Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Nejde 3D plocha  (Přečteno 2128 krát)

celofan

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 74
  • Karma: +1/-1
    • Zobrazit profil
Nejde 3D plocha
« kdy: 06 Leden 2008, 22:03:01 »
Nainstaloval jsem na notas ASUS F3Kservis ubuntu 7.10. Pri snaze zapnout 3D plochu mi pise hlasku "The Composite extension is not available" ...mam kartu Mobility Radeon X2300  ...nevite kde by mohl byt problem. Pro testech jsem zjistil, ze akcelerace je funkcni.
Notebook Asus F3K, OS Linux Ubuntu 8.04, Mozilla Firefox, Thunderbird.

3m9d

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 758
  • Karma: +39/-5
    • Zobrazit profil
Re: Nejde 3D plocha
« Odpověď #1 kdy: 06 Leden 2008, 23:24:02 »
Njn - ATI :P To už se řešilo opravdu hodněkrát, hodně je toho tady na fóru i na wiki něco je (úvod o deaktivaci se dá aplikovat i na aktivaci - s trochou opatrnosti)... Kdyžtak nějaká lepší podpora těchot "The Composite extension" je od ovladačů (doufám, že nebudu kecat) 8.42.3, které zatím nejsou v repozitářích...
« Poslední změna: 06 Leden 2008, 23:26:04 od 3m9d »
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

Kony.cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 265
  • Karma: +4/-10
    • Zobrazit profil
Re: Nejde 3D plocha
« Odpověď #2 kdy: 15 Leden 2008, 17:32:41 »
Tak se taky pridam... mam notas ACER 5101 a rekl bych ze grafika a 3D me jede uplne v pohode, zkusil jsem testy na hrach v 3D a uplne v pohode to jede, grafiku mam X1300, ale nejde me spustis animace u vzhledu, vzdycky me to hodi chybu "The Composite extension is not available" Tohle me to pise, kdyz chci dat v nastaveni vzhledu/ Efekty vzhledu a tam treba vyberu polozku Normalni