Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: CONKY  (Přečteno 370139 krát)

MKeyCZ

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:CONKY
« Odpověď #1125 kdy: 18 Květen 2017, 08:15:58 »
Zdravím, prosím, potřeboval bych poradit. Jak conky úplně odinstalovat? Děkuji

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2867
  • Karma: +205/-38
    • Zobrazit profil
Re:CONKY
« Odpověď #1126 kdy: 18 Květen 2017, 09:18:28 »
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get --purge remove conky

MKeyCZ

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:CONKY
« Odpověď #1127 kdy: 18 Květen 2017, 20:32:30 »
Zdravím, dneska jsem conky odinstaloval, ale stále běží což je divné. Terminal píše, že conky je odinstalovaný, ale přitom ho normálně zapnu. Nemáte nějakou radu, prosím?

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3045
  • Karma: +484/-17
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re:CONKY
« Odpověď #1128 kdy: 18 Květen 2017, 20:57:04 »
Zdravím, dneska jsem conky odinstaloval, ale stále běží což je divné. Terminal píše, že conky je odinstalovaný, ale přitom ho normálně zapnu. Nemáte nějakou radu, prosím?

A nemáš tam náhodou vlastní kompilaci conky, která nepochází z nějakého repozitáře a tudíž o ní správce balíků neví?

Edit: jsem zapomněl, že conky je jen metabalík a závisí na jedné ze třech dalších různě konfigurovaných kompilacích. Tudíž zásadní jsou balíky:
conky-std | conky-cli | conky-all
« Poslední změna: 18 Květen 2017, 20:59:25 od GdH »

MKeyCZ

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:CONKY
« Odpověď #1129 kdy: 18 Květen 2017, 21:17:50 »
To jsem nevěděl a prosím jak vše od conky odinstaluji/vymažu. Zkoušel jsem různá témata a trochu jsem conky zbořil. Děkuji

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2867
  • Karma: +205/-38
    • Zobrazit profil
Re:CONKY
« Odpověď #1130 kdy: 18 Květen 2017, 21:21:34 »
Výše uvedené balíky odinstaluješ klasicky v Terminálu nebo pomocí Synaptic (do vyhledávání v Synaptic napiš conky)

deathfish

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 46
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
Re:CONKY
« Odpověď #1131 kdy: 19 Leden 2018, 13:59:58 »
Jak mám docílit aby se mi conky otvíralo v samostatném okně (s ikonama "zavřít okno" atd.) a nepřekrývaly se mi fonty?
Kód: [Vybrat]
conky.config = {
    own_window = true,
    own_window_transparent = true,
    own_window_type =  'normal',
    background = true,
    use_xft = true,
    xftalpha = 0.1,
    update_interval = 1.0,
    total_run_times = 0,
    double_buffer = true,
    draw_shades = false,
    draw_outline = false,
    draw_borders = false,
    draw_graph_borders = false,
    minimum_height = 400,
    maximum_width = 1000,
    border_width = 0,
    default_color = 'white',
    color1  = 'EAEAEA',
    color2  = 'FFA300',
    color3  = 'grey',
    default_shade_color = 'white',
    default_outline_color ='white',
    font = 'Droid Sans:size=8',
    alignment =  'top_right',
    gap_x = 25,
    gap_y = 25,
    no_buffers = true,
    cpu_avg_samples = 2,
    override_utf8_locale = true,
    use_spacer =  'right'


}


conky.text = [[
blabla bla...


TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6203
  • Karma: +450/-21
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:CONKY
« Odpověď #1132 kdy: 19 Leden 2018, 15:26:30 »
U mna to tvoje nastavenie funguje
Kód: [Vybrat]
conky.config = {
    own_window = true,
    own_window_transparent = true,
    own_window_type =  'normal',
    background = true,
    use_xft = true,
    xftalpha = 0.1,
    update_interval = 1.0,
    total_run_times = 0,
    double_buffer = true,
    draw_shades = false,
    draw_outline = false,
    draw_borders = false,
    draw_graph_borders = false,
    minimum_height = 400,
    maximum_width = 1000,
    minimum_width=220,
    border_width = 0,
    default_color = 'white',
    color1  = 'EAEAEA',
    color2  = 'FFA300',
    color3  = 'grey',
    default_shade_color = 'white',
    default_outline_color ='white',
    font = 'Droid Sans:size=8',
    alignment =  'top_right',
    gap_x = 25,
    gap_y = 25,
    no_buffers = true,
    cpu_avg_samples = 2,
    override_utf8_locale = true,
    use_spacer =  'right'


}


conky.text = [[
${font ae_AlMothnna:size=12}${color #bbcc88}Poznámky${hr 1}
]]
Co sa tyka textu tak tazko povedat ked nepozname ako mas vlozeny text.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 18.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

deathfish

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 46
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
Re:CONKY
« Odpověď #1133 kdy: 22 Leden 2018, 07:13:58 »
metodou pokus-omyl mi to přestalo zdvojovat když jsem dal:
Kód: [Vybrat]
own_window_transparent = false,prostředí: Ubuntu Gnome flashback Metacity

panRajce

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 53
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:CONKY
« Odpověď #1134 kdy: 03 Červen 2019, 11:27:12 »
Ahoj,
jsem tu prakticky nový. Ubuntu se teprve probíjím. Po té co se mi podařilo na U 18.04 zprovoznit naší renderfarmu (Octane Render + nVidia GPU) hledal jsem něco na sledování vytížení instalovaných GPU (do budoucna deska ASUS B250 ME podporuje až 19 GPU). Tím jsem narazil na CONKY.
Instalace se mi podařila - zatím nemám aplikovanou úpravu zpoždění při startu.

Ale jelikož ve skriptování jsem lama a v konfiguraci Conky se tuplem nevyznám, chci požádat o pomoc s konfigurací se zaměřením zobrazení na GPU zatížení (load, utilization)

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2867
  • Karma: +205/-38
    • Zobrazit profil
Re:CONKY
« Odpověď #1135 kdy: 03 Červen 2019, 14:01:49 »
Když jsem začínal s Conky, velice mi pomohl podrobný popis (i s příklady) zde: http://www.ifxgroup.net/conky.htm
Na lepší/podrobnější/názornější jsem nenarazil.  Předesílám, že do té doby jsem neměl o tom ani ponětí.
Po pár hodinách "studia " už jsem si sám vytvářel konfigurace....

1.) Jen dodám, že novější verze (conky) vyžadují na rozdíl od starších konfigurační soubor (~/.conkyrc) ve skriptování lua. Nicméně jsem zjistil, že se nadále spokojí i s původním skriptováním...

2.) K ovládání/usnadnění práce s  conky slouží užitečná utilitka "conky-manager". Umožňuje snadno přepínat mezi různými konfiguracemi (lze je stáhnout). Poslední verze je sice pro U 16.04 https://launchpad.net/~teejee2008/+archive/ubuntu/ppa/+files/conky-manager_2.4~136~ubuntu16.04.1_amd64.deb
ale jde bez problému (raději via gdebi) nainstalovat/používat i ve verzích novějších - doporučuji všem příznivcům Conky.

« Poslední změna: 03 Červen 2019, 14:15:07 od juwa2 »

panRajce

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 53
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:CONKY
« Odpověď #1136 kdy: 03 Červen 2019, 16:22:03 »
Díky, podívám se na to  ;)

PS:
že se nadále spokojí i s původním skriptováním...
mě se právě spokojit nechce, když zkusím použít nějakou předdefinovanou konfiguraci, třeba z jejich stránek, nebo třeba tady odtud, tak mi vyhodí hlášku "Syntax Error" (S.E.)
Jen asi jedna konfigurace s LUA stažená z netu mi prošla, ale tam bylo zobrazeno přespříliš informací a GPU nikoliv. Zkusil jsem do ví vložit jiný skript se zobrazením GPU Utilization, ale dostal jsem opět S.E.

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2867
  • Karma: +205/-38
    • Zobrazit profil
Re:CONKY
« Odpověď #1137 kdy: 03 Červen 2019, 17:55:33 »
No ono přepsat to z té "staré" konfigurace do lua zase není takový problém, chce to trochu cviku.
Než sáhodlouhé vysvětlování, je lepší si porovnat vedle sebe dva conkyrc v obou druzích skriptování a je jasno hned.
Jinak já mám konkrétně conky  1.10.8-1  a ta "bere" skripty v obou verzích. Samozřejmě ani v jedné nesmí být chyba syntaxe...    Ale pravdou je, že jako dobrý základ poslouží různé "hotové"  conky stažené z netu. Stačí si je různě upravit/zkombinovat k užitku svému. Na tom se naučíš nejvíc....

panRajce

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 53
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:CONKY
« Odpověď #1138 kdy: 04 Červen 2019, 11:30:29 »
kontroloval jsem si verzi. Také mám 1.10.8.

No mě z toho jde hlava kolem.

Nainstaloval jsem si Conky-Manager. Funguje. Mohu aplikovat různé widgety.
Zajímavé je, že když prostě cokoliv ale dám do .conkyrc ..... třeba i právě skript z toho Conky-Manageru,
dostanu vždycky Syntax Error .... většinou hned na prvním řádku (alignment top_right) .... některé konfigy i když hlásí S-E, tak se Conky spustí (dokonce i s tím zarovnáním, i kterého je hlášena chyba)

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2867
  • Karma: +205/-38
    • Zobrazit profil
Re:CONKY
« Odpověď #1139 kdy: 04 Červen 2019, 12:27:06 »
kontroloval jsem si verzi. Také mám 1.10.8.

No mě z toho jde hlava kolem.

Nainstaloval jsem si Conky-Manager. Funguje. Mohu aplikovat různé widgety.
Zajímavé je, že když prostě cokoliv ale dám do .conkyrc ..... třeba i právě skript z toho Conky-Manageru,
dostanu vždycky Syntax Error .... většinou hned na prvním řádku (alignment top_right) .... některé konfigy i když hlásí S-E, tak se Conky spustí (dokonce i s tím zarovnáním, i kterého je hlášena chyba)

Co se dá pokazit v napsání řádku
alignment top_right   :o 
v lua je to pak takto:
alignment = 'top_right',

Spíš mě napadá, že máš v jednom skriptu splácané dohromady legacy a lua příkazy....
V tom odkaze co jsem ti dal výše máš přece veškeré příkazy vysvětleny i s příklady - tak se podle toho řiď a najdi ty chyby.

Jinak pokud si skript spustíš z Terminálu příkazem:
Kód: [Vybrat]
conky -c /cesta/ke/skriptu
tak se ti vypíší případné chyby i pokud se vůbec okno conky neobjeví/nespustí.

Skript napsaný normálně (legacy syntax):
Kód: [Vybrat]
show_graph_scale no
background no
use_xft no
xftfont ae_AlMothnna:size=9
xftalpha 0.8
update_interval 5.0
total_run_times 0
own_window yes
own_window_type normal
own_window_transparent no
own_window_colour 000000
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager
double_buffer yes
minimum_size 220 100
draw_shades yes
draw_outline no
draw_borders no
draw_graph_borders yes
stippled_borders 4
border_inner_margin 4
border_width 1
default_color white
default_shade_color black
default_outline_color black
alignment top_right
gap_x 25
gap_y 50
no_buffers yes
uppercase no
cpu_avg_samples
net_avg_samples 2
override_utf8_locale no
use_spacer none
own_window_argb_value 64
own_window_argb_visual yes

TEXT
${color goldenrod}Hostname: $nodename
${color goldenrod}Linux Kernel: $kernel
${color goldenrod}CPU Details:  $machine, $freq(MHz)

${color}CPU History:  ${color darkgreen}${cpugraph 30,0 0000ff 00ff00}
${color}CPU Usage:${color magenta2} ${cpu cpu0}% ${cpubar 11,0}

${color}RAM Usage:${color green} $mem ($memperc%) ${membar 11,0}
${color}Available RAM:${color green} $memmax

${color}SWAP Usage:${color 843636} $swap ($swapperc%) ${swapbar 10,0}
$color$stippled_hr
${color}File systems:
${color goldenrod}/ ${color DeepSkyBlue}${fs_used /}/${fs_free /} ${fs_bar 6 /}
${color goldenrod}h ${color DeepSkyBlue}${fs_used /home}/${fs_free /home} ${fs_bar 6 /home}
${color goldenrod}f ${color DeepSkyBlue}${fs_used /mnt/651e76ac-0f63-48bc-93ff-de811417bbed}/${fs_free /mnt/651e76ac-0f63-48bc-93ff-de811417bbed} ${fs_bar 6 /mnt/651e76ac-0f63-48bc-93ff-de811417bbed}

${color}Disk I/O: ${color}${diskio /dev/sda}/s
${color DeepSkyBlue}${diskiograph /dev/sda 15,0 0000ff 00ff00 80000KiB}
${color}Temp:  sda ${exec hddtemp /dev/sda | cut -c 35-36} °C    sdb ${exec hddtemp /dev/sdb | cut -c 31-32} °C
$color$stippled_hr
${color}Networking:
${color red}Up:$color ${upspeed eth0} ${color grey}     - ${color green}Down:$color ${downspeed eth0}
${color}$stippled_hr
$alignc${color}Processes:$color $processes  ${color grey}Running:$color $running_processes
$alignc${color}(top 5 sorted by CPU usage)
${color goldenrod} NAME              PID    CPU%   MEM%
${color} ${top name 1} ${top pid 1} ${top cpu 1} ${top mem 1}
${color} ${top name 2} ${top pid 2} ${top cpu 2} ${top mem 2}
${color} ${top name 3} ${top pid 3} ${top cpu 3} ${top mem 3}
${color} ${top name 4} ${top pid 4} ${top cpu 4} ${top mem 4}
${color} ${top name 5} ${top pid 5} ${top cpu 5} ${top mem 5}

$alignc${color}(top 5 sorted by MEM usage)
${color goldenrod} NAME              PID    CPU%   MEM%
${color} ${top_mem name 1} ${top_mem pid 1} ${top_mem cpu 1} ${top_mem mem 1}
${color} ${top_mem name 2} ${top_mem pid 2} ${top_mem cpu 2} ${top_mem mem 2}
${color} ${top_mem name 3} ${top_mem pid 3} ${top_mem cpu 3} ${top_mem mem 3}
${color} ${top_mem name 4} ${top_mem pid 4} ${top_mem cpu 4} ${top_mem mem 4}
${color} ${top_mem name 5} ${top_mem pid 5} ${top_mem cpu 5} ${top_mem mem 5}

$alignc${color}(top 5 sorted by I/O usage)
${color goldenrod} NAME              PID    R     W
${color} ${top_io name 1} ${top_io pid 1}  ${top_io io_read 1} ${top_io io_write 1}
${color} ${top_io name 2} ${top_io pid 2}  ${top_io io_read 2} ${top_io io_write 2}
${color} ${top_io name 3} ${top_io pid 3}  ${top_io io_read 3} ${top_io io_write 3}
${color} ${top_io name 4} ${top_io pid 4}  ${top_io io_read 4} ${top_io io_write 4}
${color} ${top_io name 5} ${top_io pid 5}  ${top_io io_read 5} ${top_io io_write 5}
$color$stippled_hr
$alignc${color}System Uptime:${color DarkOrange1} $uptime

A ten stejný napsaný v lua syntax:
Kód: [Vybrat]
conky.config = {
    show_graph_scale = false,
    background = false,
    font = '8x12',
    use_xft = false,
    update_interval = 5.0,
    total_run_times = 0,
    own_window = true,
    own_window_type = 'normal',
    own_window_transparent = false,
    own_window_colour = '000000',
    own_window_hints = 'undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager',
    double_buffer = true,
    draw_shades = true,
    draw_outline = false,
    draw_borders = false,
    draw_graph_borders = true,
    stippled_borders = 4,
    border_inner_margin = 4,
    border_width = 1,
    default_color = 'white',
    default_shade_color = 'black',
    default_outline_color = 'black',
    alignment = 'top_right',
    gap_x = 25,
    gap_y = 50,
    no_buffers = true,
    uppercase = false,
    cpu_avg_samples = 2,
    net_avg_samples = 2,
    override_utf8_locale = false,
    use_spacer = 'none',
    own_window_argb_value = 64,
    own_window_argb_visual = true
}


conky.text = [[
${color goldenrod}Hostname: $nodename
${color goldenrod}Linux Kernel: $kernel
${color goldenrod}CPU Details:  $machine, $freq(MHz)

${color}CPU History:  ${color darkgreen}${cpugraph 30,0 0000ff 00ff00}
${color}CPU Usage:${color magenta2} ${cpu cpu0}% ${cpubar 11,0}

${color}RAM Usage:${color green} $mem ($memperc%) ${membar 11,0}
${color}Available RAM:${color green} $memmax

${color}SWAP Usage:${color 843636} $swap ($swapperc%) ${swapbar 10,0}
$color$stippled_hr
${color}File systems:
${color goldenrod}/ ${color DeepSkyBlue}${fs_used /}/${fs_free /} ${fs_bar 6 /}
${color goldenrod}h ${color DeepSkyBlue}${fs_used /home}/${fs_free /home} ${fs_bar 6 /home}
${color goldenrod}f ${color DeepSkyBlue}${fs_used /mnt/651e76ac-0f63-48bc-93ff-de811417bbed}/${fs_free /mnt/651e76ac-0f63-48bc-93ff-de811417bbed} ${fs_bar 6 /mnt/651e76ac-0f63-48bc-93ff-de811417bbed}

${color}Disk I/O: ${color}${diskio /dev/sda}/s
${color DeepSkyBlue}${diskiograph /dev/sda 15,0 0000ff 00ff00 60000KiB}
${color}Temp:  sda ${exec hddtemp /dev/sda | cut -c 35-36} °C    sdb ${exec hddtemp /dev/sdb | cut -c 31-32} °C
$color$stippled_hr
${color}Networking:
${color red}Up:$color ${upspeed enp2s0} ${color grey}     - ${color green}Down:$color ${downspeed enp2s0}
${color}$stippled_hr
$alignc${color}Processes:$color $processes  ${color grey}Running:$color $running_processes
$alignc${color}(top 5 sorted by CPU usage)
${color goldenrod} NAME              PID    CPU%   MEM%
${color} ${top name 1} ${top pid 1} ${top cpu 1} ${top mem 1}
${color} ${top name 2} ${top pid 2} ${top cpu 2} ${top mem 2}
${color} ${top name 3} ${top pid 3} ${top cpu 3} ${top mem 3}
${color} ${top name 4} ${top pid 4} ${top cpu 4} ${top mem 4}
${color} ${top name 5} ${top pid 5} ${top cpu 5} ${top mem 5}

$alignc${color}(top 5 sorted by MEM usage)
${color goldenrod} NAME              PID    CPU%   MEM%
${color} ${top_mem name 1} ${top_mem pid 1} ${top_mem cpu 1} ${top_mem mem 1}
${color} ${top_mem name 2} ${top_mem pid 2} ${top_mem cpu 2} ${top_mem mem 2}
${color} ${top_mem name 3} ${top_mem pid 3} ${top_mem cpu 3} ${top_mem mem 3}
${color} ${top_mem name 4} ${top_mem pid 4} ${top_mem cpu 4} ${top_mem mem 4}
${color} ${top_mem name 5} ${top_mem pid 5} ${top_mem cpu 5} ${top_mem mem 5}

$alignc${color}(top 5 sorted by I/O usage)
${color goldenrod} NAME              PID    R     W
${color} ${top_io name 1} ${top_io pid 1}  ${top_io io_read 1} ${top_io io_write 1}
${color} ${top_io name 2} ${top_io pid 2}  ${top_io io_read 2} ${top_io io_write 2}
${color} ${top_io name 3} ${top_io pid 3}  ${top_io io_read 3} ${top_io io_write 3}
${color} ${top_io name 4} ${top_io pid 4}  ${top_io io_read 4} ${top_io io_write 4}
${color} ${top_io name 5} ${top_io pid 5}  ${top_io io_read 5} ${top_io io_write 5}
$color$stippled_hr
$alignc${color}System Uptime:${color DarkOrange1} $uptime
]]

U grafických karet záleží jakou grafiku máš (intel, nvidia, amd) a podle toho přizůsobit nastavení. Zřejmě bude potřebné ještě doinstalovat nějakou přídavnou utilitku. http://tinyurl.com/y62xc47a
http://tinyurl.com/y5ndvzon
« Poslední změna: 04 Červen 2019, 13:45:04 od juwa2 »

panRajce

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 53
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:CONKY
« Odpověď #1140 kdy: 05 Červen 2019, 09:30:38 »
Co se dá pokazit v napsání řádku
To nevím, ale jednou mi to fungovalo a podruhé ne  ;D

Bohužel se v tom "hrabu" při práci, takže není moc prostor na studium  :-\

Momentálně testuji úpravy na stáhnutém "default" konfigu

Jinak pokud si skript spustíš z Terminálu příkazem:
tak se ti vypíší případné chyby i pokud se vůbec okno conky neobjeví/nespustí.
Super, tohle se při tom blbnutí bude hodit

U grafických karet záleží jakou grafiku máš (intel, nvidia, amd) a podle toho přizůsobit nastavení.
mám Renderfarmu postavenou na nVidia kartách .... momentálně v testovacím provozu 780TI , ale snad se nám poštěstí upgrade :P
Už mám nainstalované nvidia-smi, ke kterému jsem si i našel Conky kód
Kód: [Vybrat]
${color1}GPU Utilization ${color}  ${exec nvidia-smi | grep % | cut -c 61-63} %
Ale budu se muset poprat i s rozhraním, když bude karet více .... respektive deska umožňuje až 19 GPU.
A k tomu bych rád přidal nějaké grafické znázornění, nejenom číselné %. Nějaký bar nebo graf.
Ale to už se budu muset sám snažit separovat ze skriptů jiných tvůrců.

EDIT: myslel jsem si že dělám někde chybu a nakonec jsem zjistil, že kód je správně ale nvidia-smi nevrací hodnotu Utilization  :-\ Většinu ostatní hodnoty detekuje správně. Takže otázkou je, proč ne Utilization. Momentálně jsem co se Utilization týče odkázán na "starší" nvidia-settings, který hodnotu vrací.
« Poslední změna: 05 Červen 2019, 13:47:46 od panRajce »