Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Notebook Asus F3Tc-AP049 (nVidia 7300)  (Přečteno 3757 krát)

Vít Meloun

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • http://vit-meloun.net
Notebook Asus F3Tc-AP049 (nVidia 7300)
« kdy: 20 Leden 2008, 23:19:33 »
Dobrý den,

na notebooku, zmíněném v nadpise, se mi nelíbí fungování 3D akcelerace. Mám pocit, že zlobí od doby, co mám nainstalovanou verzi 7.10 (před tím jsem měl 7.04). Ve srovnání s grafikou Intel (typ přesně nevím, ale parametry jsou podobné) je vše podstatně méně plynulé, vlnění oken funguje velmi špatně, okna mají tendenci "zalézat" do horní lišty, a navíc po dvou až třech hodinách provozu začne displej problikávat a grafika zpomalí ještě více. Po restartu 3D efektů se výkon znovu zvýší, ale blikání už nezmizí, v intervalu dvou až tří minut se objevuje stále. Pomůže až restart počítače.

Ovladač grafiky: mám nejnovější verzi.

Vím, že se takto obecný problém špatně řeší, ale každou radu - třeba i radu, který výpis dodat - uvítám. Díky!
Vít Meloun aka Hosti
http://vit-meloun.net

Dr.Silenator

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 136
  • Karma: +14/-2
    • Zobrazit profil
Re: Notebook Asus F3Tc-AP049 (nVidia 7300)
« Odpověď #1 kdy: 21 Leden 2008, 12:00:21 »
ovladace nejnovější znamená?? Záleží na tom pokud máte nějaké akcelerované od výrobce nebo ovladače vesa?
Lenovo ThinkPad T61 - Ubuntu 8.10, Core2duo 2.0Ghz+2GB RAM+128 Nvidia Geforce 7600GS - Slackware 11.2

MikiTwic

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 239
  • Karma: +23/-0
  • Vždycky to nějak jde...
    • Zobrazit profil
Re: Notebook Asus F3Tc-AP049 (nVidia 7300)
« Odpověď #2 kdy: 21 Leden 2008, 12:51:08 »
Mám stejnou grafiku, ovladače jsem instaloval přes Envy
http://www.albertomilone.com/nvidia_scripts1.html
a všechno šlape dobře!
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" 64-bit, Asus F3Tc AP087 - AMD Turion64 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce Go 7300 (NVIDIA Driver Version: 173.14.30)

nettezzaumana

  • Host
Re: Notebook Asus F3Tc-AP049 (nVidia 7300)
« Odpověď #3 kdy: 21 Leden 2008, 13:24:03 »
mam uplne stejny ntb a posilam proto vypis z urc. sekci z xorg.conf, ktery si nosim mezi ruznyma distribucema a jde mi vse jak ma::
Section "InputDevice"
    Identifier     "ALPS Touchpad"
    Driver         "synaptics"
    Option         "AlwaysCore"
    Option         "SendCoreEvents" "true"
    Option         "SHMConfig" "true"
    Option         "Device" "/dev/input/by-path/platform-i8042-serio-4-event-mouse"
    Option         "Protocol" "event"
    Option         "LeftEdge" "120"
    Option         "RightEdge" "960"
    Option         "TopEdge" "120"
    Option         "BottomEdge" "680"
    Option         "FingerLow" "18"
    Option         "FingerHigh" "19"
    Option         "MaxTapTime" "180"
    Option         "MaxTapMove" "110"
    Option         "ClickTime" "0"
    Option         "VertEdgeScroll" "true"
    Option         "HorizEdgeScroll" "true"
    Option         "VertScrollDelta" "25"
    Option         "HorizScrollDelta" "50"
    Option         "EdgeMotionMinSpeed" "0"
    Option         "EdgeMotionMaxSpeed" "0"
    Option         "MinSpeed" "0.45"
    Option         "MaxSpeed" "0.75"
    Option         "AccelFactor" "0.033"
    Option         "EmulateMidButtonTime" "75"
    Option         "CircularScrolling" "false"
    Option         "LockedDrags" "true"
EndSection

Section "Modes"
    Identifier         "Modes[0]"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor[0]"
    VendorName     "AUO"
    ModelName      "AUO LCD MONITOR"
    UseModes       "Modes[0]"
    DisplaySize     331    207
    HorizSync       30.0 - 62.0
    VertRefresh     43.0 - 60.0
    Option         "CalcAlgorithm" "XServerPool"
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device[0]"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVidia"
    BoardName      "Quadro NVS 110M/GeForce Go 7300"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen[0]"
    Device         "Device[0]"
    Monitor        "Monitor[0]"
    DefaultDepth    24
    Option         "AddARGBVisuals" "True"
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
    Option         "NoLogo" "False"
    Option         "AllowGLXWithComposite" "True"
    Option         "NoFlip" "False"
    Option         "RenderAccel" "True"
    Option         "TripleBuffer" "True"
    Option         "NoRenderExtension" "False"
    SubSection     "Display"
        Depth       15
        Modes      "1280x800"
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Depth       16
        Modes      "1280x800"
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "1280x800"
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Depth       8
        Modes      "1280x800"
    EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
    Option         "Composite" "Enable"
    Option         "RENDER" "True"
EndSection

gargy2002

  • Host
Re: Notebook Asus F3Tc-AP049 (nVidia 7300)
« Odpověď #4 kdy: 21 Leden 2008, 14:05:20 »
Mam stejnou grafiku, viz. podpis, ale protoze mam Vistu a i obecne jsem zjistil, ze 3D akcelerace teto karty je dost mizerna i s pouzitim externi pameti z RAM. Zkousel jsem nainstalit Halo2 a vyhorel jsem na score prave u 3D, kde jsem mel skore 2,6(po updatu driveru 2,5) z 5 moznych bodu, coz nestacilo na provedeni instalace. Vsechno ostatni mam v hodnotach od 3,8-4,5, coz je slusny, ale ta 3D je mizerna a uplne tim znemoznuje maximalni vyuziti laptopu, treba ty novejsi hry... :-\

nettezzaumana

  • Host
Re: Notebook Asus F3Tc-AP049 (nVidia 7300)
« Odpověď #5 kdy: 21 Leden 2008, 14:22:56 »
nevim, jestli je nv7300 mizerna a nebo ne, ale kdyz jsem si kupoval ntb, tak jsem vedel do ceho jdu a v tomto smeru me nezklamala, pac diky bohu funguje zatim jak ma dle ocekavani a alespon v mem pripade nijak nevybocuje hodnot z oficielnich referenci a benchmarku ..

zdravi ntz

gargy2002

  • Host
Re: Notebook Asus F3Tc-AP049 (nVidia 7300)
« Odpověď #6 kdy: 22 Leden 2008, 02:37:58 »
nevim, jestli je nv7300 mizerna a nebo ne, ale kdyz jsem si kupoval ntb, tak jsem vedel do ceho jdu a v tomto smeru me nezklamala, pac diky bohu funguje zatim jak ma dle ocekavani a alespon v mem pripade nijak nevybocuje hodnot z oficielnich referenci a benchmarku ..

zdravi ntz
Zdarec, ja taky nekupoval laptop(anglani pouzivaji tohle slovo, notebook tady pouzivaji na psani :)) na hry, ale na to, abych mel dobrej pc na linux, internet, nejaka muzika, filmy, proste klasika. Hry moc nehraju, takze nepotrebuju extra vykon, ale zarazilo me to. Ta moje ma pouze 64MB vlastni pameti a zbytek si bere z klasicke ramky, mozna to bude tim. No, je to fuk, zase tolik me to netrapi. Tu hru jsem pouze zkousel ze zvedavosti, zda to zvladne(v manualech delaji z te grafiky herni unikat, ale to asi u kazde VGA) :D

Vít Meloun

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • http://vit-meloun.net
Re: Notebook Asus F3Tc-AP049 (nVidia 7300)
« Odpověď #7 kdy: 22 Leden 2008, 18:05:01 »
Dr.Silenator > Ovladači jsem myslel ty originální, od nVidie. Verze 169.07 - instalováno přes Envy.

nettezzaumana > Díky, části xorgu jsem nahradil tebou poslanými, ale když jsem restartoval xserver, objevila se mi varovná hláška a systém pak jel jen v rozlišení 800x600. Nevím, jak je to možné... Podíval by ses, prosím, jestli máš stejnou verzi ovladače, jako já?
Vít Meloun aka Hosti
http://vit-meloun.net

nettezzaumana

  • Host
Re: Notebook Asus F3Tc-AP049 (nVidia 7300)
« Odpověď #8 kdy: 24 Leden 2008, 13:55:01 »
!! pozor .. ja ti poslal vypis svych sekci. Musis si to lehce lokalne prizpusobit .. na to uz je kazda rada draha.. a musi Ti tam sedet sekce ServerLayout s Identifierama z toho, co jsem ti poslal ..

zdravi ntz