Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Nastavení monitoru  (Přečteno 4505 krát)

_George_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
Nastavení monitoru
« kdy: 05 Únor 2008, 21:25:29 »
Nastavil jsem v systému vyšší frekvenci monitoru, napsalo mi to, že změny se projeví po restartu. Restartoval jsem. Při nabíhání systému se mi na monitoru opakovaně objeví hláška: Frekvence mimo rozsah. Vypnu se za 5 sekund. Pak se mi monitor vypne. Jak se můžu dostat k nějakému nastavení nižší frekvence, když se mi monitor pořád vypíná? Pomozte, jsem naprostý začátečník, děkuji. ???

Pavel Půlpán

Re: Nastavení monitoru
« Odpověď #1 kdy: 05 Únor 2008, 21:27:10 »
Možností je spustit systém v recovery módu a ručně upravit konfigurák.

_George_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
Re: Nastavení monitoru
« Odpověď #2 kdy: 05 Únor 2008, 21:30:26 »
no zkoušel jsem recovery mód, na posledním řádku je root@jméno desktopu: nějaké znaky, ale jak mám postupovat dál?

_George_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
Re: Nastavení monitoru
« Odpověď #3 kdy: 05 Únor 2008, 21:35:08 »
s příkazovou řádkou neumím, jak si v tom módu můžu pustit gnome, nebo cokoliv podobného, prosím??

Dr.Silenator

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 136
    • Zobrazit profil
Re: Nastavení monitoru
« Odpověď #4 kdy: 05 Únor 2008, 21:44:23 »
tak nezapínejte nic ... protože, když zapnete gnome stejne to půjde do háje ... zadejte příkaz
Citace
nano /etc/X11/xorg.conf
a zobrazí se vám soubor ... ten pošlete sem ... jako jeho obsah
Lenovo ThinkPad T61 - Ubuntu 8.10, Core2duo 2.0Ghz+2GB RAM+128 Nvidia Geforce 7600GS - Slackware 11.2

slamozrout

Re: Nastavení monitoru
« Odpověď #5 kdy: 05 Únor 2008, 21:44:44 »
zkus v recocery modu:
Kód: [Vybrat]
nano -w /etc/X11/xorg.conf
v tomto souboru si upravis frekvenci monitoru.Treba podle tohoto:
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=18192.0
odstavec 4.
Pak ctrl+o ulozis a ctrl+x ukoncis a restartujes pc.
MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

_George_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
Re: Nastavení monitoru
« Odpověď #6 kdy: 05 Únor 2008, 21:57:45 »
Ahojte, zapnul jsem v recovery modu : sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg, pak jsem entroval a escapoval ani nevim co vsechno, ale mimo jine i rozliseni a frekvenci, aspon 20 obrazovek. Nakonec restart a jsem tady, sice je vsechno rozhozeny, ale aspon vidim  8)
Diky za pomoc!

_George_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
Re: Nastavení monitoru
« Odpověď #7 kdy: 05 Únor 2008, 22:17:37 »
Hehe, už jedu i na 800x600@72Hz :) No když to srovnám s Windows, je tohle mnohem dobrodružnější ..

_George_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
Re: Nastavení monitoru
« Odpověď #8 kdy: 05 Únor 2008, 22:18:58 »
Hádám, že mi zase spadne karma, co?

_George_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
Re: Nastavení monitoru
« Odpověď #9 kdy: 05 Únor 2008, 22:35:59 »
Už se peru s repozitářema a instaluju javu, je to fakt sranda, začíná mě to bavit, v životě jsem netušil, že je to tak návykový.

Pavel Půlpán

Re: Nastavení monitoru
« Odpověď #10 kdy: 05 Únor 2008, 22:39:19 »
Jj... návykový to fakt je. Ale spíš tak dočasně. Pak to člověk začne jenom používat. 8)

karel kudrna

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 869
  • skill :: googllama
    • Zobrazit profil
Re: Nastavení monitoru
« Odpověď #11 kdy: 05 Únor 2008, 23:13:52 »
hlavně když začneš používat, tak už víš co děláš a proč. :)
prostý user
...selským rozumem...

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1921
  • Karmu nesleduji, klikáte zbytečně...
    • Zobrazit profil
Re: Nastavení monitoru
« Odpověď #12 kdy: 06 Únor 2008, 09:26:18 »
Hehe, už jedu i na 800x600@72Hz :) No když to srovnám s Windows, je tohle mnohem dobrodružnější ..
Tohle dobrodružství jsem zažil i se starým OS.
Jednou jsem si například přepnul NB Acer se starým OS na externí výstup tak tvrdě, že jsem si musel půjčit velkej monitor a ten připojit, jinak se z toho dostat nedalo :-). Mnohokrát jsem se dostal "mimo schopnosti" zobrazovací jednotky u každého OS. Já například vždy zkouším, jestli monitor, kterej zvládne určité rozlišení a frekvenci, nezvládne o něco víc... :-)
Šikula si dobrodružství udělá vždy (i s mikrovlnkou) :-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.