Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: přechod již nyní  (Přečteno 17497 krát)

honorguard

  • Host
přechod již nyní
« kdy: 13 Duben 2008, 23:58:53 »
Zdravím,
už mě nebaví moje bugující karta. Rád bych přešel na HH už teď abych věděl jeslti už je to spravené nebo ne. (mělo by být). Takže bych se chtěl zeptat jak na to... Prostě přechod celého systému, akorát před vydáním "stable" verze.
Moc dík

Pavlinaxx

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #1 kdy: 14 Duben 2008, 00:03:19 »
Kód: [Vybrat]
sudo update-grub
a hurá do toho .... já už to mám za sebou a spokojenost náramná

ufaak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2296
  • Karma: +177/-36
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #2 kdy: 14 Duben 2008, 07:53:45 »
myslim ze ta spravna cesta pro instalaci HH je spis
Kód: [Vybrat]
update-manager -c -d
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re: přechod již nyní
« Odpověď #3 kdy: 14 Duben 2008, 08:13:36 »
myslim ze ta spravna cesta pro instalaci HH je spis
Kód: [Vybrat]
update-manager -c -d

Taky jsem včera pomocí update-manager -c -d přešel na HH a zcela bez problémů. HH se mi líbí, teda krom zatím jedné věci, co včera objevila přítelkyně - padá Firefox 3 Beta při přehrávání videí, např. z YouTube... Jinak mi jde už plně zapnout Compiz Fusion, kostička se taky motá, okýnka se vlní. Akorát když chci hrát 3D hru, musím efekty vypnout a při dalším zapnutí CF musím všechno nastavovat nanovo - CF si nastavení nepamatuje. Pokud někdo má postup, aby si CF pamatoval moje nastavení a mohl jsem bez problému přepínat mezi Efekty vzhledu "Žádné" a "Normální" - tak sem s ním.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

Pavlinaxx

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #4 kdy: 14 Duben 2008, 08:31:07 »
ježíši .... kaju jsem fakt lama .... jsem si nevšimloa, že jsem napsala úplnou kravinu. Samozřejmě že jste mne opravili správně

honorguard

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #5 kdy: 14 Duben 2008, 10:21:54 »
dobrá, udělám zálohu systému a jdu to zkusit :D. Už se těším...

honorguard

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #6 kdy: 14 Duben 2008, 11:11:33 »
Hele, nezapoměli jste že mám Kubuntu? Já totiž používám KDE a tohle vypadá jako že to volá update manažera z Gnome... Tedy musel jsem ho doinstalovat. Navíc, nemáte raději někdo způsob jak přejít přez příkazovou řádku? Dělával jsem to nějak
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get do-release-upgradeAle z mě neznámých důvodů to nefunguje :-\.

lubos.pb

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 131
  • Karma: +12/-3
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #7 kdy: 14 Duben 2008, 11:15:48 »
Já to dělal takhle:

1. apt-get update
2. apt-get upgrade
3. Změnit v /etc/apt/sources.list řádky, které obsahuji slovo gutsy na hardy
4. apt-get update
5. apt-get dist-upgrade

a mam taky Kubuntu
HP 6125
Kubuntu 8.04

honorguard

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #8 kdy: 14 Duben 2008, 11:28:47 »
Ještě bych se chtěl zeptat jak dlouho to asi trvá. Udělal bych to teď, ale už to asi nestíhám, tak jen jak dlouho budu večer až se vrátím sedět u pc :). KDE4 používám bez problémů, takže by snad přechod měl být v pořádku když nenastane nějaký problém...

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
  • Karma: +307/-10
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #9 kdy: 14 Duben 2008, 11:34:17 »
Neupgradoval jsem ještě na HH, ale z předchozích upgradů a podle toho kolik máš naistalovaného software a jakou máš rychlost netu to může být tak 2 - 8 hodin. U mě upgrady trvaly cca 6 hodin.
« Poslední změna: 14 Duben 2008, 11:39:08 od luisah »

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re: přechod již nyní
« Odpověď #10 kdy: 14 Duben 2008, 11:35:24 »
Ještě bych se chtěl zeptat jak dlouho to asi trvá. Udělal bych to teď, ale už to asi nestíhám, tak jen jak dlouho budu večer až se vrátím sedět u pc :). KDE4 používám bez problémů, takže by snad přechod měl být v pořádku když nenastane nějaký problém...

Mě to trvalo celkem cca 2 hodiny při rychlosti UPC 250kB/s (2Mb/s).
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

Pavlinaxx

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #11 kdy: 14 Duben 2008, 11:35:53 »
Neupgradoval jsem ještě na HH, ale z předchozích upgradů a podle toho kolik máš naistalovaného software a jakou máš rychlost netu to může být tak 4 - 8 hodin. U mě upgrady trvaly cca 6 hodin.

Umě to bylo cca 2,5 hod :-)

lubos.pb

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 131
  • Karma: +12/-3
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #12 kdy: 14 Duben 2008, 11:36:33 »
Jak dlouho? To se nedá jednoznačně říct, žáleží jak rychlou máš linku.
HP 6125
Kubuntu 8.04

ufaak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2296
  • Karma: +177/-36
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #13 kdy: 14 Duben 2008, 11:36:46 »
ja to mel asi za hodinu a pul
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
  • Karma: +307/-10
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #14 kdy: 14 Duben 2008, 11:37:01 »
Sakra, to si děláte srandu, že vám to šlo takhle rychle, a to mám taky 2MB.  :D

Pavlinaxx, tak jsem to změnil na 2 - 8  ;D

EDIT: Teď mě ale napadá, že u mě se to několikrát zaseklo, kdy se mě to ptalo zda chci nechat změněné konfigurační soubory. A nebyl jsem neustále u počítače. Jen jsem vždy odklapával, ty dotazy, když jsem po chvilce přišel zkontrolovat kam to doběhlo.
« Poslední změna: 14 Duben 2008, 11:42:30 od luisah »

honorguard

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #15 kdy: 14 Duben 2008, 11:37:34 »
No uvidíme, večer to zkusím... zálohu jsem si dnes ráno, tak kdyby to náhodou nevyšlo... Softu zas tolik nemám... zálohový soubor má 4.1 GB což si myslím že není moc...
Ještě to taky hodně záleží na tom jak mi večer pojede rychle net... NJN, wifi...

Pavlinaxx

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #16 kdy: 14 Duben 2008, 11:42:32 »
jestli to nebude tím že mám 4 MB  ;D

honorguard

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #17 kdy: 14 Duben 2008, 11:43:17 »
Kašlu na to, jdu upgradovat teď, ale němělo by se upgradovat i jádro xorg atp.?
Mě to hodilo jen tohle:

Kód: [Vybrat]
root@jakub-laptop:~# apt-get dist-upgrade
Čtu seznamy balíků... Hotovo
Vytvářím strom závislostí
Reading state information... Hotovo
Propočítávám aktualizaci... Hotovo
Následující balíky budou ODSTRANĚNY:
  sauerbraten
Následující NOVÉ balíky budou nainstalovány:
  libdvdnav4 libenca0 libsvga1 ttf-dejavu ttf-dejavu-extra
Následující balíky jsou podrženy v aktuální verzi:
  flashplugin-nonfree libfaac0 libmp4v2-0 libxvidcore4 mplayer
Následující balíky budou aktualizovány:
  eagle eagle-data kubuntu-restricted-extras nspluginwrapper openttd sauerbraten-data stardict-english-czech sun-java6-bin sun-java6-jdk sun-java6-jre
  unrar
11 aktualizováno, 5 nově instalováno, 1 k odstranění a 5 neaktualizováno.
Potřebuji stáhnout 289MB archivů.
Po rozbalení bude na disku použito dalších 77,3MB.
Chcete pokračovat [Y/n]?

EDIT://
Pardon, moje chyba, jsem nezměnil všechna Gusty... už to jede :)
« Poslední změna: 14 Duben 2008, 11:46:30 od honorguard »

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re: přechod již nyní
« Odpověď #18 kdy: 14 Duben 2008, 11:45:58 »
Tak to se mi zdá dost málo... Mě to vyhodilo 1259 souborů a cca 1.2GB ke stažení!

Neměl bys to dělat jako root se sudo? Nebo se su? A co příkaz update-manager -c -d???
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
  • Karma: +307/-10
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #19 kdy: 14 Duben 2008, 11:46:09 »
jestli to nebude tím že mám 4 MB  ;D
No..... možná by to i tím mohlo být :D

ufaak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2296
  • Karma: +177/-36
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #20 kdy: 14 Duben 2008, 11:59:41 »
aha... no ja mam 6Mb/s, to taky jde :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
  • Karma: +307/-10
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #21 kdy: 14 Duben 2008, 12:02:57 »
aha... no ja mam 6Mb/s, to taky jde :)
ufaak, to nejde, nejrychleji jdou vždy 4MB pak 2MB a nejpomalejší je 6MB - je to jasné :D

honorguard

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #22 kdy: 14 Duben 2008, 13:31:16 »
Tak Prechod mi trval 1 a 1/4 hod. ted jsem na livku a obnovuju zalho. jinak pak jsem to dal dohromady a bylo to kolem 1 gb. jenze se vyskyt problem.
po prihlaseni do systemu mi to napsalo "can not open file using /"
a po odkliknuti ok mi to napsalo ze nemuze najit kstartconfig4 nebo tak neco a at zkontroluju svou instalaci. takze to udelam jinak. prejdu ve stredu, ale nainstaluju cistou instalaci z cd...

hase

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2934
  • Karma: +265/-96
    • Zobrazit profil
    • www.palenka.org
Re: přechod již nyní
« Odpověď #23 kdy: 14 Duben 2008, 13:36:29 »
mne se zatial ziaden upgrade nepodaril bez chyb - a neslo len o Ubuntu. Mam za to, ze to neni este celkom dorieseny a spolahlivy postup, tak radsej pockam tych 10 dni a budem instalovat nacisto na novy disk - data si zo stareho HD potom pretiahnem.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

peanut

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 217
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #24 kdy: 14 Duben 2008, 16:21:31 »
No ja sa hned zapojim do debaty. Chcem sa opytat, ci sa novy HH bude dat upgradovat z liveCD a ci bude lepsi ten upgrade alebo cista instalacia?
Linux rulez / Ubuntu like no other :D
The mini-show of Krys rox :D
Say no to Intel graphics ;) plural linux || ubuntu = false