Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: přechod již nyní  (Přečteno 17489 krát)

existpierre

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #25 kdy: 14 Duben 2008, 16:33:08 »
Ja som to nevydrzal, ako vzdy, ale zalohu mam spravenu a vyzera to tak, ze ju nepouzijem. Zatial mi to ide az na par veci, ktore myslim, ze onedlho vyriesim.

Jednou z veci, co ma irituje, je, ze vsade mam hrubsie pismo. Neviem preco. Daval som si tahomu davnejsie. Takze kde sa to da zmenit (v predvolby->vzhlad bez uspechu)? Dalsia vec, takisto ten compiz, zrazu tam mam iba 3 ponuky, takze s tym radsej nic nejdem robit a pockam na radu od quakera :D . Trosku mi to zmasakrovalo Firefox. Ale nie je problem doinstalovat sk lokalizaciu a aktivovat vsetky disabnute addons. 3D mi ide v pohodke. Vsetko sa mi zda rychlejsie a sviznejsie :P Dalsia vec, nejde mi na TV zvuk, problem s ossdsp, ze vraj nepozna ten filetype. Hadam to nejak rozbeham cez pulseaudio ktore je v HH
« Poslední změna: 14 Duben 2008, 16:40:56 od existpierre »

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
  • Karma: +177/-35
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: přechod již nyní
« Odpověď #26 kdy: 14 Duben 2008, 16:42:19 »
Taky přijdu se svou troškou do mlýna. Jsem fanatickým ;) příznivcem instalace "na čisto". Nejspíš je to proto, že se mi nikdy upgrade nepovedl (EE->FF přes Synaptic, FF->GG přes apt-get dist-upgrade). Ne, že by upgrade neproběhl, ale vždy po upgrade nefungovalo až příliš mnoho věcí. Sice pak musím znovu doinstalovat programy, na druhou stranu se zbavím dlouho nepoužívaných věcí, které beztak jen zavazely na disku.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

ufaak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2296
  • Karma: +177/-36
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #27 kdy: 14 Duben 2008, 16:43:34 »
Citace
Jednou z veci, co ma irituje, je, ze vsade mam hrubsie pismo. Neviem preco. Daval som si tahomu davnejsie. Takze kde sa to da zmenit (v predvolby->vzhlad bez uspechu)?
precti si prirucku http://chemie-maturita.xf.cz/kniha.pdf a tam je zminka o globalni zmene pisma :)
« Poslední změna: 14 Duben 2008, 16:46:11 od ufaak »
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

mnnn

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #28 kdy: 14 Duben 2008, 17:40:26 »
imho nedoporučujem robiť upgrade radšej čistú inštaláciu. Je to podobné ako upgrade vo Win (nefunguje polovica vecí)…
MB Gigabyte G33-DS3R, Intel Core 2 Duo E6550 (no overclock), 2x1GB Kingston 667, Sapphire HD2600Pro 512MB (DDR2), HDD 80GB Maxtor, 60GB Seagate Barracuda (+ bad sectors :), 250GB Western Digital (SATA) 16MB cache, X-Fi XtremeGamer

zatiaľ stable WinXP SP2 (vytuningované služby, namiesto Exploreru xoblite), chystám si dať HH, zatiaľ mám v zálohe 7.10 64-bit (už trochu rozsypaný :))

peanut

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 217
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #29 kdy: 14 Duben 2008, 17:44:10 »
Ale tam je to bezne, nie  :D
Linux rulez / Ubuntu like no other :D
The mini-show of Krys rox :D
Say no to Intel graphics ;) plural linux || ubuntu = false

existpierre

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #30 kdy: 14 Duben 2008, 17:48:14 »
Citace
Jednou z veci, co ma irituje, je, ze vsade mam hrubsie pismo. Neviem preco. Daval som si tahomu davnejsie. Takze kde sa to da zmenit (v predvolby->vzhlad bez uspechu)?
precti si prirucku http://chemie-maturita.xf.cz/kniha.pdf a tam je zminka o globalni zmene pisma :)

to je prve, co som robil, bohuzial vsade mam hrubsie (akoby bold) pismo ktore sa neda prestavit na normal. Co sa tyka toho zvuku na TV, zistil som ze mi chyba /dev/dsp1. Nevie niekto ako to dat spat ?



mnnn

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #31 kdy: 14 Duben 2008, 17:50:24 »
peanut: nikdy by som takto nerobil upgrade, v systéme (akomkoľvek) zostávajú staré konfig. súbory (príp. registre vo Win), staré aplikácie a voľne miesto sa na systémovej partícii znižuje. Čo sa týka /home tak tiež odporúčam si zálohovať iba potrebné veci, konfigurácie nie lebo tie sa tak či tak prepíšu alebo nové verzie používajú iné konfig. súbory alebo iná štruktúra konfigurákov.
MB Gigabyte G33-DS3R, Intel Core 2 Duo E6550 (no overclock), 2x1GB Kingston 667, Sapphire HD2600Pro 512MB (DDR2), HDD 80GB Maxtor, 60GB Seagate Barracuda (+ bad sectors :), 250GB Western Digital (SATA) 16MB cache, X-Fi XtremeGamer

zatiaľ stable WinXP SP2 (vytuningované služby, namiesto Exploreru xoblite), chystám si dať HH, zatiaľ mám v zálohe 7.10 64-bit (už trochu rozsypaný :))

Pavlinaxx

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #32 kdy: 14 Duben 2008, 18:07:03 »
já jaem provedla upgrade a nemám problém, ale bude to asi štěstí začátečníka  ;)

hase

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2934
  • Karma: +265/-96
    • Zobrazit profil
    • www.palenka.org
Re: přechod již nyní
« Odpověď #33 kdy: 14 Duben 2008, 18:17:09 »
Ja jsem pred 2 tydny nainstalil dreamlinux - dal jsem si tam jenom par programu - vsechno z repozitaru. Pak jsem udelal update a dist-upgrade. Zacal se mi blokovat firefox - pismo se zmenilo - bylo tluste a neostre, neco mi padalo, pidgin nesel nakopnout - resil jsem to reinstalaci - pac jsem jeste nic nemel v systemu svyho, tak nebylo proc neco hledat a resit. Pred tim jsem delal upgrade  z Edgy na Feistyho a pak z Feistyho na Gutsyho - dycky spatne - v tom 1. pripade mi ani nenabehli Xka, ale to bylo mou chybou, pac jsem neoddelal repozitare automatixu, ktery jsem tenkrat pouzival.
« Poslední změna: 14 Duben 2008, 19:31:23 od hase »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

ufaak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2296
  • Karma: +177/-36
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #34 kdy: 14 Duben 2008, 19:13:43 »
ja delal zatim 3 dist-upgrady, a nikdy jsem s tim nemel problem...
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

existpierre

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #35 kdy: 14 Duben 2008, 19:30:59 »
No ja som to vzdal :D uz mi nesli ani hry, ktore som hraval cez wine po sieti, totalne to vytuhlo, neslo mi vypnut PC + tie stare problemy. Ak si dobre pamatam, to iste sa mi stalo aj pri prehode na GG, takze uz ficim spat na povodnom GG   :)

Septyk

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 356
  • Karma: +11/-3
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #36 kdy: 14 Duben 2008, 20:35:16 »
Taky mám za sebou teď upgrade a paráda, wifi mi nakonec funguje, nemám žádný problém, lítá to pěkně. Trošku ovladače na ATI šlapou pomalu, ale to se snad časem změní. Stejně až vyjde final, tak provedu čistou instalaci. Ono těch 10 dní je fakt těžký vydržet :-D

Update : S těma ATI ovladačema, rendering běží přes MESA, proto ta pomalost.
« Poslední změna: 14 Duben 2008, 20:44:05 od Septyk »
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

peanut

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 217
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #37 kdy: 14 Duben 2008, 20:38:57 »
Takze jasne, ako som si myslel, tabula instalasa. Tych par dni nejako vydrzim.  :)
Linux rulez / Ubuntu like no other :D
The mini-show of Krys rox :D
Say no to Intel graphics ;) plural linux || ubuntu = false

Tomáš Pikálek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1859
  • Karma: +193/-12
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Pikálek
Re: přechod již nyní
« Odpověď #38 kdy: 14 Duben 2008, 20:44:18 »
Aspoň k něčemu mi ta spousta práce do školy je - nemám čas se v něčem moc hrabat a potřebuji funkční PC, takže přechod na 8.04 odkládám opravdu až na víkend po vydání...
Ale jinak mám ve VirtualBoxu nainstalovanou betu (bez aktualizací) a moc se mi líbí, moc se těším...

Radix

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 631
  • Karma: +31/-3
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #39 kdy: 14 Duben 2008, 20:54:02 »
Zkušenosti s dnešní čistou instalací:
Známý bug se "sudo" se podařilo opravit doporučeným návodem. Stále přetrvávají problémy s wifi, sice jsem ji nakonec zprovoznil, ale po restartu opět nefunkční. Nainstalování wicd nepomohlo.

Septyk

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 356
  • Karma: +11/-3
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #40 kdy: 14 Duben 2008, 21:00:22 »
Mě taky wifi po upgrade nešla, tak jsem dal
echo "blacklist ndiswrapper" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/blacklist
echo "blacklist ath_pci" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/blacklist
a po restartu naběhla

NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

hase

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2934
  • Karma: +265/-96
    • Zobrazit profil
    • www.palenka.org
Re: přechod již nyní
« Odpověď #41 kdy: 15 Duben 2008, 07:19:53 »
V ziadnom pripade si nebudem kazit chut instalaciou HH uz teraz. Pekne si pockam na oficialne vydanie finalnej verzie a dufam, ze to bude naozaj FINALNA verzia, nie nejaka biedna Beta. Ja myslim, ze Canonicalu je po vydani GG viac nez jasne, ze takymto zposobom by akurat stracali uzivatelov, ktori by znechutene hladali zachranu v inych distrach. Vydanie HH LTS je viac nez dobra prilezitost presvedcit svet o nespornych kvalitach Ubuntu a o jeho upevneni pozicie na cele medzi linuxovymi distrami. Preto dufam, ze tieto posledne dni pred vydanim, sa pilne vychytavaju vsetky bugy (samozrejme aj vdaka tym, ktori testuju alfy a bety) a ze ma to za 10 dni nesklame.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

existpierre

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #42 kdy: 15 Duben 2008, 07:54:35 »
Ked to mam ale porovnat s prechodom na gutsyho, prechod na HH bol z mojej strany ovela lepsi, tam mi toho padalo ovela menej ako na gutsym. Myslim ze LTSko bude fajn. Kamos ma cistu instalaciu hardyho a ide mu to krasne.

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
  • Karma: +177/-35
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: přechod již nyní
« Odpověď #43 kdy: 15 Duben 2008, 10:21:43 »
to hase: Musím říct, že současná 8.04beta není vůbec bídná. Zatím se mi bez problémů podařilo rozhýbat vše na co jsem si vzpomenul. Trošku se mi nezdá akorát Firefox3.0beta (občas se mi zdá trochu zpomalený), ale je to jenom beta a vždycky se dá použít Firefox2 nebo Opera.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

honorguard

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #44 kdy: 15 Duben 2008, 10:37:57 »
Dnes jsem přešel na HH KDE4 64bit a není to nejhorší sice mi nefunguje HW regulace zvuku pomocí tlačítek od výrobce, ale jinak se to zatím tváří ok...
ale po příkazech
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
se mi sice stáhly nové balíky, ale po tom co jsem pustil adept updater tak se mi stáhly ještě novější... to mi nepřijde normální... Adept bytostně nesnáším a systém mi ho takhle nutí...

Vondrasek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 47
  • Karma: +8/-24
    • Zobrazit profil
Re: přechod již nyní
« Odpověď #45 kdy: 15 Duben 2008, 12:22:24 »
No já bych na HH nějak natěšenej nebyl a rozhodně ne teď když je to pořád beta. Jak je už dobrým zvykem, bude obsahovat užitečné featury, spolu s množstvím zbytečných chyb. Jinak přínos pro většinu lidí samozřejmě minimální. Opravdu by bylo better kdyby nové verze vycházeli min. po roce, lépe ale po 1.5- 2 letech, dostatečně odladěné.
To je samozřejmě můj názor nikoliv pro účely nesmyslných flames.

No já tady netvrdím že Ubuntu je špatné nebo něco podobného. Naopak mám s Linuxem ve srovnání s Win pozitivní zkušenosti ve smyslu stability a nepadavosti. A Gentoo apod. instalovat určitě nebudu, na Ubuntu jsem už zvyklý.
Jo a díky za ty mínusy.
« Poslední změna: 15 Duben 2008, 20:13:19 od Vondrasek »

honorguard

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #46 kdy: 15 Duben 2008, 12:25:31 »
No tak to si nainstaluj Debian nebo Gentoo :-\.
Náhodou ty featury byly vždycky užitečný. Mě HH rozchodil kartu kterou nerozchodilo nic jinýho kromě Vist... Takže mě to strašně pomohlo. Naopak myslím že je to dobře... neumím si představit kdy Debian převezme nový xorg s novými ovladači, protože podle mě určitě v Lenny musí být starší než v HH...

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
  • Karma: +177/-35
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: přechod již nyní
« Odpověď #47 kdy: 15 Duben 2008, 12:31:30 »
Mno, mě se zdá, že nová verze po půl roce a jednou za čas LTS je docela dobrá frekvence. A že by byly Final Releases až tak moc zabugované se mi také nezdá. A pokud chce Ubuntu (nebo jakékoli jiné distro) mít oproti Windows šanci, musí rychle reagovat na veškeré novinky a pokud možno je co nejdříve zaimplementovat. Stačí se podívat na toto fórum - většina dotazů se netýká stability či síťové bezpečnosti, ale zprovoznění 3D a compizu, popř. jiných "moderních" vychytávek.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

honorguard

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #48 kdy: 15 Duben 2008, 12:52:23 »
Přesně tak. Lidé si nekupují staré notebooky na které jsou již jaderné moduly, ale kupují si nové ntb a ono čekat rok a půl na ovladače... to mi přijde skoro masochismus...

existpierre

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #49 kdy: 15 Duben 2008, 13:23:03 »
to hase: Musím říct, že současná 8.04beta není vůbec bídná. Zatím se mi bez problémů podařilo rozhýbat vše na co jsem si vzpomenul. Trošku se mi nezdá akorát Firefox3.0beta (občas se mi zdá trochu zpomalený), ale je to jenom beta a vždycky se dá použít Firefox2 nebo Opera.

mne sa po upgrade na HH  FX3 a FX2 bili. Proste ked som pustil FX3, tak mi to akoby prepisalo profil. FX3 nezvladlo moje addons a vyplo ich. Ked som pustil dvojku, musel som ich znovu pozapinat. Takisto som stratil slovensku lokalizaciu, ktoru som tiez musel nanovo doinstalovat