Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: .Run - jak spustit  (Přečteno 11554 krát)

Ondřej Trhoň

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 441
  • Karma: +20/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.trhon.cz
.Run - jak spustit
« kdy: 03 Červenec 2006, 11:27:50 »
Jak mam spustit soubor s koncovkou .run ?

Jakub Šťastný

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1441
  • Karma: +26/-1
    • Zobrazit profil
.Run - jak spustit
« Odpověď #1 kdy: 03 Červenec 2006, 12:19:47 »
Kód: [Vybrat]
chmod +x /cesta/k/souboru.rum
/cesta/k/souboru.run (tj.jsi-li v te slozce staci ./soubor.run
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

johniez

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 81
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
    • http://www.johniez.com
.Run - jak spustit
« Odpověď #2 kdy: 03 Červenec 2006, 12:21:58 »
Nastavit prava ke spousteni a spustit
Kód: [Vybrat]
chmod u+x soubor

./soubor
nebo
sh soubor

Ondřej Trhoň

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 441
  • Karma: +20/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.trhon.cz
.Run - jak spustit
« Odpověď #3 kdy: 03 Červenec 2006, 16:29:02 »
Taky sem prisel na toto:
1. Nainstaluj Midnight Commander
2. Najdi složku s .run souborem
3. napiš sudo sh nazev_souboru.run
4. Hotovo!

Lukáš Svoboda

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3839
  • Karma: +177/-11
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz
.Run - jak spustit
« Odpověď #4 kdy: 03 Červenec 2006, 17:23:07 »
k cemu je dobry krok 1.?  Nemam nic proti midnight commanderu, ale pro spusteni .run souboru ho fakt nepotrebujete.

Ondřej Trhoň

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 441
  • Karma: +20/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.trhon.cz
.Run - jak spustit
« Odpověď #5 kdy: 03 Červenec 2006, 17:25:38 »
Jen takova jednodussi forma pro laiky :)

syntax_error

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 235
  • Karma: +1/-2
    • Zobrazit profil
    • http://bnk.ic.cz
.Run - jak spustit
« Odpověď #6 kdy: 03 Červenec 2006, 19:23:20 »
Citace: Bornnover
Jen takova jednodussi forma pro laiky :)
pokud vynechame graficka klikatka, tak skutecne staci jen v prislusne slozce (jedno jestli v mc nebo shellu) sh nazev_souboru.run
jiste ale, proc delat veci jednoduse, kdyz to jde slozite… ;)

Ondřej Trhoň

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 441
  • Karma: +20/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.trhon.cz
.Run - jak spustit
« Odpověď #7 kdy: 03 Červenec 2006, 20:33:18 »
Jasne, kdyz neco muzes udelat prikazem, nedelej to commanderem! Ta slozistejsi cesta je ta lepsi ! :-D