Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Problikávání obrazovky v některých aplikacích - ATI  (Přečteno 2166 krát)

macu

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1153
    • Zobrazit profil
Problikávání obrazovky v některých aplikacích - ATI
« kdy: 09 Květen 2008, 18:27:52 »
Mám docela zajímavý problém....Mám HH (64bit), grafická karta ATI Radeon X1600 a stává se mi v aplikacích, jako je např. Google Earth či hra GL-117, že mi problikává obraz....Testoval jsem nesvobodné ovladači i jsem přímo instaloval driver od Ati a pořád to dělá to samé....problikávání obrazovky (různé černé proužky), takže se na obraz prostě nedá dívat. Compiz v pohodě funguje.

Můj xorg.conf
 
Kód: [Vybrat]
Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "cz, us"
    Option      "XkbOptions"   "grp:alt_shift_toggle"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "fglrx"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
Defaultdepth 24
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
  screen "Default Screen"
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
    Option        "BlankTime" "0"
EndSection
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 19.10 64bit, Gnome Shell 3.34
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 19.10 64bit, Gnome Shell 3.34

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Problikávání obrazovky v některých aplikacích - ATI
« Odpověď #1 kdy: 09 Květen 2008, 18:38:13 »
A když vypneš compiz, tak to dělá stále?

macu

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1153
    • Zobrazit profil
Re: Problikávání obrazovky v některých aplikacích - ATI
« Odpověď #2 kdy: 09 Květen 2008, 19:02:11 »
ano, když vypnu Compiz jede vše OK, ale já bych to potřeboval mít právě ten Compiz zapnutý
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 19.10 64bit, Gnome Shell 3.34
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 19.10 64bit, Gnome Shell 3.34

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Problikávání obrazovky v některých aplikacích - ATI
« Odpověď #3 kdy: 09 Květen 2008, 20:11:42 »
ano, když vypnu Compiz jede vše OK, ale já bych to potřeboval mít právě ten Compiz zapnutý
To myslím asi jen tak nepůjde, to jsou holt ovladače ATI v kombinací s compizem, alespoň doposavaď.

macu

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1153
    • Zobrazit profil
Re: Problikávání obrazovky v některých aplikacích - ATI
« Odpověď #4 kdy: 09 Květen 2008, 20:38:49 »
Citace
To myslím asi jen tak nepůjde, to jsou holt ovladače ATI v kombinací s compizem, alespoň doposavaď.

No to jste mě moc nepotěšil....navíc z nastavení pro Efekty vzhledu zmizelo od dob GG nastavení "Vlastní" což mě taky štve, protože mám pozapínané některé pluginy a některé vyplé a když Compiz vypnu a zpět potom zapnu tak zase musím zapínat a vypínat dané pluginy...což je časově a paměťově docela náročné :-(
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 19.10 64bit, Gnome Shell 3.34
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 19.10 64bit, Gnome Shell 3.34

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Problikávání obrazovky v některých aplikacích - ATI
« Odpověď #5 kdy: 09 Květen 2008, 20:57:52 »
Citace
To myslím asi jen tak nepůjde, to jsou holt ovladače ATI v kombinací s compizem, alespoň doposavaď.

No to jste mě moc nepotěšil....navíc z nastavení pro Efekty vzhledu zmizelo od dob GG nastavení "Vlastní" což mě taky štve, protože mám pozapínané některé pluginy a některé vyplé a když Compiz vypnu a zpět potom zapnu tak zase musím zapínat a vypínat dané pluginy...což je časově a paměťově docela náročné :-(
To by nemělo dělat, že se neuloží nastavení, po vypnutí compizu. Ale řešení neznám, mě vše funguje jak má, tak jsem to nikdy neřešil.

EDIT: Pro příště - No to jsi mě moc nepotěšil  :D

PELKO

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 410
    • Zobrazit profil
Re: Problikávání obrazovky v některých aplikacích - ATI
« Odpověď #6 kdy: 09 Květen 2008, 23:50:30 »
Toho blikania sa bez vypnutia compizu nezbavíš...
Jedine si to môžeš ulahčiť tým, že budeš mať v tray ikonku s ktorou lahko compiz vypneš...

sudo apt-get install fusion-icon

A nezabudni si ikonku hodiť do relácií aby sa spúštala po štarte :)

Proste compiz + ATI + opengl aplikácie = veľký bordel :D

macu

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1153
    • Zobrazit profil
Re: Problikávání obrazovky v některých aplikacích - ATI
« Odpověď #7 kdy: 10 Květen 2008, 00:47:43 »
jé díky, ta ikona je dobrá, to mi postačuje :-) alespoň tak...ale zase je to nesystémový řešení a to nemám rád...grr...no co se dá dělat
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 19.10 64bit, Gnome Shell 3.34
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 19.10 64bit, Gnome Shell 3.34