Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Nejde jEdit [vyřešeno]  (Přečteno 2362 krát)

reaper

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 434
  • Karma: +15/-0
    • Zobrazit profil
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
Nejde jEdit [vyřešeno]
« kdy: 19 Červenec 2006, 16:49:37 »
jak rozjet jEdit? pridal jsem do repozitare zdroje, ktere jsou na jedit.org a pri spusteni se aplikace nespusti :/ spustim pres terminal a zahlasi:
Kód: [Vybrat]
GC Warning: Out of Memory!  Returning NIL!
Exception in thread "main" GC Warning: Out of Memory!  Returning NIL!
GC Warning: Out of Memory!  Returning NIL!
*** Catastrophic failure while handling uncaught exception.
GC Warning: Out of Memory!  Returning NIL!
java: sun-java5-jre je již nejnovější verze.
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

Jere

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 625
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Nejde jEdit [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 19 Červenec 2006, 18:13:59 »
Zkus instalaci rucne, ne z zadneho repozitare. Vcera jsem to delal a bezi to bez problemu

reaper

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 434
  • Karma: +15/-0
    • Zobrazit profil
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
Nejde jEdit [vyřešeno]
« Odpověď #2 kdy: 19 Červenec 2006, 19:49:48 »
myslim deb balik? ten jsem ted zkousel a to stejne.. a kompilovat se me to tedka nechce :/
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

Jere

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 625
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Nejde jEdit [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 19 Červenec 2006, 20:57:33 »
Ne, proste si stahni instalacni soubor z jEdit.org

reaper

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 434
  • Karma: +15/-0
    • Zobrazit profil
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
Nejde jEdit [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 20 Červenec 2006, 12:51:37 »
zkusim vecer :-) zatim diky:)
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

reaper

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 434
  • Karma: +15/-0
    • Zobrazit profil
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
Nejde jEdit [vyřešeno]
« Odpověď #5 kdy: 22 Červenec 2006, 11:10:55 »
tak jsem to zkusil..

ronny@ubuntu-ntb:~/Desktop$ java -jar jedit42install.jar
Exception in thread "main" java.awt.AWTError: Cannot load AWT toolkit: gnu.java.awt.peer.gtk.GtkToolkit
   at java.awt.Toolkit.getDefaultToolkit(libgcj.so.7)
   at java.awt.GraphicsEnvironment.getLocalGraphicsEnvironment(libgcj.so.7)
   at java.awt.Window.(libgcj.so.7)
   at java.awt.Frame.(libgcj.so.7)
   at javax.swing.JFrame.(libgcj.so.7)
   at installer.SwingInstall.(SwingInstall.java:30)
   at installer.Install.main(Install.java:35)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: gnu.java.awt.peer.gtk.GtkToolkit
   at java.lang.Class.forName(libgcj.so.7)
   at java.lang.Class.forName(libgcj.so.7)
   at java.awt.Toolkit.getDefaultToolkit(libgcj.so.7)
   ...6 more


takze chybi nejaky java balicek.. ./
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

reaper

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 434
  • Karma: +15/-0
    • Zobrazit profil
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
Nejde jEdit [vyřešeno]
« Odpověď #6 kdy: 22 Červenec 2006, 11:16:25 »
koukal jsem do apt-get .. je tam sun-java2re 2x a pak sdk.. zadne se co potrebuje jEdit tam neni :( viz compatibility
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

MarrLiss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 901
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
Nejde jEdit [vyřešeno]
« Odpověď #7 kdy: 22 Červenec 2006, 11:17:44 »
Pouzivas misto sun-javy GCJ. Pokud uz mas sun-j2re nainstalovane, spust v konzoli
Kód: [Vybrat]
sudo update-alternatives --config javaa zmen defaultni javu na sun.
PS: predem upozornuji, ze diky nejakymu bugu, ti nebudou fungovat nektery klavesy (horni rada cisel, numericka by mela fungovat, da se to resit prepnutim do anglicke klavesnice). V 6 verzi javy (je zatim jenom beta) uz vse funguje jak ma.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

reaper

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 434
  • Karma: +15/-0
    • Zobrazit profil
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
Nejde jEdit [vyřešeno]
« Odpověď #8 kdy: 22 Červenec 2006, 11:28:45 »
super :-) tak to bylo tim ze jsem musel zvolit sun javu :-)
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

reaper

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 434
  • Karma: +15/-0
    • Zobrazit profil
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
Nejde jEdit [vyřešeno]
« Odpověď #9 kdy: 11 Srpen 2006, 23:39:10 »
mno tak jsem zjistil ze mi tu toho nejde vic nez jen ta horni rada klavesnice :D tak at uz je ta beta.. :)
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

syntax_error

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 235
  • Karma: +1/-2
    • Zobrazit profil
    • http://bnk.ic.cz
Nejde jEdit [vyřešeno]
« Odpověď #10 kdy: 12 Srpen 2006, 11:48:09 »
osobne mam standardni jEdit pro Debian (z repozitaru na sf.net - viz Option 2 na http://jedit.org/index.php?page=download&platform=unix#instructions) a jede to bez vetsich problemu (se sun-java5) vcetne horni rady klavesnice.
mam pocit, ze ten balicek ma urcite nepsane zavislosti - doporucuju zkusit nainstalovat libswt3.1-gtk-java - osobne bez toho se mi ani nepodarilo vykreslit hlavni okno jEditu.

a jedna rada, at uz se jedna o jakoukoliv verzi jeditu/javy - doporucuju pridat do parametru ke spusteni jeditu (napr. v /usr/bin/jedit) parametr "-reuseview". cili napriklad:
Kód: [Vybrat]
...
exec java -mx${JAVA_HEAP_SIZE}m ${JEDIT} -jar "/usr/share/jedit/jedit.jar" -reuseview $@
zabrani to spousteni vice oken

MarrLiss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 901
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
Nejde jEdit [vyřešeno]
« Odpověď #11 kdy: 12 Srpen 2006, 12:00:07 »
Citace: syntax_error
mam pocit, ze ten balicek ma urcite nepsane zavislosti - doporucuju zkusit nainstalovat libswt3.1-gtk-java - osobne bez toho se mi ani nepodarilo vykreslit hlavni okno jEditu.
Ten balicek nema s JEditem nic spolecneho, to je gui knihovna SWT (pouzite napr. v eclipse, azureus) a JEdit pouziva knihovnu SWING, ktera je primo v JRE. Spis si myslim, ze se ti s tim balickem doinstalovala sun-j2re.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

syntax_error

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 235
  • Karma: +1/-2
    • Zobrazit profil
    • http://bnk.ic.cz
Nejde jEdit [vyřešeno]
« Odpověď #12 kdy: 12 Srpen 2006, 13:04:35 »
uz si pletu jEdit a Azureus. ^^
u druheho jmenovaneho jsem mel problem s vykreslenim interface.
omlouvam se za mystifikaci.

otazka potom je, za jakych okolnosti se vyskytuje onen problem s horni radou klavesnice. o jakou verzi jEditu se jedna?

MarrLiss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 901
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
Nejde jEdit [vyřešeno]
« Odpověď #13 kdy: 12 Srpen 2006, 13:16:18 »
Co vim, tak to neni chyba JEditu, ale javy a to jenom pri ceskem rozlozeni klavesnice. Nejak to jde obejit (bylo to popsane nekde na abclinuxu), ale nevim jak.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

syntax_error

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 235
  • Karma: +1/-2
    • Zobrazit profil
    • http://bnk.ic.cz
Nejde jEdit [vyřešeno]
« Odpověď #14 kdy: 12 Srpen 2006, 15:06:21 »
reseni je prohodit rozlozeni klavesnice. pokud je jako primarni rozlozeni 'us', melo by byt vsechno v poradku.
http://www.abclinuxu.cz/forum/show/86365
mozna ze java 6 je preci jen lepsi reseni

MarrLiss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 901
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
Nejde jEdit [vyřešeno]
« Odpověď #15 kdy: 12 Srpen 2006, 16:28:37 »
Citace: syntax_error
mozna ze java 6 je preci jen lepsi reseni
Imho je (navic prinasi lepsi fonty, rychlost atd.), ale neni to taky pro kazdeho. Ta beta je distribuovana pouze jako zip a tak si to clovek musi nastelovat sam.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF