Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Nejde zvuk  (Přečteno 1338 krát)

honzanen

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 30
    • Zobrazit profil
Nejde zvuk
« kdy: 01 Červenec 2008, 14:57:33 »
Zdravím,

dvakrát jsem přeinstaloval Ubuntu 8.04, ale stále mi nešel zvuk, a tak sem profrčel forum. Vyzkoušel sem aktualizovat alsu driver, mrkl sem na alsa mixer, zkoušel zadat do terminálu příkazy, které se na foru v kontextu se zvukem objevily, ale bez pozitivního výsledku :(. Teď už sem bezradný a nevím co s tím zvukem mám dělat. Mám notas, ASUS F5N, GeForce 7000M, zvuk- Realtek 660ALC... Nevím jak najít nějaké jiné drivery, třeba by se ta zvukovka rozjela pod jinýma driverama, ale nevím jak na to... Když dám- Systém-Správa-Testování hardware, tak mi to napíše, že zvukovka je Nvidia (graf. karta)...
Nevíte někdo, co by se s tím dalo ještě dělat? Díky moc, Honza
« Poslední změna: 04 Červenec 2008, 06:35:36 od Anna Taliánová »

ufaak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2296
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk :(
« Odpověď #1 kdy: 01 Červenec 2008, 15:04:39 »
me pomohlo, kdyz jsem v nastaveni zvuku prepnul vsechna zvukova zarizeni z Pulse Audio na Alsa...
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

honzanen

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 30
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk :(
« Odpověď #2 kdy: 01 Červenec 2008, 15:19:42 »
Tak jsem to vyzkoušel, ale stále nic :(. První 4 sem nastavil na ALSA a jako 5tý bod v nastavení zvuku sem dal HDA NVIDIA (Alsa mixer). Zajímavé je, že když jsem nainstaloval Amarok, tak sem dal test v nastavení zvuku a napsalo mi to, že "audiotestsrc wave=sine freq=512 ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink profile=chat: Nezdařilo se otevření zvukového zařízení k přehrávání. Zařízení je používáno jinou aplikací."
« Poslední změna: 04 Červenec 2008, 07:21:27 od Anna Taliánová »

jaho

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • Tvorba internetových stránek a fotografování
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #3 kdy: 22 Září 2008, 21:49:22 »
Sice píši trošičku pozdě... Máte v souboru /etc/modprobe.d/alsa-base dopsaný řádek:
Kód: [Vybrat]
options snd-hda-intel model=lenovo?
PC1: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 4.5TB + 240GB SSD; Gigabyte Nvidia GT 440 - 1GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
PC2: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 2TB + 480GB SSD; Ati HD 6570 - 2GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
....ono se neříká nadarmo, že ty nejlepší věci jsou zadarmo....