Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Spellcross  (Přečteno 12350 krát)

celofan

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 74
  • Karma: +1/-1
    • Zobrazit profil
Spellcross
« kdy: 09 Červenec 2008, 21:42:38 »
Nazdar hoši...Mam dotaz.Jde spustit Spellcross v linuxech???Hru prozatím nemam ale ptám se at ji nescháním zbytečně...Dík...
Notebook Asus F3K, OS Linux Ubuntu 8.04, Mozilla Firefox, Thunderbird.

Dr.Watson

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: Spellcross
« Odpověď #1 kdy: 10 Červenec 2008, 20:53:36 »
ahoj, jdu to zkusit, inspiroval jsi mne, i kdyz ja preferuji Virtualbox. Mala poznamka, musis sehnat patch, vecer napisu cislo a odkaz, originalka neopatchovana hodi v pozdejsich fazich nehratelnou chybu, coz je pri delce hry hodne blbe. Je ale take pravda, ze patchem je hra o hodne lehci, prezto dost tezka. Uzasna strategicka tahovka, bezvadny dabing, proste neprekonatelna :)

celofan

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 74
  • Karma: +1/-1
    • Zobrazit profil
Re: Spellcross
« Odpověď #2 kdy: 10 Červenec 2008, 23:12:32 »
Jojo hru jsem jednou prošel a nezdá se mi moc těžká...... Je to supr hra.... a škoda že nevyšla dvojka......Ten příběh je supr!!!!
Tak to testni....Ja budu čekat na tvoje výsledky......Předem ti děkuji....
Notebook Asus F3K, OS Linux Ubuntu 8.04, Mozilla Firefox, Thunderbird.

Dr.Watson

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: Spellcross
« Odpověď #3 kdy: 11 Červenec 2008, 21:07:02 »
no... wine nemam, takjsem v tom nezkusil, mam pocit ze je to primarne DOSova hra, na virtual boxu(W xp) mi to neslo-rozlezl s emikurzor na tri dalsi, asi  prstanu hulit ...
zkusim wine. no tezka kdyz jsem ji hral podruhe tak to bylo v pohode, ale prvnijsem hral bez patche (prave tam me dostala ta chyba s dvema draky, co utekli na kraj mapy a nesli zabit), jen 4 moznosti ulozeni, stredni obtiznost a mel jsem zadek v kalupu jako by ty litaci potvory hakem braly me... jdu hledat W98 na tom to slo bez problemu. kdybys to rozehral driv jak ja, dej sem vedet, dik.

Harad

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 194
  • Karma: +6/-1
    • Zobrazit profil
Re: Spellcross
« Odpověď #4 kdy: 14 Červenec 2008, 12:49:34 »
Mám za to, že to je dosová hra... Někde ji možná ještě mám.
Minimální požadavky:

Procesor 486DX/280Mhz
2X CD-ROM
8 MB RAM
58 MB na HDD pro instalaci
Grafickou kartu zvládající 256 barev
Dos 6.2 nebo Win 3.1/95 a vyšší

Doporučené požadavky:

Pentium 100 Mhz
4X CD-ROM
16 MB RAM
58 MB na HDD pro instalaci
Grafickou kartu zvládající 256 barev
Dos 6.2 nebo Win 3.1/95 a vyšší


http://www.spelcros.estranky.cz/

Jako dosová hra by mohla jít spustit v DOSBoxu.
http://wiki.ubuntu.cz/DOSBox

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
  • Karma: +177/-35
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: Spellcross
« Odpověď #5 kdy: 14 Červenec 2008, 14:21:57 »
Hmm, asi před rokem jsem SpellCross zkoušel. Bohužel, nepodařilo se mi ho rozběhnout. Ani pod DOSBoxem, ani pod WinXP (normálně i pod DOSBoxem) - samozřejmě s aplikovaným patchem. Buď se nic nespustilo (okamžitý pád), nebo to nenašlo CD.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

MikiTwic

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 239
  • Karma: +23/-0
  • Vždycky to nějak jde...
    • Zobrazit profil
Re: Spellcross
« Odpověď #6 kdy: 28 Červenec 2009, 12:14:35 »
Mě se povedlo spustit Spellcross CZ v DosBoxu.
1. Nainstalovat DosBox (http://wiki.ubuntu.cz/DOSBox)
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install dosboxV mém případě verze 0.72.

2. Připojit cd se Spellcrossem v DosBoxu (mám originál cd z Excalibur)
Kód: [Vybrat]
mount d /media/Spellcross -t cdrom -usecd 0
3. Spustit instalaci z CD
Kód: [Vybrat]
D:
INSTALUJ.EXE
a klasicky nainstalovat do C:/CAULDRON/SPELCROS

Nyní už šla hra spustit, ale zasekla se hned po zahájeni první mise.

4. Proto je nutné stáhnout a zkopírovat patch verze 1.07 z http://www.cauldron.sk/, rozbalit a nahradit soubor SPELCROS.EXE ve složce s nainstalovanou hrou. Pokud jste postupovali podle návodu na wiki a mého postupu bude to toto umístění:
Kód: [Vybrat]
~/dos/CAULDRON/SPELCROS
5. Spuštění nastavení zvukovky. V DosBoxu zadejte:
Kód: [Vybrat]
C:
cd CAULDRON/SPELCROS
SETUP.BAT
a vyberte vyhovující zařízení.

6. Spuštění hry
Kód: [Vybrat]
C:
cd CAULDRON/SPELCROS
SPELCROS.EXE

Co nefunguje je přehrávání videa příběhu, intro apod. (nenačte vůbec) a také informace o jednotkách během mise i v bitevní mapě (jsou rozmazané).

7. Pro zprovoznění videa a informací o jednotkách stačí vytvořit soubor SPELCROS.CD ve složce hry. Do souboru vepsat jméno jednotky, kterou používáme pro cd v DosBox. V našem případě D.

Kdyby se někomu povedlo rozchodit i to, bylo by to super :)
Je to super :-D Jde se pařit ;)


« Poslední změna: 28 Červenec 2009, 22:18:04 od MikiTwic »
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" 64-bit, Asus F3Tc AP087 - AMD Turion64 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce Go 7300 (NVIDIA Driver Version: 173.14.30)

Dr.Watson

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: Spellcross
« Odpověď #7 kdy: 28 Červenec 2009, 17:02:20 »
Tak... je to moje hanba, já vím... Kvůli Spellcrossu jsem před 1/4 rokem nainstalil WinXP... Po třech letech. Holé, bez netu. Nejsem pařan, stejně tam lezu sporadicky, ale Spellcross a Planescape Torment... Zač by život stál, že...  ???

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
  • Karma: +177/-35
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: Spellcross
« Odpověď #8 kdy: 29 Červenec 2009, 11:35:11 »
Tak... je to moje hanba, já vím... Kvůli Spellcrossu jsem před 1/4 rokem nainstalil WinXP... Po třech letech. Holé, bez netu. Nejsem pařan, stejně tam lezu sporadicky, ale Spellcross a Planescape Torment... Zač by život stál, že...  ???
Mě se ho nepodařilo rozběhat ani ve WinXP - ani patche nepomohli :(
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

MikiTwic

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 239
  • Karma: +23/-0
  • Vždycky to nějak jde...
    • Zobrazit profil
Re: Spellcross
« Odpověď #9 kdy: 29 Červenec 2009, 16:41:40 »
Citace
Mě se ho nepodařilo rozběhat ani ve WinXP - ani patche nepomohli :(

A zkoušel jsi to i s nejnovějším patchem 1.07? Vyšel celkem nedávno!
http://www.cauldron.sk/files/spelv107.rar

Jinak mě to v DosBoxu pod Jauntym lítá uplně bez problémů :) (viz. popis instalace výš)

Pro instalaci pod XP se dá najít taky spousta návodů... např. tenhle s DosBoxem:
http://speedygt.ic.cz/blog/jak-rozjet-spellcross-pod-winxp
..třeba by to šlapalo, ale nezkoušel jsem!

A ještě fórum kde řeší problémy se spuštěním, např právě opatchovaní mechaniky!
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=39&t=56524&st=0&sk=t&sd=a&start=80
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" 64-bit, Asus F3Tc AP087 - AMD Turion64 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce Go 7300 (NVIDIA Driver Version: 173.14.30)

Dr.Watson

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: Spellcross
« Odpověď #10 kdy: 01 Srpen 2009, 12:48:26 »
...
Mě se ho nepodařilo rozběhat ani ve WinXP - ani patche nepomohli :(
Pod XP to šlo skvěle, a to jsem už pohodlný a dal jsem patch 1.06 s tou fičurou s klikem na peníze do minusu (já vím... já vím) pak ten poslední. Win XP pro, SP2, bez opravy kompability, normálně. Jen mne napadá jedna věc, není potřeba přepsat cestu k CD? Myslím, žo toto nejede s různými programy na mount virtuálního CD ale to už si fakt nejsem jist. Co Ti to dělá? Tam byl pokud vím hlavní problém, že při nástupu na bojovou mapu byla černá obrazovka=nešlo vidět kam skládáš jednotky. Jinak patche jsou potřeba bo se sekneš na dracích a tuším ještě na jednom místě. A dochází občas k zaseknutí při likvidaci létačů v okrajích mapy.
Jak píše Quaker, zkus poslední patch, případně předposlední. Zálohuj si ale před přepisem soubory, tzn spellcross.exe.

...ten DosBox zkusím, windows jsem fakt odvykl.

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
  • Karma: +177/-35
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: Spellcross
« Odpověď #11 kdy: 19 Říjen 2009, 07:35:59 »
Tak jsem Spellcross rozchodil - ve WinXP pod DOSBoxem. (V samotných winech mi pokus o spuštění spellcrossu i instalace skončí černou obrazovkou, vypnutím monitoru a nereagujícím systémem - nejspíš nějaký problém s ovladačema grafiky).

V jednom návodu jsem zjistil poměrně důležitou věc - Spellcross hledá písměno označující CD-ROMku c souboru spelcros.cd v hlavním adresáři hry. Při jednom pokusu o rozběhání ho tam vytvořil instalátor, při druhém ne. Bez něj sice hra běží, ale nezobrazují se videa a občas se zasekne v nekonečné smyčce, kdy požaduje vložení originálního CD. Takže ve winech a dosboxu stačí tento soubor vytvořit či zeditovat, aby obsahoval písmeno (např. pouhé D) označující disk s CD.

V DOSBoxu 0.73 běhá naprosto perfektně.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
  • Karma: +177/-35
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: Spellcross
« Odpověď #12 kdy: 22 Říjen 2009, 10:50:21 »
1) Tak se omlouvám za zdvojený post o souboru spelcros.cd - nějak jsem to přehlédl.
2) Ve winXP stále bez úspěchu - nejspíš konflikt někde okolo ovladače grafárny. Ve win7 nemožné spustit - neporporované rozlišení
3) winXP+DOSBox0.73 - naprosto perfektní běh, občas malinko zaškubne zvuk
4) Ubuntu9.10+DOSBox0,73 - jede, ale šíleně se seká zvuk. Nedá se to poslouchat.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit