Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Skype - volání přímo z webu  (Přečteno 5533 krát)

haurus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
Skype - volání přímo z webu
« kdy: 16 Červenec 2008, 18:54:43 »
Zdravím všechny, narazil jsem na problém v situaci, kdy jsem chtěl přímo z webové stránky zavolat přes Skype jejímu majiteli. Objevila se hláška, že Firefox nemůže otevřít tuto adresu, neboť protokolu skype není přiřazen žádný program. Jde s tím něco udělat nebo to je tím, že Skype má uzavřený protokol a přes to vlak nejede? Jinak mi Skype funguje bez problémů. Používám Ubuntu 8.04, Skype v. 2.0.0.68, Firefox 3.0.Dík za odpověď!

Tomáš Pikálek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1859
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Pikálek
Re: Skype - volání přímo z webu
« Odpověď #1 kdy: 16 Červenec 2008, 19:07:15 »
Zavolat z webové stránky? Můžete to upřesnit? Zdá se mi to jako blbost, program Skype nainstalovaný mít musíte...
Jinak samozřejmě možnost otevírat Skype po kliknutí na odkaz ve tvaru skype:jmeno jde:
http://share.skype.com/sites/linux/2006/08/making_skype_links_work.html

haurus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
Re: Skype - volání přímo z webu
« Odpověď #2 kdy: 16 Červenec 2008, 20:40:31 »
2 Tomáš Pikálek:
Tak tedy konkrétně: z www.direct.cz jsem chtěl zavolat do Pojišťovny Direct. V kontaktech mají kromě tel. č. a emailu i možnost zavolat přes Skype pomoci odkazu Skype me. Po kliknutí na odkaz se mi ještě v dobách Woken otevřel Skype (samozřejmě že nainstalovaný  ;) ), tady se mi ale objevuje zmiňovaná hláška. Podle přiloženého linku ve vaší odpovědi jsem ve Firefoxu vložil nový řetězec i s hodnotou, pro jistotu jsem zavřel a znovu otevřel celý prohlížeč (nikde jsem nenašel "uložit") a po kliknutí na Skype me! v Pojišťovně Direct pořád nic. Popisovaný návod je ale z roku 2006, tak nevím, jestli se mezitím nezměnila hodnota řetězce...

stderr

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 275
  • globglob, Charliee, we're scuba diving Charlieee!
    • Zobrazit profil
Re: Skype - volání přímo z webu
« Odpověď #3 kdy: 16 Červenec 2008, 21:11:50 »
Teď jsem Skype zkusmo instaloval (ale na Archu) a....
Je skype-action-handler opravdu v /usr/local/bin/?
Já žádný skype-action-handler nemám. Ani v /usr/local/bin ani nikde jinde..to bude možná vončo :)
Je tu ještě alternativa: máš tam nick, tak pusť skype ručně a zavolej na direct.pojistovna :)
Fedora & CentOS (RHEL) user ... co tu vlastně dělám?
Blog /dev/stderr & twitr

haurus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
Re: Skype - volání přímo z webu
« Odpověď #4 kdy: 16 Červenec 2008, 21:19:44 »
kubiis:
Podle návodu v odkazu od Tomáše Pikálka jsem si skype-action-hadler vytvořil ručně. Jak to myslíš zavolat ručně ze Skypu na Direct? Nemám kredit na volání na pevná čísla. A když je nemám v kontaktech... Musím končit, pokračování zítra, tak zatím!

jaho

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • Tvorba internetových stránek a fotografování
Re: Skype - volání přímo z webu
« Odpověď #5 kdy: 17 Červenec 2008, 00:12:44 »
Mám takový pocit, že tato funkce je dostupná jen pro win verzi Skypu. Není na tom webu uvedené i Skype jméno?
PC1: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 4.5TB + 240GB SSD; Gigabyte Nvidia GT 440 - 1GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
PC2: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 2TB + 480GB SSD; Ati HD 6570 - 2GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
....ono se neříká nadarmo, že ty nejlepší věci jsou zadarmo....

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Skype - volání přímo z webu
« Odpověď #6 kdy: 17 Červenec 2008, 11:49:12 »
Mám takový pocit, že tato funkce je dostupná jen pro win verzi Skypu. Není na tom webu uvedené i Skype jméno?
Myslím, že to je co napsal kubiis -> direct.pojistovna
Prostě bych si přidal kontakt pod jménem direct.pojistovna a hotovo.

haurus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
Re: Skype - volání přímo z webu
« Odpověď #7 kdy: 18 Červenec 2008, 14:32:37 »
jaho:
Vypadá to, že tato fce je skutečně dostupná asi jen ve win verzi Skypu.

luisah & kubiis:
Chytrý kluci..., přidal jsem si do kontaktů "direct.pojistovna" a už to jede. Sice se spojení navazuje o něco déle než obvykle, ale nakonec se dovolám a  nemusím ani na jejich stránky.

Dobrý, díky za všechny názory, admin to asi může označit za vyřešené...