Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated  (Přečteno 13139 krát)

zonaA

  • Host
Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« kdy: 24 Srpen 2008, 10:38:28 »
Mám problém. Pravděpodobně tato integ. karta nejde zcela dobře v Ubuntu. Co mám udělat aby překreslování např. při rolování v okně bylo bez problémů? Chipset K8 V- MX. Video je trhané, flash to samé. Velice prosím o jednoduchý a funkční návod jak co udělat. Nerad bych se vracel k oknům.

zonaA

  • Host
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #1 kdy: 24 Srpen 2008, 11:00:30 »
Ještě něco:

Vlastnosti OpenGL:
      Prodejce                                          S3 Graphics
      Renderer                                          VIA/S3G UniChrome Pro IGP/MMX/SSE
      Verze                                             1.2
      OpenGL DLL                                        5.1.2600.5512(xpsp.080413-0845)
      Ovladač ICD                                       vticd.dll (6.14.10.0223-16.94.44.06)
      Multitexture Texture Units                        2
      Sub-Pixel Precision                               3 bit
      Max Viewport Size                                 2048 x 2048
      Max Texture LOD Bias                              0
Omlouvám se jsem laik. Prosím polopaticky. Děkuji moc
« Poslední změna: 24 Srpen 2008, 11:16:29 od Anna Taliánová »

zonaA

  • Host
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #2 kdy: 24 Srpen 2008, 11:46:10 »
http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=2&OSID=45&CatID=3220. Na těchto stránkách není žádná vhodná. Existuje nějaké náhradní řešení ? :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-
« Poslední změna: 24 Srpen 2008, 11:48:06 od zonaA »

UfoNet

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 559
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #3 kdy: 28 Listopad 2008, 13:23:24 »
Podarilo se vam to rozchodit? mam stejnou grafiku
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

zonaA

  • Host
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #4 kdy: 28 Listopad 2008, 15:52:44 »
Podarilo se vam to rozchodit? mam stejnou grafiku

Ne nepodařilo, s tou integrovanou je to beznadějné. Ale vyměnil jsem počítač (pro mě jediná možnost) Taky řešení ::)

h4wkmoon

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 63
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #5 kdy: 28 Listopad 2008, 16:18:00 »
Lenovo ThinkPad T420s + UMTS + SSD Intel 520 Series + AirStar TeleStick 2 + HP Photosmart 5510d Wifi = Ubuntu 13.04 64Bit

UfoNet

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 559
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #6 kdy: 28 Listopad 2008, 16:34:30 »
Já mám teda tuhle kartu, myslím si že je to ale ta samá.


Jinak ten návod vyzkouším snad se něco podaří vykoumat...
_________________________________________
EDIT: v tom seznamu ale není ta moje grafika :(
« Poslední změna: 28 Listopad 2008, 16:41:38 od Sentello »
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

Marek_

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #7 kdy: 28 Listopad 2008, 18:27:24 »
já mám na starším notebooku acer aspire 1353lc Via/S3G Unichrome IGP  (bez pro), ale taky by mě to moc zajimalo. Ale podle tohoto http://www.felixrommel.de/linuxaceraspire1353.html by to snad na suse mělo jít, tak snad i v ubuntu
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

UfoNet

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 559
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #8 kdy: 29 Listopad 2008, 23:16:07 »
https://help.ubuntu.com/community/OpenChrome
Zkuslil jsem toto ale bez výsledku, Compiz nejede, a test přez GLXGEARS je kolem 600FPS takže se to nepovedlo, žádná podpora 3D  :'(
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

zonaA

  • Host
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #9 kdy: 29 Listopad 2008, 23:42:49 »
https://help.ubuntu.com/community/OpenChrome
Zkuslil jsem toto ale bez výsledku, Compiz nejede, a test přez GLXGEARS je kolem 600FPS takže se to nepovedlo, žádná podpora 3D  :'(

Ja to zkoušel x-krát pod integrovanou kartou NIC nepojede, žádný Compiz. BOHUŽEL. Chce to novou grafickou kartu. Pokud máš slot AGP, tak si pohni, už je jich minimum, snad v bazaru.... :(

UfoNet

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 559
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #10 kdy: 30 Listopad 2008, 00:27:17 »
A vod čeho je tam ten návod? píšou tam jasně jak zprovoznit na VIA/S3G 2D a 3D a nefunguje nic? Hale v tom bude nějakej háček.
Jinak kartu těžko vyměním jedná se o notebook
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

speedzero

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 138
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #11 kdy: 07 Prosinec 2008, 11:54:08 »
Ja som to tiez skusil  :) mam grafiku CN700/P4M800 CE/VN 800 [S3 UniChrome Pro]  (device manager )  aj som vybral s toho zoznamu   driver  ktori tam bol ten pre moje pc, a potom podla návodu .... vypadalo to nádejne  v konzoli sa to rozbehlo ..no potom mi vypisalo nieco take ze tato verzia je pre starsie vyanie ubuntu 7.10  no ale novsia tam neni   :-[   Otázka : znamená to to ze ked si nainstalujem  7.10 ubuntu tak mi to pojede ?  alebo nebudem mat nejake problemy s instalaciou programov ,pridavanim zdrojov ....atd v tejto starsej verzie? Dakujem!

UfoNet

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 559
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #12 kdy: 07 Prosinec 2008, 12:30:15 »
mysslíš takovout tu instalačku přímo ze stránek VIA? Tu jsem také zkusil a také mi to napsalo že je to určené pouze pro jádro 7.10 :( můžem to zkusit http://releases.ubuntu.com/7.10/
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

speedzero

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 138
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #13 kdy: 07 Prosinec 2008, 12:36:22 »
nemyslel sem práve toto ...ale  normálne nainstalovat ubuntu 7.10..... ja bi som  to aj obetoval ten cas  :) ale ci sa potomj nedostanem do problemov ? je to predsa starsie vydanie ...a co stoho ked mi pojede 3d akcelerace a dalsich ...x veci mi nepojede???

speedzero

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 138
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #14 kdy: 07 Prosinec 2008, 12:57:12 »
aha tak ti to tahás  ;D

UfoNet

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 559
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #15 kdy: 07 Prosinec 2008, 21:46:31 »
No jako takhle ještě jsem nezačal. Ale když bychom to nainstalovali tak nám pojede určitě vše co budem potřebovat jen si nesmíme už nikdy aktualizovat jádro linuxu :D
Když tak to zkus ty já teď testuji Windows 7 a nechci tam rvát další zavaděč.
__________________
EDIT: Zkusil jsi tento návod? https://help.ubuntu.com/community/OpenChrome
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

speedzero

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 138
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #16 kdy: 07 Prosinec 2008, 21:51:16 »
tak to mi je jasne ze nemozeme aktualizovat  :) Ale co tak to vyskouset v LIVE CD rezimu ? ze to vobec bude fungovat? ja ted taky nemuzu ... potrebujem na to aspon den volna  ale to live . uvidime :) :) :) :)

UfoNet

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 559
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #17 kdy: 07 Prosinec 2008, 22:52:39 »
že by to jelo na live? tak nevím ale zkusíme to
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

speedzero

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 138
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #18 kdy: 07 Prosinec 2008, 23:48:37 »
hele skusil sem ten odkaz co si psal , No 3d nejede ale stalo se to ze po restartu sa mi neuveritelne zrichlil system :o :o :o :o a to fakt znatelne ! prim to flashuje pripojil som USB kluc asi tak 1000 dost kvalitnima fotkama a hned mi to vyhodilo co pred tim sem se nemohl dockat ! tak kua to se mi líbí  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

UfoNet

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 559
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #19 kdy: 08 Prosinec 2008, 00:33:23 »
Aha, to je fine ame nejede 3D a to je podstatnejsi :D
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

UfoNet

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 559
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #20 kdy: 31 Březen 2009, 23:01:18 »
tak co už jste to nějak rozchodili na tom Ubuntu 8.10? me prijde ze uz nové ovladače jsou k dispozici
http://linux.via.com.tw/support/downloadFiles.action
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

Libor Šedivý

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 799
    • Zobrazit profil
    • liborse.mechenice.net
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #21 kdy: 25 Duben 2009, 03:37:01 »
Doteď jsem si hrál, abych na novém Ubuntu zprovoznil tuto kartu (s pro přídomkem) na mém notebooku. No, já totiž používal ten ovladač od Via přímo, rozumí si s tou grafikou lépe, ale v Jauntym jsem ho zatím nerozjel, škoda. No ale Openchrome jede lépe jak v 8.10, kde to bylo přímo žalostné. Takže kdo má 8.10, koukněte se do mého podpisu, je tam odkaz na jakýsi můj návod. Ano, odkaz výše funguje, ale ne už pro Jauntyho :-(. Každopádně s Via ovladačem jsem měl v provozu i 3D desktop s Compizem a fungovalo to parádně, dokud nepřišlo nové jádro a aktualizace vůbec... Prostě aby jelo 3D, člověk musel mít čerstvé 8.10 bez aktualizací a ovladač od Via, či používat staré jádro, ale byly tam chyby... Pro ty, co mají Jauntyho, tak radím, aby si ručně editovali xorg.conf, jako ovladač nastavte openchrome a virtuální plochu na 1280x800, poté vám pojede systém jak má, ovšem bez 3D. Či lépe se o to ani nepokoušejte, systém zatuhává. Tudíž s Openchrome a Ubuntu 9.04 zatím zapomeňte na Google Earth, zajímavé ale je, že glxgears mi fungují a to svižněji než dříve, ale akcelerace je no. Kdo má zájem, napište mi.
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

UfoNet

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 559
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #22 kdy: 25 Duben 2009, 14:55:20 »
Já mám teda S3G UniChrome Pro IGP integrated in VIA PN800. Rád bych tam rozchodil 3D... bohůžel moje znalosti linuxu jsou omezené.
btw: funguje ti pořádně compiz  ???
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

Libor Šedivý

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 799
    • Zobrazit profil
    • liborse.mechenice.net
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #23 kdy: 25 Duben 2009, 20:06:40 »
Fungoval mi s Ubuntu 8.10, ovšem jen s prvním jádrem, teď v Jauntym ne. Doufám, že Via brzy vydá ovladače. Teď jedu zřejmě na openchrome a mám tento soubor xorg.conf (nachází se v /etc/X11/ adresáři):

Kód: [Vybrat]
Section "Screen"
Identifier "Configured Screen Device"
Device "Configured Video Device"
SubSection "Display"
Virtual 1280 800
EndSubSection
EndSection

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
EndSection

S tímto mám správné rozlišení (u mě 1280 x 800) a většina věcí s tím funguje, bohužel ne 3D, resp. něco ano, ale tragicky pomalu. Googleearth způsobí zamrznutí systému. Jinak vše jede stabilně. S Openchrome mi naopak zas lépe jde video, nemusím nic nastavovat a jede, narozdíl od origo ovladačů, které však uměly 3D... Ta via mě štve... Trochu uvažuju o externí grafice, ale nevím, jestli by to na ntb prošlo... Je tu někdo s takovým řešením? Třeba přes pcmcia či usb?
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

UfoNet

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 559
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
    • Zobrazit profil
Re: Grafická kartaVIA/S3G UniChrome Pro Integrated
« Odpověď #24 kdy: 26 Duben 2009, 10:12:40 »
Děkuji ti moc za povzbuzení. No po pravdě já zase po tom  Ubuntu 9.04 tak neprahnu mám 8.10 a problém s grafikou jsem dávno hodil za hlavu. Stejně ten linux používám jen na hacking...
Ale jestli je možnost rozběhat tu mojí víše zmíněnou grafiku pod 8.10 s 3D na G. Earth a Compiz tak tím nepohrdnu :) mohl bys mě nějak navést jak na to?
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.