Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: ako cracknut wep siet  (Přečteno 6130 krát)

garmada

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 178
  • Karma: +30/-19
  • A.I.
    • Zobrazit profil
    • Môj blog o IT
ako cracknut wep siet
« kdy: 06 Září 2008, 18:39:50 »
Viete niekto ako cracknut wep siet viem ze sa ktomu pouziva wireshark a aircrack-ng. Najprv sa treba odpojit od aktualnej wi-fi siete (pokial na niaku ste napojeny), potom zapnut wireshark ako root a dat pripojit k wi-fi sieti,
zadat niake nachodne heslo a tak to robit dokym nechytim aspon 500 packetov (cez wireshark) a ulozit ako .cap file ale neviem co potom, ako cracknut cez aircrack-ng. Este mam otazku ci nieje niaky program ktory by ukazoval vsetky wi-fi siete a ci pouzivaju wep alebo wap, popripade silu signalu.
Diky za radu.
Os: Ubuntu 9.10 Desktop i686 | Linux User #480898 | Ubuntu User #24615

styxx77

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 80
  • Karma: +1/-1
    • Zobrazit profil
Re: ako cracknut wep siet
« Odpověď #1 kdy: 06 Září 2008, 19:02:30 »
nainstaluj si aircrack-ng je v Ubuntu.Aircrack obsahuje aj sniffer Airodump-ng a ten ti zobrazi kazdu wifi siet v dosahu.(sifrovanie,sila signalu,data,essid,bssid....)

Kód: [Vybrat]
http://wiki.airdump.cz/Aircrack-ng

starenka

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1276
  • Karma: +139/-15
  • Karma: plynová [zapalovač] [hasičák]
    • Zobrazit profil
    • /home/starenka
Re: ako cracknut wep siet
« Odpověď #2 kdy: 06 Září 2008, 19:58:34 »
informace o sitich v dosahu
Kód: [Vybrat]
sudo iwlist wlan0 scan
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

Rincewind

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 649
  • Karma: +107/-10
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
    • Zobrazit profil
Re: ako cracknut wep siet
« Odpověď #3 kdy: 06 Září 2008, 19:59:23 »
Vzhledem k tomu, že v jiném threadu se ptáš jak se odpojit od wifi sítě (pravý knoflík v network manageru jsi zkoušel?) bych ti doporučil nejdřív hodně studovat, pak se dlouze zamyslet a pak teprv zkoušet nějaký "hacking". Instalací linuxu se z tebe nestává automaticky "cracker", to o věci musíš něco vědět.

Taky se zamysli nad tím, jestli ti to stojí za případné následky (kdyby se mi chtěl soused vloupat do wifi, asi bych si to s ním šel dost ostře vyříkat...) a jestli není součástí elementární lidské slušnosti nekrást ani to, co ukrást snadno jde...

starenka

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1276
  • Karma: +139/-15
  • Karma: plynová [zapalovač] [hasičák]
    • Zobrazit profil
    • /home/starenka
Re: ako cracknut wep siet
« Odpověď #4 kdy: 06 Září 2008, 20:56:15 »
Mrakoplas: hehe. ehm. ja jsem si rikal, ze si takovej nabrousenej a pak kouknu a prispevek cislo 666  8)
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

garmada

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 178
  • Karma: +30/-19
  • A.I.
    • Zobrazit profil
    • Môj blog o IT
Re: ako cracknut wep siet
« Odpověď #5 kdy: 06 Září 2008, 21:09:02 »
informace o sitich v dosahu
Kód: [Vybrat]
sudo iwlist wlan0 scan

To my ukazuje iba moju a jednu ktora je "open". Ale ked dam wireless network tak my ich tam ukazuje 7. Da sa niak spravit aby my ukazovalo vsetky siete?
Os: Ubuntu 9.10 Desktop i686 | Linux User #480898 | Ubuntu User #24615

Radix

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 631
  • Karma: +31/-3
    • Zobrazit profil
Re: ako cracknut wep siet
« Odpověď #6 kdy: 06 Září 2008, 22:05:39 »
informace o sitich v dosahu
Kód: [Vybrat]
sudo iwlist wlan0 scan

Když vypíšu ten příkaz, píše to:
wlan0     Interface doesn't support scanning.

Kde je chyba?

garmada

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 178
  • Karma: +30/-19
  • A.I.
    • Zobrazit profil
    • Môj blog o IT
Re: ako cracknut wep siet
« Odpověď #7 kdy: 06 Září 2008, 22:07:40 »
Musis napisat eth1 nie wlan0.
Os: Ubuntu 9.10 Desktop i686 | Linux User #480898 | Ubuntu User #24615

starenka

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1276
  • Karma: +139/-15
  • Karma: plynová [zapalovač] [hasičák]
    • Zobrazit profil
    • /home/starenka
Re: ako cracknut wep siet
« Odpověď #8 kdy: 06 Září 2008, 23:04:29 »
...ukazuje to vsechny site okolo... (pokud mi neveris, zkus si man iwlist)

ad: wlan vs eth. mam dojem, ze eth je kabel. v kazdym pripade pokud napises sudo iwlist a zmacknes tabulator doplni ti to rozhrani, u kteryho to dava smysl
« Poslední změna: 06 Září 2008, 23:06:02 od starenka »
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

garmada

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 178
  • Karma: +30/-19
  • A.I.
    • Zobrazit profil
    • Môj blog o IT
Re: ako cracknut wep siet
« Odpověď #9 kdy: 06 Září 2008, 23:50:45 »
Jo, eth0 je rozhranie pre ethernet cize kabel ale eth1 je pre wifi.
Neviem ci to plati pre vsetky pocitace ale takto my to ide na notebooku od HP.
Os: Ubuntu 9.10 Desktop i686 | Linux User #480898 | Ubuntu User #24615

starenka

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1276
  • Karma: +139/-15
  • Karma: plynová [zapalovač] [hasičák]
    • Zobrazit profil
    • /home/starenka
Re: ako cracknut wep siet
« Odpověď #10 kdy: 06 Září 2008, 23:55:58 »
ciste logicky eth = ethernet, wlan = wireless lan, ale asi zalezi na tom jak to mas nastaveny...
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

truhlik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1626
  • Karma: +106/-9
    • Zobrazit profil
Re: ako cracknut wep siet
« Odpověď #11 kdy: 07 Září 2008, 10:52:59 »
ciste logicky eth = ethernet, wlan = wireless lan, ale asi zalezi na tom jak to mas nastaveny...
Zalezi na wifi karte. Kazda pouziva jine oznaceni. eth, wlan, ath, ...
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

Radix

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 631
  • Karma: +31/-3
    • Zobrazit profil
Re: ako cracknut wep siet
« Odpověď #12 kdy: 07 Září 2008, 11:18:13 »
Taj já zrovna mám ath0.
Jaký příkaz mám napsat, když chci zjistit WEP klíč?
« Poslední změna: 07 Září 2008, 11:24:53 od Radix »

garmada

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 178
  • Karma: +30/-19
  • A.I.
    • Zobrazit profil
    • Môj blog o IT
Re: ako cracknut wep siet
« Odpověď #13 kdy: 07 Září 2008, 11:30:34 »
Mam taky problem s monitorovanym sieti, ked dam iwlist eth1 scan tak my napise iba siet na ktoru som pripojeny.
Os: Ubuntu 9.10 Desktop i686 | Linux User #480898 | Ubuntu User #24615

truhlik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1626
  • Karma: +106/-9
    • Zobrazit profil
Re: ako cracknut wep siet
« Odpověď #14 kdy: 07 Září 2008, 11:41:15 »
Pustte to pod rootem.

Citace: man iwlist
              Triggering  scanning  is  a privileged operation (root only) and
              normal users can only read left-over scan results.  By  default,
              the way scanning is done (the scope of the scan) is dependant on
              the card and card settings.
A zacnete cist man stranky a googlit nez neustale psat dalsi a dalsi dotazy.
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

starenka

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1276
  • Karma: +139/-15
  • Karma: plynová [zapalovač] [hasičák]
    • Zobrazit profil
    • /home/starenka
Re: ako cracknut wep siet
« Odpověď #15 kdy: 07 Září 2008, 12:39:17 »
a jeste spatne cist ;)
informace o sitich v dosahu
Kód: [Vybrat]
sudo iwlist wlan0 scan

#jak uz jsem psal pred tim staci napsat sudo iwlist a zmacknout tabulator, doplni ti to rozhrani. grr
Kód: [Vybrat]
starenka@miniwanka:~$ sudo iwlist wlan0 scan
wlan0     Scan completed :
          Cell 01 - Address: 00:1F:CF:10:13:E0
                    ESSID:"zemeplocha"
                    Mode:Master
                    Channel:6
                    Frequency:2.437 GHz (Channel 6)
                    Quality=81/100  Signal level=-53 dBm  Noise level=-96 dBm
                    Encryption key:on
                    IE: IEEE 802.11i/WPA2 Version 1
                        Group Cipher : CCMP
                        Pairwise Ciphers (1) : CCMP
                        Authentication Suites (1) : PSK
                       Preauthentication Supported
                    Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s; 6 Mb/s
                              12 Mb/s; 24 Mb/s; 36 Mb/s; 9 Mb/s; 18 Mb/s
                              48 Mb/s; 54 Mb/s
                    Extra:tsf=00000000efcd59d5
          Cell 02 - Address: 00:0B:6B:56:FB:4D
                    ESSID:"CZFree.Vaanja"
                    Mode:Master
                    Channel:12
                    Frequency:2.467 GHz (Channel 12)
                    Quality=33/100  Signal level=-89 dBm  Noise level=-96 dBm
                    Encryption key:off
                    Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s
                    Extra:tsf=00000039a9cc5181
« Poslední změna: 07 Září 2008, 12:49:29 od starenka »
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

garmada

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 178
  • Karma: +30/-19
  • A.I.
    • Zobrazit profil
    • Môj blog o IT
Re: ako cracknut wep siet
« Odpověď #16 kdy: 11 Září 2008, 20:41:39 »
Mam problem ked zadam:
Kód: [Vybrat]
sudo aireplay-ng -3 -b 00:19:CB:23:BF:8F -h 00:13:02:61:B3:A8 -x 600 eth1
podla navodu z:
Kód: [Vybrat]
http://wiki.airdump.cz/Hacking_WiFi_s%C3%ADt%C3%ADtak my napise:
Kód: [Vybrat]
ARP linktype is set to 1 (Ethernet) - expected ARPHRD_IEEE80211
or ARPHRD_IEEE80211_PRISM instead.  Make sure RFMON is enabled:
run 'ifconfig eth1 up; iwconfig eth1 mode Monitor channel <#>'
Sysfs injection support was not found either.

Som pripojeny na wifi siet je mozne ze to pojde ked budem pripojeny na ethernet?

Nepomoze ani ked spustim vsetko co sa tam pise,  plz poradte.
« Poslední změna: 11 Září 2008, 20:48:18 od garmada »
Os: Ubuntu 9.10 Desktop i686 | Linux User #480898 | Ubuntu User #24615

starenka

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1276
  • Karma: +139/-15
  • Karma: plynová [zapalovač] [hasičák]
    • Zobrazit profil
    • /home/starenka
Re: ako cracknut wep siet
« Odpověď #17 kdy: 11 Září 2008, 21:08:04 »
tak se zeptej primo na airdumpu, ne? krome fora je tam i irc...
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe