Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Problém při zapnutí počítače  (Přečteno 2781 krát)

zonaA

  • Host
Problém při zapnutí počítače
« kdy: 11 Září 2008, 08:34:38 »
Při  zapnutí počítače  mi nenaběhne Ubuntu , monitor nereaguje. Pokud dám ručně tlačítkem na počítači restart pak vše funguje bezchybně. To nenaběhnutí je velice nepravidelné. Stalo se mi to teprve podruhé. V počítači mám pouze Ubuntu. Není to špatným nastavením BIOSu? Ve Windows mi to nedělalo.
« Poslední změna: 11 Září 2008, 08:59:16 od zonaA »

zonaA

  • Host
Re: Problém při zapnutí počítače
« Odpověď #1 kdy: 11 Září 2008, 08:58:06 »
Ještě upřesnění: Při prvním zapnutí jestli se nepletu se zavádí grafická karta, pak se spouští Bios a pak Ubuntu. Jenže já mám obrazovku černou a monitor se nezapne. Tak to asi bude problém s kartou?. Karta GeForce 7600GS, monitor LG L1717S
« Poslední změna: 11 Září 2008, 09:01:25 od zonaA »

Krysař

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1253
  • Karma: +98/-4
    • Zobrazit profil
Re: Problém při zapnutí počítače
« Odpověď #2 kdy: 11 Září 2008, 10:25:33 »
Asi by to chtelo vic popsat, co se deje nebo nedeje. Jestli se jen nezapne monitor, ale pocitac treba nabootuje (pipne - hdd hrabe...), nebo se nedeje vubec nic (pak bych nehledal problem v ubuntu, ale v HW). Co se stane, kdyz by se v takove chvili vypnul a znovu zapnul monitor?
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
  • Karma: +307/-10
    • Zobrazit profil
Re: Problém při zapnutí počítače
« Odpověď #3 kdy: 11 Září 2008, 10:38:12 »
Zkus jen zamáčknout grafickou kartu. jednou se mi stalo při přesouvání pc, že se trošičku povolila gr. karta ve slotu. (třeba je tak nějak na hraně :) )

« Poslední změna: 11 Září 2008, 10:50:00 od luisah »

zonaA

  • Host
Re: Problém při zapnutí počítače
« Odpověď #4 kdy: 11 Září 2008, 10:38:55 »
Když poprvé zapnu počítač tak  harddisk nepracuje, prostě jenom slyším větráky, monitor se nerosvítí - svítí oranžová kontrolka a ne zelená, prostě se nic neděje nic nebootuje nic se nezavádí- neslyším disk. Když dám restart tlačítkem na počítači, pak se vše rozjede , ukáže se informace o kartě, spustí se bios, a zavádí se Ubuntu. Ale podotýkám stalo se mi  to jen 2x.

zonaA

  • Host
Re: Problém při zapnutí počítače
« Odpověď #5 kdy: 11 Září 2008, 10:43:39 »
Právě , že když jsem to poprvé zaregistroval, tak jsem otevřel skřín, vše pečlivě zkontroloval, utáhl, vysál prach, zkontroloval kabel monitoru- mimochodem nemůže být třeba vadný?- pak vše zavřel, asi 3 dny nic a pak zase dneska ráno. ??? ??? ??? ???

Milhouse

  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5699
  • Karma: +236/-37
    • Zobrazit profil
Re: Problém při zapnutí počítače
« Odpověď #6 kdy: 11 Září 2008, 14:25:14 »
Zaměřte se na CPU a RAMky. Tu GPU zkuste vyndat a zase zandat, zkontolujte dosednutí chladičů aůlespoň vizuálně.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

zonaA

  • Host
Re: Problém při zapnutí počítače
« Odpověď #7 kdy: 12 Září 2008, 14:58:46 »
Zatím to šlape, asi nějaké vlny z CERNu ;D ;)

kocar

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 64
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re: Problém při zapnutí počítače
« Odpověď #8 kdy: 14 Září 2008, 21:44:29 »
Jo, tohle se mi taky stávalo s mým Radeonem x700. Posléze jsem zjistil, že při podtaktování systémové sběrnice o pár MHz vše jede ok. Takhle jsem musel slevovat víc a víc až karta jednoho dne shořela :o) Dal jsem tam tedy svou starší GeForce 3 Ti, ta vydržela pár měsíců a pak totéž. Nejspíš chyba v desce.. Ale tu ati jsem vyreklamoval a mám místo ní GeForce 7600 GS už poměrně dlouho v té samé desce a zatím ok... Tak možná to byly nějaké slabé kusy.
Intel Pentium Dual-Core E5200, 4 GB RAM, GeForce 8600GT, Fedora 9 x64
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, GeForce 7300GT, Fedora 9 x64

zonaA

  • Host
Re: Problém při zapnutí počítače
« Odpověď #9 kdy: 18 Září 2008, 16:07:31 »
Jak mi radili výše, otevřel jsem komp, odpojil a zase zapojil kablíky, vysunul a znovu zasunul graf. kartu, vše utáhl a vysál prach a hle? vše krásně funguje jak mám, mám radost jako želva......... :D :D :D :D :D :D :D