Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Potíže s graf. kartou nvidia 9300/9100/9400  (Přečteno 4427 krát)

geckon

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
Potíže s graf. kartou nvidia 9300/9100/9400
« kdy: 06 Leden 2009, 19:32:41 »
Ahojte,

tak jsem tu zas:(

Takže v prvé řadě ani nevím, jakou grafickou kartu vlastně mám. Mám notebook MSI EX630X-021CZ (http://msi.mironet.cz/msi-ex630x021cz--ql62--4gb--320gb--dvdrw--16quot--hdmi--vip+dp88925/).
Mironet.cz u mého modelu uvádí Nvidia 9300, výrobce uvádí Nvidia 9400M GS a systém říká:
Kód: [Vybrat]
$ sudo lspci | grep VGA
02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 9100M G (rev a2)
03:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 9300M GS (rev a1)

Jisté je, že plně nefunguje. Když nainstaluju ubuntu, tak najede rozlišení 1280x720, ačkoliv nejvyšší by mělo být 1366x780. To by ještě bylo přežitelné, hlavní problém je, že je vše šíleně pomalé. Už třeba "blbé" přepnutí oken nebo ploch.
Kód: [Vybrat]
xorg.conf po čisté instalaci ubuntu 8.10:

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
EndSection

Zkoušel jsem samozřejmě nainstalovat ovladače nvidie (samo ubuntu mi to radilo) - v nabídce byly dva: 173 a 177. Doporučen byl 177, tak jsem to zkusil. Mám teď bohužel jen připojení přes mobil (takže je vše hrozně pomalé, ale nevím, jestli to může být tím). Když jsem ho chtěl nainstalovat, objevilo se okénko s nápisem Downloading and installing driver 0%. Po chvíli (hodné chvíli) zmizelo, aniž bych si všiml nějaké změny. Driver nebyl nainstalován. Tak jsem to zkusil znovu a znovu... Nevím, jak jsem toho docílil, každopádně se pak v System - Volby (nebo správa?) objevil nějaký nástroj od nvidie, tak jsem jej spustil a pochopil, že se driver zřejmě nainstaloval. Nástroj napsal něco jako že se zdá, že nepoužívám driver od nich a ať pustím něco jako "sudo nvidia -xconfig". To jsem udělal a xka už nenajela. Tak jsem přeinstaloval systém (byl úplně čerstvý a chtěl jsem vyzkouše něco jiného - vím, že to není zcela korektní, ale takhle mohla běžet instalace a já jsem mezitím dělal něco jiného). Takže jsem měl opět čistý systém. Stejným způsobem (prostě nevím přesně jak) jsem zřejmě nainstaloval driver (zase jsem objevil nástro nvidie) a zazálohoval jsem si xorg.conf - vypadal takto:

Kód: [Vybrat]
xorg.conf po instalaci driveru

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
DefaultDepth 24
EndSection

Section "Module"
Load "glx"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "nvidia"
Option "NoLogo" "True"
EndSection

Zároveň se v /etc/X11 objevil soubor s názvem xorg.conf.failsafe (zřejmě se vytvořil při instalaci) s následujícím obsahem:
Kód: [Vybrat]
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "vesa"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
EndSection

Teď ovšem xka nenaběhnou s ani jedním z výše uvedených konfiguráků (ani s tím, co byl vytvořen při instalaci ubuntu). Taková je situace a teď vás žádám o pomoc. Děkuji mnohokrát.

EDIT: Opraven model notebooku a přidán link.
« Poslední změna: 06 Leden 2009, 20:20:04 od geckon »

geckon

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
Re: Potíže s graf. kartou nvidia 9300/9100/9400
« Odpověď #1 kdy: 07 Leden 2009, 16:27:45 »
Nikdo neví? :(

Potřeboval bych to nějak vyřešit nebo aspoň zjistit, že řešení neexituje a notebook vrátit.

geckon

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
Re: Potíže s graf. kartou nvidia 9300/9100/9400
« Odpověď #2 kdy: 07 Leden 2009, 21:09:53 »
Tak jsem zkoušel vyhledat ovladače na stránkách nvidie a pro model 9300M G (nejpříbuznější) mi to našlo jen nějakou betu 180.17. Nicméně zkusil jsem nainstalovat, instalátor upravil xorg.conf na:
Kód: [Vybrat]
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 1.0  (buildmeister@builder57)  Sun Dec 14 20:59:00 PST 2008

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0"
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
    Load           "dbe"
    Load           "extmod"
    Load           "type1"
    Load           "freetype"
    Load           "glx"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Unknown"
    HorizSync       28.0 - 33.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

ale příkaz startx skončí chybovou hláškou, že nemůže načíst modul "type1" a tuším "no screens found".
Pak ještě píše error in file /home/geckon/.Xauthority.
Ten když dám vypsat pomocí cat, tak dostanu:
cat: .Xauthority: Permission denied

když napíšu sudo cat, tak nedostanu nic, prostě jakoby něco proběhlo ale nic se nevypíše a mám zase prompt.

Prosím poraďte mi:(

Tomas

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
    • The Dark Crusaders shall lead the way to the Lake of the Ancients as the burning Eferias will light the way
Re: Potíže s graf. kartou nvidia 9300/9100/9400
« Odpověď #3 kdy: 08 Leden 2009, 12:18:22 »
V takychto pripadoch vzdy odporucam skusit EnvyNG ktory je aj v repozitaroch. Uz niekolkokrat sa mi pri problemoch s driverami a grafikou osvedcil. Skus ved..ak je system cisty za pokus nic nedas :-)
Asus F3Tc, AMD Turion64 X2, 3GB RAM, GeForce7300 256MB, HDD 120GB, Wi-fi,BT,1.3M Cam included. Running on Ubuntu 9.04 JJ

Annakina

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 25
    • Zobrazit profil
Re: Potíže s graf. kartou nvidia 9300/9100/9400
« Odpověď #4 kdy: 08 Leden 2009, 15:30:14 »
Dobrý den,
tento problém jsem nedávano řešila s mým kamarádem, který si koupil stejný nb a má ten samý problém. Zkoušel ovladače z "správce nesvobodných ovladačů" i drivery od nvidie ale nic nepomohlo. Nemá někdo s tímto nb pozitivní zkušenosti ohledně grafiky?
Uvítala bych každou radu, děkuji :)

geckon

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
Re: Potíže s graf. kartou nvidia 9300/9100/9400
« Odpověď #5 kdy: 08 Leden 2009, 18:27:50 »
Přeinstaloval jsem ubuntu (nevím, jak se s envy pracuje v gui, natož v konzoli;)), nainstaloval jsem envy, ale když ho chci spustit (z menu Aplikace), tak to nejde - prostě se nic nestane.
Kód: [Vybrat]
$ envyng
ERROR: you need to provide a parameter:
   "-t" for the textual interface
   "-g" for the GTK frontend (Not yet available)
   "-k" for the QT4 frontend
   "--uninstall-all" to completely remove what EnvyNG has done

Kód: [Vybrat]
$ envyng -g
ERROR: Make sure that envyng-qt is installed

Připadalo mi to sice divné, ale nainstaloval jsem envyng-qt.

Kód: [Vybrat]
$ envyng -g
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/share/envyng-qt/envyngqt.py", line 886, in <module>
    form = EnvyMainDlg()
  File "/usr/share/envyng-qt/envyngqt.py", line 290, in __init__
    self.abstract = abstraction.Abstraction(widget=self.pbar, text=None)
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/Envy/abstraction.py", line 39, in __init__
    self.driverDetails = self.hardware.selectDriver()
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/Envy/detection.py", line 248, in selectDriver
    if 173 in candidates['nvidia'] and 177 in candidates['nvidia']:
TypeError: list indices must be integers

Stejnou odpověď dává "envyng -t" i "envyng -k" :-(

Poradíte?

Btw, teď už mám konečně normální připojení k internetu - mám znovu zkusit nainstalovat drivery pomocí Správce ovladačů nebo je to ztráta času (napadlo mě, jestli jejich nefunkčnost třeba nemohla být způsobena špatným připojením -> stažením)
Každopádně bych nejradši napřed vyzkoušel envy, protože to by mělo mít nějaký nástroj na vrácení všech změn -> pak můžu zkusit správce ovladačů.

Díky

geckon

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
Re: Potíže s graf. kartou nvidia 9300/9100/9400
« Odpověď #6 kdy: 08 Leden 2009, 20:34:49 »
Skvěle, říkal jsem si že na druhou partition nainstaluji opensuse, jestli třeba náhodou nebude fungovat, ale co se nestalo... Při zapnutí nb se neobjevím klasícké menu GRUBu, ale nějaké opensusí a ubuntu v něm není. Jak se to dá spravit, prosím? Díky

xjnonly

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
Re: Potíže s graf. kartou nvidia 9300/9100/9400
« Odpověď #7 kdy: 09 Leden 2009, 23:15:33 »
Měl jsem podobny problém (graf. karta nvidia Geforce fx do Ubuntu 8.10), který jsem vyřešil následovně:

1) V Synapticu (Systém-Správa-Synaptic) jsem zlikvidoval stopy po všech nepovedených pokusech dle různých nápověd z wiki a jiných zdrojů -> vymazal jsem všechno, co obsahovalo nvidia
2) nechal jsem automaticky upravit soubor /etc/X11/xorg.conf  do jeho původního stavu (případně použijte zálohu, kterou jste si vytvořili)
3) instalace Envy pomocí "sudo apt-get install envyng-gtk"
4) spuštění Envy v terminálu pomocí "sudo envyng -t"
5) je to velice jednoduchý prográmek, který nabízí asi 5 možností, je to velice intuitivní, jediné, co jsem potřeboval vědět, který ovladač chci instalovat (vyhledat lze na http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us)
6) proběhla instalace, chtělo se to automaticky restartovat, to jsem nepovolil
7) zkontroloval jsem /etc/X11/xorg.conf pomocí příkazu cat, všechno se zdálo být jak má (tedy správně uvedený Driver nvidia).
8.) provedl jsem restart
9) postupně nabíhalo, pak se obraz naprosto zbláznil (takové šílené kostičky) a pak asi po 30 vteřinách bezradného koukání se ukázalo přihlašovací okno
10) HEUREKA - funguje to (dokonce v Systém-Správa-Ovladače hardwaru jsem nalezl 2 ovladače na výběr, taktéž nvidia-settings funguje se všemi nabídkami, které má mít)

Nechť vám tento návod předvede stejný zázrak, který se stal mně. ::)
Ubuntu 9.04

geckon

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
Re: Potíže s graf. kartou nvidia 9300/9100/9400
« Odpověď #8 kdy: 10 Leden 2009, 10:33:03 »
O dva příspěvky výše píši o problémech se spuštění envyng. Takže rád bych ale nemohu. Mimoto se nemůžu ani dostat do ubuntu (příspěvek výše). :(

geckon

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
Re: Potíže s graf. kartou nvidia 9300/9100/9400
« Odpověď #9 kdy: 10 Leden 2009, 21:27:19 »
Takže jsem to celé zase přeinstaloval, protože jsem se nemohl dostat do ubuntu kvůli opensuse. Nainstaloval jsem drivery takto:
apt-get install nvidia-glx-180 nvidia-settings
Restartoval jsem a opět mám jen konzoli:( Ještě jsem zkusil upravit v xorg.conf sekci Device tak, že jsem tam přidal BusID "PCI:03:00.0" (podle nějakého návodu) a taky nic.

Tady je /var/log/Xorg.0.log:
Kód: [Vybrat]
X.Org X Server 1.5.2
Release Date: 10 October 2008
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.24-19-server i686 Ubuntu
Current Operating System: Linux DrZoidberg 2.6.27-7-generic #1 SMP Fri Oct 24 06:42:44 UTC 2008 i686
Build Date: 24 October 2008  08:00:16AM
xorg-server 2:1.5.2-2ubuntu3 (buildd@rothera.buildd)
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sat Jan 10 21:51:47 2009
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) No Layout section.  Using the first Screen section.
(**) |-->Screen "Default Screen" (0)
(**) |   |-->Monitor "Configured Monitor"
(**) |   |-->Device "Configured Video Device"
(==) Automatically adding devices
(==) Automatically enabling devices
(==) No FontPath specified.  Using compiled-in default.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
Entry deleted from font path.
(==) FontPath set to:
/usr/share/fonts/X11/misc,
/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
/usr/share/fonts/X11/Type1,
/usr/share/fonts/X11/100dpi,
/usr/share/fonts/X11/75dpi,
/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType
(==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
(II) Cannot locate a core pointer device.
(II) Cannot locate a core keyboard device.
(II) The server relies on HAL to provide the list of input devices.
If no devices become available, reconfigure HAL or disable AllowEmptyInput.
(II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
(II) Loader magic: 0x81d9a40
(II) Module ABI versions:
X.Org ANSI C Emulation: 0.4
X.Org Video Driver: 4.1
X.Org XInput driver : 2.1
X.Org Server Extension : 1.1
X.Org Font Renderer : 0.6
(II) Loader running on linux
(--) using VT number 9

(!!) More than one possible primary device found
(--) PCI: (0@0:1:3) nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] Co-Processor rev 162, Mem @ 0xf8e80000/0
(--) PCI: (0@2:0:0) nVidia Corporation GeForce 9100M G rev 162, Mem @ 0xf9000000/0, 0xc8000000/0, 0xc6000000/0, I/O @ 0x0000bc00/0, BIOS @ 0x????????/131072
(--) PCI: (0@3:0:0) nVidia Corporation GeForce 9300M GS rev 161, Mem @ 0xfc000000/0, 0xd0000000/0, 0xfa000000/0, I/O @ 0x0000cc00/0, BIOS @ 0x????????/131072
(II) System resource ranges:
[0] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
[1] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
[2] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
[3] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
[4] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
[5] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
[6] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
[7] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
[8] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
[9] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
[10] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
[11] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
[12] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
[13] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
[14] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
[15] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
[16] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
[17] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
[18] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
[19] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
[20] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
[21] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
[22] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
[23] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
[24] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
[25] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
[26] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
[27] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
[28] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
[29] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
(II) "extmod" will be loaded by default.
(II) "dbe" will be loaded by default.
(II) "glx" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "freetype" will be loaded by default.
(II) "record" will be loaded by default.
(II) "dri" will be loaded by default.
(II) LoadModule: "glx"

(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
Module class: X.Org Server Extension
(II) NVIDIA GLX Module  180.11  Wed Nov 26 11:23:16 PST 2008
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "extmod"

(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.5.2, module version = 1.0.0
Module class: X.Org Server Extension
ABI class: X.Org Server Extension, version 1.1
(II) Loading extension SHAPE
(II) Loading extension MIT-SUNDRY-NONSTANDARD
(II) Loading extension BIG-REQUESTS
(II) Loading extension SYNC
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XC-MISC
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension XFree86-Misc
(II) Loading extension XFree86-DGA
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension TOG-CUP
(II) Loading extension Extended-Visual-Information
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource
(II) LoadModule: "dbe"

(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.5.2, module version = 1.0.0
Module class: X.Org Server Extension
ABI class: X.Org Server Extension, version 1.1
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "freetype"

(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//fonts/libfreetype.so
(II) Module freetype: vendor="X.Org Foundation & the After X-TT Project"
compiled for 1.5.2, module version = 2.1.0
Module class: X.Org Font Renderer
ABI class: X.Org Font Renderer, version 0.6
(II) Loading font FreeType
(II) LoadModule: "record"

(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//librecord.so
(II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.5.2, module version = 1.13.0
Module class: X.Org Server Extension
ABI class: X.Org Server Extension, version 1.1
(II) Loading extension RECORD
(II) LoadModule: "dri"

(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdri.so
(II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.5.2, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Server Extension, version 1.1
(II) Loading extension XFree86-DRI
(II) LoadModule: "nvidia"

(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//nvidia_drv.so
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
Module class: X.Org Video Driver
(II) NVIDIA dlloader X Driver  180.11  Wed Nov 26 11:00:06 PST 2008
(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is:
(EE) No devices detected.

Fatal server error:
no screens found

Prosím poraďte, už vážně nevím, co s tím. Nebo myslíte, že bych měl ten notebook vrátit? Ještě nevypršela 14-tidenní lhůta...

geckon

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
Re: Potíže s graf. kartou nvidia 9300/9100/9400
« Odpověď #10 kdy: 11 Leden 2009, 00:47:38 »
Luboš Kopecký mě upozornil, že by mohla být špatně zapsaná informace o primární GK a měl pravdu. Opravil jsem to tedy na "PCI:03:00:0". Když teď pustím startx, tak xka zřejmě nějak naběhnou - slyším zvuk, který se ozývá při startu. Když navíc bootuji rovnou, tak se ozve napřed zvuk ohlašující přihlašovací screen a můžu se i "poslepu" přihlásit, pak se ozve "startovací" zvuk. Ale obraz nemám žádný.

Co jsem ještě změnil:

1) když jsem jen změnil zápis toho, která karta je primární, tak jen zčernala obrazovka. Kombinací Ctrl+Alt+F1 jsem se přepnul do konzole, kde to vypisovalo nějaké errory spojené s klávesnicí. Tak jsem ji v xorgu zakomentoval a zkusil znovu.

2) Poté už se ozval zvuk startu (stejný stav jako teď) - po přepnutí do konzole hlásil, že nemůže načíst modul Type1, protože neexistuje, takže ten jsem v xorgu také zakomentoval.

Takový je stav. Když se přepnu do konzole teď, tak to tam nevypisovalo žádný error, aspoň jsem nic takového neviděl, takže nevím kde je problém - možná v identifikaci displaye?

Nějaké nápady?

geckon

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
Re: Potíže s graf. kartou nvidia 9300/9100/9400
« Odpověď #11 kdy: 11 Leden 2009, 01:23:53 »
Paráda:) Stačilo změnit primární kartu na tu 9100 a už mám xka s parádním plným rozlišením:) Teď ještě nějak rozchodit tu 9300 a je to;) Pravděpodobně bude problém v nastavení displaye. Za všechny tipy budu vděčný, díky:)

geckon

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
Re: Potíže s graf. kartou nvidia 9300/9100/9400
« Odpověď #12 kdy: 11 Leden 2009, 02:40:58 »
Tak to zřejmě není zcela dokonalé. Zatím se zdá žeb vše funguje, až na jednu věc - 3x jsem zkoušel přiložit soubor k mailu (2x opera, 1x firefox) a 3x mi to zamrzlo tak, že šlo jen hýbat myší (klikání bez účinku). Nepomohl ani pokus restartovat xka ani se přepnout do konzole - jediným východiskem byl restart "natvrdo". Díky za tipy, co s tím;)

geckon

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
Re: Potíže s graf. kartou nvidia 9300/9100/9400
« Odpověď #13 kdy: 11 Leden 2009, 12:14:30 »
Tak zřejmě dělá problémy, když se nějaká aplikace pokouší prohlížet obsah disku. Teď jsem si chtěl v rhythmboxu importovat hudbu a zase to zamrzlo s jediným rozdílem - nešlo ani hýbat myší.

Nautilus ale funguje.

Díky za rady.

geckon

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
Re: Potíže s graf. kartou nvidia 9300/9100/9400
« Odpověď #14 kdy: 11 Leden 2009, 13:41:58 »
Další věc, která toto zamrznutí způsobí je webkamera nebo program cheese. Když v gstreamer-properties dám test kamery, tak se vidím, když ale spustím aplikaci cheese (pro ovládání kamery), tak systém zamrzne:(

Navíc jsem zjistil, že když nabootuji do recovery modu a v konzoli opravím xorg.conf a nastartuji Xka, tak jsem pochopitelně přihlášený jako root. Když se chci odhlásit nebo stisknu trojhmat pro restart Xek, tak jen zčerná display a nic se neděje - opět jen tvrdý restart zabere:(

Myslíte, že je to nějak snadno řešitelné? Vypadá to, že tam problémů bude víc, než jsem myslel.

geckon

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
Re: Potíže s graf. kartou nvidia 9300/9100/9400
« Odpověď #15 kdy: 11 Leden 2009, 20:15:48 »
Nikdo nemá nápad?