Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Nejde zastavit nahravanie plochy...  (Přečteno 3623 krát)

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Nejde zastavit nahravanie plochy...
« kdy: 15 Květen 2009, 19:52:43 »
Ahoj! Mam problem pri nahravani plochy alebo pri spusteni pidgin-a. Ked si spustim gtk-record my desktop tak ked spustim nahravanie nenaskoci my hore naliste STOPKA teda tlacitko ktorym sa to ma zastavit. A to iste aj z pidginom pustim pidgin a nenabehne my hore ikonka ze som online. A este nefunguje my nahravanie zvuku cez ten gtk-record my desktop ale to uz sem nepatry... Tak to je vsetko a moc diky
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

Martin 'Želva' Malý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2438
  • Karma: +252/-43
  • Zalezlej v krunýři
    • Zobrazit profil
    • Želvův zápisník
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #1 kdy: 15 Květen 2009, 20:38:30 »
Máš na panelu applet oznamovací oblast?

http://wiki.ubuntu.cz/GNOME%20Panel
Osobní počítače jsou nanic a opravdu nikdy nedělají to, co se po nich chce. Fakt. I když na něm třeba běží Debian, Ubuntu, Arch, Widle, Mac, je to skoro furt to samé... :-(

Pokud mi dáváte zápornou karmu, budu rád, když mi napíšete proč, abych aspoň věděl, jak jsem vám uškodil. ;-)

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #2 kdy: 15 Květen 2009, 22:07:42 »
Moc moc moc diky :) Ale este by chcelo poriesit preco my nenahrava gtk record my desktop zvuk ...
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #3 kdy: 16 Květen 2009, 11:31:52 »
Vie niekdo co treba nadstavit aby to nahravalo aj zvuk?
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

karlitos

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1057
  • Karma: +49/-6
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • Zobrazit profil
    • homepage
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #4 kdy: 16 Květen 2009, 14:50:50 »
Kdyby ti to nefungovalo tak se zkus podivat na ty programy popsane tady : http://wiki.ubuntuusers.de/Screencasts
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #5 kdy: 16 Květen 2009, 16:15:29 »
Nepomohlo :(
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 9303
  • Karma: +877/-85
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #6 kdy: 16 Květen 2009, 16:43:38 »
http://www.linuxexpres.cz/praxe/navod-nahrajte-si-aktivitu-na-obrazovce-a-vytvorte-video

Doporučuji xvidcap. Pro nahrávání zvuku v recordmydesktop stačí na té úvodní stránce zvuk zaškrtnout -- pokud to nefunguje, chyba bude spíš v mikrofonu než v programu.
« Poslední změna: 16 Květen 2009, 16:48:31 od Vojtěch Trefný »

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #7 kdy: 16 Květen 2009, 17:31:44 »
Ahoj. Xvidcap som skusal ale nedosiel som nato kde zapnut zvuk aby ho nahraval lebo pri audio kodeku v prehravaci bolo NONE. A to potrebujem mikrofon aby som nahraval zvuk cez gtk record my desktop ??? A zvuk mam zaskrknuty aby nahraval. Zvuk nenahravaly any ine verzie gtk record my desktop takze chyba bude v hardwery alebo softwery. Dik za pomoc
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 9303
  • Karma: +877/-85
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #8 kdy: 16 Květen 2009, 17:36:52 »
A to potrebujem mikrofon aby som nahraval zvuk cez gtk record my desktop ???

Aha, tak problém odhalen -- nahrávání zvuku totiž nemá účel nahrávat zvuk, který "vydávají" jednotlivé spuštěné aplikace -- jde tam o nahrávání zvuku z mikrofonu, tedy o vytvoření něčeho, co by se dalo nazvat "video s komentářem".

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #9 kdy: 16 Květen 2009, 18:35:46 »
aha moc dik  ;D a neni neaky zvlast program pre nahravanie zvuku z plochy??
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

olbrait

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 814
  • Karma: +27/-3
  • Registered User #452059
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #10 kdy: 16 Květen 2009, 18:47:46 »
ale tam nie je potrebný mikrofón. Na stolovom kompe mi to nahrá zvuk, hoci mám mikrofón odpojený. Aj keď sa nahráva z tvkarty, tak sa nahráva to, čo ide cez zvukovku

Skontroluj si, či máš v ovládaní hlasitosti povolené zaznamenávanie, prípadne tam skús ponastavovať

edit: teda chcel som tým povedať, že sa mi nahrá napríklad pesnička ktorá hrá v xmms
edit 2: ale je to zvláštene. Na notebooku mi to pod 9.04 ani pod 8.10 nefunguje, pritom pred cca dvoma troma mesiacmi som presne toto riešil a na 8.10 to fungovalo. Mám pocit, že systém si niekedy robí čo sa mu zachce
« Poslední změna: 16 Květen 2009, 19:37:39 od olbrait »
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #11 kdy: 16 Květen 2009, 19:44:49 »
ahoj a co tam mam presne nadtsavit? alebo my posli obrazky ako to mas ponadstavovane a ked sa ti to nechce fotit tak my to pls napis lebo fakt netusim cim to je...
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

olbrait

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 814
  • Karma: +27/-3
  • Registered User #452059
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #12 kdy: 16 Květen 2009, 20:53:52 »
v recordmydesktop musíš mať zaškrtnuté sound na úvodnom okne a v advanced na karte sound nastavené zariadenie, podľa všetkého default a čo sa týka nastavenia zvuku v pulse audio, tak to si otvor ovládanie hlasitosti, klikni na nastavenia a zaškrtni pre istotu všetko. Potom choď na kartu nahráva sa, nastav požadovanú hlasitosť a ak máš zakázané nahrávanie (preskrtnutý mikrofón pole pod posuvníkom) tak ho povol a potom choď na kartu možnosti a ako Input Source nastav Mix.
S takýmto nastavením to funguje u mňa. U teba to možno bude iné. Najistejšie bude ak spustíš nahrávanie obrazovky, spustíš pesničku a potom sa začnej hrať s ovládaním hlasitosti, aby si si potom spätne mohol pozrieť, že čo ovplivnilo čo
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #13 kdy: 16 Květen 2009, 21:39:03 »
diky skusim :)

edit: je tam jeden hacik pry pulse audio mam len 1 moznost a u alsa mixer (ten pouzivam) je tam toho viacej tak skusam dalej
edit 2: jedine co stale pocujem je sum alebo vobec nic ten sum ide z mikrofonu
edit 3: je to stale bez zvuku uz som snad vsetko viskusal netusim cim to je :(

Dobre vzdavam to este nejake napady ? Rad uvitam kazdy... Ja potrebujem ten zvuk. Lebo ked si nahravam obrazovku programu TuxGuitar tak my ukazuje ako mam hrat pesnicku a bez zvuku to bude vlastne nanic..........
« Poslední změna: 16 Květen 2009, 22:34:06 od Fuse 10 »
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

olbrait

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 814
  • Karma: +27/-3
  • Registered User #452059
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #14 kdy: 16 Květen 2009, 23:20:13 »
toto je moje ovládanie hlasitosti Neviem čo máš za zvukovú kartu, ani verziu systému, ono sa to bude dosť odlišovať, ale sa aspoň uisti, že si v nastaveniach ovládania hlasitosti povolil všetky "prepínače".
Mimochodom, ak spustíš nahrávanie zvuku cez Aplikácie - zvuk - nahrávanie zvuku nahrá ti to niečo? Podľa toho čo píšeš predpokladám že vôbec nie. Napíš aspoň, čo máš za systém
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #15 kdy: 17 Květen 2009, 12:59:54 »
Ahoj. Ten program nie ale audacity v pohode nahra vsetko co hovorim do mikrofonu a mam Ubuntu 9.04

edit:  device mam VIA 8237 (Alsa mixer) A v input source select nemozem dat ten mix...
« Poslední změna: 17 Květen 2009, 13:06:48 od Fuse 10 »
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

olbrait

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 814
  • Karma: +27/-3
  • Registered User #452059
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #16 kdy: 17 Květen 2009, 15:46:55 »
fuu, dosť starý hardware. No ale nevadí. Na stolovom kompe mám
Kód: [Vybrat]
lspci | grep Audio
Kód: [Vybrat]
Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 50)čo by mohlo byť niečo podobné. Tam mi nahrávanie funguje s podobnými nastaveniami ako som písal, ibaže to Mix mám zaškrtnuté na karte prepínače a na karte možnosti mám ako Mic Select nastavené Mic1. Skús sem dať fotky toho nastavenia. Ešte raz pripomeniem, že mne to nenahráva z mikrofónu, ktorý je pripojený ku kompu ale to nahráva odniekial zo zvukovky.
Extrémne riešenie (ak by ti to fakt nešlo) je nahrať zvuk s audacity, obras s recordmydesktop a potom to spojiť dokopy, ale za výsledkú kvalitu a hlavne správnosť načasovnia neručím
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

karlitos

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1057
  • Karma: +49/-6
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • Zobrazit profil
    • homepage
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #17 kdy: 17 Květen 2009, 16:15:51 »
aha moc dik  ;D a neni neaky zvlast program pre nahravanie zvuku z plochy??

No je to sice lehce reseni na <I> ale pokud tedy Reccordmydesktop nahrava vstup z mikrofonu tak lze propojit vystup ze zvukovky se vstupem a vuola  ;) Ciste HW-reseni problemu  ;)
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

olbrait

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 814
  • Karma: +27/-3
  • Registered User #452059
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #18 kdy: 17 Květen 2009, 16:30:34 »
aha moc dik  ;D a neni neaky zvlast program pre nahravanie zvuku z plochy??

No je to sice lehce reseni na <I> ale pokud tedy Reccordmydesktop nahrava vstup z mikrofonu tak lze propojit vystup ze zvukovky se vstupem a vuola  ;) Ciste HW-reseni problemu  ;)
výborný postreh, je to až príliš jednoduché, aby som na to teraz prišiel :)
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

karlitos

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1057
  • Karma: +49/-6
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • Zobrazit profil
    • homepage
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #19 kdy: 17 Květen 2009, 16:38:24 »
výborný postreh, je to až príliš jednoduché, aby som na to teraz prišiel :)
OJ , no on ten postreh nebyl mysleny zcela uplne vazne , tedy je to reseni pokud to specha , jinak je takovyhle bypass vazne nouzovka  ;D
« Poslední změna: 17 Květen 2009, 17:15:04 od karlitos »
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #20 kdy: 17 Květen 2009, 17:12:30 »
No tak ja to teda vsetko viskusam a za chvilu ti sem dam foto toho nadstavenia ...

Tak tu to je:

                 1/4
                  2/4        
                 3/4
                 4/4

A stej zvukovky mam ten isty vipis ako ty na tom stolovom kompe :

desktop:~$ lspci | grep Audio
00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 60)

az na to (rev 50)  moze to mat stim nieco ?

edit: tie nadstavenia co mas ty som sa pokusal prisposobyt  aj u mna viz. foto ale stale to nefunguje...
edit 2: to stym prepojenim kablov z mikrofonu do vystupu nebudem ani skusat ved je to iste ze to pojde :)
« Poslední změna: 17 Květen 2009, 17:44:17 od Fuse 10 »
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

olbrait

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 814
  • Karma: +27/-3
  • Registered User #452059
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #21 kdy: 17 Květen 2009, 17:57:22 »
ja mám na stolovom síce ubuntu 8.04, ale si si istý, že v nastaveniach máš povolené všetky prepínače?

Aj by som si nainštaloval Jauntyho, nech to vyskúšam, ale nemám ani len cd kam by som napálil iso čo by som musel stiahnuť
« Poslední změna: 17 Květen 2009, 17:59:42 od olbrait »
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #22 kdy: 17 Květen 2009, 17:58:59 »
vsetky prepinace nie lebo potom my ten program na nahravanie padne a napise chybu
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

olbrait

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 814
  • Karma: +27/-3
  • Registered User #452059
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #23 kdy: 17 Květen 2009, 18:00:13 »
no výborne, akú chybu?
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zastavit nahravanie plochy...
« Odpověď #24 kdy: 17 Květen 2009, 18:06:58 »
no výborne, akú chybu?

Takuto :
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/